Fotó

Agender: portrék fiatalokról, akik se nem nők, se nem férfiak

Mindegy, hogy férfi- vagy női testbe születik az ember, saját testében megtalálni magát eleve nehéz – egy transznemű vagy egy semleges nemű ember számára pedig kőkemény próbatétel, nemcsak önmaguk, de a kegyetlen társadalom miatt is, amely kirekeszti, megbélyegzi, kicsinálja őket.

Chloe Aftel fotós sorozatában olyan fiatalokat mutat meg, akik semleges neműnek (agendernek) érzik magukat, vagyis sem nőnek, sem férfinak, emiatt pedig a kirekesztés és bántalmazás céltáblái. Ők mesélnek.

A San Franciscóban élő 18 éves Sashát egy nyilvános buszon gyújtották fel alvás közben, mert szoknyát és férfiinget viselt. A kép nem sokkal azután készült, hogy kiengedték a kórházból.

 

Sarah Sasha egyik barátja. Mindketten középiskolások és a szüleikkel élnek.

 

Micah így látja magát: “A babák a lányoknak valók, a kamionok a fiúknak, a puzzle mindkettőnek. Az én nemi identitásom puzzle.”

 

Edie barátja szüleinek otthonában, Berkeley-ben.

 

Emma San Franciscó-i lakásában. Azt tervezi, hogy a középiskola után nevet változtat.

 

Marilyn a felnőttkorát csak férfiként tudja elképzelni.

 

 

Mark San Franciscó-i otthonában. Egyszerre hord női és férfiruhákat: “Kamaszként nagyon rossz volt látni, ahogy nővé fejlődöm. De férfivá sem akartam válni.”

 

Rain 24 éves, modell. Női testbe született, de leginkább férfi modellként dolgozik.

 

Rain és barátnője.

Forrás: Feature Shoot

Még több transznemű fiatalokról szóló cikk az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.