Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Legyártottuk az év első kovászos uborkáját

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. június 2. 05:09
Családi receptet osztunk meg, amely alapján hosszú évek óta készül a családi ubi, zsíros kenyér és pörkölt mellé, vagy csak úgy magában...

Tovább a cikkre...
  1. 2015. március 29. 06:4134.

    Már van kis képem is.

  2. 2015. március 29. 05:3733.

    Hát akkor megint látom hogy nem vagyunk egyformák. (szerencsére) Az én problémám pedig az, hogy nagyon kemény marad/lesz, annyira hogy a ropogástól borzong a hátam. Még 4 hónap után is. Igen négy hónap, jól olvastad.


    Tehát kenyér nem kell bele, krumplival tisztább marad a leve. De finomab, pontosabban simább íze van kenyérrel.


    2 nap alatt, 24 óra, és kész.


    A saját kertemből szedem, közvetlen mielőtt csinálom. A sót kimérem, amit az üvegbe teszek, mindegy mennyi víz megy hozzá, amit jó melegen teszek rá.


    Reeeengeteget csinálok, és sokat elosztogatok a barátaimnak.


    Néhány kép ami most éppen ezen a gépen van.


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


    Csak ezt a kettőt tudom feltenni, mert a többi túl nagy kép.

  3. 2015. március 28. 17:0132.
    Nyáron legalább két alkalommal készítek kovászolással savanyított káposztát is,így salátának is,de pl.:nyári töltött káposztának is csodálatos,finom.A főzés során is teszek bele kaprot és borsikát.A szálasra gyalult fejes káposztát savanyítjuk ugyanúgy,mint az uborkát,a kapor és a fokhagyma mellé még borsika füvet is teszek.Az érési ideje kb 1 hét.
  4. 2015. március 28. 16:5231.
    Tapasztalatom szerint fontos,hogy jó minőségű,kovászolt kenyeret használjunk
  5. 2012. június 3. 07:0530.
    Annyit beszéltek itt a kovászos uborkáról, hogy úgy döntöttem, mégis csak megpróbálom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  6. 2012. június 3. 06:3229.
    Inkább zöldes-sárga, de csak akkor próbálkozz vele, ha már a külső részen nem látszik erős zöld ubiszín. Ha kész, érdemes hűtőben tárolni, h. ne érjen tovább.  Kati
    előzmény:
    zimmezumma (13)
    2012-06-02  11:58
  7. 2012. június 2. 18:0028.
    Én mindig hideg vízzel öntöm fel, pirítatlan kenyeret teszek rá, és kiteszem a napra! Sót találomra teszem bele. Mindig finomra sikerül! és csak magában szeretem enni kár, hogy napokat kell rá várni!
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-02  05:09
  8. Torolt_felhasznalo_878458
    Torolt_felhasznalo_878458
    2012. június 2. 17:3127.
    Igen, nincs különbség a téli meg a nyári között. Hacsak az nem, hogy meglehetősen nehezen botlok bele uborkába a piacon.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (26)
    2012-06-02  17:20
  9. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. június 2. 17:2026.

    Á, nem.

     

    És a téli is ugyan ilyen jó lett?

     

    Nagyon ügyes vagy.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_878458 (25)
    2012-06-02  17:10
  10. Torolt_felhasznalo_878458
    Torolt_felhasznalo_878458
    2012. június 2. 17:1025.

    Télen is csináltam már. Ugyanolyan finom.

    Amúgy meg ne izgasd a bélbolyhaimat, még napokat kell várnom, míg ehető lesz. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (24)
    2012-06-02  17:05
  11. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. június 2. 17:0524.

    Igen, mondják.

    Én mindig csak olyankor teszek el ubit, ha süt a nap.

    Gyönyörű érett színe is van.Megváltozik a haragoszöld, érett sárgászöldre.

     

    Roppanós.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_878458 (23)
    2012-06-02  17:01
  12. Torolt_felhasznalo_878458
    Torolt_felhasznalo_878458
    2012. június 2. 17:0123.
    A konyhában van egyelőre zárt ablaknál. A meleg a lényeg, nem a napsütés. Ruhát azért nem adok rá, magamra annál többet
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (22)
    2012-06-02  16:54
  13. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. június 2. 16:5422.

