Fotó

Bátorítás: ők túlélték a rákot

November hetedikén van a nemzetközi rákellenes világnap. Nyilván nemcsak ezen a napon, hanem a többin is arról kell szólni, hogy igenis van remény, és le a kalappal azok előtt, akik daganatos betegségben szenvednek, küzdenek, le a kalappal a szeretteik előtt is, akik ápolnak, biztatnak, reményt adnak. Sok-sok fotó azokról, akiknek sikerült legyőzniük a rákot.

Összeszorult gyomorral várjuk az eredményt méhnyakrákszűrés után. Végigpörög az agyunkban, mi lenne, ha… Aztán elhessegetjük a gondolatot, ugyan már, velünk ez úgysem történhet meg. Aztán arra gondolunk, hogy simán megtörténhet. Olyan nőket mutatunk be a Mályvavirág Alapítvány segítségével, akikkel megtörtént, de legyőzték a méhnyakrákot.

Megnézem
Összes kép (1)

Európában minden 18. percben meghal egy nő méhnyakrákban, Magyarországon évente 400-an halnak bele, pedig szűrővizsgálattal az időben felfedezett betegség gyógyítható.

A Mályvavirág Alapítvány segítségével készült a cikk, a fotókat Fábián Évi készítette.

Szerelem – ez a címe a szerintem legmeghatóbb képnek. Egy férfi öleli a kedvesét, szereti, egy mellel is. “nemMELLékes” címmel fotópályázatot hirdetett az Európai Nők Szervezete – amatőrök és profik küldhették be a fotóikat, így a képeken keresztül olyan magyar nőket ismerhetünk meg egy kicsit közelebbről, akik komoly csatát nyertek a betegséggel szemben.

 

Múló idő – fotó: Laki Krisztina Éva

 

Family love – fotó: Laki Krisztina Éva

 

Törékeny – fotó: Spiegel Viktor

 

Együtt – fotó: Barabás Andi

 

Dísz a testnek, gyógyír a léleknek – fotó: Madarász Gábor Viktor

 

Háromnegyed – fotó: Kiss Judit Linka

 

Remény csírája – fotó: Bartha Csilla

 

Elfogadás – fotó: Simola Péter

 

A közönségdíjas kép: Szerelem – Simola Péter fotója

 

Öntudat – fotó: Barna Mónika

 

Nem engedek teret a ráknak! – fotó: Porkoláb Dóra Julia

 

Jól vagyok fotó: Pötze Dániel

 

Soreness I. – fotó: Hatalyák Zsófia

 

Egy művészi fotósorozatban arra kérték a ráktúlélőket, hogy vessék magukat a víz alá.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.