Fotó

Kapucsínó anyatejjel: szoptatással tiltakoztak az édesanyák a McDonald’sban

Napjainkban történt, hogy egy belvárosi McDonald's biztonsági őre kitiltott egy gyermekét szoptató kismamát a vendéglátóipari egységből. Az édesanyák szoptatós flashmobbal tiltakoztak.

Enni és inni létfontosságú. Ha úton vagyunk és megéhezünk, legyen az buszon vagy a villamoson, akkor elővesszük a szendvicsünket és megesszük. Ebben mindannyian egyetértünk. Ám sajnos vannak éhen maradt kivételek, akik nem minden esetben ehetnek bárhol, ahol megéheznek. Ők a legkisebbek, akiknek a legtöbbre lenne szükségük. Ferenc pápa felhívta az emberek figyelmét arra, hogy az éhezőket etetni kell, legyen szó koldusokról vagy csecsemőkről. Sőt egyszer az történt, hogy az egyik audienciáján hangos sírásba kezdett egy baba, mire a pápa mindenki előtt arra kérte az anyukát, hogy etesse meg gyermekét, ott, ahol éppen ülnek. Fontos lenne, hogy a katolikus egyházfő üzenete mindenkihez eljusson, az utca háborgó emberétől kezdve az intézményekig, ahol sajnos hazánkban még nincsenek szoptatós helyiségek.

McDonald’s-ban szoptatni tilos: I’m not lovin it!

 

Gáti Miki, “a kismamák szóvivője”, szoptatós flashmobot szervezett péntek délelőttre a Nyugati pályaudvari McDonald’sba, tiltakozását kifejezve azok ellen, akik tiltják vagy rossz szemmel nézik az efféle természetességet. Miki elmesélte, hogy bár az ő feleségét még nem érte komolyabb atrocitás gyermeke szoptatása miatt, ám sok ismerősük van, akik kevésbé szerencsések.

 

Nórát nemrégiben egy kórház váróterméből egy orvos utasította ki az utcára szoptatás közben. Mivel kint nagyon fáztak, levonult éhes babájával a sötét alagsorba, mesélte mindezt mosolyogva.

 

Nincs egyedül a történetével. A délelőtti flashmobra több tucat kismama érkezett, hátukon, nyakukban, ölükben kisbabáik, tarsolyukban szomorú szoptatós történetek. Voltak, akiket azért szóltak meg, mert gyermekük már túl nagy és mégis szopik, voltak, akiket a WC-be küldtek etetni, és volt olyan kismama is, akit egészen egyszerűen letakartak. Letakarták, mint egy halottat, vagy mint egy zsák szemetet, ami zavarja a látképet. Nem véletlen hát a felháborodás péntek délelőtt a Nyugati pályaudvar előcsarnokában, ahol a szoptatásra váró tüntető kismamák gyülekeztek.

 

Ez a kisbaba sem most jött a hat húszassal, éhes, és tudja, hogy számíthat anyukájára. Azonban számíthat-e az őket körülvevő emberekre?!

 

Pontban 11 órakor a kismamák bevonultak a McDonald’sba és minden további felhajtás nélkül etetni kezdték gyermekeiket.

 

 

A gyorsétterem vendégei és az ott dolgozók tátott szájjal nézték a rögtönzött étkeztetést, arcán mindenkinek döbbent mosoly, érződött a hatás.

 

Az össznépi szoptatás mindössze tíz percig tartott, ám ennyi idő is elegendő ahhoz, hogy egy gyorsétteremben mindenki jól lakhasson és elégedetten távozhasson. A kismamák hamar szétszéledtek.

Nézd meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.