Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Életben maradni
A reggeli internetes híreket olvasva arra lettem figyelmes, hogy minden második cikk arról szól, hogy miktől halhatunk meg a leghamarabb. Kicsit kezdtem elkeseredni, hogy mára tényleg szinte mindentől rákosak, allergiások lehetünk. Bármit eszünk, iszunk, használunk tuti, hogy csak bajt okoz. Mindenben amit olvasunk vagy hallunk ellentétekbe ütközünk, ha az egészséges életmódról van szó! Már bioélelmiszereket sem vásárolhatunk aggodalom nélkül, hisz lehet hogy annak már régen le is járt a szavatossága. Ha meg már baj van akkor jön a gyógyszer (nem igazán vagyok gyógyszerpárti, ha lehet akkor inkább nem használom) legalább 10-15 féle különböző mellékhatással. Akkor hogyan tovább? Ti mit gondoltok erről, milyen médiumnak lehet hinni, hogy egészségesek legyünk, maradjunk????
Háááááááát, egy kis túlnépesedés kishazákban ne ártana. Itt ettől nem kell félni.
Egy olyan országban, ahol a csecsemőket is verik, a nagyobbacskákat meg már rendeszeresen, sokan bele is halnak, ahol apák a leányaikat megerőszakolják, feleségüket agyba-főbe verik, és ezek többnyire csak a kórházakban derülnek ki.
Ahol az egyedüálló ha mehal sokszor hetekmúlva fedezik fel többnyire véletlenül, ahol télen ennyi ember fagy meg, ott nem az állatvédelem terhére, de talán mellé, az emberket jobban kéne védeni, rájuk figyelni. És amit itt felsoroltam csak töredéke az emberi szenvedéseknek.
...de ugye ezt a szigort kizárólag másütt alkalmazzák ne a te élőhelyeden...vagy ha ott is akkor kizárólag más rasszhoz tartozó egyedek esetében...
Azt megértem ha valaki nem eszik húst elviokokból, magánügye. De ezt ami ma álltvédelem cimén megy, ez már nekem magas.
Sokszor elgondolkodom rajta, ha az embereket védenék ilyen vehemenciával, nem halna éhen a földön ennyi gyerek meg ember, és nem élne még az állatokhoz képest is méltatlanabb körülmények között sok család. Az ember nem az álatokkal szemben követ el bűnöket, hanem saját maga a saját fajtája ellen, és sokkal súllyosabbakat, a háborúkkal, a környezet szennyezéssel, a természet ti kincsek kiaknázásával, s ezzel annak megváltoztatásával.
Az állatok megevésén felháborodik, de az autója kipufogó gázának gyilkos volta már nem izgatja annyira, amit már a csecsemő is sziv mint az anyatejet.
Pedig sokkal sokkal jobb lenne mindenkinek!
Bizony, de aki étolajat tesz a diesel autójába, azt meg megbüntetik, mert elveszi a hasznot az államtól, leglábbis nálunk, mert tévében láttam, hogy Angliában lehet, de hát nálunk nem is az egészség az első.
Lehet, hogy van aki szereti én egyszer megkóstoltam és majdnem csandáztam tőle, nekem nagyon nem ízlett.
Igen vannak akik nagyon érdekes eszközöket választanak a bóduláshoz hallottam én is szépeket (szájvíz, arcszesz .
Nem, a disznó nem azért koszos (egyébként nem is erről van szó hogy koszos, mert azt le lehet mosni) mert úgy tartja a gazdája, bár megfüdik a sáros vizben mert imád dagonyázni, de a baj azzal van amit eszik. Mident, moslékot magyarul, de ha nagyüzemi módon tartják EU.-s előírás szerint, akkor meg táppal etetik, attól se jó ízű.
A haszonállatokat azért tarjtja az ember, hogy haszna legyen belőlük. A ló haszonálat. Virslit csak akkor készítneke belőle, mikor megöregszik, és már másra nem használható.
A kutya és macska evése is csak szokás kérdése, nálunk nem szokás ennyi. Atért mert valaki szereti az állatokat az nem azt jelenti, hogy nem eszik húst. Jól kell vele bánni amíg tartják, szállítják, és levágják, hogy tartásközben amíg él érezze jól magát.
