Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Flavin 7

Torolt_felhasznalo_287580
Torolt_felhasznalo_287580
Létrehozva: 2005. március 15. 07:07
Sziasztok!
A Flavin 7 étrendkiegészitőről szeretnék véleményt,tapasztalatokat olvasni.Hatásos,érdemes megvenni?
  1. 2005. május 5. 16:17129.
    Végül is erről szól a történet. . . ez is egyfajta adózatlan jövedelem. . . .
    Köszi a tippet. . . már ami a biciklivásárlást illeti:)))). . . . huha ezt nem kellett volna. . . hátha ezt nem veszi jónéven az Eg. Pénztár:)))). . . biztosan van , aki így csinálja. . . . a magyar leleményességnek határt szabni:))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (128)
     
  2. 2005. május 5. 15:59128.
    Koszi az informaciot! Sose hallottam ilyenrol, erdekes!
    Tehat az nem biztositas, ahol Te fizetsz be havonta es a biztosito fizet ha baj van.
    Nalunk az egyetemen olyan lehetoseg van, hogy a fizetesem egy reszet adozas elott atutalhatom egy szamlara, es onnan utolag visszakerhetem az egeszseguggyel vagy gyereknevelessel kapcsolatos kiadasokat, amikrol szamlat viszek.
    De ez az en fizetesembol vonodik le, es ev vegen amit nem hasznaltam el belole, az az allame lesz, elveszik.

    Jol ertem, hogy ez amirol Te irsz egy ujfajta adoelkerulo fizeteskiegeszites, mint regen az etkezesi hozzajarulas volt? Es ilyen sok penzt adnak? Akar biciklit vagy kajakot is lehet venni belole?

    Es bankkartyat adnak es azzal fizethetsz, es csak utolag derul ki, hogy ok fizetik, vagy leszamlazzak neked? Es akkor a 30ezer amit befizetsz, az a szamladra kerul vissza, es vehetsz rajta valami mast?

    Ha igy van, akkor keress egy ismerost, aki epp valami ertekesebb sportszert akar venni, vedd meg neki a kartyaddal, es o meg adja neked oda az arat. :-)
    előzmény:
    szekine (127)
     
  3. 2005. május 5. 12:37127.
    Ez egy teljesen új dolog. Van egy lehetőségük a cégeknek arra, hogy a dolgozóik részére egy bizonyos keretösszeget elhelyezzenek egészségpénztári számlára. Ennek terhére az illető tag vásárolhat az Oneil által leírtak szerint az egészséggel kapcsolatos - gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket, sportszereket. . . . vagy pl. a táppénz miatti keresetkiesést is lehet pótoltatni ebből- készítményeket.
    Az én cégem tavaly kötötte meg ezt a szerződést Credittel.
    Azóta jóhiszeműen vásárolgattam ezt-azt, többek között a Flavint is.
    Most, amikor a számlát a Creditnél átnézték, akkor derült ki az, hogy pl. ezt a szert nem lehetett volna megvásárolnom. . . hát kb. ennyi.
    Amúgy szia Dd, örülök, hogy "látlak", régen találkoztunk:)))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (124)
     
  4. 2005. május 5. 12:29126.
    Hát ez elég szomorú:(((. . . csak az a gáz, hogy a Credit tagok nem hiszem, hogy fel lennének ruházva internet-hozzáféréssel, vagy egy esetleges aktuális listával. Ezek után nem értem, hogy általában a patikák miért nem kapnak erről pontos tájékoztatást, hogy mielőtt a kártyámat lehúzzák, közöljék velem, hogy ezt a szert nem számolhatom el erre a keretre.
    Ahol én vettem a Flavint, meglepődötten vették tudomásul, hogy ez így van.
    Nekik nincs erről információjuk.

    Ugyanis, amikor beléptem ebbe az egészségpénztárba, annak szabályzata arra tért ki, hogy minden olyan szer, sporteszköz, fogápolási eszköz, ami az emberi egészség megóvását szolgálja, elszámolható az erre a ccélra biztosított keretösszeg terhére.

