Fotó

Vagányak, huncutok és büszkék: ők a világ leghíresebb nagymamái

Szerencsés ember az, akinek megadatik, hogy a nagyszülei közelségében nőjön fel, akiktől olyan szeretet, türelmet, tudást és élettapasztalatot kap, amilyet senki más nem adhat, mert a nagyszülői odaadásnak párja nincs. Így gondolnak nagyszülői szerepükre a világ leghíresebb nagyijai is, akik bár ismertek, pont olyan hétköznapi nagyszülők, mint bárki más. A nagymamák világnapján ma ebben a szerepükben mutatjuk be őket.
A világ egyik leghíresebb nagymamája egyértelműen II. Erzsébet, aki nem mellesleg Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje. Rang ide vagy oda, unokái egyszerűen csak a nagymamájukat látják benne: “Ő csak a nagymamám” – nyilatkozta egy interjúban Vilmos herceg, aki hozzátette, bár testvérével, Harryvel meglehetősen pimasz unokák, nagyon is tisztelik nagymamájukat. A királynőnek nyolc unokája és öt dédunokája van; ez a kép hármójukról készült még 1987. június 14-én egy lovaspólóversenyen.

 

És ha már az uralkodói családnál tartunk, a legklasszabb nagymamák sorából Carole Middletont sem hagyhatjuk ki. Ő volt például az első a családból, aki Györgyöt meglátogatta a kórházban a születése után. Nemrég a Bucklebury Farmra vitte el György herceget, ahol ezek a képkockák is készültek. – fotók: popsugar.com

 

Goldie Hawn mára már ötszörös nagymama. Lánya, Kate Hudson két fiú – Bingham és Ryder – édesanyja, fia, Oliver pedig két fiú és egy kislány édesapja. Amikor legfiatalabb unokája is megszületett, Goldie nem bírta megállni, világgá kürtölte a Twitteren: “Isten hozott, Rio, te vagy az első kislány a családunkban!”

 

Michael Jackson édesanyja, Katherine Jackson is a legodaadóbb nagymamák egyike. Amióta az énekes meghalt, ő a gyermekek – Prince, Paris és Blanket – gyámja. Gyakorlatilag az egyetlen felnőtt a három Jackson gyerek életében, aki nem akarja kihasználni őket.

 

A sztárvilág legvagányabb nagymamája címet Sharon Osbourne-nak ajánljuk, aki odáig van a kisunokájáért, Pearlért. “Én tipikusan az a nagymama vagyok, aki minden olyan dolgot elkövet, amit nem lenne szabad. Elkényeztetem, megengedem, hogy azt csináljon, amit csak akar” – nyilatkozta Sharon a Hello magazinnak.

 

Bár Hillary Clintot folyamatos kritikák érik az öltözködése miatt, egy biztos, Charlotte unokája születése óta varázslatos nagymamabáj veszi körül, ami teljesen megváltoztatta a politikusasszonyt. Unokája születése után csak ennyit nyilatkozott: “Ő a legtökéletesebb, legszebb és legokosabb ötnapos kisbaba, akivel valaha találkoztam.”

 

A 70 éves Priscilla Presley imádja, hogy nagymama, egy újságnak úgy nyilatkozott, egy álom vált valóra azzal, hogy négyszeres nagymama lett belőle, miután lánya, Lisa Marie Presley ikreknek adott életet. A családi boldogságnak azonban itt még nincs vége, felnőtt nővé érett unokája, Riley Keough az évek során érett színésznővé cseperedett, legutóbb a Mad Max: A harag útja csapatát erősítette. A premierre nagymamája és édesanyja is elkísérte.

 

2014. augusztus 9-én megszületett Marlowe Mae, Susan Sarandon pedig nagymama lett, akinek mellesleg sok-sok éve azt jósolták az orvosok, hogy soha nem lehet gyermeke. A csöppséget imádja a nagymamája, aki egész egyszerűen csak “Honey-nak”, méznek hívja unokáját.- fotók: http://www.starkiddo.com/2014/12/11/susan-sarandon-poses-with-daughter-eva-and-granddaughter-marlowe/

 

A legfittebb nagymama: az amerikai sajtó így emlegeti Jane Fondát, aki a sokadik x-en túl sem lassít. Ír, forgat, fitneszvideókat készít, hangos aktivista, filantróp… e sok feladat közül ő mégis a nagymama szerepében érzi a legjobban magát. “Nem voltam túl jó anya, de a gyermekeim elől soha nem hallgattam el semmit sem. Remélem, tanulnak majd a hibáimból. Talán ezért is jó nagymamának lenni, ez olyan, mintha az ember kapna egy második esélyt.”

 

Amikor Martha Stewart első unokája megszületett, a híresség meglehetősen fanyar humorral beszélt erről a műsorában: “Már otthon vannak, a New York-i lakásukban. Tegnap este felugrottam hozzájuk, még csak 36 órás volt a kicsi. Nagyon figyelt, és nem sírt – ideális baba” – mondta Stewart, akinek időközben már a második unokája is megszületett, és ragyogva fürdőzik a nagyi szerepben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.