Egyébként én meg a vadonélő állatok irtásával nem értek egyet, mert enni ottvannak a háziállatok, a vadakat kéne hagyni szabadon meghalni. De a vadászok meg a túlszaporodás miatt lövik ki öket, mert állítólag az se jó.
Hát valóban nem túl guszta megenni egy lovat, disznót, borjút, tyúkot,kacsát, libát, stb.. én nem is tenném... persze más kérdés egy bécsiszelet, egy malacsült, párolt káposztával, ló párizsi, füstölt libamell, újházi tyúkhúsleves, kakaspörkölt ...stb
lehet hogy nem is ezen múlik.
Persze tudom, régen volt az a dianas cukor is hát apám aki azt kajálta!
Én általában olivaolajjal főzök, de használok napraforó olajat is (két fajtát, mert sokon kiérződik a "szotyiíz").
mondjuk borjút sem ennék, az is undorító , meg nem szívesen eszem nagyon mást sem, de most sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy válogassak. a teheneket is sajnálom, meg a malacokat is, ha nem muszáj, nem eszem meg. talán ha normálisan tartanák ezeket az állatokat, pl szabadon legelhetnének a mezőn amig még élnek szegénykék, akkor szivesebben enném - a dolog másik oldala meg az, hogy talán megváltás nekik a vágóhíd. ketreces-csirke tojást sem eszem, de a supermarketekben a legtöbb az az (amin 03 a sorszám)
a malac meg azért koszos, mert úgy tartja a gazdája, mellesleg az intelligenciaszintje a kutyájéval azonos
Az én gyerekeim étolajon nőttek fel.Nem ismerik a disznózsírt.22 éve,hogy kizárólag étolajjal főzök.Nem a legolcsóbbal,de nem is a legdrágábbal.Néha,szoktam venni oliva olajat is. Ti???
de ez azért borzasztó, mennyi energiát fektetnek abba, hogy összevegyszerezzenek meg tartósitószerezzenek mindent,
miért nem egyszerűbb gyümölcsből csinálni a lekvárt, és kenyérhéj-ízű adalék nélkül a kenyeret, kakóból a csokit meg a többi....???? A gyümölcs "nagyobbítást" sem értem, mármint genetikai úton, ha nekem 1kg paradicsom kell, nem tök mindeg yhogy az 3db nagy vagy 15 db kicsi???? és mindig jönnek az újabb cikkek, ne igyál tejet, mert nem tudja megemészteni a szervezeted, másnap igyál tejet, mert abban van a kalcium. jó vicc.
amennyi energiát ezekbe a baromságokba feccölnek, inkább mentsenek fókát, vagy bálnát. vagy kóbor kutyákat.
a másik meg a tipikus XX-XXI századi betegségek megjelenése, nem hiszem hogy mondjuk 300éve bárki anorexiás vagy bulimiás lett volna, amikor örültek, hogy finomat ehettek - vagy jól nézett volna ki, ha a birkapásztor allergiás az állatszőrre, a szénbányász meg a porra.
jó nagy xar korban élünk ám.
Dehogyis, most vettem bécsi virslit, marha + sertéshúsból volt, nekem nagyon izlett. A bárányból felvágottat láttam, szalámifélét.
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3428
Ezt olvasd el. Én most hallom tőled először, hogy lóhúsból virsli. Az eredeti marha és disznóhúsból készült.
Tegnap este már elkezdtem:Levágtam egy karéj kenyeret,és megkentem házi disznózsírral.
A sport az jó, nem csak az egészséges élet miatt! Ha tornázol egy fél órát is vagy elmész futni vagy táncolsz (én igen !! - hastánc nagyon jó utána sokkal jobb kedved lesz, ami főleg télen kell amikor depisebbek az emberek.
Jó étvágyat mindenkinek!
Mindjárt jön a megérdemelt 3dl tejcsim és a szendóm. Utána egy körtével. Bár ha belegondolok körte+tej
Hugika!
ne légy kiakadva én 50 éves vagyok, az egész élet egy tulélés, vegetáció azéletben maradásért,csak néha vannak fennt és lent évek.....