    Köszi a felvilágosítást, sajnos ezzel a gondom továbbra is fennáll:)))):((((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_243388 (125)
     
  5. Torolt_felhasznalo_243388
    Torolt_felhasznalo_243388
    2005. május 5. 12:03125.
    Idén január elsejétől módosult a törvény (263/2003. (XII. 24. ) Korm. rendelet az önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztárak által finanszírozható szolgáltatásokról ld. pl. itt: http://www. mkbep. hu/263. html), de szerintem az egészségpénztárak honlapjain is megtalálhatók az elszámolható dolgok és szolgáltatások köre. Nem csak a Credit Suisse Ep. nem fogadja el, bár lehet, hogy még nem mindenütt veszik komolyan a törvénymódosítást.
    Fontos, hogy csak az OGYI engedélyszámmal és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek számolhatók el (tehát más gyógytermékek nem) és a táplálékkiegészítők sem persze.
    (Ami engem illet, fel szoktam világosítani a patikában a számlát kérőket erről, de még nem nagyon hitték el. . . )
    A Flavint táplálékkiegészítőként akarta és vezette be a forgalmazója (nem az egészségpénztárak döntenek egy-egy termék kategóriájáról és az elszámolhatóságáról sem).
    Az OGYI honlapról letölthető a forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények köre (http://ogyi. hu/index. php?menu=menu&main=download/main&lang=hu).
    előzmény:
    szekine (123)
     
  6. 2005. május 5. 12:00124.
    Elmagyaraznad egy kulfoldon elonek, hogy mi ez a Credit Suisse Eg. pénztár es miert kene fizessen? Kiknek fizet es mit? Hogy mukodik?

    El meg ott tartok, hogy receptre olcsobban adtak egyes gyogyszereket, mint ha recept nelkul vasaroltam volna.
    előzmény:
    szekine (123)
     
  7. 2005. május 5. 11:24123.
    Megdöbbentem a minap a patikában. A Credit Suisse Eg. pénztár nem fogadja el, hogy a Flavin hét gyógyhatású készítmény, ezért küldtek eg csekket, hogy fizessem vissza jogosulatlan vásárlás címén a Flavin 7 re költött keretösszegemet. Úgy tudtam, hogy gyógyhatású készítményt vettem, amivel az egészségemet óvhatom.
    A patikában is meglepődtek ezen. Hogy lehet, hogy fogkefét, kerékpárt lehet venni erre a keretre, a Flavint csak táplálékkiegésztőnek tartják, erre nem jár az eg. pénztári keret. . . . Jó, hogy 3 hónapig ittam. . . . 30ezer forintot fizethetek vissza a Creditnek. . . . :(((

    Volt már ilyen tapasztalata másnak is?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2005. március 31. 21:49122.
    Hát nem semmi történet hallod. Tiszta szerencse, hogy nem mindened veszett el. Hát ma már nem kerül kevés pénzbe és utánjárásba, hogy mindezt tudd pótolni. Én az Őrs vezér téren 20 éve kb. ott felejtettem a táskámat. Pénz, iratok, minden benne. A régi személyikben benne volt a munkahelyen adata, ezért tudtak megtalálni. A pénzem is megvolt, semmi nem hiányzott. Azért vannak még rendes emberek. Sosem felejtem el. Bár az Anyu is talált a Pécs felé tartó intercity-n egy diák és személyigazolványt. Szerencsére az illetőnek volt telefonja, azt hiszem így sikerült visszajuttatni a papírokat. Ahol mi lakunk, az is csendes rész, az utcánkban lakik egy ügyvéd, a háza előtt ő is csak egy pillanatra hagyta ott a kocsját, úgy járt, ahogy Ti sajnos. Fontos iratok, bélyegző. . . . azóta sem lettek meg. Ezért nem hagyok még egy sima szatyrot sem a kocsiban. Sosem lehet tudni. . . . . .

