Fotó

“Másfél kilométernyi kifutópályán bárhova eljuthatsz”

Adam Senatorinak két nagy szenvedélye van. Az egyik a repülés. Már kisfiúként is arról ábrándozott, hogy egyszer pilóta lesz. Amikor az álma egy kereskedelmi légitársaságnál beteljesült, ő volt a világ legboldogabb embere. Csakhogy néhány év elteltével elküldték a cégtől, ahol dolgozott. Ő azonban nem adta fel, új kihívásként tekintett az akadályra. A repülést semmi esetre sem akarta feladni, és mivel a fotózás is közel állt a szívéhez, elhatározta, hogy a két hobbiját összekapcsolva előnyt kovácsol a hátrányból – kereskedelmi pilótából reklámfotós lett. Káprázatos légi felvételei az Instagram egyik ikonjává avatták. Immár több mint 850 ezer követője van. Képeiből hoztam most nektek egy csokorra valót.
Másfél kilométernyi kifutópályán bárhova eljuthatsz – ez a mottó olvasható Adam Instagram-oldalán.

 

Kiskorában Adam nagyon sokat tanult művészettörténész édesanyjától, aki rengeteg festményt mutatott meg neki. “Belém ivódott a 17-18. századi festők stílusa, amint a reggeli és esti pillanatokat ábrázolták. A hosszú árnyékok és az aranyban izzó színek mélyen megérintettek.”

 

Többnyire ezeket a pillanatokat igyekszik ő maga is elcsípni, legyen bármilyen évszak. “Minden évszaknak különleges a megjelenése. Imádom a telet a maga erőteljességével, lenyűgöz az ősz, és elvarázsol a nyár is. Élettel és mélységgel töltik meg a fotókat.”

 

De nemcsak a természet csodáit, hanem az épített környezet szépségét is megörökíti.

 

Kedvenc városa Los Angeles, a változatos arcai miatt. “Egyszerűen óriási. Van itt óceán, sivatag, de sűrűn lakott területek és kiváló infrastruktúra is” – majd gyorsan hozzáteszi: nem feltétlenül csak gyalogosan szereti csodálni a várost.

 

Ha pedig a természeti szépségekről van szó, a kedvenc helye a Montanában található Glacier Nemzeti Park.

 

Gyakran böngészi az internetet, hogy új úti célokra bukkanjon. “Rendszeresen bújom a Google Earth-öt és a Google térképet, hogy igazán klassz helyeket és fotótémákat fedezhessek fel.”

 

Adam azt mondja, már csaknem húsz éve a fotózás rabja. Eleinte olcsóbb, hagyományos gépekkel dolgozott. Aztán amikor megjelentek az első digitális gépek, rögtön beszerzett magának egyet. Azóta rengeteget csiszolt a technikáján, és egyre komolyabb fényképezőgépekkel alkot.

 

A kedvence egy Hasselblad. Az ügyfeleinek is ezzel készíti a fotókat.

 

Munkái az évek során egyre letisztultabbak lettek. Mint mondja, azt szereti, ha olyan kristálytisztán látszanak a dolgok a fotóin, akár egy térképen.

 

Az idei éve is elég mozgalmasan alakul. Járt már Izlandon, Párizsban és Dubajban is.

 

“Szerencsés vagyok, hogy állandóan úton lehetek. Kábé kéthavonta eljutok valami klassz helyre.”

 

Hobbiból még ma is repül, de úgy érzi, utasként tenni ezt és közben csak fotózni sokkal kifizetődőbb.

 

Mikor azt kérdezik, beváltotta-e a repülés a gyermekkori álmait, azt mondja: “teljes mértékben. Sőt, még annál is jobban, mint képzeltem.”

 

 

 

Forrás: BI, Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.