Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én nem rakok bele több tojást és mindig vizzel készitem és soha nem szakad de cukrot se teszek a tésztába.
Nekem a tejes szokott leragadni hiába zuditom abba is az olajat.
Szódavizzel és több tojással csináld, nagyon szép vékony palacsintákat lehet igy késziteni..
Viszont kicsit hagyd állni, hogy a liszt megduzzadjon...
Mitől lesz vékony a szódavíztől?
Nekem sajnos nem sikerül soha vékonyra.
Igaz nem raktam még bele soha szódavízet.
Ma volt ebédre, ugyanígy
Azt én se tudom hogy miért lesz vékony mert a tiszta vizzel is az lesz.
Tudom hogy mennyit kell a palacsintasütöbe tenni. 2 naponta min. 30 db sütök igy.
Sziasztok!
Olvasgattam, és közben eszembe jutott, hogy nekem a legszéle a palacsintáknak mindig teljesen megkeményedik, pedig a tésztába is teszek olajat.
Ez vajon miért van?
Teljesen beledolgozom:)
Mért tiltottak ki te visszajáró lélek?Mit követtél el?
Én mindig géppel keverem ki a tésztát és az olajat is ugy teszem bele hogy jól elkeveredjen.
Szia!
Nekem a csak víz-liszt-cukor palacsinta is sikerült elsőre, teflon sütőben sütöttem.
Az már más tészta, hogy a tejallergiásom az 1 falatot kiköpte és utána többet nem is volt hajlandó megkóstolni. :)
Nekem csak tojás nélkül kellene palacsintát sütni, de valahogy nem akar sikerülni. (Leragad.)
Tejjel, tojással, buborékos vízzel naccerűen megy.
Örömmel fogadnék néhány konkrét tanácsot ez ügyben.
Először is nézzünk egy konkrétumot:
1., igazából csak az ízén változtat, ha vízzel keverjük ki.
2., a palacsintát rögön a kikavarás után el kell kezdeni sütni NEM KELL állni hagyni, mert megnyúlósodik a kisült tészta
3.,PERSÜN mondja a nagyobb pal.sütőt, de a nagyobb sütőbe is lesz pereme a tésztának, mert ugye abba többet is teszünk.
4., Nagyon befolyásolja a palacsinta elkészítésének minőségét maga a sütőedény, ha lemez palacsintasütőt használsz, jól ki kell égetni először, és a legfontosabb , CSAK palacsintához használd, elmosni sosem kell, csak papírtörlővel jól kitörölni!!!!
5.,Sajnos a kellemes édes palacsintát csak a teflon sütők viselik el.
6., Egy pontos recept sima vízzel készítve: 1/2kg liszt, 3 nagy, vagy 4 kisebb tojás, csipet só, ízlés szerint 1-2 csomag vanilliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor ( a teflonos sütéshez tehetünk még 1-1.5 kanállal) mokkáskanál szódabikarbóna, ez nagyon kellemesen lazítja a tésztát, sülés közben lukacsos szerkezetűvé válik ehhez adunk 1/2 liter vizet, nem hideg, szobahőmérsékletűt lehetőleg és habverő segítségével keverni kezdjük, mikor elkeveredett rendesen addig önts után langyos vízzel míg sűrű krémtejszín állaga nem lesz, csinálj egy próbát , ha vastagnak találod kevés vizet utána önthetsz, de csak apródonként. Amikor olyan vékony a pali, mint ahogy azt szerted, jegyezd meg szemre a sűrűsségi állagát és legközelebb is csináld így.
Megjegyzés: a legbeváltabb módszer, ha a hagyományos sütőnél mindíg tésztaöntés előtt olajozunk, teflonsütőknél a megadott mennyiségű tésztához adjunk 1-1,5 dl olajat mindíg fel-fel kavarva. A sütést akkor kezdjed el amikor a melegedő palacsintasütő fölé10 cm-re téve a tenyered tökéletesen forró hőt érzel azonnal .
Ha finom lett a palid küldjél nekem is!
Éppen ilyen használati utasítást kérek, a tojás nélkülihez is!
Bocs!
Úgy tűnik törelmetlen voltam!
Köszönöm!
Kérdés azért van.
Hagyjam állni, vagy ne?
Lehet , hogy túltárgyaltuk, de......csináltatok már olyt hogy szódaviz a serpenyőbe (csak az aljára kics) és ebben még marhahúst is süthettek és gyönyörüen megpirul és belül szaftos marad!??
Próbáljátok ki....Bigsztek....és semmi zsir , vagy olaj....
bifsztek akart lenni!!
Este már nem tudtam visszajönni, mert közben a lányom belázasodott. Most jöttem, hogy megköszönjem a segítséget, nagyon jól sikerült a palacsinta. Lehet, hogy ezután is így csinálom, mert sokkal vékonyabbra sikerült, mint tejjel. Az íze is ugyanolyan lett, a lányom örült neki, mert kiderült, hogy tejérzékeny.
Megdöbbentem a rengeteg hsz-en, úgy hogy most olvasgatni fogok egy ideig.
Tej nélküli palacsinta:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sute menyek_-edessegek/almas-palacsinta
Sziasztok!
Olajozási tipp: én arclemosó vattakorongot szoktam használni. Olajjal átitatom, és pár körkörös mozdulattal bekenem a palacsinatsütőt (minden egyes pali előtt). Minél forróbb a sütő, annál vékonyabb lesz az olajréteg. Ujjakra azért vigyázni kell, de ha elég gyors vagy, nem éget! Ha mégis, akkor egy plusz (száraz) korongot kell hozzátapasztani a fogás oldaláról, és/vagy össze lehet csíptetni az ujjpárnákkal.
Előnyei: GYORS, olaj-takarékos, szép egyenletesen sül rajta a tészta.
Ez esetben a bekevert tésztába NEM KELL olaj, egy csepp se. Nekem még a korpás tészta sem ragad le "így".
Sok szeretettel küldöm
Mindenkinek.