Fotó

Pucér modellek, eszelős huligánok, gyilkos természet: a hét képekben

Miközben New York csillogó kifutóján egy gyönyörű, kerekesszékes modell pózol, sok ezer kilométerre több mint száz partra sodort delfin küzd az életéért; fanatikus huligánok vedlenek állattá, meztelen modellek tüntetnek az állatokért, és 300 km/órás széllökések pusztítják Ausztráliát. A hét képekben.
Február 17-én, a New York-i divathéten kerekesszékes modellek mutatják be az FTL Moda 2015-ös őszi-téli kollekcióját.

 

Február 17-én közel száz pilótabálna pusztul el Új-Zéland Farewell Spit partszakaszán. Az állatok tömegesen vetődnek a partra, visszaterelni őket nem sikerül. Szakemberek azon fáradoznak, hogy az állattetemeket ne sodorja vissza a víz, hogy aztán máshol újra kimossa őket. Farewell Spit egy igazi csapda az állatok számára, a sekélyebb vizek összezavarják őket, elvesztik navigációs képességüket. A gömbölyű fejű delfint pilótabálnának is nevezik, mert úgy hiszik, hogy a halászokat elvezeti a heringrajokhoz. Az új-zélandi vizekben élő leggyakoribb cetfaj egyedei évente többször is a partra sodródnak, ahol aztán halálukat lelkik.

 

Február 17-én Katmanduban, a Pashupatinath templom területén egy hindu szent ember az arcát festi, így készül a Maha Shivaratri fesztiválra, Shíva ünnepére, hogy az istennő előtt tisztelegjen. A fesztivál az egyik legfontosabb ünnep Indiában, évente megtartják Katmanduban. Bár a kannabisz Nepálban is illegális, a fesztiválon a szent embereknek – a templom területén, vallási rituálékhoz – engedélyezett a fogyasztása. A legenda úgy tartja, hogy maga Shíva is kannabiszt szívott, amikor a templom mellett található erdőhöz ért.

 

Február 18. Hollywood egész héten Oscar-lázban ég. Sam Costa munkás egy óriás Oscar-szobrot törölget, hogy az makulátlan legyen a 87. díjátadón, amit február 22-én rendeznek a Dolby Színházban, Kaliforniában.

 

Február 18. A japán Inuyama Junio iskola diákjai iskolapadjaikat mossák az alig 5 fokos Kisogawa folyóban. A tradíció már hatvan éve él, a diákok ezzel a gesztussal mondanak köszönetet a padért és a székért, amit aztán három évig használnak majd.

 

Február 19. Egy, az ISIS támadási elől menekülő édesanya az olasz Lampedusa település templomában imádkozik. Migránsok százai érkeznek Líbiából Olaszországba. A menekültek számára létesített idegenrendészeti tábor mindössze 250 ember befogadására alkalmas, ennek ellenére most 1200 ember számára nyújt menedéket.

 

Február 19. Megkezdődik az ukrán katonák kivonása Debalcevéből, miközben a szakadárok megpróbálják elvágni a visszavonulási útvonalakat, hogy megakadályozzák a csapatok távozását. Az ukrán fegyveres erők tüzérsége fedezi a visszavonulást. Debalceve környékén továbbra is súlyos harcok folynak, a szakadárok minden tartalék egységüket az általuk ellenőrzött területbe beékelődött, stratégiailag fontos városhoz vezénylik. A Debalcevét védő 128-as dandár kétezer katonájából 100-150-nek a szerda reggeli órákban sikerült kitörnie a szakadárok gyűrűjéből, és jelenleg már az ukrán katonák ellenőrzése alatt álló Artemivszk városában van.

 

Február 19. A Londoni Divathéten három PETA állatvédő modell az alábbi transzparenssel tüntet: “Inkább meztelenül, mint szőrmében”. A trió így igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a kegyetlenül meggyilkolt állat soha nem lehet divatos. A divat legyen játékos, ne véres.

 

Február 19. Daniel Craig és Monica Bellucci Rómában a legújabb James Bond film forgatása közben.

 

Február 19. A Róma–Feyenoord Rotterdam meccs előtt holland huligánok csaptak össze a rendőrséggel. Az őrület közepette a huligánok összetörték Róma egyik leghíresebb szökőkútját, a 17. századi Barcaccia kutat, amit hosszú restaurálás után nemrég adtak át.

 

Február 20. Jeruzsálem 25 cm-es hóra ébred

 

Február 20. Két ciklon is lesújt Ausztráliára. A Marcia ciklon 5-ös, azaz legerősebb fokozatú, óránként csaknem 300 kilométeres széllökésekkel pusztít. Miközben a ciklon házakat rongál meg, fákat csavar ki, áramkimaradásokat okoz, a közúti és a vasúti forgalmat megbénítja, a szörfösöknek tökéletes hullámokat farag.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.