Fotó

A hét képekben: egy nevetséges Putyin Németországban, digitális égiháború Afrika fölött

Miközben egy londoni aukciósházban bemutatnak egy hatmilliárd forintot érő gyémántot, addig Las Vegasban egy hotelt robbantanak fel, Velencét ellepik a színes álarcok, egy asztronauta pedig a Hold megvilágításában szemlélheti Angliát. A hét legszínesebb és legszívszorítóbb képeit hoztuk el ma is.
Február 9.: Egy extrém arcdísz és jelmez a velencei karnevál forgatagában. A világ egyik legismertebb fesztiválja február 7-én vette kezdetét, és egészen február 17-ig tart.

 

Február 10.: A németországi Mainzben megrendezett karnevál elsősorban politikusokból és további hírességekből űz gúnyt. A képen Putyin látható, az installáció pedig a Trouble-Bear (bajt hozó medve) címet kapta.

 

Február 10.: Las Vegas végleg búcsút vesz egyik híres hoteljétől és kaszinójától, a Clarion Hoteltól, ami még 1970-ben nyitotta meg kapuit. 2007 óta nem bontottak építményt robbantással Las Vegasban.

 

Február 10.: Egyiptomot mind a mai napig súlyos homokvihar sújtja.

 

Február 10.: Prada-modellek vonulnak a madridi divathéten.

 

Február 11.: Dél-koreai katonai tankok tesztje zajlik a Szöultól 60 km-re található Yangpyeongban.

 

Február 11.: Az asztronauta Terry W. Virts holdfényben fényképezi Írországot, Skandináviát és Angliát. – Forrás: Twitter.com/astroterry

 

Február 12.: A Bécsi Állami Operaházban idén is megrendezik a legendás Operabált, a pazar eseményre több mint 5100 vendég kíváncsi. A legolcsóbb belépő 18 ezer euró, az Operabál nemzetközi sztárvendége pedig Carlos Álvarez. A spanyol bariton Mozart Don Giovanni című operájából ad elő részleteket.

 

Február 12.: Drámai felhők vonulnak Johannesburg fölött, legalábbis ezt a hatást kelti az ingatlanügynök, Alexius van der Westhuizen fotója. A férfi három órán keresztül fotózta az égiháborút, majd digitális utómunkával egymásra illesztette a villámokat.

 

Február 12.: A malajziai gép kínai áldozatainak hozzátartozói a Malaysia Airlines székháza előtt tüntetnek. Válaszokat várnak.

 

Február 13.: A londoni Sotheby’s Aukciósház egyik alkalmazottja egy 100 karátos gyémántot tart a kezében. Értéke 17 és 22 millió euró között mozog.

 

Február 13.: Egy kubai nő színes fejdíszében egy szivarra gyújt Havanna óvárosában, ahova – az USA és Kuba viszonyának rendezése óta – tömegével érkeznek a turisták.

 

Február 13.: A kanadai Winnie Harlow modell a New York-i divathéten egy interjúban nyíltan beszél ritka bőrproblémájáról. Mindössze 4 éves volt, amikor kialakult nála a látványos bőrelváltozás, az, amitől Michael Jackson is szenvedett, gyermekként pedig a kiközösítés, a megkülönböztetés kemény leckéit kellett megtanulnia. De nem hagyta magát, álma pedig valóra vált: sikeres modell lett belőle.

 

Február 13.: Egy iraki nő egy bolt előtt sétál, ahol már a Valentin-napra készülnek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.