Fotó

Budapest legveszélyesebb pontjain egyensúlyoz az Esernyős Férfi

A Szabadság híd csúcsa, az Erzsébet téri óriáskerék legmagasabb pontja vagy épp a Halászbástya oromdísze: Kálló Péter díjnyertes fotográfus Balance sorozatának főszereplője tökéletes biztonsággal mássza meg a leghátborzongatóbb csúcsokat, ami első pillantásra játszi könnyedségnek tűnik, valójában egy hatalmas kihívás.
Balance, azaz egyensúly és ennek filozófiája. Egész életünkben egy bizonyos egyensúlyi állapotot próbálunk elérni. Törekszünk a harmóniára, keressük az ebből fakadó biztonságot, ami boldoggá tesz bennünket.

 

A kiegyensúlyozott emberből árad valamilyen megfoghatatlan erő. Uralja testét és szellemét. Példaként jár elöl. Irányt mutat azoknak, akik hasonló állapotra törekszenek.

 

Az élet is egyensúlyozás, szinte pengeélen táncolás. Ebben megtalálni azt a vékony vonalat, az egyensúlyi állapotot, igazi kihívás.

 

A harmónia tényleg egyenlő a biztonsággal? Vagy annak, aki tökéletesen uralja önmagát, a biztonsági zóna kitolódik, és többre képes, mint a másik ember?

 

A Balance egy vizuális művészeti projekt. A titokzatos Umbrella Man egyensúlyoz saját testi korlátain. Olyan magaslatokba jut el, amire csak az az ember képes, aki tökéletes egyensúlyban van önmagával és környezetével. Mintha a világ felett állna, a világ tetején egyensúlyozna, közben eggyé válik vele, mint csupán egy apró részlete az egésznek.

 

Nem csak belső egyensúly létezik. A harmóniára törekvés a minket körbevevő természeti törvények alapja. Ugyanezek a szabályszerűségek érvényesülnek a vizuális látásban is. Kálló Péter, többszörösen díjazott fotográfus a Balance projekt művészeti vezetője, a képi egyensúly felelőse.

 

Olyan látványvilágot képzelt el, ami ennek a különleges kiegyensúlyozottságnak egyedi, unikális jelképe lett.

 

Az önmagával harmóniában lévő ember számára minden leegyszerűsödik, minden sokkal egyértelműbb. Ugyanez köszön vissza a látványban is. Egy végtelenül egyszerű, minimalista, geometrikus világ, melyben a testi és lelki határait feszegető ember még inkább a kiegyensúlyozottság benyomását kelti.

 

Káálló Péter Balance sorozata a Lens Culture Street Photography Award 2015-ös pályázatán is indul!

 

Támogasd őt egy megosztással, kattints ide, és nyomj egy Megosztást!

 

Még több gyönyörű fotósorozat az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.