Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Negatív vagyok

mipmopmip
Létrehozva: 2012. augusztus 17. 07:56

Sziasztok!

Az a problémám, hogy folyton azt veszem észre, hogy negatív vagyok, és ez sajnos nagyon-nagyon befolyásolja az életemet..

Semminek sem tudok igazán örülni, folyton mindenért morgok.Ha valami negatív dolog ér, egyből írok a cégnek, hogy mégis hogy képzelik.

A kritikát nem bírom.
Párom elfogad és szeret,támogat (8éve) úgy, ahogy vagyok, én mégis mindig a hibáit hánytorgatom, ha találkozok egy barátnőmmel, folyton csak panaszkodni tudok.Hol a férjemre, hol a családomra, mindig csak nyavajgok...
Mindig mindennel elégedetlen vagyok, soha semminek nem tudok őszintén örülni, és ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy én akarom, akkor iszonyatosan tudom sajnálni magam...És közben másokra meg iszonyat módon tudok irigykedni.

 

Voltam a Pozitív gondolkodás napján, olvasok pozitív gondolkodós dolgokat, olvastam a Titkot, voltam családállításon, próbálom 'feloldani' ezt a görcsöt, ezt a megmagyarázhatatlan dolgot magamban. Járok jógázni fél éve, próbálok megoldást találni.

 

Múlthéten egész héten magam alatt voltam,  egyfolytában 'sajnáltam magam', mert sosincs annyi pénzem, amennyit szeretnék, mert évekig kell gyűjtögetni, hogy az ember biztos hátteret teremtsen egy baba vállalásához (másoknak bezzeg milyen könnyen megy).

 Szóval egész héten csak úgy úsztam a negatív gondolatokban, erre tegnap kirúgtak. Átszervezték a cég terveit, külföldre fókuszálnak, mert belföldön nincs többé 'babér', nekem nincs külföldi tapasztalatom, úgyhogy kiadják egy ügynökségnek a marketinget. 

Kirúgtak abból a munkából,amit teljesen biztosnak gondoltam, mivel nagy múltú cég, és van ismerősöm, aki itt dolgozik 4éve.

3éven belül ez volt a 6. munkahelyem, valahogy minden munkahelyemen fél évet töltök el. Fél év. És aztán vagy csődbe megy a cég(2helyem) vagy a válság miatt leépítenek embereket(3másik cég).Egy cég sem 'virágzik' azóta, hogy elküldtek.Valahogy mindig kifogom.

 

És most itt ülö, a merő önsajnálatban, és nem tudom, hogy mivan.

Hogy mégis mit csináljak. Mintha belém lenne programozva, hogy fél évet tudjak csak egy munkahelyen eltölteni. Mintha rám lenne írva. 

(folyt)

  1. -1-
    -1-
    2012. augusztus 22. 06:49152.
  2. 2012. augusztus 21. 11:54151.

    köszönöm szépen mindenkinek, aki írt, 7végén 'kihúztam magam a konnektorból', és sokat pihentem, feltöltődtem napenergiával:)

     

    sok értékes hozzászólást és pirivt kaptam, köszönöm, hgoy időt és erőt szakítottatok rám.

     

    tudom, hgoy dolgoznom kell magamon, le kell győznöm az önértékelési problémáimat, meg kell tanulnom elfogandom a világot úgy, ahogy van, és kicsit könnyedebben venni a dolgokat.

    tartósan pozitívnak lenni, és megbarátkozni azzal, hogy nem lehet mindig minden tökéletes.

    szerencsére a férjem tökéletes társ ebben, maga a megtestesült optimizmus, és 'úgyis lesz valahogy':)

    tudom, hogy nyitnom kell a világ fele, új , más barátokat keresni, még más hobbit, és meg kell ismenem önmagam, a bennem lakó dolgokat.

     

    köszönöm, hogy segítettetek

     

    szép napot kívánok mindenkink

  3. 2012. augusztus 21. 11:16150.

    Sziasztok!

     

    Depresszió zárt topikot szeretnék nyitni, nekem van már egy zárt topikom, sajnos én már nem tudok.

    Ha valakiket érdekel, akkor írjon privit. Jó lenne néhány érintettel megbeszélni a problémákat, kinek mi segített, nem segített.

     

     

     

    Valamint nem szívesen teszem közzé a problémáimat egy nyitott fórumon.

