Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nagymama konyhája

Bettus0214
Létrehozva: 2006. január 10. 13:39

Sziasztok!

Olyan embereket (lányokat, fiúkat, nőket, férfiakat) keresek, akikben még él a "nagymama konyhája" hangulat, akiknek nem ciki órákat vacakolni egy-egy vacsorával, minden vasárnapra sütit sütni, kézzel gyúrni a krumplistésztának valót. Akiknek mennyei boldogság a kézzeldagasztás, aki szeretne (vagy már szeret is ) pipit, kacsát, libát tartani, mégis "modern" embernek tartja magát.

Ugye vagytok???!!!

  1. 2016. január 29. 11:3132828.

    Üdvözlök mindenkit a régieket és az újakat is. Talán még van aki emlékszik a nevemre, már nagyon régen nem jártam itt, most azért jelentkeztem mert felszólítottak, hogy ha nem lépek be törölnek, ezt nem akartam.


     


    Ez a számomra ismeretlen formátum nagyon nem tettszik. De azért majd visszajövök és visszaolvasok, felfrissítem a régi dolgokat. Mindenkinek szép napot kívánok.

    előzmény:
    Feather (32825)
    2014-06-23  09:48
  2. 2015. január 18. 11:3032827.

    Igen  ö az Rhoda Scott , mezitláb orgonál. Te is kedveled?:)


     

    előzmény:
    Feather (10052)
    2007-02-06  10:52
  3. Gox
    Gox
    2014. július 6. 13:3332826.
    Feather!
    Bocs, h elfelejtettem, amit megbeszéltünk. Pedig biztosan meg van a szám valahol!Még keresgetem.
    Idén kegyetlen sok a munka. Hajnalban megyünk, de így előbb le kell feküdnöm, ettől még nem tudok annyival többet fent lenni, hogy korán kelünk.
    Ma vágják a repcét,  én meg főztem, mostam, takarítottam.
    Daragaluskás levest főztem új zöldségekkel, pulykaszárny és karajcsont húsa került bele, csontról lefejtve. Siettem, ezért a húsokat a fűszerekkel megfőztem kuktában, majd a megfuttatott zöldségre szűrtem.
    A második rántotthús lett petrezselymes krumplival. Kb. fél éve nem rántottam disznóhúst.
    Utána néztem a régiek blogjainak. Hugi, Eperke régen írt. Anikó aktív. Bettus is ír néha. Lótifutit nem találom.
    Nagyon elszaladt az idő, ma van 7 éve, h meghalt a férjem.
    előzmény:
    Feather (32825)
    2014-06-23  09:48
  4. 2014. június 23. 09:4832825.

    Sziasztok.


    Hát ez nem jó hogy Giza nem jön többet. Én bekukkentok időről időre de a suliból nem mindig engedett írni. Most meg a gépem vaakol Matyi rálöttyintett egy kis vizet és az alsó billentyűsor nem százas. 


    Én is teszegetek el. A mályhűtőe került spenót borső(úgy vettem mert az enyémet kiették a galambok.) Vettem meggyet kompót lett belőle. Ági a meggymagot eltennéd nekem (a kérdőjelem is eltűnt). Párnákat meg gyerekjátékot töltök vele.


    Spenótos anneloni volt tegnap (bos de a nyávogós betű is hiányzik). Előtte borsóleves fasírt újkrumpli és saláta. Meggyes rétest sütöttem.


    na dolgozom


    pusssz


    nagyon ronda ez az új design.

    előzmény:
    Gox (32824)
    2014-06-22  16:06
  5. Gox
    Gox
    2014. június 22. 16:0632824.

    Sziasztok!


     


    Nekem sem tetszik az új formula! Egyből az új postánk jutott eszembe. Ott az ablakok fölött csak jelek vannak, hogy mit lehet ott elintézni, betűvel nincsen kiírva. Hát nekem még most sem egyértelmű!


    Giza! Úgy látom, hogy sok topik abba hagyódik. Feltételezem, hogy a facebokon vannak. Csak feltételezem, mert oda én nem járok. Nem sok időm marad, mióta a kertészetet fejlesztettem. A számítógépet sem bírom sokáig nézni, fárad a szemem.


