Fotó

A sportolónő nem adja fel: hétpróbás küzdelem a rákkal

A mai nappal Magyarországon is megnyílik a 2014-es World Press Photo kiállítás, vagyis nemsoká láthatjuk a tavalyi év legjelentősebbnek tartott hírfotóit a Néprajzi Múzeumban. A zsűri kilenc kategóriában ítélte oda az első, második és harmadik helyeket. Most az egyik legmegrendítőbb képsorozatból közlünk részleteket: Peter Holgersson anyaga első díjat nyert Sport kategóriában.

Nadja Casadei hétpróbás sportolóként részt vett már számos világ- és Európa-bajnokságon, amikor tavaly nyáron nyirokrákot diagnosztizáltak nála. Ő elhatározta, hogy nem hagyja abba az élsportot, folytatja az edzést, miközben a betegség kezelését, vagyis a kemoterápiát is elkezdték nála. Gátfutás, magasugrás, távolugrás, súlylökés, gerelyhajítás, 200 és 800 méteres futás: ezeket a számokat kell végigcsinálnia egy-egy verseny alkalmával, miközben szervezete a betegséggel is küzd. A cél kettős: kijutni a 2016-os riói olimpiára – és életben maradni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.