    Tüneteim alapján pszihiáter diagnosztizált, nem átmeneti rosszkedvről van itt szó sajnos. + pcos is vagyok, szerintem ezzel is összefüggésben lehetnek a dolgok.

     

    Írjon, ha valakit érdekel és tud zárt topikot nyitni.

     

    Ilyen semirámis ( a klónjaira sem ) és egyéb okoskodókra nem vagyok kiváncsi. 

     

     

     

     

     

     

  4. 2012. augusztus 20. 17:53149.

    Nekem szimpatikus az önkritikad, nehol meg vicces is az önironiad.

    Meg nagyon fiatal vagy, fog ez az allapot valtozni, lehet most szabadulsz az illuzioidtol.

    Itt sztem senki nem fogja neked megmondani, hogyan gondolkodj pozitivan, mindenki mas, mindenkinek mas modszer jön be.

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-08-17  07:56
  5. 2012. augusztus 20. 11:44148.

    Vágysz valami olyanra, ami csak veled kapcsolatos? Ami nem másik ember, élőlény (gyerek, férj, kiskutya, kiscica, hörcsög) és nem is valamilyen birtokolt tárgy (ház, autó, nyaraló), hanem csakis veled, a te teljesítményeddel kapcsolatos?! Elérni valamit az életben? A hobbidban, a munkahelyeden, a személyiségedben?

     

    Vágyj valami olyanra is, amit nem lehet elvenni tőled, amit nem lehet tönkretenni. Ami te vagy. Szerintem kicsit jobban éreznéd magad. 

    előzmény:
    mipmopmip (6)
    2012-08-17  08:16
  6. 2012. augusztus 19. 09:55147.

    Nálam a rózsaszÍn szemüveg az a mondat volt, amit jól begyakoroltam, hogy SOKKAL JOBB DOLGOM VAN, MINT AMILYEN ROSSZ LEHETNE

    és itt végig gondoltam a környezetemben élő asszonyok sorsát, és láttam, hogy van még az enyémnél lejjebb.

    Egy három gyermekes, ma már 7 unokás  hozzászóló.

    előzmény:
    gabianyu05 (135)
    2012-08-18  08:19
  7. 2012. augusztus 18. 23:33146.

    Igazából kérdés sem volt, hogy egyetemre megyek, max pontszámot vittem, és a családban mindenki akarta, hogy egyetemre menjek, mert én vagyok a 'család szeme fénye' a tág családban sincs senkinek diplomája, mindenki szakmunkás, alig várták, hgoy diplomám legyen. A szemükben ez volt a könnyű élet kulcsa...

     

    Én pedig szorgalmasan tanultam, miért ne mentem volna? 

     

    Mert ez egy nagy átverés. A "rendszerváltás" hazugsága.

    előzmény:
    mipmopmip (14)
    2012-08-17  08:29
  8. 2012. augusztus 18. 23:23145.

    A munkád elvesztése miatt teljesen érthetők a negatív érzések.

    Ha attól függetlenül, előtte is voltak már, akkor "okosságok" olvasása helyett kérdéseket tennék fel magamnak.

     

    Főleg azt, hogy "a helyemen vagyok-e?"

    A marketinges az a foglalkozás, amit szívesen művelek? Vagy szívesebben lettem volna pl. óvónő, csak hát az rosszul fizet...

    Milyen típusú munkahelyen, kollektívában érezném jól magam?

    Szeretem-e a párom, vagy csak azért vagyok vele, mert nincs más?

    Mit szeretnék a közeljövőben elérni?

    Egyáltalán, van célom? 

     

    A jógázás is csak akkor lehet hasznos, ha nem a problémáid "kezelésére" alkalmazod, hanem azért, mert hiszel benne, a körülményektől függetlenül is jót tesz neked.

    (Pl. az én érdeklődésemet is felkeltette a jóga, de egy "nehéz" időszakban, ezért úgy döntöttem akkor, hogy megvárom, amíg azon túljutok és utána döntöm el, hogy valóban azt szeretném-e. A jógát csak meggyőződésből lehet csinálni, ezért egyelőre nem kezdtem bele.) 

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-08-17  07:56
  9. 2012. augusztus 18. 16:50144.

    Hát Szívem, kész szerencse, hogy még olyan fiatal vagy, és időben rájöttél, hogy nem akarsz Mrs. Savanyú Jóskáné lenni, akit a formás popója ellenére egy idő után dobni fog a párja.