Ebéd!!!!Mindjárt ebéd!!!Mi egészségeset esztek ebédre???Jó étvágyat mindenkinek!!!
Miért berregsz. A virsli alapanyaga mindig ís a lóhús volt. A ló a legtisztább állat. Ha csak füstszagú a takrmánya már nem eszi meg. Gondolj bele miket eszik egy disznó, meg egy csirke. Ettél már egyáltalán lóból készült ételt?
Ezek a csirkebélnől készült baromfivirslik szójával dúsítva biztos sokkal finomabbak.
Vannak igaz nem sok helyen lómészárszékek, meg a fővámtéri csarnokban két bolt is van ami lóból készült termékeket árusít. Van műbeles és juhbeles. A juhbeles az igazi. De jó a krinolin, a párizsi, a lángoltkolbász is. A száraz már nem annyira mert nagyon kemény.
Szerintem minden csarnokban van lovas bolt. A baj inkább az hogy reggel lehet csak kapni mert pillanatok alatt elviszik.
De olyat hol veszel? Csarnokban? Vidéken? Hol?
Gyűlölöm az ilyen szójás cuccokat (+ pl párizsi) a virsli is ha megfőzöd 3xosára dagad tőle.
Lóvirslit kell venni. Ez ugyan olyan furán hangzik, de a virslit eredetilegis lóhúsból csinálták. Abból lett kitalálva. Szín húsból van, még szója sincs benne, és nagyon finom.
Nem teljesen értek veled egyet... Én döntöm el a reklámnak hiszek vagy a saját tapasztalatomnak... a gyermekemet én szoktatom arra amit helyesnek gondololk.... (nem is szoktak rá a cukorra, az édes löttyökre, nem zabálják a vitamintablettákat..stb... viszont nem is válogatnak... kerülik a szélsőségeket... és ennek szellemében nevelik az unokáimat is...)
Én a magam részéről már meg sem hallom a reklámokat... automatikusan kikapcsol a tudatom... és ha valamelyikükre mégis kíváncsi lennék külön kell koncentrálnom, hogy megismerjem miről is beszélnek...
Ez teljesen igaz. No de, szerencsére azért van nekünk egy fejünk is a nyakunkra nőve, és tudunk vele gondolkodni: itt kéne a képbe jönnie a tudatos vásárlói magatartásnak. (Sajnos ez a magyar piacra még nem jellemző, itt a vásárlásnál a legtöbb embernek csak az ár számit - hogy azért milyen szarságot kap, az már nem.)
Mindenesetre meg kell tanulnunk okosan SZELEKTÁLNI.
A Norbi azért tök gáz, mert szintén tele van mindenféle tartósitószerrel meg egyéb mérgekkel, de gátlástalanul hazudja a képünkbe, hogy ez muszáj is, mert tartósitószer nélkül nem lehet élelmiszert gyártani és tárolni.
Undoritó!!!
Meg a szlogenek: A teljes élethez ez kell..., meg a gyerekkor íze..., meg egészség minden nap..., Persze az emberek elhiszik hogy tényleg így van, még ha ki nem is mondják... Mi az érdeke a reklámozónak? Az hogy minnél többet eladjon, meggyőzni az embert hogy megvegye! Bármi áron!
Egy példa: Neszkvik kakaó. Rengeteg szintetikus vitamin és ásványi anyaggal dúsított élelmiszer, rengeteg cukorral. Mivel a vitamin egészséges, ezt emelik ki. A cukor kell mert hozzászoktatják a gyereket és nem tud tőle szabadulni, olyan mint a kábítószer. Elhízást okoz, fogszuvasodást, hasnyálmirigy problémákat, gombák szaporodását serkenti, csupa káros dolog. DE ezt nem mondják! Hozzászoktatják a vevőket és attól kezdve lehet árat emelni!
Szerintem meg akkor lett volna hiteltelen, ha csak felvázol egy problémát, de nem tudja adni mellé a probléma megoldását.
És tudod mit?? Én abszolút nem bánom, ha pénzt keres vele, valamiből neki is élni kell, vannak előállitási költségei, stb. Mi van ma ingyen???
A kemoterápia szerinted ingyenes? Egy frászt. Csak azon a gyógyszergyártók kaszálnak.
