Fotó

Nézd meg, hogy milyen egy igazi oroszlánidomár élete!

"Minden kutya oroszlán az otthonában" – tartja egy olasz közmondás. Azonban vannak olyanok, akiknek kedvéért fordítva igaz a szólás, miszerint minden oroszlán kutya az otthonában.

Denny, az olasz oroszlánidomár, a nagycirkusz aulájában várja a második felvonást, amikor porondra léphet házi kedvenceivel. A házi kedvenc kifejezést nem véletlenül használtam, hiszen elmondása szerint ő együtt cseperedett fel oroszlánjaival. Apja, sőt nagyapja is ezt a veszélyes szakmát űzte, náluk az oroszlánok pusztán szokványos családtagok.

 

Becsöngettek a második felvonáshoz, a színpad körül háló. A közönség azonnal tudja, mi következik.

 

Denny és az oroszlánok felvonulnak, a nézőtéren síri csönd. A vadmacskák elfoglalják helyüket, ahonnan legelőször szemrevételezik a külső körülményeket.

 

Van olyan állat közöttük, aki a színekre érzékeny. Egyszer, amikor Denny zöld ingben ment a vadállatok közé, az egyik nekirontott, és a mancsával letépte róla, jelezve, hogy kéri vissza a megszokott fekete kosztümöt.

 

Akad olyan oroszlán, aki a füstgépet nem kedveli. “Fontos, hogy kiskoruk óta foglalkozzak velük, hogy hamar kiismerjem őket. Később, amikor felnőnek, már életveszélyes kísérletezgetni, addigra pontosan tisztában kell lennem jellemvonásaikkal.”

 

Az oroszlánok türelmesen várják idomáruk jelzéseit. “Amikor közéjük lépek, nem lehetek rossz passzban. Ha felemelem a hangom, azt nem szeretik, tisztelnem kell őket minden pillanatban. A béke csak így lehet töretlen.”

 

 

A nézőtéren sikítozni kezdenek a gyerekek, az ágaskodó oroszlán láttán mindenkiben félelem támad. “Én olyankor félek, amikor nem vagyok az oroszlánjaimmal” – mondja Denny, amikor arról kérdezem, hogy fél-e valamitől az életben.

 

Olykor úgy tűnik, hogy ez az apró termetű olasz idomár időnként az utolsó előtti pillanatban rántja el egyik-másik végtagját a tátongó szájak elől. “Fontos, hogy amikor egyikőnk bent van az oroszlánokkal, legyen valaki, aki kintről is figyel. Sokszor olyan közel vagyok az állatokhoz, hogy nem látom át, mi zajlik közöttük, és bár engem nem bántanának, ha időnként egymás között összecsapnak, jobb, ha nem vagyok pont rosszkor rossz helyen.”

 

Ő Szinbád, Denny oroszlánjai közül a legidősebb. “Amikor ő született, az anyja nem akarta elfogadni, ezért magamhoz vettem, és én szoptattam, cumisüvegből. Közöttünk valódi testvérszeretet van.”

Ha tetszett, nézd meg ezeket is:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.