    Csalodottságod érthető. Eltervezted az életed, hogy x évesen, ilyen klassz állás, klassz pasi, és y millió összegyűjtésekor, kész leszel arra is, hogy e klassz kis világra préselj egy bőgőmasinát.

    Úgy érzed jó gyerek voltál, jó tanuló, tiszteséges, rendes, becsületes, nem dobtad szét formás lábaidat nyilvánvaló anyagi juttatásokért. Sok áldozatot hoztál, hogy jól tanulj, a munkádban mindig törekedtél a lehető legjobb munkát végezni.

    Mégis az Élet nem kényeztet stabil álomállással. Pedig ismersz cudar másokat, akiknek félcsettintésre sikerült, ami Neked nem.

    Így vagy hasonlóan éreznek naponta pár millióan. De mem mindegy, hogy ezt menyyire engedik magukon eluralkodni.

    Próbálj figyelni az örömre. Ne csak akkor engedélyezd magadnak a nagy mosolyokat, amikor olyan dolgot érsz el, aminek köze van felállított céljaidhoz, hanem csak azért mert jólesik.

    Viszonylag kevés marketinges állás van ebben az  kis országban, ha pl. sikeres fodrász szeretnél lenni matematikailag triplázódnának az esélyeid.

    Ne törj le, ha rögtön nem sikerül elhelyezkedned a szakmádban. Mivel eddig az agytekervényeidet túráztattad munkád sorára. Próbálj valami kézzel fogható dolgot tanulni, hogy tanulj meg többet saját magadról.

    Pl. Rajztanfolyam, fazekas tevékenység, pár hetes vmiféle masszázst tanító tanfolyam. Hidd el ez még akkor is fontos ha az egész fazekas foglalkozáson pl. te készíted a legelcseszettebb köcsögöket.:) 

    Szükséged van rá, hogy új emberekkel találkozz, és kilépj a megszökött kerékvágásból, talán valódi baráti kapcsolatokat is szerezhetsz.

    Ha az én barátnőm lennél, és huzamos ideje már arra használnák a közös időnket, ami ebben az elfoglalt életben, mindig kevés, hogy a nyavalygásodat hallgassam, hogy milyen szerencsétlen vagy, és másoknak mennyivel könnyebb, sajna a térdemre fektetnélek, és elfenekelnének. Bár ha utána felpofoznál, és arzént tennél a kávémba lehet, hogy megbánnám.)

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-08-17  07:56
  10. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. augusztus 18. 15:05143.

    Olvass vissza, miről van szó.

    És ha érted érted, ha nem akkor nem.

    előzmény:
    babsi.m (142)
    2012-08-18  15:00
  11. 2012. augusztus 18. 15:00142.
    Szerinted miert nyit topikot ha nincs akarata?Tisztaban van vele,hogy negativ neki sem tetszik,azert "szol" hatha vki hasanlo cipöben jar es tud segiteni,tanacsot adni!!!Valtoztatni akar,csak nem tudja hogy alljon neki.Ugy erzed rad akaszkodott?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (139)
    2012-08-18  12:05
  12. 2012. augusztus 18. 14:09141.
    Írtam privit :) Szerintem sokan vannak így manapság, mint Te. Én személy szerint utálom ezt a világot, amiben élni kell, de nincs választásunk... Nálam a sok munka tette be a kaput, másrészt az, hogy nem tudtam elviselni az emberek mindennapos bunkóságát az utcán, a villamoson, a munkahelyen, stb. De van kiút.
    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-08-17  07:56
  13. 2012. augusztus 18. 13:25140.
    "...akiket "szeret" azokat nem nyírja ki vele és nem "pattogtatja" őket...mert furcsa mód, erre van erejük...

     

    1. Erről a legtöbb érintett nem is tud, hiszen kívülről nem látja önmagát.

    2. Sőt, a legtöbb helyen - mint ahogy itt is írták - a család ebben a "játszmában" a legnagyobb partner.:-((

     

    Na, így aztán tényleg nehéz rajta segíteni!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118041 (133)
    2012-08-18  08:05
  14. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. augusztus 18. 12:05139.

    Persze hogy tudom.

    Az adott helyzetet kell tisztába tenni és nem vami vacak szűrön nézni.

    Ha nincs akarat hozzá, semmit nem ér.

    Márpedig nincs.

    Tegye tönkre a saját életét, de ne akaszkodjon rá másra.

    Bár remélem, hogy az a "más" elöbb utöbb rájön, hogy a zsákbamacskáját  szélnek kell ereszteni, mert  csak arra tartja őt a macsek, hogy kihasználja.