    Amit írtál a Culevittel kapcsolatban, érdekel a dolog, de majd a hónap 2. hetében megyek a kórházba kb. , akkor megemlítem a dr-nak. Nem kísérletezek magamon orvosi ellenőrzés nélkül.
    előzmény:
    bereske (121)
     
  9. 2005. március 31. 21:26121.
    Nem csak a korrupció. . . Egy röhejes példa: egy szép nyári napon a párommal autóztunk a Csillaghegyi úton, amikor is kiszúrta a sasszem, hogy egy mobiltelefon fekszik az út közepén. Megálltunk, visszatolattunk, felvettem a telcsit és elkezdtem benne keresgélni olyan számok után, amiről meg lehetne találni a tulajt. Sikerült is, aztán kiderült, hogy néhány kilóméterrel arréb dolgozik valami építkezésen. Odavittük a telefont, pont elment valamiért, tehát rendesen meg sem köszönte senki, aztán délután pakoltunk a kocsiba a házunk előtt, de úgy, hogy kb 1 méterre állt a kaputól. Egyszer csak eszembe jutott, hogy kéne a telefonom, szóltam apának, hogy hozza már be. . . kiment, majd nem találta. . . a táskámmal együtt kiemelték a kocsiból, egy olyan csendes utcában, ahol, ha napi 3-4 autó elmegy, akkor már kérdezgetik az emberek, hogy mi történt. . . Ja és kb 5 percig voltunk a lakásban!!!
    Tehát: jótett helyébe jót ne várj. . . Az már más tészta, hogy az összes iratom, forgalmim, jogsim, anyakönyvi kiv, lakcímkártya 4bd taj 4 db, apeh 2 db. . . Még szerencs, hogy a friss útlevelemet kivettem. Na mindegy.
    De a korrupcióról is tudnék mesélni. . .
    Mikor mész a dokidhoz? Olvastad már amit ajánlottam? Mi a véleményed róla?
    előzmény:
    szekine (120)
     
  10. 2005. március 30. 23:44120.
    Igen, ez tendencia, hogy aki becsületes, jószívű, az általában megszívja. a korrupt embereknek nagyobb a becsületük, akik tejelnek ahol kell. Sajnos. :((
    előzmény:
    bereske (119)
     
  11. 2005. március 30. 23:01119.
    Sajnos szabályos, mivel nem több 5 méternél a fal-tatő tal pontja és 45 fokos az engedélyezett max tetőszög, tahát semmi beleszólásunk nincs.
    Bár én úgy tudom, hogy nem lesz teljesen szabályos, majd meglátjuk. Csak az a baj. hogy mi nem vagyunk elég szemetek, a mai világhoz képest. . . Sőt, mindig mi szívunk azért, mert normálisak vagyunk, itt is ettől félek. De az tuti, hogy akkor ez volt az utolsó. . .
    előzmény:
    szekine (118)
     
  12. 2005. március 30. 22:48118.
    Ok, majd szóba hozom a doktornál a Culevitet.
    Köszi.
    Nektek nincs beleszólásotok abba, hogy mit épít a szomszéd?
    előzmény:
    bereske (117)
     
  13. 2005. március 30. 21:54117.
    Valakinek a valakije a főépítész. . . Gondolom így nem számít a hozzáértés sem. . .
    Mindegy, ezt a culevit dolgot kérdezd meg a dokidtól, hátha ő sem ismeri, akkor vidd el a cikket, szerintem nem csinálsz vele rosszat. A honlapon ár is van, szerintem nem vészes, tehát nem tűnik "csalásnak", akkor többet akarnának szakítani vele. . .
    Ja építéshez mellesleg: a szomszédék tetőt magasítanak, elvileg szabályos, mivel nem lépik túl az 5 m-es magasságot, csak 45 fokos tetőt emelnek, ami azt jelenti, hogy közel 10 m magas lesz a tető gerinc. . . Amit leszarnék, ha nem a déli oldalunkon lenne a ház, és nem azt jelentené, hogy alig fog a nap sütni a mi telkünkö. Megkérdeztük az építési osztályon, ahol azt mondták, hogy nics mit tenni. Nem baj, per pillanat egy fillérünk sincs építkezni.
    előzmény:
    szekine (116)
     
  14. 2005. március 30. 18:02116.
    Sziasztok!

