Fotó

“Mi is fájdalmat és ürességet érzünk anyák napján” – 18 éve halt meg Diana hercegnő

Vilmos herceg 15, Harry herceg 13 éves volt, amikor édesanyjuk, Diana hercegnő meghalt. A fiúk életükben először (mindössze egy évvel ezelőtt) egy anyák napi rendezvényen beszéltek az anyukájuk elvesztéséről. 10 fotóval emlékezünk.
“Évekig nem beszéltem a gyászról, arról, hogy én hogyan dolgoztam fel az anyukám elvesztését” – mondta beszédében Vilmos, aki a legutóbbi anyák napján azért törte meg mégis a csendet, hogy egy olyan alapítvány fontosságára hívja fel a figyelmet, amelynél gyerekeknek segítenek feldolgozni a családtagjaik elvesztését (Child Bereavement Charity).

 

Vilmos: “Miután anya meghalt, mély sokkot éreztünk az öcsémmel. Kezdetben folyton azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy ugye ez nem velem történt meg?”

 

Vilmos: “Anya halála után az életem teljesen megváltozott. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék az anyukámra. Talán csak egy apróságnak tűnik, ha nincs kinek többet kimondani azt a szót, hogy anya. Akárhogyan is, sokaknak – ideértve engem is – ez most csak egy szó; üres, és csupán emlékeket idéz.”

 

Harry: “Amikor még édesanya élt, mindennap éreztette velünk páratlan szeretetét. Megtanított minket szeretni az életet, emlékszem a nevetésére, a hangjára. Ő volt a mi gondviselőnk, és védelmezőnk.”

 

Vilmos: “Teljesen átérzem az árva gyerekek helyzetet. Én is érezem azt a fájdalmas űrt anyák napján, amit ők.”

 

Vilmos: “Ma már tudom, hogy idővel meg lehet tanulni együtt élni mindazzal, ami történt, és visszatérnek azok a szép közös emlékek, amiket édesanyámról őrzök.”

 

Vilmos: “Harrynek és nekem még ma is hiányzik. Minden áldott nap.”

 

Vilmos: “A gyász és a halál tabutéma, de nem kell hogy az legyen. Segíteni kell a hozzám hasonló gyerekeknek, hogy feldolgozzák azt, ami a világvégét jelenti.”

 

Harry: “A halála után minden este vártam a jóéjt-pusziját, de csak az üresség maradt.”

 

Harry: “Úgy élünk, hogy édesanyánk emlékét őrizzük. Az ő jótékonysági munkáját folytatjuk, amíg élünk.”

Olvass még Diana hercegnőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.