Engem nem érdekel a nemi irányultsága. a szcientológia már sikamlósabb dolog, ugyanis ott divat, hogy megvetetnek veled valamit, aztán folyamatosan belekényszerítenek további dolgok megvásárlására. Tehát ez tetten érhető az üzleti stratégiájában...
A lényeges dolog az, hogy vajon miért pont akkor dobta piacra ezt a könyvet, mikor megnyitotta a vitaminüzletét? Sima marketingkiadvány, tele féligazságokkal, csúsztatásokkal. Az átlagos (vagy annál kevésbé tájékozott) embereket simán meg lehet vezetni.
Eszem én azért mindenféle húst,csak pl.pörköltnél is beérem pár szem hússal,felvágottakat is eszek,csak egy-két szelet bőven elég.Szárnyasokat is eszek,no végül is van hús a repertoáromban!Szeretem a magvakat is,mogyoró,dió,és társai.
Ja, és nem reklám volt, semmi érdekem nem fűzödik a vitaminok értékesítéséhez. Csak egy vélemény.
Tudtátok például, hogy a rák a legnagyobb ellensége a C vitamin?
Sziasztok!
Ezzel a témával én is elég sokat foglalkozom. Az a véleményem, hogy addig amíg külföldről szerezzük be a forgalmazott élelmiszerek 80-90%-át addig romlott, lejárt szavatosságú, hamis ételeket fogunk enni, aminek a minősége, tápértéke nevettséges. Max a bacilusok hemzsegnek benne nem a vitaminok.
Biztosan sokan hallották már, hogy pl. Németországban 30 nappal korábban kerül szemétre egy étel, mint Magyarországon. Tehát ami ott lejár, azt áthozzák ide. Ebből nőtte ki magát az a történet amivel tele volt a sajtó decemberben..no meg a calicivírus...
Jó lenne magyar termékeket vásárolni, sokkal könnyebben ellenőrizhető mint országokon keresztül nyomozni, aminek úgyis az a vége mint az élelmiszerbotránynak vagy a mostanában napvilágra kerülő illegális szemétlerakásnak. A magyar résztvevőket előszedik a külföldieknek se híre se hamva...Más néven új céget csinálnak, újabb idióta magyarokat keresnek, akik gyors meggazdagodásra vágynak, és ezért a saját vérüket sem álltallanak megmérgezni...
itt jó, egészséges ételt csak vidéken lehet készíteni a saját termésből, saját nevelt állatból..de amit látszik inkább azon vannak, hogy ne tudjuk ezt megtenni...no minde1..együk a mérget..mumifikálni már nem kell minket konzerválódunk az utókor számára..remélem tanúlnak belőle...
Sziasztok!
A minap írtak az Indexen, az aflatoxinról és más mérgező gombafélékről, idézem:"Fontos a gombafertőzések megelőzése, vagyis a növényvédő szerek használata. Sohár Pálné példaként említette, hogy néhány évvel ezelőtt a legmagasabb mikotoxinértéket a bioélelmiszerekben mérték, egyszerűen azért, mert nem haszáltak növényvédő szereket. Mesterházy Ákos elmondta, a mikotoxin 130-szor mérgezőbb, mint az egyik általánosan elterjedt növényvédő szer, az emberek mégis a növényvédő szerektől félnek. "
Tehát, ha nem a permetezőszertől betegszel meg, akkor a gombától!
Én úgy látom, hogy nincs megoldás !
Szilvi
De azzal hogy már a csecsemőinket sem hagyjuk,hogy a szervezetük kialakítson egy védekező rendszert..lásd agyon sterilizált környezet, sőt még olyat is láttam,hogy steril tápszert adtak a kicsinek.. Az első meleg homloknál futás,és tömjük a picit mindenféle gyógyszerrel,majd miután antibiotikumot adtunk ...a bélflórát helyreállító készítmények..immunrendszert helyreállító készítmények..stbstb... Akkora kárt teszünk a gyermekeinkben a legnagyobb jóindulattal,hogy csuda! Bocsánat, de hol van némely putriban felnövő gyermeknek allergiája?Vagy hol állandóan beteg? Össze lehet hasonlítani a statisztikát...Tudodm rossz hasonlat,de értitek mire akarok kilyukadni...A gyermekeink elhíznak! higgyétek el..mi csináljuka legtöbb kárt a jövőnkben...