    A napokban eszembe jutott Hugi! Vajon megszületett-e a babája?


     


    Be is nézek mindjárt a blogjába, hátha megtudom.


    Ma főzés nem volt, elmentünk egy alacart étterembe. Fiamnak pedig hoztunk, mert ők dolgoztak. Délelőtt elrakodtam, mostam, takarítottam. Még vasalni kell. A cseresznyének már vége. Lett 21 üveg kompót. Rá egy hétre leszedtük a maradékot, szépen kiadagoltam, és odaajándékoztam a kertészlányoknak, meg sütöttem egy tepsi cseresznyéslepényt. Jövő héten lesz jó a meggy. Nézegettem meggylikőr recepteket, kipróbálok egy kis adagot. Van nálam is meggy, meg a leánynál is.


     


    No, kipróbáltam föltölteni képet, de nem lehet kicsinyítés nélkül.


     


    Még én nem búcsúzom el Tőletek, Giza, ha nem is jössz ide, remélem, hogy még találkozunk élőben, és jót fogunk beszélgetni!


     


     

    előzmény:
    giza55 (32823)
    2014-06-19  21:17
  6. 2014. június 19. 21:1732823.

    Sziasztok


     


    Alig tudtam bejelentkezni, már délelőtt,délután is próbáltam.


    Azt hiszem elbucsúzok TŐLETEK, nekem ez már nem tetszik.


    Nagyon sajnálom,  ennyi év után,sok szép emlék, személyes ismeretségek.


    Már az is nagyon rosszul esett, hogy Bettus a topicnyitó és Anikó sem jött.


    Szerettelek Benneteket, ölelek Mindenkit és szeretettel gondolok Rátok.


    giza


     

  7. 2014. június 16. 20:5232821.

    Sziasztok

     

    Ági most ugy nézek ki, hogy a zöldes árnyalat megy át sárgásba és a szemem körül lila monokli van ami nehezen oszlik.

    Eléggé duzzadt még a homlokom és az arccsontom.

    Nem semmi esés volt.

    Ott tartok lányok, hogy látni nem akarok, borsót 31 kg-ot fejtettem ki és raktam el,ettünk levest,főzeléket több napig.. Gabi kérte, hogy már ne főzzek borsót.

    Rengeteg a cseresznye,meggy, csak a fagyóba raktam le magozva pár zacskóval a többi megy pálinkának.

    Rengeteg a fekete szeder, Gabi fóliát rakott a fa alá, nagyon hullik, egy dobozzal raktam el. Málnát 3 dobozzal és rengeteget eszünk, mert hozza a szomszéd, nekem kevés tő van és elég öregek már, ősszel ujitani kell.

    Az uj 6 rekeszes fagyó is tele van, amit a csirkék miatt kellett venni, igy óvatosan rakok már el.

    Rengeteg szilva és sárgabarack igérkezik.

    Ma nem főztem volt még maradék, holnapra kész a gyümölcsleves és túrós palacsinta lesz,semmi hus. 3 napig ettünk csirkepörköltet.

    A nyugdijasaimnál megtartottuk az évzárót, nélkülem.Volt finom vacsora a vendéglőbe és zene is. Mindent lerendeztem, de nem mutatkoztam.

    Azt még eldicsekszem, hogy kaptunk 2 db ingyenes belépőt  a klub részére az élményfürdőbe az önkormányzattól.

    Ha olyan állapotba lesz a pofám, akkor hétvégén Siklósra megyünk Gabi rokonaihoz.

    Érezzétek jól magatokat, azért irjatok is közbe.

    pussssssssssz.giza

  8. Gox
    Gox
    2014. június 14. 08:0832820.

    Sziasztok!

     

    Remélem, hogy már oszlik a kékséged Giza! Ügyesen főztél, azokban a kánikulai napokban én csak a kötelező dolgokat végeztem el. 

