Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mária u. fogklinika :(((

Polly76
Létrehozva: 2005. szeptember 10. 21:07
Sziasztok!

Ma este kénytelen voltam a férjemet bevinni a Mária utcai Szájsebészeti Klinikára, mivel egy régebben kivésett fogának a helye iszonyatosan fájt neki.

Az ápolónő és az orvos hozzáállása egyszerűen megdöbbentő volt, mindkettőről lerítt, hogy nem akarnak semmit csinálni.
Az ápolónő lecseszett, hogy este 8-kor megyünk.
A doki belenézett a férjem szájába, megkocogtatta a fájó pontot, megkérdezte, hogy fáj-e, és az igen válasz után közölte, hogy ő nem tud hozzányúlni, mert nincs röntgen, meg röntgenorvos, meg egyébként is. Szedjen hétfőig fájdalomcsillapítót, és menjen vissza ahhoz a dokihoz, aki kivéste.

Néhány kérdés felmerült bennem:
1. Mi van ilyenkor a Hyppokratesz-i esküvel? (sorry, ha rosszul írtam)
2. Hová mehet az ember, ha éjszaka, vagy hétvégén erős fogfájás tör rá? Ne adj isten, letörik a foga, stb...
  1. 2005. szeptember 14. 08:1132.

    Sziasztok!

    Férjem hétfőn bement a BM Kórház szájsebészetére.

    Fény derült a probléma okozójára: az a doki, aki kivéste egy fogát régebben, kettétörte, és otthagyta egy másik fogát. És ez a fog gyulladt be.

    A megoldás egy szimpla foghúzás lett. Amit röntgengép és röntgenorvos nélkül sikerült megoldania az orvosnak. Bár hétfőre úgy begyulladt a fog, hogy négy érzéstelenítő sem hatott semmit.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2005. szeptember 13. 17:1531.
    Szervusztok!
    Ma voltam a Mária utcai fogklinikán. Nagyon alaposan megvizsgáltak,konzultáltak a vezetőorvossal,aki a lehetséges gyógymódokat elmondta. Ennek alapján megkezdődött a fogam rendbetétele. :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. szeptember 11. 23:4930.
    szia kedves  ne haragudjal en azt hittem hogy nektek fizetni kell akko ma latom miert futyulnek a doktorok a betegekre  hat nalunk ilyen nincs: itt 5 percre beneznek a szajadba es 100 dollar 3 hete a ferjem egy uj koronat kapott a hatso fogara 1000 dollar aztan jovo heten megy a regi 22 eves 3 tagu hidjat veszik le 5000 ezer dollar  eze a penzeker viszont mi meg kapjuk az otthoni telefon szamukat  gyerekek mindenkinek jo egezseget a fajdalomal biroknak sok szerencset kivanok        es jo egezseget  udv irene
    előzmény:
    Polly76 (27)
    2005-09-11  15:47
  4. 2005. szeptember 11. 16:2229.

    Én csak annyit szeretnék hozzátenni a Szentkirályi utcai fogászathoz,hogy pár évvel ezelőtt én is kénytelen voltam elmenni oda mert begyulladt a fogam.Már az első alkalommal nem volt szimpatikus a hely sem és a személyzet is olyan rideg volt.Egy nagyon fiatal helyes srác (vélhetőleg nemrég végzett vagy még tanuló volt)vizsgált meg.A feldagadt ínyemre mondott valamit az asszisztensnek majd közölte,hogy lejárt a munkaideje és másfél óra múlva rendel a kollégája addig várjak kint.Hát köpni nyelni nem tudtam,kivánszorogtam és gépiesen kimentem az épületből.A borzalmasan sajgó fogammal elmentem egy másik fogászatra nem vártam meg a másfél órát.Nem tudok erre a mai napig mit mondani nagyon sajnáltam a fiatalembert hogy így mutatkozott be.Biztos hogy nem mennék még egyszer oda.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2005. szeptember 11. 15:5428.
    Sziasztok!

