Fotó

EFOTT, 2015: szülinapi megakoncert, virágos hajpántok és vízicsata

Hogy rohan az idő! Idén már 40 éves az EFOTT (az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója)! A fesztivál töretlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy idén minden idők leglátogatottabb hetét zárta. Az EFOTT jubileumi szülinapszombatjáról az NLCafé sem maradhatott le. Fesztiválhangulat a Velencei-tó partjáról, képekben.
EFOTT – csak szabadon

 

Délelőtt 10 és délután 3 között ne tartózkodj a napon! – hangzik az intelem… persze ez alól kivételt képez, ha a sátradban kb. 50 fok tombol. A Velencei-tó közelségét ezért napközben mindenki próbálta maximálisan kihasználni.

 

Napszemüveg: színesben, tükrösen, tópartosan.

 

Az EFOTT idei házigazdája az Óbudai Egyetem volt. Itt a lányok cheerleader-módra értelmezték újra az upsidedown kiss formációt.

 

Feszti-körkép: több színpad a zenei koncerteknek, emellett pedig számtalan sátor és helyszín a turisztikai, gasztronómiai, kulturális és sportprogramoknak

 

Frizbi, vízilabda, sárkányhajózás, vízifoci. Mi a strandröpinél időztünk el keveset.

 

Téged mi inspirál? Ők elárulták.

 

Készülőben a fesztiválkaják: sültek, saláták, lángos, zsíros kenyér, halak, levesek, tejbár… az biztos, hogy senki nem maradt éhen.

 

Kedvenc szendvicsünk a Balkánról itt is felbukkant.

 

Angry-birds live

 

Na most akkor ki is hűsít kit? Mindegy is, mindannyiunkra ráfért a locsolás a 40 fokos hőségben.

 

Virág a hajban – az idei fesztiválszezon elmaradhatatlan divatkelléke a virágos hajpánt.

 

Itt még az esti nagykoncertre várva, amely valójában egy szülinapi gigashow volt: 16 formáció, 8 meghatározó dal és 240 perc zene várta a fesztiválozókat.

 

Aztán hamar megtelt a színpad előtti tér: rengetegen voltak kíváncsiak a különleges párosokra, akik direkt az EFOTT 40. születésnapi koncertjére álltak össze: a Mary PopKids és Somló Tamás, a Kaukázus és Vincze Lilla, a Magashegyi Underground és Bornai Tibor, a Wellhello és Náksi Attila, a Punnany Massif és Ganxsta Zolee & Big Daddy Laca, az Intim Torna Illegál és Kozsó, a Hősök és az Animal Cannibals, valamint a Brains és Kállay-Saunders András

 

Persze minden színpadon pörgött az élet egész este.

 

Ennek a növénynek mi is a neve? Azt nem tudjuk, de úgy tűnik, utolsó napra kinő a fesztiválkorsóból.

 

A Mary PopKids és a legendás Somló Tamás

Még több fesztiválos olvasnivaló az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.