    Ma délelőtt velem lesz Lilike. Ragu leves lesz, meg túróstészta. A tészta az ő kívánsága. Hiába kínálgattam, hogy tökfőzelék, paradicsomos káposzta, cukkinistészta..... délután cseresznyét szedünk kompótnak.

    Már régen főztem be, de olyan jó kemény húsú cseresznye termett, hogy megpróbálom. Téli üdülés során nagyon finom cseresznye kompót volt az üdülőben, remélem, hogy sikerülni fog nekem is hasonlóan.

     

     A dióspálinkám alakulgat, ez ha elkészül az unikumra hasonlít. Most nagyon kiérzik belőle a dió kesernyés íze, majd augusztus hatodikán kell

    átfejteni, és akkor lehet bele tenni felfőzött cukrot. Tavaly 15 dkg ment egy literhez, most csökkentem 10 dkg-ra. Végül is ha kevés lesz, könnyű még tenni hozzá. Igaz az is, hogy idő kell a beéréséhez, a tavalyi most a legfinomabb, átpalackoztam, majd összehasonlíthatjuk az ideivel, addig hadd pihenjen.

     

    Delinke, a kertemet nem is fényképeztem, nincs is olyan sokminden, mint régen. Könnyű felsorolni: répa, petrezselyem, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, pasztenák, zeller, paprika, paradicsom, zödbab, fejtősbab, krumpli, eper, mindenféle fűszernövény, ami évelő.

    Ültettem sarjon termő málna töveket, (fele eredt meg) meg tüskementes szedret is. A szeder már megmutatja a termését idén, a málna nem biztos, bár őszi málnával nincsen tapasztalatom. Szeretnék kialakítani egy kicsi bogyós gyümölcs kertrészt, itt rá tudom tenni a csöpögtető öntözést is. Csak a magunk részére szükséges mennyiséget szeretném megtermelni. Ribizkét meg egrest majd ősszel veszek hozzá. Nálad hogyan alakul a kert?

     

     

    előzmény:
    giza55 (32819)
    2014-06-11  21:19
  9. 2014. június 11. 21:1932819.

    Sziasztok

     

    Nagyon jól sikerült a hétvége, horgászat,kakaspörkölt és leves, olyan igazi kapirgálós,jóked,minden.

    Sajnos az utolsó napon lett egy kicsi balesetem. Megcsusztam a vizes füvön és a nyitott kocsiajtónak az élének nekiestem. Jó nagy monoklim van a szemem körül, arcom,homlokom kék-zöld. Na majd kiheverem. Persze orvoshoz nem tudtak elvinni.

    Rettenetes meleg van, jó a légkondi, mi szeretjük, lehet pihenni.

    Korán reggel főztem borsólevest,sütöttem oldalast,krumplival és rántottam halat.Van még marhapörkölt maradék is, igy csak egy borsófőzelék lesz és az egész hét megvan. Ketten vagyunk, máshogy főzök megint.

    Fagyasztóba 1o  kg-ot beraktam, elég is lesz télre. Szomszéd néninek nagyon sok van.

    Rengeteg a cseresznye,meggy, senkinek nem kell van a környéken mindenkinek, csak a fagyóba rakok pár zacsival.

    Gondolom Ti is szorgoskodtok, azért irjátok meg, hátha kapunk ötletet.

    Ági nekem is nagyon jó dió likör recim van, nem igen fogy az édes, van még két üveg tavalyról.

    Vigyázzatok magatokra, igyatok sok folyadékot, ne menjetek ki.

    pusssssssz giza

     

    előzmény:
    Gox (32818)
    2014-06-06  12:29
  10. Gox
    Gox
    2014. június 6. 12:2932818.

    Sziasztok!

     

    Itt vagyok, de megint nem érek rá írni! Bár van 1 fontos!

     

    Készítek zölddiós pálinkát. Tavaly nagyon finomra sikerült. Már a zölddiókat a pálinkával üvegekbe raktam. Tegnap bevásároltam a bio citromot és narancsot, valamint a fűszereket. Még egyedül a vaniliarúdat kell megvenni, és ma belekerül minden.