    Nem vesztem el, csak tekergek erre-arra. :) Jól vagyok, köszi. Átnézem majd a culevitet, bár mintha már láttam volna. Egyelőre várom az áprilisi szteroidkúrámat. Utána jön egy MR vizsgálat. Addig nem akarok semmivel kísérletezni. Naponta vehetnék újabb szert, ezért inkább az orvosommal beszélem meg, hogy ő mit javasol.
    Remélem, hogy Ti jól vagytok.
    Amúgy megdöbbene olvasom az építési hatóság korlátait nálatok. Döbbenet, hogy miket találnak ki. Milyen alapon köteleznek bárkit arra, hogy többletköltségbe verje magát, ha egyszer épít egy lakást? Főleg akkor, ha a szomszédé is emeletes. Sokkal csúnyább az össze-vissza magasságú épületek sora. Nekünk is azt mondta a főépítész anno 10 éve, hogy nem érti, hogy miért a szülőkhöz építünk. Mondtam, hogy akkor olyan sok románnak adtak ingyen telket az önkormányzatnál. Ha kapunk mi is, akkor építek olyat, amit ő szeretne. Szó nélkül aláírta a papírokat. Ezek nem komplettek.
    előzmény:
    bereske (115)
     
  15. 2005. március 29. 22:18115.
    Halihó!!! Nagyon eltűntél. . . Csak nincs valami baj?
    Remélem nincs! Nemrég találtam valamit, ami talán érdekelhet: kulcsargyula. hu és culevit. hu
    Nézd meg, nagyon érdekes, hátha jobb mint a Flavin.
    előzmény:
    szekine (108)
     
  16. 2005. március 27. 21:52114.
    Háát a miénk sem sokkal jobb arány sőt: kb 45 nm és mi 4 en vagyunk + egy nyúl. Nálunk is a kert a "menekülési útvonal", ami jól működik. Nekünk már megvannak a tervek, csak sajnos nem teljesen a valódi elképzeléseinknek megfelelő. Olyan "fantasztikus" építészeti előírások vannak kis Pomázunkon, hogy hihetetlen. . . Csak dupla akkorát kell építenünk, mint amit szerettünk volna, de ez így hülyén hangzik. A helyzet az, hogy már száz éve, amikor még nem volt divat itthon a mediterrán stílus, szóval akkor megbeszéltük a párommal, hogy nekünk ilyen lesz!!! Aztán két éve meg tudtuk venni a panel+kölcsönnel ezt a kis házat 200nöl-ön. És jött az építési szabály, ami szerint a ház átlagos magassága nem lehet több, mint 5 m. Ez azért ciki, mert 80 cm csak a lábazat, ami a magas talajvíz miatt volt. Az egész telket nem akartuk elfoglalni ezért a hálókat az emeletre terveztük, Csakhogy az már 6 m lett volna. Halld az indoklást: az emeles ház rontja az utcaképet. Viszont úgy lehet a két szint, ha valahol /nálunk a kert felé / kiegyenlítésképp egy földszintes résszel megfelelőre hozzuk az átlagmagasságot. Vagyis ezek szerint így már nem rontja az utcaképet??? Ráadásul a mi utcánkban legalább 6 simán kétszintes, sőt egy háromszintes is van. Azok már régen épültek, így kivétel lehet. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_222072 (110)
     
  17. 2005. március 25. 15:39113.
    Egyetertunk, nem minden sarlatansag, ami termeszetgyogyaszat targykorebe tartozik.
    Ami mukodik, az nem sarlatansag.