    Ma elmentünk a Szentkirályi utca 40-be, ahol csőtörés miatt nem volt víz, ezért a rendelés szünetelt.

    előzmény:
    mercedes30 (26)
    2005-09-11  09:10
  6. 2005. szeptember 11. 15:4727.
    szia! nem fizettünk óriási pénzeket, mert az sztk-s orvosnál volt a férjem
    előzmény:
    irenehavas (24)
    2005-09-11  01:21
  7. 2005. szeptember 11. 09:1026.
    Feltétlen késztetést érzek, hogy hozzászóljak a témához!

    Azon túl, hogy nagyon sajnálom, ami történt, azért van néhány fontos dolog, amit el kell mondjak, így hirtelen. Én is ott dolgozom, csak egy másik klinikán.
    Ahogyan feltehetőelg Édesanya sem a szájsebészeten járt a kicsivel, hanem a szemben található Gyermekfogászati Klinikán, hisz a szájsebészeten nem kezelnek gyermekeket, csak extrém esetben.

    Elméletileg a Semmelweis Egyetem Szájsebészeti Klinikájának éjszakai ügyelete traumatológiai ügyelet. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek egy részeg éjszakán mondjuk beverik a képét, és eltörik az arccsontja, az pl. oda tartozik.
    Az ún. dentoalveoláris ügyelet (országos) a Központi Sztomatológiai Intézetben van, a Szentkirály u. 40-ben.

    A szájsebész kolléga nem a hyppokrateszi esküjét hágta át, hiszen megnézte a beteget, hanem abban mulasztott, hogy nem mondta el, hogy sétáljatok át a Szentkirály utcába. Persze az islehet, hogy komolyan nem tudott mást tenni.
    Sajnos - és itt most legkomolyabban mondom az együttérzésemet - a kihúzott fog helye, pláne, ha azt nem egy rántással szedték ki, nagyon tud fájni. Ennek oka az, hogy a foghúzás közben a csonthártya is megsérül (máshogy nem lehet kihúzni a fogat), és egy ilyen "trauma" járhat igen erős fájdalommal. Csak egy hasonlat: ha sípcsonton rúgnak, az is fáj, vagy egy hétig. pedig a csonthártya "csak" bőrön keresztül sérült. Egy foghúzásnál pedig direktben, fogóval fogják meg, az amúgy is gyulladt csonthártyát, ennek következtében erős fájdalom mellett elhúzódhat a gyógyulás.

    Az Astoriánál már nincs 24 órás fogászat, este 10-ig viszont számtalan magánpraxis fogad.
    24 órás ügyeletet adó praxisok is vannak, pl. egyet tudok a Király utcában.

    A híd- és koronapótlásokra valóban van garancia, de a páciensek fogára nincs.

    Nagyon sajnálom mindazokat, akiknek rossz élményeik voltak fogorvosokkal szájsebészekkel szemben. Ilyenkor mindig egy kicsit én szégyellem magam, pedig tudom, hogy nem kéne, de én ilyen típus vagyok.

    Továbbra is mondom, ahogyan már más topicokon is tettem, hogy szívesen segítek bárkinek, akinek fogászati-szájsebészeti problémája van, vagy egyszerűen csak tanácsra van szüksége.
    És ezt klinikusként, és nem magánorvosként ajánlom fel természetesen.

    Polly, írok privit!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2005. szeptember 11. 08:2725.

    Szia Polly,

    mi ugyanezzel a gonddal kűzdünk per pillanat. Tegnap durrant be a férjem bölcsessségfoga, délutánra bedagadt. A tudakozónak fogalma sem volt arról, hogy van-e hétvégén fogászati ügyelet, annyit tudott mondani, hogy hol van a felnőtt háziorvosi ügyelet. Szerinte menjünk el, hátha tudnak valamit csinálni. Egész éjjel szenvedett (velünk együtt), míg reggelre meguntam és felhívtam a doktorinfót, akik tegnap egész este nem vették fel... Most van éppen a Deák téren, majd megmondom, hogy mit intézett...

