Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hurka sütés

*nyuszifül*
Létrehozva: 2010. február 8. 10:51

Sziasztok!

 

Tudnátok segíteni pár tanáccsal? Sose sütöttem még hurkát, de most muszáj lesz. A fő kérdéseim hogy még nyersen kell megszúrkálni tűvel, és hogy mennyi zsiradékot kell alát tenni, vagy vizet. És persze hogy honnan is tudom hogy készen van, ránézésre? Kb mennyi idő szokott ez lenni?

 

Köszönöm!!

  1. 2010. február 8. 10:562.

    Nem sok zsiradék kell alá, csak annyi, hogy ne ragadjon le!

    NE szurkáld meg!!

    Akkor van készen , ha kopog a bőre .

    Attól függ molyen a sütőd., az enyémben kb. 45 perc.

    előzmény:
    *nyuszifül* (1)
    2010-02-08  10:51
  2. 2010. február 8. 10:573.

    Ja, és vizet ne tegyél alá, mert abban csak fől.

    A hurkának meg sülnie kell.

    előzmény:
    Kati38 (2)
    2010-02-08  10:56
  3. Torolt_felhasznalo_604429
    Torolt_felhasznalo_604429
    2010. február 8. 11:004.

    1. Egyetértek.

    2. DE! :)) én mindig szurkálok, lehet, csak az agresszív ösztöneim... :)))) (Villával, 3-4 helyen egy hurkát)

    3.-4. Stimmel. 

     

    Nyuszifül: Rakj mellé karikázott krumplit, felszívja a fölösleges zsírt, megsül és finike. Jóóóóóóóóó fogyókúrás kaja. (Zsírégetés első fázisa: a zsír bevitele. :))) Nyammmmiiiiiiiiiiiiii....izé... illetve... természetsesen PFÚÚÚÚÚJ!!!!  :DDD

     

    előzmény:
    Kati38 (2)
    2010-02-08  10:56
  4. Torolt_felhasznalo_721578
    Torolt_felhasznalo_721578
    2010. február 8. 11:005.
    Én meg szoktam szúrkálni a tetejét, hogy ne durranjon szét. Az miért baj?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2010. február 8. 11:016.
    Én pont tegnap sütöttem. Sütőzacskóba tettem, mert nem akartam még több zsíradékot hozzátenni. 200 fokon 30-35 percig sütöttem. Őszintén szólva én megszúrkáltam, de már amikor sült, akkor olvastam, hogy nem kellett volna. Mindenesetre nem repedt meg és nagyon finom lett.
    előzmény:
    *nyuszifül* (1)
    2010-02-08  10:51
  6. Torolt_felhasznalo_475345
    Torolt_felhasznalo_475345
    2010. február 8. 11:117.
    Na, hogy csak nehezebben dönthess. :)) Én soha nem szúrkálom meg a hurkát. A kolbászt igen! Zsíradékot sem teszek alá, mert van benne annyi, hogy még sül is ki belőle. Ellenben, vizet teszek egy keveset alá, amiben ugyan először megpárolódik, de utána meg is sül, mivel a hőtől a víz elpárolog alóla. Félidőben meg is fordítom a hurkát, hogy mindkét oldala egyenletesen "kopogjon".
    előzmény:
    *nyuszifül* (1)
    2010-02-08  10:51
  7. Torolt_felhasznalo_604429
    Torolt_felhasznalo_604429
    2010. február 8. 11:158.

    Áááá, szerintem egyre könnyebb a helyzete, ha ENNYIFÉLEKÉPPEN meg lehet sütni, akkor nyilván jó lesz akkor is, ha simán újságpapírba csavarva kiteszi a hóba. :))))

    (Ezek szerint a hurkasütéshez sem kell szakácsdiploma :))) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_475345 (7)
    2010-02-08  11:11
  8. 2010. február 8. 11:319.
    Én soha nem szúrkálom és nem is teszek alá semmit. Csak belepakolom a tepsibe és be a sütőbe. Rendszerint karikára vágott krumplit is teszek mellé, mert sül a hurkából annyi zsír amiben a krumpli is megsül és így legalább van mellé köret is. A krumplit szoktam csak forgatni, a hurkát nem.
    előzmény:
    *nyuszifül* (1)
    2010-02-08  10:51
  9. 2010. február 8. 11:3610.
    Na, hogy csak nehezebben dönthess. :)) Én soha nem szúrkálom meg a hurkát. A kolbászt igen! Zsíradékot sem teszek alá, mert van benne annyi, hogy még sül is ki belőle. Ellenben, vizet teszek egy keveset alá, amiben ugyan először megpárolódik, de utána meg is sül, mivel a hőtől a víz elpárolog alóla. Félidőben meg is fordítom a hurkát, hogy mindkét oldala egyenletesen "kopogjon".
    idézet:
    Moncsikám (7)
    2010-02-08 11:11:06
    Akár én is írhattam volna! Dettó! És nagyon fini lesz!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_475345 (7)
    2010-02-08  11:11
  10. 2010. február 8. 11:4411.
    Még egy szavazat.:) Ha valaki volt már hurkatöltésen, láthatta, hogy nagy része zsiradék. Szóval van benne bőven, kár lenne még alátenni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_475345 (7)
    2010-02-08  11:11
  11. 2010. február 8. 12:0912.
    Ha megszúrkálod a felesleges zsiradék kisül belőle.
    előzmény:
    *nyuszifül* (1)
    2010-02-08  10:51
  12. Torolt_felhasznalo_547224
    Torolt_felhasznalo_547224
    2010. február 8. 12:2113.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_604429 (8)
    2010-02-08  11:15
  13. 2010. március 8. 11:3014.

    ..és mi van akkor ha mélyhűtőből veszem ki? Jobb ha előbb kiolvasztom vagy mehet egyből fagyottan a sütőbe? Már néhányszor csináltam de nem tudom mi a jobb..

    köszi Az ötleteket..

    előzmény:
    jkarolyi (12)
    2010-02-08  12:09
  14. 2010. március 8. 21:1415.
    Van aki a hideg sütőre esküszik, ha nincs időm akkor fagyottan rakom be. Akkor egy kicsit tovább kell sütni.
    előzmény:
    kompot (14)
    2010-03-08  11:30
  15. 2011. január 17. 15:2816.
    Most sütöm életem első hurkáját. Sokat segítettek a hozzászolások. Köszönöm!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     

Címlap

top