     

    Majd benézek még, ha valakit érdekel a recept belinkelem, netről való, és nagyon bevált.

     

     

    előzmény:
    giza55 (32817)
    2014-06-04  07:45
  11. 2014. június 4. 07:4532817.
      mindenkinek
  12. 2014. május 31. 20:4732816.

    Szia Delinke!

    Jó volt, hogy jöttél kicsit.Mindig nagyon szép a kerted és sokfajtát ültetsz bele,sokminden megterem.

    Az idén nem palántáztunk olyan sokat, mert kb.5 évre való paradicsomot főztem be tavaly, rengeteg befőtt is megmaradt, lekvár stb. Az idén módjával fogok befőzni.

    A nagyon korai cseresznye egy teljes fa lerohadt és gyorsan el is hordták a madarak.

    Beérett 2 db meggyfánk, jövő héten valamit kell kezdeni vele, valószinü pálinka lesz belőle. Van még meggyszörp is rengeteg, a fagyóba magozva teszek el nem sokat, most főztem ki levesnek az utolsó zacsit.

    Rengeteg szilva és sárgabarck mutatkozik. Jövő hét végén a cseresznyét is el lehet tenni max.10 üveggel fogok,  tavaly 40 üveggel tettem el, a többi pálinkának ment.

    Ma mindenki volt ebéden, meggyleves, rántottcsirke,petr.krumplival,tejfölös ubisalival és elkészült az első üveg kovi ubim is. Melinda kedden lesz 40 éves. Hihetetlen hogy eltelt az idő.

    Jönnek a meghivások nyaralásra, de nem szeretnék tervezni. Eddig ugy néz ki, hogy jun.végén megyünk Siklósra Gabi rokonaihoz.

    Mit terveztek a nyárra?

    Delinke direkt nem kommentálom amit irtál, de megvan a véleményem. Nem is tudom mi lesz ezekből a gyerekekből.

    Ebédnél Kitti is mondta, hogy osztálytársának ma ünneplik a 16.-ik szülinapját, limuzin,pezsgő, rengeteg gyerek bulizik náluk, a szülők nincsenek otthon, átadták a lakást a hétvégére és mindenki ottmarad reggelig, kitakaritanak és mennek haza.

    Szerintem Kitti nem akart menni, volt meghivása, de tudta, hogy nem engedik el.Nem is sokat beszéltünk róla,igaz Melinda kiakadt.

    Bizony büszke vagyok Kittire, a spanyoltanárja azt mondta, hogy jövőre elküldi nyelvvizsgára. Szorgalmas, sokat tanul. Matek,fizikán kivül minden ötös.

    Holnap reggel visszük fiamat Prágáig, mert addig eljön érte a barátja, illetve átvisszük Németországba, hogy ne kerüljön pénzbe az autópálya, az már csak 70 km, igy fordulunk is vissza és este itthon vagyunk.El kell intézni a gyámhatóságot, megigérte a barátjának, hogy megcsinál egy autót, ez kb. 2 hét. Eladta az autóját azért komplikáltuk meg ennyire.

    puszillak benneteket, kitartás jön a szünet, sok ez már gyereknek, tanárnak, szülőnek, mindenkinek.

    előzmény:
    Feather (32815)
    2014-05-30  08:54
  13. 2014. május 30. 08:5432815.

    Sziasztok!

    Jó titeket olvasni. Már nekünk, tanároknak is fárasztó, sok a bizonytalanság, nagyon szemtelenek a gyerekek, a szülők nagy része "hülye majmoknak" tart minket (ez idézet egy szülőtől). Voltam egy osztállyal Győrben kirándulni. Ismerem a várost, hozzáolvastam a történelméről, stb, szerettem volna megmutatni nekik. Az egyik gyerek a Káptalandomb tetején, a zsúfolt utcán üvöltött velem, hogy egy csámpás orángután vagyok, egy idióta hülye, barom ..... mert kit érdeket ez a sok sz@r utca, ő plázázni akar. Igaz, hogy ez csak egy gyerek a 22ből, de akkor is megkeseríti az embert. Az osztályfőnöke, amikor le akarta csillapítani, neki azt ordította, hogy ő nem ezért fizetett, majd börtönbe juttatja. Na, ez van. Ja, és július 3ig be kell járnunk 8tól 3ig, mert "mit szól a társadalom, ha lógnak a tanárok". 