    Az a szörnyű,  hogy állami intézménybe hétvégén nem szabad menni, mert úgy néznek rád, mintha csak azért hisztiznél, hogy őket idegesítsd. Biztos a fogad sem fáj, fel sincs dagadva, csak labdát raktál bele, sőt fájt már az a múlt héten is,csak nem akartál a munkahelyedről hiányozni...

    Szia

    előzmény:
    Polly76 (15)
    2005-09-10  21:34
  9. 2005. szeptember 11. 01:2124.
    sziasztok a szentkiralyi utcai ejjel nappal ugyeletes leg alabb is regen 21 eve az volt en a szomszedjaba a mikszath kalman teri soten dolgoztam mint aszisztens es akkor ez volt de: ne haragudjatok: a ti fog orvosotok nem elerheto otthon?   nalunk ha te fizeto kepes beteg vagy megkapod a fogorvos othoni szamat es hivhatod tavaly 2 szombaton bejott az en draga doktorom a rendelobe miattam a vegen vihogtunk is hogy az o felesege es az en ferjem azt hiszik mi keten randizunk  nem ertem amint most olvasom oriasi penzeket fizettek es a kedves doktor futyul ratok hetvegen?    jobbulast kivanok mindenkinek szeretettel : irene
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. szeptember 10. 22:1423.
    köszönöm szépen mindenkinek a címeket. most megyek aludni. holnap visszaolvasom, ha valaki ír még.

    jó éjt és szép álmokat kívánok mindenkinek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2005. szeptember 10. 22:0622.
    nagyon jó a fogászat a király u.14-ben /a deák térhez van közel/éjjel nappal vannak!igaz,drága /foghúzás 7000.-ft./de nagyon tutin bánnak az emberrel.röntgen is van ,és kisebb szájsebészeti dolgokat is megcsinálnak,pl.gyökér kiszedése.
    előzmény:
    Polly76 (1)
    2005-09-10  21:07
  12. 2005. szeptember 10. 21:4921.
    2 éve csináltattam az előző hidamat. Mivel 2 helyen lejött a porcelán,és ott begyulladt az ínyem,ezért levették. A fene gondolta,hogy az 5 fogamból 2 beleszakadt. Na e miatt kezdhettem az egészet újra. Most meg ciki,mert ha ezt is leveszik,valszek megy vele az 1 db implantátumom,és a fene tudja,talán a maradék fogam is. Mindenesettre megmondom a dokinak,ha fizettetni akar,hogy elmegyek a klinikára szakvéleményt kérni. Erre is 1 évet mondott,pedig az implantátumra általában 10 év a garancia. :-)
    előzmény:
    zsanettt (18)
    2005-09-10  21:39
  13. Torolt_felhasznalo_694364
    Torolt_felhasznalo_694364
    2005. szeptember 10. 21:4320.
    A kislányomat 3 hete vittem be hozzájuk hétvégén, úgy folyt a rendelés, hogy NEM VOLT VÍZELLÁTÁS az épületben. A higiéniáról ennyit... A gyereknek fel volt dagadva az ínye, nagyon fájt neki. Az orvos belenézett a szájába, és közölte, hogy kifúrja, mert TALÁN lyukas. Mondtam, hogy "talánra" nem fogja kifúrni, ecseteljen, és hétfőn elviszem egy gyerekorvoshoz. A másik orvos megállapította, hogy síma ínygyulladás. Ha hagyom magam, most egy egészséges fogacska bánta volna, símán kifúrják. Csak az jutott eszembe utána, hány szülőnek a gyerekét , és gyengébb akaratú felnőtt embert tesznek így tönkre.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_256064
    Torolt_felhasznalo_256064
    2005. szeptember 10. 21:4019.
    Hát mindenesetre ha fáj, akkor érdemes elmenni és nem húznak egyből, igyekszenek menteni a  még "menthető" fogakat! Legalábbis nekem nem húzták ki akkor, mostmár nem "kapják ki" olyan gyorsan a fogakat mint régen.... 
    előzmény:
    Polly76 (15)
    2005-09-10  21:34
  15. 2005. szeptember 10. 21:3918.
    Szia, bocsi hogy bele...,de tudtommal a hidakra és pótlásokra is kell hogy legyen aféle jótállás, Ha egy kicsit "rámenősebben"állsz a doki elé, talán sikerül valamit kicsikarnod!Sajnos ezen múlik!
    előzmény:
    rupcsi (8)
    2005-09-10  21:26
  16. Torolt_felhasznalo_256064
    Torolt_felhasznalo_256064
    2005. szeptember 10. 21:3517.