Én hiszek benne. Abszolút kogikus, amiket leir.
A modern high tech műkajákban semmi tápanyag nincs, nézd meg bármelyik közértes gagyi cucc összetevőit. Az emberek halálra hiznak, miközben a szervezetük nem jut normális tápanyagokhoz.
Van egy angol doki, Dr Rath, aki emelt dózisú vitaminokkal gyógyitja a rákot. (Egy ismerősöm, akinek daganat miatt ki akarták venni a hólyagját, elkezdte szedni, és pár hónap múlva eltűntek belőle a daganatok.) Aztán visszaállt a hagyományos kajákra, megint cigizett, és a rák visszatért.
Én igenis elhiszem, hogy a legtöbb betegség hiánybetegség, Dr Rath összes gyógyitása ezen az elven alapul. (www.drrath.com )
Jó kis reklámbrossúra....
Bővebbeket mindenki eolvashat a számos lenkeis topikban...
"A génjeink nincsenek még átállva az egészségesnek mondott táplálkozásra." Ez nem igy van! Gondolkozz: a 19. században is még kizárólag bion élt mindenki, mert egyszerűen nem volt más. A XX. században kezdték ilyen borzalmas vegyszerekkel szennyezni a Földet és az élelmiszert. Azóta egyre rosszabb a helyzet.
Egyébként az szuper, ha ti erdőben éltek!!! Azt én is nagyon szeretnék.
Ott azért ti megtehetitek, hogy vegyszermentesen termesszetek zöldséget, gyümölcsöt.
Sajnos ez sem igy van ma már. Ajánlom neked Dr Lenkei Gábor könyvét, a Cenzúrázott egészséget, nagyon érdekes!
Itt a honlapja is a dokinak: www.drlenkei.hu
Arról nem beszélve, hogy a pesti levegőt szívja valaki, akkor ehet akármilyen biot. Szóval nem akarok veled vitatkozni, de igenis az emberek x%-a nem tudja megvenni és ez tény.
Nem fogok regényt írni az életünkről, ha nem haragszol az a lényeg, hogy vannak akik rosszabbul élnek, rosszabb minőségű kaját esznek, mint mi és egészségesek ennyi.
Amúgy erdőben lakunk közel 10 éve.
Ez az te megtudod venni, de mondjuk más, aki hitelt törleszt több gyereket nevel, tele van adósággal és örül, hogy a hónap végéig elvegetál az nem tudja, szóval ez is buisness, mint minden jóval drágábban eladják, mert bio. Tesóm 20 éve ausztriában él így nem kell bemutatnod nekem őket ők sokszor azokat a dolgokat küldik Magyarországra, amiket ők már nem esznek meg ennyit erről, de te nyugodtan vegyél biot én nem tudom megvenni ennyi.
Sziasztok!
Én ismerek egy készítménycsaládot: HRI Vitalion. Ezek tapasztalatom szerint nagyon megbízhatóak és nagy segítséget jelentenek a megelőzésben, sokszor pedig a kezelésben is.
Már több mint 1.5 éve szedem és tudok olyat aki már közel 5 éve. Eddig semmilyen negatív tapasztalat nem volt, főleg nem a minőség terén. Bevizsgált, engedélyezett készítmények.
Akit bővebben érdekel, itt egy link:
www.hri-vitalion.fw.hu
Zsuzsi
Az, hogy a bio drágább, az egy más kérdés.
Mi a bizonyitékom???? Én bizom a hatósági ellenőrzésben. Ausztriában pl. a biokontrollt végző hatóságot is ellenőrzi egy felettes hatóság.
Aki egyszer megbukik, attól rögtön bevonják a termelői engedélyt, ezért nem is próbálkozik vele senki . (Könnyen ellenőrizhető a termelés.) Én úgy hiszem, itt sem éri meg próbálkozni, ugyanúgy lebuknak vele.
A genetika is hozzájárul, az biztos;de szerintem minden épeszű ember arra törekszik, hogy csökkentse a szervezetébe bekerülő mérgek mennyiségét.
