Fotó

Katasztrófahelyzet: így küzdenek vidéken az áradások ellen

A héten – kis túlzással – víz alá került az ország. Aki ezeken a napokban olyan szerencsés, hogy nagyvárosban tartózkodik, távol folyóktól, tavaktól, patakoktól, az legfeljebb így, képeken láthatja, sokan hogyan küzdenek a természettel Magyarország többi részén.
Önkéntesek homokzsákokat pakolnak a megáradt Cuhai-Bakony-ér által elöntött terület közelében Mezőörsön (Fotók: MTI / Krizsán Csaba)

 

 

 

Tűzifa úszik egy ház udvarán a megáradt Mura folyó vizében Murarátkán. Zala megyében, Lenti és Nagykanizsa térségében több utat is elöntött az éjszakai esőzések miatt kialakult áradás, a hömpölygő sáros víz elérte az M7-es autópályát és az M70-es utat is, Rédicsen autókat sodort el az ár. (Fotók: MTI / Varga György)

 

 

 

Tizennyolc embert költöztettek ki otthonából Csákánydoroszlón (Fotók: MTI / Varga György)

 

 

 

 

Több ház gyalog megközelíthetetlenné vált

 

 

 

 

 

Kiöntött a halastó Alsómocsoládon, elvágta a települést a külvilágtól. (Fotók: MTI / Sóki Tamás)

 

 

 

 

Vízben elakadt autót tolnak a 71-es főúton. Homokzsákokkal védik a lakóházakat Örvényesen, miután a víz elöntötte a főutcát. (Fotók: MTI / Nagy Lajos)

 

 

 

 

 

Tűzoltók, rendőrök és önkéntesek homokzsákokat pakolnak a maróci víztározónál (Fotók: MTI / Varga György)

 

 

 

 

 

A légi felvételeken a Rédics és a magyar–szlovén határ közötti, víz alatt álló terület látható. A Kebele- és a Szentgyörgyvölgyi-patak áradása miatt a Kebele-tározóban mintegy ötmillió köbméter víz gyűlt össze, csaknem 370 hektárnyi az elöntött terület nagysága. (Fotók: MTI / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.