Fotó

Ismerje meg Károlyt, a Károlyi-kert urát

Drámaian indult az élete, de végül rámosolygott a szerencse. Ma már igazi sztár, és tömegek lesik minden rezdülését. Bemutatjuk Károlyt, Budapest legmenőbb tapsifülesét.
A Károlyi-kert kertészei néhány évvel ezelőtt találták meg Károlyt, a megunt húsvéti nyulat, akit a kert egyik szegletében sorsára hagytak addigi tulajdonosai. Az egyik bokor aljában egy gyanúsan mozgolódó kisméretű doboz keltette fel a figyelmüket.

 

A fekete, riadt nyuszi további sorsa megtalálói kezében volt. A parkot fenntartó városüzemeltetési kft.-vel egyetértésben a kertészek úgy döntöttek, hogy befogadják az akkor még egész fiatal állatot, és a nyilvános WC mellett kialakítottak neki egy ketrecet, ahol Károly azóta is él.

 

Napjában többször kiengedik szaladgálni; reggelente, amikor a park még zárva tart, és a délutáni órákban, a gyerekek legnagyobb örömére. A kertészek etetik és rendszeresen elviszik állatorvoshoz is.

 

Károly most kb. 5 éves, és szerencsére jó egészségnek örvend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.