Fotó

Így élnek a menekültek Svédországban – fotók

Svédország sem tud megbirkózni az országba érkező hatalmas számú menekült elszállásolásával, minden létező szabad épületet menekültszállókká alakítanak át, hogy az embertelen hidegben tető kerüljön a menekültek feje fölé.

Az elmúlt évben 162 877 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be Svédországban, 2015-ben pedig több, mint 180 000 menekültnek biztosított az ország szállást: nyaralókat, privát épületeket, iskolákat alakítottak át átmeneti menekültszállókká, hogy tetővel a fejük fölött várhassanak a menedékjogra. Az országban várakozó menekültek most így élnek.

Halmstad, Svédország – Kislányok kézilabdaedzés előtt bemelegítést végeznek. Az edzést a menekült gyerekek könnyebb beilleszkedése miatt szervezik.

 

Halmstad, Svédország – Menekült gyerekek a játszótéren.

 

Halmstad, Svédország

 

Halmstad, Svédország – Hétköznapok az iskolában.

 

Halmstad, Svédország – Az afgán Merzai család egy nyaralóból átmeneti szállássá átalakított házban él már 5 hónapja.

 

Vanersborg, Svédország – Svédország legnagyobb menekültszállóján imádkoznak a migránsok.

 

Myggenas, Svédország – A 26 éves szír Ghaida egy átmeneti szállón. A fiatal lány építész, egy éve vár arra, hogy legálisan is dolgozhasson.

 

Kladesholmen, Svédország – Az 54 éves Isakhan egy iskolából átalakított átmeneti szállón várja, hogy menedékjogot kapjon.

 

Kladesholmen, Svédország – Menekültek sétálnak Kladesholmen utcáin.

 

Vanersborg, Svédország – Menekültek imához készülődnek.

 

Kladesholmen, Svédország – A 13 éves szír Muhammed (balra) és a 6 éves afgán Mahdi Ghafour a kikötőben játszanak.

 

Vanersborg, Svédország – Svédország egyik legnagyobb menekülttáborát egy néhai pszichiátriai intézményből alakították ki.

Menekültügy az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.