Fotó

Szupernagyi az égen, cápa a víz alatt – A hét képekben

Miközben egy adrenalinfüggő nagymama századik szülinapját egy ugrással ünnepli, egy szörnyen izmos ember a könnyeivel küzd, egy édesapa szemetet válogat fiával, egy férfi pedig otthona romjain ülve a segítséget várja. A hét képeit hoztuk el szerte a világból.
Március 15. – Georgina Harwood a világ egyik legvagányabb nénije, 100. születésnapját ugyanis ejtőernyős ugrással ünnepelte Fokvárosban. A néni rutinos ejtőernyős, 92. szülinapján is bevállalta az ugrást.

 

Március 15. – Arnold Schwarzenegger a világ legerősebb emberével, Atif Anwarral pózol, ő nyerte az idei Arnold sportfesztivált Ausztráliában.

 

Március 16. – Egy afgán menekült kislány a kisbabáját mutatja a fotósnak Jalalabadban.

 

Március 16. – Port Vilában, a csendes-óceáni Vanuatui Köztársaság fővárosában egy Pam nevű trópusi ciklon pusztított 270 km/órás sebességgel. A helyzet súlyos, az ötös fokozatú ciklon mindent elpusztított, az emberek az utcákon várnak segítségre. Az ország elnöke nemzetközi segítséget kért.

 

Március 17. – Byron Dilkes Seychelle-szigeteken készült fotója a Sony World Photography Awards győztes alkotása lett Angliában.

 

Március 17. – A vakmerő fotós, Thiago Correa egy különleges fotót készített Rio de Janeiróban, a Megváltó Krisztus-szobor feje búbján mászott ki a különleges fotó kedvéért.

 

Március 18. – A Mercedes Benz tokiói divathetén két amputált lábú modell készülődik a kifutóra.

 

Március 18. – Egy bohócnak öltözött tüntető egy rendőrt provokál Frankfurt am Mainban, az Európai Központi Bank új felhőkarcolójának megnyitója napján. A tüntetők a Blockupy csoporthoz tartoznak, Németország több városából érkeztek. Elsősorban az EKB szerepe zavarja őket a görög hiteltárgyalásokban.

 

Március 18. – Chandra Bahadur Dangi, a világ legkisebb embere egy fotó kedvéért pózol Mumbaiban. A 72 éves férfi mindössze 0,546 méteres, igazi cirkuszi attrakció.

 

Március 19. – Manilában egy édesapa a fiával hajózik a szennyezett folyóban, műanyag flakonokat keresnek eladásra. Napi 3 dollárt tudnak megkeresni.

 

Március 19. – A kínai Hangcsouban így néz ki egy roncstelep felülről. Leselejtezett motorkerékpárok és elektromos biciklik temetője ez.

 

Március 19. – Orosz katonák gyakorlatoznak a csecsen határ közelében, 260 km-re Sztavropoltól.

 

Március 19. – A palesztin Saad al-Jamal unokája egy oroszlánkölyökkel játszik a Gázai övezetben. A férfi egy állatkerttől vásárolta a két kölyökoroszlánt, akik most otthon laknak velük.

 

Március 20. – Jakartában egy fiatal nő sminkeli magát a Nyepi, a balinéz újév és egyben a csend napján. Ezen a napon tilos utazni, dolgozni, villanyt gyújtani, főzni és más tevékenységet végezni.

 

Március 20. – A kínai Csangsában állatos pizsamába bújtak néhányan, hogy – az alvás világnapja alkalmából – felhívják az alvás fontosságára a figyelmet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.