    A kertem alakul, kósza krumplik bújtak ki szerteszét. Kibújt az új-zélandi spenót is, magától. Szépek a paradicsom palántáim, már sok kis zöld paradicsomom van. A salátában fürdeni lehet, annyi van. :) Már mekegek, annyit eszem. Szép lett a retek is.

    Matyim gyakran jön, tanulgatja a növényeket, tegnap ásni tanult. Ősszel már ketten ássuk fel a kertet. :D

    Giza, büszke lehetsz Kittire. Nagyon ügyes. És nem lehet mindenki matematikus. Azt kell erősíteni, amit szeret, és amiben, jó.

    Ági, mikor teszel fel képet a kertedről? És te Giza? Azt úgy szeretem nézegetni.

    pussssssssssz Szép napot Nektek!!!!! Írjatok!!!!

    előzmény:
    giza55 (32814)
    2014-05-28  20:55
  14. 2014. május 28. 20:5532814.
    sziasztok, megint itt voltam.
  15. 2014. május 26. 12:5532813.

    Sziasztok

     

    Vége a választásnak, elég korán hazaértünk 10 órakor. Most nem dolgoztunk olyan sokat, mivel kevesebben voltak.

    Nem főztem ma, pihentem, rakosgattam, mostam, olvastam, barátnőm hozott szalontüdőt azt ettük.

    Holnapra rakottkrumplit tervezek.

    Nem lesz szoros a hetem, szerdán nyugd.napom lesz, ha összejön kivisszük a fiamat Németországba hétvégén, ott marad kb. 2-3 hétig.

    Olyan jó, hogy már nincs olyan sok program.

    Ugye már megszoktátok, hogy juniusra mindig meg akarok halni.

    Tegnap fél hatkor olyan felhőszakadás volt, hogy gondoltuk senki nem jön már hétig szavazni.

    Dehogynem, nem volt akadály az eső.

    Szépek a palántáim, kevesebbet ültettünk az idén.

    Kitti sokat tanul erős hete lesz, mindenből vizsga,dolgozat, utolsó rugások.Irodalomból is lezárták ötösre.

    A matek az bizony nem igen megy.

    Remélem minden gyereknek nagyon jó hétvégéje volt, igy a szülők is jól érezhették magukat.

    ölellek benneteket giza

  16. 2014. május 21. 20:2632812.

    Sziasztok

     

    Delinke nagyon nagy Matyi, igazi fiucska.Jól lehet velük szórakozni.

    Ági gondolom van munka bőven, mindenféle, papir,kerti stb.

    Ma végeztünk az összes csirke pucolásával, volt segitségem, 4 részletre osztottuk el.

    Csodálatos csirkéket neveltünk. Igaz venni kellett egy hütőszekrényt, mert közbe a barátunknál volt egy disznó és megkaptuk.

    Hétvégén választás, voltam oktatáson. Alig várom a junius 11-et, akkor végzek a nyugdijasaimmal és szeptemberbe kezdünk ujra.

    Nyaralást nagyon nem tervezek, sok meghivásunk van, Tisza tó, Balaton, de ugy vagyok hogy a nagyon melegbe inkább itthon szeretek lenni.

    Főzés természetesen vasárnap rántottcsirke, ma csirkepörkölt nokedlivel és aprólék leves, holnap főzelék a maradék pörihez.

    Szombaton barátunk levágja a nagy kakasát, ami megtámadta és megharagudott rá.

    Kitti sokat tanul, angolból vizsgáznak valamilyen elővizsga, ma lezárták németből ötösre.

    Szoros lesz a még a hét, kivánok mindenkinek szép napokat.

  17. Gox
    Gox
    2014. május 18. 07:3932811.

    Szia Delinke!

