Fotó

Ők vigyáznak rád, amíg pihensz – bemutatjuk a balatoni vízimentőket

Nincsen szexire szabott tűzpiros fürdőruhájuk, a testük nem csillog a bronzolajtól, nem csinálnak látványosan fekvőtámaszokat a parton – a pólójukon olvasható felirat árulkodik arról, hogy jelen vannak, figyelnek és segítenek, ha baj van. Ők a magyar tenger vízimentői, akik akkor dolgoznak, amikor te már rég átadtad magad a pihenésnek.
Tősi János: Egri vagyok, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatójaként kerültem a Balaton-partra. Az iskola és az Egri Városi Sportiskola birkózó szakosztályának utánpótlás edzősége mellett végzem a vízimentősködést.

 

Dr. Kocsis Tibor: Budapestről érkeztem, a földi és légmentés szerelmeseként a vízen is szerettem volna kipróbálni magam, így szerencsés vagyok, hogy a vízimentők tagja lehetek.

 

Dr. Horváth Ákos: Ha már ilyen nagy a hőség, gondoltam, átpártolok a földiről a vízimentésre!

 

Rácz Ferenc: 2008 óta vagyok vízimentő. A strandi mentős állásból mára már a hajós szolgálat oszlopos tagjává váltam, illetve segítettem a vízimentők munkáját területi vezetőként is. Az egyetem mellett ez az egyik legjobb munkalehetőség: felelősségteljes, de mégis a szabadban, jó környezetben végezhetem a munkámat a korosztályomba tartozó munkatársakkal.

 

Bata Natalia már az első évében bizonyította rátermettségét, hiszen Sopronban sikeres újraélesztést vitt véghez. “Úszóként a vízimentés mint nyári munka kedvező lehetőség volt számomra. Év közben tanulok, szeptemberben kezdem tanulmányaimat vegyészmérnöki karon.”

 

Szedlák-Kun Péter: Közel 20 éve vagyok vízimentő, mentőhajó-vezető, búvár. Ez a szakma teszi ki az életemet. Remélem, még sok-sok ember életét fogom tudni megmenteni munkám során.

 

Soós István, a vízimentők “mindenese”: “Ha valamire szükség van vagy elromlott, hozom, javítom.”

 

Bagosi Attila: Kezdetben uszodamesterként dolgoztam a VMSZ-nél, két éve pedig úgy döntöttem, hogy a Balatonnál szeretnék dolgozni, így a vízimentő tanfolyamot is elvégeztem. Év közben az egri főiskolán tanulok.

 

Laczkó Levente: Nem volt kérdés, hogy milyen nyári munkát vállaljak, év közben a tanulás mellett vízilabdázom, a víz közelsége számomra mindennapos. Álmom, hogy Ausztráliában vízimentőként dolgozhassak.

 

Keresztes Bajnok Koppány: Minden nyaramat a Balaton közelében töltöttem, a környék nem volt új számomra. Év közben Szegeden, gimnáziumban tanulok.

 

Herczeg Gabi: Már régebb óta terveztem vízimentő lenni, ez a második évem a Balatonon vízimentőként. Az egészségügy sosem állt tőlem messze, orvos családban nőttem fel. Ősztől a Corvinuson folytatom tanulmányaimat.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.