     

    előzmény:
    gabianyu05 (138)
    2012-08-18  11:45
  15. 2012. augusztus 18. 11:45138.

    Ti is tudjátok, hogy a rózsaszín szemüveget átvitt értelemben mondtam!csak leírva nem megy át úgy....

     

    Igen, agyilag kell helyrerakni, sőt azt is tudom, hogy milyen rohadt nehéz ez!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (137)
    2012-08-18  08:31
  16. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. augusztus 18. 08:31137.

    gyorsan vegyél egy rózsaszín szemüveget, hogy időnként feltehesd... nehogy úgy járj, mint én!

     

     

    Ugyan.

    Ezek csak kellékek.

    Ha leteszed vagy felveszed akkor is ugyanaz van.

     

    Agyilag kell ezt rendezni.

     

     

    De a lustaság nagy úr.Ezért is van a nyögés............

    előzmény:
    gabianyu05 (135)
    2012-08-18  08:19
  17. Torolt_felhasznalo_567762
    Torolt_felhasznalo_567762
    2012. augusztus 18. 08:27136.
    A rózsaszín szemüveg önbecsapás. Rózsaszín agyat kellene a fejébe rakni.
    előzmény:
    gabianyu05 (135)
    2012-08-18  08:19
  18. 2012. augusztus 18. 08:19135.

    Szia!

    Nem olvastam végig a hozzászólásokat.... csak a nyitót...

    Megakadt rajta a szemem...

     

    Én is ilyen vagyok. Sajnos.

     

    Elégedetlen, panaszkodó, "irigy".... és mi lett a vége?

     

    Nincsenek barátaim, elfordulnak tőlem... ráadásul két hete a férjem is elhagyott. Elege lett a hisztimből.

    Most itt vagyok, egyedül, rohadt nagy önsajnálattal... és 3 kicsi gyerekkel.

    Szóval egy jó tanács: gyorsan vegyél egy rózsaszín szemüveget, hogy időnként feltehesd... nehogy úgy járj, mint én!

  19. -1-
    -1-
    2012. augusztus 18. 08:13134.

    Ó, ó, nem követem a topikot, nekem túl tömény, de tőled azért megkérdezem, hogy miért nincs joga ahhoz, amit itt írtál?

     

    Biztosan másként kezelnéd, ha nem fűzne hozzá érzelem.

    Hiszen mindenkinek joga van mindenhez. Élni és meghalni egyaránt.

    Ha a környezete adja hozzá a partnerséget, akkor ez teljesen rendben van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118041 (133)
    2012-08-18  08:05
  20. Torolt_felhasznalo_118041
    Torolt_felhasznalo_118041
    2012. augusztus 18. 08:05133.

    Ez nagyon igaz! 

    DE! 

    De nincs joga, tönkre tenni vele, a környezetében élőket! Mert azt teszi, még ha nem is tud róla! Háát tudja meg és menjen a fészkesbe a nyűgjeivel és hagyja békén vele legalább a családját.  Legalább anyi vér legyen a pucájukba, hogy akik szeretik, akiket "szeret" azokat nem nyírja ki vele és nem "pattogtatja" őket...mert furcsa mód, erre van erejük..ehhez miért nem gyengék, elesettek...stb.? Bocsánat ha egy kicsit "erős" voltam...! Fel elevenedett bennem egy /hálisten/ rég múlt kemény időszak... 

    előzmény:
    semiramis (85)
    2012-08-17  14:08
  21. -1-
    -1-
    2012. augusztus 18. 08:02132.

    Nekem tecccik az ötlet.

    Talán Semiramis is rábólint. Tényleg jó lenne személyesen is ismerni. Leglább egyszer szemtől szemben élvezni a társaságát.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (131)
    2012-08-18  07:55
  22. Torolt_felhasznalo_567762
    Torolt_felhasznalo_567762
    2012. augusztus 18. 07:55131.
    Akár!
    előzmény:
    -1- (130)
    2012-08-18  07:49
  23. -1-
    -1-
    2012. augusztus 18. 07:49130.
    Szervezzünk egy meglepetés partit számára?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (129)
    2012-08-18  07:41
  24. Torolt_felhasznalo_567762
    Torolt_felhasznalo_567762
    2012. augusztus 18. 07:41129.
    Arra én is vevő lennék.
    előzmény:
    -1- (128)
    2012-08-18  07:36

Címlap

top