     

    Nagyon aranyos Matyi!!!

     

    Nálunk is vannak károk, a kertben és az ültetvényekben is.

    Nagyon goromba szél volt napokon keresztül.

    A cseresznye is érik, de víz ízű eléggé. Már repedezik a sok esőtől, és ráadásul a seregélyek is itt cserregnek már.

    A héten itthon voltam, sok elmaradt papír munka volt.

    Főzögettem is. Nagyon ízlik a gyerekeknek az új káposzta saláta.  Hideg volt a ház, de felöltöztem melegen, így kibírtam fűtés nélkül.

    Most megint sötétedik, esni készül.

    A fű is nagyon gyorsan nől.

    Lehet, hogy kellene sütni cseresznyés lepényt, vagy epreset, az is érik.

     

     

     

    előzmény:
    Feather (32810)
    2014-05-18  06:45
  18. 2014. május 18. 06:4532810.

    Sziasztok!

    Merre jártok??? Még mindig esik az eső, de legalább a szél nem fúj. Sok kárt okozott ez a buta idő. Szörnyen megtépte a fáimat, levert egy csomó gyümölcsöt. A füge levelei meg a termések egy része is megfeketedett, mintha megégett volna. A palánták jórésze elpusztult. Újraültethetem őket. A gaz meg csak nő, mert rá sem lehet menni, annyira sáros minden. Hát, meglátjuk, mi lesz. grrrrr Bezzeg a meztelencsigák!!! azok élnek és virulnak és szaporodnak vadul..

    Kaja: sok saláta, babfőzelék, salátás, retkes zöldségkrémleves, rántott sajt és cukkini, petrezselymes krumpli, palacsita, palacsintatésztás bodza és akácvirág...

    Mai Matyi (vagy hát eheti :-)) : orvosost játszik az oviban egy kislánnyal. 

    "Na akkor most te leszel a beteg, én a doktor bácsi, és jól kibelezlek."  

    előzmény:
    Bettus0214 (1)
    2006-01-10  13:39
  19. 2014. május 15. 19:4932809.

    Szia Ági!

    Remélem, a fizetéses problémád megoldódik. Sajnos sok a szemét ember. A fenyőmézet úgy csinálom, hogy szedtem egy üvegnyi fenyőhajtást, mozsárban kicsit megtörtem, és cukorral rétegezve üvegbe raktam, majd ki a napra (akkor még sütött). Azóta a cukor nagy része már elolvadt. Kb 3 hétig kell így hagyni, majd leszűrni. Remélem, jó lesz.

    Nőnek a kertben a saláták, így azt sokat eszem. Bár most olyan hideg van, hogy már a havat várom. Szegény kis paradicsomaim!! Meg a többi: paprika, padlizsán, tökök, krumpli.... meglátjuk. Itt iszonyú szél van. Kicsi Matyit majdnem elfújta.

    pussssssssz írjatok!!!! 

    előzmény:
    Gox (32808)
    2014-05-11  06:55
  20. Gox
    Gox
    2014. május 11. 06:5532808.

    Sziasztok!

     

    Jó, hogy néha-néha benézünk ide a fórumra, ebben a nagy rohanásban.

    Nagyon el vagyok havazva, idén rengeteg a kézi munka az ültetvényekben. Hozni-vinni az embereket, betanítani az újakat, odafigyelni, hogy megfelelő minőségben dolgozzanak, stb.

    Meg mély ponton is voltam a héten, mert mehetek közjegyzőhöz fizetési meghagyást kérni.

     

    Tegnap megfőztem a vasárnapi ebédet, így ma szabad vagyok.

     

    A fenyőmézről jut eszembe, hogy a papa "nevelőnője" mondta minap, hogy ők szoktak akácvirágból is mézet csinálni. Most nincsen itt a receptje, de citromsav is kell bele. Pár éve csináltam bodzavirágból, állítólag meghűlésre jó belőle enni pár kanállal.

     

    Delinke, a fenyőmézet hogyan csinálod?

    előzmény:
    Feather (32807)
    2014-05-11  06:13
  21. 2014. május 11. 06:1332807.

