Fotó

Táncolj ebédidőben egy igazi koncerten!

Az egyórás ebédszünetben a nyári fesztiválok hangulatát élhetik át, akik a munkahelyi menza helyett az Orbit Lunch Beat valamelyik állomását választják. Szeptember 3-tól nyolc csütörtökön olyan zenészek adtak élő koncerteket az ebéd mellé különböző budapesti helyeken, mint Deniz, Fábián Juli & Zoohacker vagy éppen a Kállay-Saunders Band.

A svéd eredetű kezdeményezés lényege, hogy az egyhangú menzahangulatot feldobják egy kis tánccal. A zenét nem cd-ről nyomják, hanem rendhagyó módon élőben adják elő népszerű magyar zenészek, vagyis a vendégek egy-egy budapesti helyszínen belecsöppennek egy igazi koncertbe, pont úgy, mint egy fesztiválon. A rendezvénysorozat október 15-ig tart, így ha ügyesek vagyunk még elcsíphetjük a Kállay-Saunders Bandet október 8-án a Dorottya Udvarban vagy az Animal Cannibalst október 15-én a Westendben. Mi a Budapest Bár koncertjét néztük meg, ahol remek hangulat várt minket a hideg, borús idő ellenére is.

A Lunch Beat alapvetően nonprofit szerveződés. A résztvevőknek csak annyi belépődíjat kell fizetniük, amit minden országban egy átlagos menzaebéd árához igazítanak.

 

Az Orbit Lunch Beat 900 forintos belépődíja tartalmazza egy szendvics és egy üdítő árát, a koncertért nem kell külön fizetni. Belépők a helyszínen kaphatók a koncertek előtt déltől.

 

A svéd Molly Ränge öt éve egy stockholmi mélygarázsban rendezte meg az első ilyen bulit 14 vendégnek.

 

Egy évvel később már 600-an táncoltak ebédidőben, és a Lunch Beat azóta meghódította a világot az Amerikai Egyesült Államoktól a Távol-Keletig.

 

Budapesten 2012-ben egy Huba utcai irodaházban volt az első kísérlet. A felszabadult hangulatról általában DJ-k gondoskodnak, míg a 2015-ös budapesti Orbit Lunch Beat újítása, hogy minden héten élő koncerteket tartanak ebédidőben.

 

A rendezvénynek megvannak a saját szabályai. A legfontosabb, hogy aki túl fáradt a tánchoz vagy a munkáról akar beszélgetni, az inkább menjen máshová ebédelni!

 

Ez az egyórás ebédszünet a kikapcsolódásról szól. A tapasztalatok szerint a Lunch Beat olcsó és hatékony módszer a munkahelyi stressz ellen és a csapatépítésre.

 

A zene, a mozgás és a jó társaság pozitív hatással van a munkavállalókra, hiszen felfrissülve, új ötletekkel ülnek vissza az íróasztalukhoz.

 

A jókedvű, motivált dolgozók pedig gazdaságilag is kimutatható hasznot hajtanak a cégeknek.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett, nézd meg ezeket is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.