Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ecetes szilva

Bubble
Létrehozva: 2012. július 2. 07:57

Sziasztok!

 

Segítséget kérnék, mert úgy tűnik, google nem a barátom. :)

 

Kaptam egy pár kiló szép szilvát, és egy részéből ecetes szilvát szeretnék készíteni.

Rémlik egy recept, ami inkább fűszeres-édes volt, mint ecetes, talán nem is csak fahéj-szegfűszeg volt benne. Többször kellett a levet leönteni, forralni. Sajnos csak ennyire emlékszem.

Ha pontos receptet tudnátok írni, nagyon örülnék neki!

 

Köszi!

Bubb 

  1. 2012. július 2. 11:268.

    Ecetes szilva

    2,5 kg szilva * 2,5 dl víz * 3,5 dl ecet * 3/4 kg cukor * fahéj * 2 szegfűszeg * fél citrom vékonyan hámozott héja

    A hozzávalókat felfőzzük, majd forrón a megmosott, megszurkált nagy szilvákra öntjük, letakarjuk, és egy éjjelen át állni hagyjuk. Másnap leöntjük a levét, felfőzzük, forrón a gyümölcsre öntjük, és megint állni hagyjuk másnapig. Harmadik napon a szilvákat üvegbe rakjuk, a levet ismét felfőzzük,forrón ráöntjük a gyümölcsre, majd lekötjük. Sült húsokhoz savanyú helyett kiváló.

    előzmény:
    Bubble (1)
    2012-07-02  07:57
  2. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. július 2. 10:327.
    Mehet pont úgy is mint az uborka akár, én jó tormásan szeretem.
    előzmény:
    Bubble (1)
    2012-07-02  07:57
  3. 2012. július 2. 10:036.

    Ezt is megtaláltam már, ha nem lesz jobb, ez marad. De amire én emlékszem, annak az volt a lényege, hogy a levét többször kellett forralni, és ráönteni. De foglmam sincs, mennyi ideig állt benne, hányszor, stb...

     

    Azért neked is köszi! 

    előzmény:
    delinke6 (4)
    2012-07-02  09:57
  4. 2012. július 2. 10:015.

    Szia, az én receptem:

    1liter víz,30 dkg cukor,1 teás kan.só,1 dl. 10 száz.ecet, szegfűszeg, fahéj,

    összeforralni, bele a szilvát, párperc után üvegbe szedni, a levét ismét jól felforralni ráönteni az üvegbe lévő szilvára, pici nátrium benzoát a tetejére,

    lezárni,és szárazduntsztba tenni. Jó befőzést!

    előzmény:
    Bubble (1)
    2012-07-02  07:57
  5. 2012. július 2. 09:574.
  6. 2012. július 2. 09:133.
    Köszi, ezt megtettem, és egyik sem igazán hasonlít arra, amire kb. emlékszem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_978174 (2)
    2012-07-02  08:37
  7. Torolt_felhasznalo_978174
    Torolt_felhasznalo_978174
    2012. július 2. 08:372.
    Pedig ha beütnéd a gugliba, hogy "ecetes szilva" rengeteg találatot ad ki és ki tudnád választani, ami a legjobban hasonlít a te régi receptedre.
    előzmény:
    Bubble (1)
    2012-07-02  07:57

Címlap

top