Fotó

A luxus árnyoldala: így élnek Dubaj szegényei

Dubajról szinte mindenkinek a pazar csillogás és a gazdagság jut eszébe. Pedig a messziről fénylő város árnyékában rengeteg szegény munkáscsalád él, nyomorúságos körülmények között. Farhad Berahman képkockái ezt a világot mutatják be.

A csillogó üvegpalotáktól nem is olyan messze a sivatagi utak a város legsűrűbben lakott területére, Muhaisnah-ba visznek. Farhad Berahman iráni fotós hét évvel ezelőtt járt itt először, a helyi rendőrök kíséretében dél-ázsiai – nepáli, kínai, bangladesi – munkástelepeket keresett fel. Az ezt követő években a fotós rendszeresen visszatért a településre, jó barátságot kötött a munkásokkal, befogadták őt, és megengedték, hogy dokumentálja szegényes mindennapjaikat: az embertelen bánásmód mellett honvágy gyötri őket, és sokszor hónapokon keresztül nem kapnak fizetést. A munkások között óriási az összefogás, főznek egymásnak, együtt esznek, megosztják egymással szobáikat, és néha még egy kis játékra is marad idő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.