    Az orvosok neveben nem tudok nyilatkozni, mivel en nem vagyok orvos, de amennyire a szemelyes tapasztalataim mutatjak, szamos orvos elfogadja es alkalmazza a termeszetgyogyaszat egyik vagy masik agat. Itt forumon is es avalodi eletben is csereltem eszmet ilyen orvosokkal. Nem egyseges az allaspontjuk.
    előzmény:
    lilam (112)
     
  18. 2005. március 25. 15:26112.
    Nos, én szakszerűen nem tudom ezt leírni, csak arra gondoltam, hogy nem minden sarlatánság, mert a természetgyógyászatban vannak hatékony módszerek, amivel jól tudnak gyógyítani, az orvosok mégis egységesen elutasítanak mindent, ami úgymond alternatív.
    Persze ez a sok csodaszer, ez tényleg csak a pénzt csalja ki az emberektől, ezekben én sem hiszek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (111)
     
  19. 2005. március 25. 13:54111.
    Erdekeset irsz. Megprobalnad elmondani, hogy erted azt, hogy
    "Mert lehet, hogy . . . bizonyítani pedig egyszerűen a mai tudomány módszereivel lehetetlen, attól még működhet, hatékony lehet, nem?"

    Itt elakadtam. Az en egyszeru vilagomban valami vagy mukodik, vagy nem mukodik. Ez nem tudomanyos, hanem, tapasztalati teny kerdes.
    Ha valamirol nem lehet bizonyitani, hogy mukodik, az annyit jelent, hogy ha alkalmazod ezer emberen, az eredmeny ugyanaz lesz, mint az ellenorzo csoport ezer emberen, ahol nem alkalmaztad. Ebben az esetben sarlatansag, csak penzszerzesre valo.

    Az egy masik kerdes, hogy tudjuk-e, hogyan mukodik, sok mindenrol nem tudjuk, de attol nyugodtan hasznaljuk, eleg az, hogy ha igy meg ugy ezt vagy azt tesszuk, akkor az jo.

    "Mi az alternatív sarlatánság?"
    Nezd meg a hivatkozott lapot, eleg jo gyujtemenyt talalsz, ervekkel, hivatkozasokkal, eredmenyekkel.

    "Vagy szerinted minden az, ami alternatív?"
    Nem.
    Csak az kozuluk, amelyik hatastalan.

    "Vagy amiért Te nem ismered a módszert, az alternatív sarlatánság?"
    Nem, az, hogy en ismerem-e, ertem-e nem szamit. Csak szamit, hogy reprodulakhato, megismetelheto modon mukodik-e.

    "Nos, szerinted mi az, amire itt azt írtad, az összes alternatív sarlatánság?
    És itt most ne a szokványos válaszodat írd, hogy tudományos bizonyíték hiányában. . . "
    Sarlatansag az, ami csak penzt csal ki a pacienbol, de hatastalan.
    Sarlatansag az ami sokkal tobbet iger, mint amit teljesit (es az ara az igerettel, nem a teljesitmennyel aranyos).

    A bizonyitas mindig annak a dolga a lovagiassag, a jog es a tudomany szabalyai szerint, aki allit valamit. Ha valamit nem tudnak bizonyitani, akkor sarlatansag, csalas penzt csinalni belole.
    előzmény:
    lilam (109)
     
  20. Torolt_felhasznalo_222072
    Torolt_felhasznalo_222072
    2005. március 25. 10:33110.
    Az allargiára tisztitó kurához ajánlották az aloaverát!4
    Mi még csak tervezzük az épitkezést, majd kiszámolja az épitész a vonzatokat (anyagilag ), és akkor derül ki , hogy bele vágunk-e !!
    A lakberendezés tényleg jó dolog és érdekes is. Szerintem tanuljál , és ne hagyd magad. . . A mi házunk 60 nm , de öten lakjuk meg a kutya. . A társasház után ez egy állom!!!A gyerekek be se jönnek szinte a kertből . A nagyok kint tanulnak a kicsi pedig mindennel eljátszik , enni alig akar bejönni!!
    előzmény:
    bereske (104)
     