Ez pedig kifejezetten undoritó, ki akar ilyet enni???
"Vízkötők a felvágottban
Az adalékanyagok használata elképesztő mértéket öltött a felvágottak, kolbászok, szalámik készítésében is. Színstabilizálók, ízfokozók, antioxidánsok, gyorsérlelő szerek, pácsó, emulgeálószerek kerülnek a futószalagon gyártott termékekbe. A húsrész az állat szinte minden belsőségét tartalmazhatja, például a kenőmájas háromnegyedét sertésszalonna, sertésköröm és sertésfej adja, és 10 százalék csontot is bele lehet darálni.
Az emulgeálószer bőrkéből, körömből, zsírból és vízből készül. Ha fagyasztott húsból lesz a felvágott, foszfátot is adnak hozzá, mert megköti a vizet és szebb színt biztosít. A foszfát citráttal helyettesíthető, de vízkötő hatású a glutamát is, amely ízfokozóként is használatos, és elnyomja a kellemetlen mellékízeket. A glutamát túladagolását kínaiétterem-szindrómának nevezik: zsibbadással, hasfájással, heves szomjúsággal járó rosszullétet okoz.
A pácsó nagyobb részben konyhasóból, kisebb részben nátrium-nitritből áll - ez utóbbi szép piros színt kölcsönöz a húsárunak, viszont mérgező. Korábban tömeges mérgezéseket okozott, ezért egy időben teljesen be is tiltották; jelenleg fél százalék lehet belőle a nitrites pácsókban. De még ez a mennyiség is elég ahhoz, hogy kiváltsa a "hotdogfejfájásnak" nevezett allergiás rohamot. A nitrit a húsban erősen rákkeltő nitrózaminokat hozhat létre, az átpirosított felvágottak harmadában találnak nyomokban ilyen anyagokat"
Pedig bizhatsz, amit ott kapsz, az mind ellenőrzött élelmiszer (én a Zöldfarm biotejét szoktam venni.)
Kár, hogy a gyümölcs és zöldség beszerzése annyira nehéz, a húsról nem is beszélve. De most az Örs vezér térnél nyilt egy bio kis- és nagyker, elég jó a választék, és olcsóbb is, mint a kis boltokban.
Most nem azért, de van aki eszi a tescos cuccokat iszik, mint állat és dohányzik is és semmi baja szerintem nem csak ezen múlik.
Én el sem olvasom ezeket a cikkeket, mert akkor levegőt sem merek venni egyébként is szorongok örökké és betegségfélelmem van na ezek után fel is kötném magamat.
Én sem hiszek a reklámoknak.
Valamelyik nap bementem az egyik nagyobb élelmiszerlánc boltjába vásárolni. Gondolkoztam mit vegyek, de a zöldségespulttól elkezdve az üdítősrészig 3 órát töltöttem el és néztem, hogy miben mi van. Rettegve vettem le egy egy terméket és raktam a kosaramba, hogy még is mit veszek. Totál gáz ez az egész.
BORZASZTÓ!!!!!
Én igatából a fogyasztói bojkottot tartanám jó megoldásnak, int ahogy a cikk is irja: "A német fogyasztóvédők, illetve a sajtó megbízásából dolgozó laboratóriumok az ebben az időszakban vizsgált sertések, borjak, csirkék 40-70 százalékában találtak nem természetes úton bekerült hormonmaradványokat. A botrány végül odáig fajult, hogy a nyolcvanas években a lakosság széles körben bojkottálni kezdte a nagyüzemi húskészítményeket. A borjúhús ára például a felére zuhant, és eladhatatlanná vált, húshegyekkel teltek meg a termelők hatalmas hűtőházai. "
"Már bioélelmiszereket sem vásárolhatunk aggodalom nélkül, hisz lehet hogy annak már régen le is járt a szavatossága" Ne ebből az egy eseteből indulj ki. Én nagyon hiszek a bio-ban, ha azt veszel, biztos lehetsz abban, hogy nem permetezett, génmanipulált, E-betűktől és tartósitószertől, adalékoktól hemzsegő műanyag vackot veszel. Drágább, de kellemesebb erre költeni apránként, mint egyszerre kemoterápiára.