    Helyesbitek: A Szentkirályi u.-ban jártam, nem a Máriában! 

    Csak egyí kicsit nekem már késő van. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256064 (13)
    2005-09-10  21:31
  17. 2005. szeptember 10. 21:3516.
    Hétfőtől szombatig a Madách dentál (Madách utca) 22 óráig van nyitva, jó drága , de tuti normálisak. A Profident (Astoria) pedig ünnepnapokon is 22 ig.
    előzmény:
    Polly76 (1)
    2005-09-10  21:07
  18. 2005. szeptember 10. 21:3415.
    fogalmam sincs, hová tartozunk helyileg, Csepelen lakunk
    ezt a fogászati klinikát tudtam, hogy fogad éjjel, meg a Szentkirályit, de ahhoz nem találtam elérhetőséget, az meg eszembe sem jutott, hogy felhívjam a tudakozót.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256064 (13)
    2005-09-10  21:31
  19. 2005. szeptember 10. 21:3114.
    sztk-s szájsebész volt, akkor volt nála először és utoljára, mikor csinálta
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_513057 (6)
    2005-09-10  21:25
  20. Torolt_felhasznalo_256064
    Torolt_felhasznalo_256064
    2005. szeptember 10. 21:3113.

    Szia!

    Hát ez tényleg fura, hogy igy álltak hozzá! Én 2x jártam ott éjszakai ügyeleten, mert a gyökérkezelt fogam begyulladt és iszonyatosan fájt, de mk. alkalommal nagyon segitőkészek voltak és csináltak valamit a fogammal. Úgyh. nekem szerencsére pozitiv taoasztalatom van velük. 

    Helyileg odatartoztok ügyeletre, mert a közelmúltban hallottam, hogy már nem csak hozzájuk lehet menni, hanem van ügyeleti beosztás kerületi SZTK-ként?

    Addig is jobbulást!

     

     

    előzmény:
    Polly76 (1)
    2005-09-10  21:07
  21. 2005. szeptember 10. 21:3112.
    Köszi mindenkinek a címeket.

    A Szentkirályi utcai telefonszámot én is kerestem, de sehol nem találtam. Pedig az ott lett volna egy kőhajításnyira a Mária utcától.
    Most már hatott neki a gyógyszer, sztem ma este már nem tudom rávenni, hogy menjünk el még egy ügyeletre.
    Ide is úgy vittem el, hogy felhívtam a klinikát, és közöltem vele, hogy öltözzön, most indulunk
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2005. szeptember 10. 21:2711.
    Ezt is találtam , de ez fura : Szent János Kórház

    1125 Bp. Diósárok u. 1.

    Tel: 458 4500
    előzmény:
    Blankaa (9)
    2005-09-10  21:27
  23. 2005. szeptember 10. 21:2710.
    Én nappal mentem de. 10-körül de akkor sem volt ám rötgen...mondtam nem baj felvételt is hoztam.. ni... erre: óóó hát ez nagyon homályos... Gondoltam ilyen hozzáálás mellet inkább szaladok a Szentkirály úti klinikára...
    előzmény:
    Polly76 (1)
    2005-09-10  21:07
  24. 2005. szeptember 10. 21:279.
    Stomatológiai Intézet - Fogászati Ügyelet

    Bp. VIII. Szentkirályi u. 40.

    Tel: 317 9199, 317 6600
    előzmény:
    Polly76 (1)
    2005-09-10  21:07

Címlap

top