    Szép jó reggelt Lányok!

    Jó látni Titeket. Giza, látom, szervezel, dolgozol 100 százalékon, mint mindig.  Zsumi, nem csodálom, h ezeket az ételeket dícsérte a családod. :D

    Nekem az iskola, család, kert háromszögben forog az életem. Szeretem, ha Matyi itt van, nagyon érdekli minden, szeret "csatangolni". Fut, fut fut, mint az őrült, aztán hosszó perceket eltölt egy mászó kis bogár szemlélésével. Mondom neki a növények nevét (már, amelyiknek tudom), és hogy esetleg ehető-e vagy jó-e teának.

    A suliban egyre fáradnak a gyerekek, rövidebb az idő, amíg figyelni képesek. A nyolcadikos lányok már a ballagási frizurát meg a műkörmöt tervezgetik.

    A kertemben igyekszem minden nap tenni venni valamit. Versenyt futok a gazokkal, de egyelőre ők állnak nyerésre. Két nagy részt lefóliáztam, ott legalább nem kell gazolni. Az eső jó, de a viharos szél nagyon megtépázta a növényeimet.

    Főzés: ma babfőzelék lesz (csak magam vagyok), és sütök palacsintatésztás akácvitágot, meg bodzavirágot, mostanában sok salátát készítek. A kiegyelt salátá, retket nem dobom el, hanem készítek öntetet, kerül bele esetleg még sajt, olajbogyó stb, és ezt vittem suliba. A retek szőröstül, bőröstül ehető. Finom a gyenge levele is. Volt petrezselymes, morzsás tészta, zöldborsó leves, sültcsirke, csalános gnocci paradicsomszósszal, közben mindig sütök kenyeret, kalácsot...

    ééééés indul a szörpszezon a bodzával

    ja, és készül a fenyőméz. Jó lesz télen, a meghűléses időszakban.

    pussssssssz, legyen szép vasárnapotok!!! 

    előzmény:
    Bettus0214 (1)
    2006-01-10  13:39
  22. 2014. május 9. 11:3232806.

    Szervusztok!

     

    Giza, Téged csak csodálni lehet, milyen aktív életet éltek!

     

    A paksi látogatás biztosan nagy élmény lesz, különösen, ha az erőműbe is be tudtok jutni!

     

    A sok kedves , vidám együttlét és gasztronómiai élmény fiatalon tartja a nyugdíjasaidat!

     Én is sokfelé eljárok, főleg ahol új dolgokról is hallhatok. Most egy olyan kör tagja lettem, akik művészetekkel, történelmi helyek látogatásával,  csoportos, vezetett múzeum látogatásokkal foglalkoznak.

     

    A májusi családi ebédekre ezeket készítettem és tervezem:

     

    előételnek: sajt tekercs, fűszeres, grillezett padlizsán

    citromos becsinált leves, zacskóban sült csirke,csőben sült diós sárgarépa-brokkoli körettel, kevés petrezselymes újkrumplival,fejes salátával.

     

    Brokkoli krém leves, csibemájas,gombás, cukkinis lecsó tarhonyával.

     

    Sütik:

    Magkeverékes sós stangli, lali kifli, almarózsák, meggyes piskóta, puncs torta, bécsi túrótorta,

     

    Ja és volt gratinírozott sötétzöld bab sonkával, füstölt sajttal.

     

     

    No, ezek nem egyszerre, csak ezek jutottak eszembe, amiket a gyerekek megdícsértek.

     

    Legyen kellemes a hétvége, sok napsütéssel, mert ez már hiányzik a virágokkal  betelepített erkélyemnek !

     

     Zsumi 

     

     

     

    előzmény:
    giza55 (32803)
    2014-05-04  19:36
  23. 2014. május 8. 19:0232805.

    Köszönöm Zsu, nagyon hiányzol, szivesen hallanék felőletek, Ákos nagyon érdekelne.

    puszi giza

    előzmény:
    tozsu2 (32804)
    2014-05-07  08:37

Címlap

top