  21. 2005. március 25. 10:29109.
    Mi az alternatív sarlatánság?
    Vagy szerinted minden az, ami alternatív?
    Vagy amiért Te nem ismered a módszert, az alternatív sarlatánság?
    Valóban vannak dolgok, amiket nem szabad vakon elfogadni, mert nemhogy nem használnak, ártanak is esetleg, és elítélendő a beteg ember hiszékenységét kihasználni, de nem mindenki csaló, nem minden minősül sarlatánságnak.
    Nos, szerinted mi az, amire itt azt írtad, az összes alternatív sarlatánság?
    És itt most ne a szokványos válaszodat írd, hogy tudományos bizonyíték hiányában . . . stb. Mert lehet, hogy a mai tudomány még nem képes megérteni más módszereket, bizonyítani pedig egyszerűen a mai tudomány módszereivel lehetetlen, attól még működhet, hatékony lehet, nem?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (106)
     
  22. 2005. március 25. 08:24108.
    Köszi a megértésedet, de nálam ez egy kósza eszmefuttatás volt a "titkos" vágyaimról. Már ami a babák utáni érzéseimet illeti. Végül is van egy értelmes , szép kislányom, vele végül is megkaptuk azt, amire ember a legjobban vágyhat. Ami a örökbefogadást illeti, nagyon szép és nemes gondolat, de köszönöm, nem.
    Tisztelem és becsülöm mindazokat, akik vállalják. Mivel a kilátásaim elég labilisak az egészségemet illetően, ezért nem akarok belebonyolódni egy öröbefogadási procedúrába.
    Van egy pedagógusházaspár a szomszédunkban, rendezett körülmények, szép kert, kedves emberek. . . . . . . , mégis 15 évig voltak várólistán. Nyugdíjba menetelük előtt 3 évvel kaptak 1 kislányt. No comment.

    Nem csuklottam, bár most, hogy így említed. . . . . . :) Erre laktok talán?

    Mint ahogy sok mást, az aloét, a Flavint is forgalmazzák a patikák. Ahová mi járunk, ezeket a szereket kiteszik a polcra - mert van aki keresi - de nem ajánlgatják, mint terjesztők. Ők sem merik felvállalni, hogy ettől jobban leszünk e.
    Végül is a Flavint én is szedtem, semmi különöset nem tapasztaltam. Amit
    a kórházban kaptam steroid infúziót, már az első napi adagtól jobban voltam. Úgyhogy akik az orvosokat sárba tiporják, azoknak csak annyit, hogy azért ők is tudnak "valamit". Az agyödémát nem mulasztják el a csodaszerek, viszont a szteroidok igen. (Januárban béna volt a fél oldalam, a gatyánk ráment a csodaszerekre- semmi javulás nem volt).
    Amúgy a szteroidoknak is számos egészségromboló hatása van, ezt viszont vitaminokkal lehet ellensúlyozni, mint azt Deepdiver is javasolta korábban.
    Viszont azt, hogy milyen formában és mennyit szedek be vitaminból, azt is egyeztetem kezelőorvosommal. Azért vagyok még életben 95. óta.

    előzmény:
    bereske (107)
     
  23. 2005. március 24. 23:15107.
    Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok több babót vállalni. Az örökbefogadást hülyeségnek tartanátok?
    Tegnap Bényén jártam az óvodában, Vecsésen keresztül. Ha netán csuklottál én emlegettelek. . .
    A flavinnal kapcsolatos riportban én sem emlékszem testvérre, de a lányok állították, hogy így van. Állítólag mindkét Flavinnak vannak pártolói, orvosi berkekben is. Talán ebben nem lelkiismeretlenek, bár manapság nem lehet tudni. . .
    előzmény:
    szekine (100)
     
  24. 2005. március 24. 23:04106.
    Talaltam egy nagyon jo weblapot (sajnos csak angolul) http://www. quackwatch. org/index. html
    az osszes alternativ sarlatansagrol, tetelesen, magyarazatokkal. . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top