    Nem tudom milyen idő lesz az ubidra, nekem jó napsütéses 3 nap volt.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_878458 (21)
    2012-06-02  16:46
  14. Torolt_felhasznalo_878458
    Torolt_felhasznalo_878458
    2012. június 2. 16:4621.
    De jó neked, én csak ma jutottam el odáig, hogy bedobáljam az üvegbe
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (19)
    2012-06-02  14:51
  15. 2012. június 2. 16:2520.
    Rensdszeres látogatója vagyok a különféle üzleteknek (kínai, török stb.), de ott sincsen sajnos.
    előzmény:
    brampton (18)
    2012-06-02  14:46
  16. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. június 2. 14:5119.

    Jelentem, én is leszüretltem az első kovászos uborkát!

     

    Isteni lett!

     

    Egséz hétre megvan a főéltel mellé a finomság.Bár én nem szeretm annyira mint a család, de ez még most nekem is nagyon ízlett.

    Ritkán sikerül ilyen tökéletesre.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-02  05:09
  17. 2012. június 2. 14:4618.
    Nem tudom hol elsz de probald meg a kinai uzletekben   az uborkat   en is ot veszek  a rendesben nem igen van csak nagy
    előzmény:
    korix (6)
    2012-06-02  07:56
  18. 2012. június 2. 14:4617.
    Én már 2 éve nem kenyérrel hanem krumpival készítem a kovászos uborkát. A lé szép tiszta marad én 1-2 gerizd fokhagymát is teszek az üvegbe valami fenomenális lesz. A neve Sváb kovászos uborka: http://www.bbhsz.hu/index.php/eszem-iszom/681-svab-kovaszo s-uborka
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-02  05:09
  19. 2012. június 2. 14:4416.
    En Is  en is   kerem szepen hogy kell roppanos ubit csinalni szegyen osz fejemre  de  egyszeruen megpuhul es nem tudom miert   Mar feledtem tavaly 4x probaltam isteni illat szep szin es lottyedt a kozepe    ment a szemetbe    mar nem merek nekiallni   kellene egy tuti tipp meg azt is kiprobaltam innen a nlc-rol hogy kenyer helyett krumplit kellett ratenni  ugyanolyan sz...r lett
    előzmény:
    temivagy (10)
    2012-06-02  10:15
  20. 2012. június 2. 12:4315.
    Én is forró (meleg) vízzel szoktam leönteni az ubit. Ha van olyan hely, ahova odasüt a nap, oda rakom, ha nincs a konyhában is beérik, csak meleg kell hozzá. A kenyeret a 3-4 napon szoktam levenni, de ez függ attól is, milyen gyorsan érik. Igazából, ha kezd zavarosodni a lé, akkor veszem le a kenyeret, leszúröm, (én még az üveget is átöblítem egy picit) és kb 2-3 nap múlva kész.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_878458
    Torolt_felhasznalo_878458
    2012. június 2. 12:1514.
    Meleg hely kell neki, nem a nap feltétlenül. Konyhában is finom koviubit lehet érlelni. 
    előzmény:
    melcseee (8)
    2012-06-02  08:55
  22. 2012. június 2. 11:5813.

    Szia!

     

    Az mit jelent hogy időben ki kell venni? Sárgáknak kell már lenni az ubiknak?

     

    Itt agyalok, hogy mit csináljak, mert én még nem látom jónak, viszont napsütés az perpill nincs és tegnap se sok volt.

     

    3 napja tettem el...

     

    Szerinted levegyem a kenyeret? 

    előzmény:
    hnkati (12)
    2012-06-02  11:37
  23. 2012. június 2. 11:3712.
    A kenyeret mindig időben ki kell venni belőle, amikor már jó. Ha kell, szűrd le a levét a darabkák miatt. De meg is előzheted, ha gézbe, vékony textilbe csomagolod, mielőtt az ubik tetejére teszed, úgy, h. ha kiemeled, ne potyogjanak a darabkák a lébe. Én még friss torma csíkokat is szoktam beletenni, de mehet bele v.hagyma is, úgy is finom. De ettem már olyat is, amiben mustármag és szőlőlevél is volt, az is fincsi volt. Ha félsz attól, h. a forró víztől eldurran az üveg, akkor tedd az ü.-t egy fém lapra, v. csúsztass alá egy fém késpengét, mielőtt beleöntöd a forró lét. Sziasztok, jó koviubit nektek!!! Kati
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  24. 2012. június 2. 11:2811.

    Én is forró vízzel öntöm fel, pirított rozskenyérrel fedem be.

    Szoktam bele még szemes borsot, egy kis fej hagymát, borsikafüvet is tenni a cikkben is említett ízesítőkön kívül.

    Az üveget nem a tűző napra rakom ki, de jó meleg helyen hagyom állni. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     

Címlap

top