Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia, Viki!
Hozzád fordulok, mert "olyan depi vagyok, hogy talán öngyi leszek"!
Szóval, egy ideje belekezdtem a bonbon-gyártásba. Sikerrel.
Nemrégiben vettem rendes belga csokit, és hozzá igazi, valódi (kemény) műanyag formákat. Gyémánt formát.
Minden ment rendesen. Megcsináltam. Bele málnavelő került. (házi készítésű)
Na, ki kellett volna szedni.
Nem jött ki!!!!
Püfölhettem én azt,. Nem ment. A végén úgy kellett kikapirgálnom.
Állati ronda lett, de nagyon finom.
Ráadásul 2 formát vettem. az egyik a "gyémánt", a másik az "ajándékdoboz".
Szóval, hol rontottam el? A temperálásnál biztosan.
De....
Szia
Judit25
Nemrégen volt egy hasonló topik. http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=254157
Karácsony meg szilveszter környékén csináltam kétféle, isteni töltelékes bonbont. Egyik kávés krémmel volt, a másik pezsgőssel, de ezt ezerféleképpen lehet variálni. A bejegyzésekben elég sok tipp van és a kommentek között is.
Ide is bemásolom, amit akkor írtam.
Az a tapasztalatom, hogy a jó bonbonformát, puha szilikonos a Butlersben (MOM-ban meg az Árkádban van azt hiszem) vettem. Ezt direkt bonbon gyártásra csinálták, míg a mindenhol kapható jégkockatartók nem váltak be. A kiolajozás szerintem nem járható út.
Mártóvillát meg a szigetszentmiklósi Bako cukrászati nagykerben vettem, oda bárki bemehet.
Szia!
Én is nemrég mertem belefogni a bonbon-készítésbeSokáig csak tervezgettem. Ritkán csinálok, mert a temperálás... na, az nem nagyon megy, de sikere volt a csokiknak. Karácsonykor saját készítésű marcipános szaloncukor volt a fán. Nagy siker volt. (persze, nem a család körében, ők nem csokoládékedvelők.)
Szóval, rengeteg a lehetőség, és az eszközök...
Pl. food-pack.hu, goodwillnat.hu
Utóbbiban kisebb kiszerelésben is lehet csokit kapni. Jó minőségű, és az ára is jó.
Karácsonyra kaptam márványlapot is a temperáláshoz. Az elsőként említett boltban vettem bonbonhoz színes öntőformát. Télapósat, karácsonyi mintás apró gömböt. (mit mondjak, a bolttól nagyon nehezen szakadtam el.
Szia, jó próbálkozást.
Judit25
A neten rengeteget találsz!
Csak be kell írnod: bonbon, trüffel, praliné
Még korábban én is lementettem valamelyik weboldalon. Ezt a receptet könnyen megtalálom a doksijaim között. Nem véletlen.
Trüffel karácsonyi desszert és golyók
Hozzávalók:
Elkészítés:1,5 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg csoki, 3 dkg vaj, 2 cl likőr, 2 cl rum, 5 dkg mazsola és kevés narancshéj
Csokikapszulához: 15 dkg olvasztott csoki
Azért ajánlom a müanyag kávéspoharat a kapszninak mert az mindenki számára elérhető. Van más megoldás is ha a mignon papirt többször kikenjük csokival és amikor megdermedt akkor lefejtjük róla a papirt. Ez azonban nem mindig sikerül tökéletesen. Van profi öntőformánk is de azt direkt nem használtam mert nem mindenki tudja beszerezni.Maradjanak a műsorban elmondott müanyag kávéspohárnál, ez a legegyszerübb.
1, 5 dl tejszínt felforralunk 1 cs. vaníliás cukorral és hagyjuk hűlni. 20 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk 3 dkg vajat, 2 cl likőrt. Majd összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, naracshéjat.A hűtőbe tesszük dermedni, és myomózsákba téve megtöltjük vele a csoki kapsznikat. Vagy golyókat formálunk belőle reszelt csokoládéba (pitított darabolt mogyoróba, kókuszreszelékbe, stb.) forgatjuk, esetleg bevonjuk csokival és fehércsokival díszitve mignonpapírba tesszük, és vissza a hűtőbe. Adagonként,ajándékként is adhatjuk becsomagolva
http://chilii.blogter.hu/385702/zserbogolyo
én karácsonyra ezt a bonbont készítettem el a családnak ajándékba.
Azóta azzal nyúznak hogy csináljak megint. Persze az enyém nem lett ilyen szép fényes mint a receptben, de az ízén ez mint sem rontott.
Szia!
Valamelyik karácsonyi magazinban vannak finom bonbon receptek, holnap megkeresem Neked.
persze nem csak receptek,hanem jótanácsok is érdekelnének!
előre is köszönöm!