Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Öntsük kis üvegekbe,amiket alaposan sterilizáltunk,majd zárjuk le,és 10 percig gőzöljük.
egy kis fokhagymas chilist ?
http://www.gourmetsleuth.com/Recipes/Mexican-Spices --Condiments-847/Garlic-Jalapeno-Mint-Jam-777.aspx
http://www.gourmetsleuth.com/Recipes/Mexican-Spices--Co ndiments-847/Garlic-Jalapeno-Mint-Jam-777.aspx
Szia!
Igen,menta lévén sejtem :D Én sokáig nem szerettem(még a fogkrémben sem),d az utóbbi időben rákaptam.Igaz,főleg limonádéban vagy teában ittam,de állítólag finom a lekvár is.
Nagyon köszi!!!Igen,így már "emberibbnek" tűnik,mintha a csak mentából készülne.Ezt ki fogom próbálni,mennyiségre sem tűnik hatalmasa adagnak elsőre,ha még sem lenne nyerő.Köszönöm!
Nekem a chilis dolgok már önmagukban is "rémesek",...
ettel mar chilis etcsokoladet ?
Meg fog valtozni a velemenyed
A rémeset úgy értem,hogy megeszem,de rettenetesen rosszul leszek tőle... :(
Látványnak jól néz ki a chilis csokifagyi az biztos!
Szia!
A Terebess oldaláról:
Mint syrup
Here's an Iranian mint syrup; it doesn't use a huge amount of mint --so dry some to make tea with too. I don't know about canning it, but it lasts well in the fridge for up to a year. Actually we use those German ale bottles with the ceramic "corks".
2 cups sugar
1 cup water
1/2 cup white vinegar
1/2 lemon juiced
6 large sprigs of mint (4-5" in length)
Stir sugar and water over medium heat to boil until sugar dissolves. Add vinegar and lemon juice and return to steady boil. Boil over medium heat 15-18 minutes (skimming as required). Wash and drain the sprigs of mint and add to the boiling syrup. boil one minutes. Take off heat and let cool to room temperature. Store in closed container in refrigerator. One traditional way to use this is to dip leaves of lettuce in it and eat. It is also good to drink: use a little bit in a glass of cold soda water.
• Mentazselé - mint sauce
Az édes savanyú ízeket elevenítő menta zselé alapját friss menta levelek adják, ha egyszer kipróbáltuk állandó partnere lesz a sült báránynak, gyors vendégváró falatokhoz keverjük joghurtba, kiváló mártogatós lesz belőle.
Összetevők: nádcukor, almaecet, citrus pektin, menta.
Köszönöm szépen!Bár amennyi angoltudásom van,lehet,hogy végül valami teljesen mást főzök belőle :D De mentettem,köszi!!