Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Olcsó vacsorák
Sziasztok! Tudom, hogy van már hasonló topic, de annyira sok a hsz, hogy nem lehet már követni. Gondolom, mostanában nem én vagyok az egyetlen háziasszony, akinek gondot okoz, hogy hogyan lehet az üres tésztát ízletesen tálalni a családnak. Ezért kérem, hogy olyan - elsősorban vacsorára való - főtt ételek receptjét gyüjtsük itt össze, amelyek laktatóak és nem drágák. Nálunk pl. majdnem minden nap kell főzni, mert sem a férjem, sem a fiam nem eszik napközben meleg ételt.
Mostanában felfedeztem újra a krumplit. Lapcsánkának (az egyik topicból kaptam az ötletet, turmix géppel nagyon hamar össze lehet aprítani!) fokhagymás tejföllel, vagy egészben főzve teföllel elkevert fűszeres túróval töltve nagyon finom, nem olyan drága és laktató. Mi nagyon levesesek vagyunk, tegnap lebbencs levest főztem, ez önmagában is elég volt.
Szia!
Bár rég csináltam, de nagyon finom, próbáld ki.
Mikróba berakod a megmosott krumplit héjastul.
Puhára párolod (főződ). Amíg az ott forog addig vajat olvasztassz, beleraksz apróra vágott vagy préselt fokhagymát. Amikor a krumpli kész bevágod hogy négy cikket kapj, de nem vágod el teljesen, meglocsolod a vajas fokhagymával, tejföl, reszelt sajt a tetejére és kész. Krumplinagyságtól függően 3-4 szem elég. Laktató és isteni
Csirkeszárnyakat szoktam grillezni, nem combokat..mindegy:)
Nem tudom ki, hogy van vele én a spenótot is szeretem. Persze csak ha jó fokhahymás:)
Frankfurti leves.
sziasztok!
nudli, rízsfelfújt, kiflifelfújt.
mind finom, gyors, és olcsó. Habár nem épp fogyókúrás egyik sem.
ok, már láttam a bemén, csak későn
bocsánat, csak úgy bántotta a szemem
Viszonylag rövid ideig kell sütni, úgyhogy nem. Kipróbálhatod esetleg kivajazott tepsiben sütni sütőben, bár én még nem csináltam így, de most hogy rákérdeztél lehet hogy kipróbálom.
Szia!
Sajtos-tejfölös-kechupos tészta, egy kis fokhagymával? Én nagyon szeretem :)
Gyors vacsora recept tésztás
Hozzávalók:
25 dkg fodros kockatészta
10 dkg gépsonka
1 doboz csemege konzerv kukorica
1 pohár tejföl
10 dkg sajt reszelve
2 evőkanál vaj
delikát(esetleg valami finom fűszerkeverék)
Elkészítés:
A sajtot durva reszelőn lereszelem.
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobom. A sonkát kockára vágom, a melegített vajon elkezdem párolni. Hozzáteszem a kukoricát, fűszerezem a delikáttal vagy a fűszerkeverékkel. Ráöntöm a tejfölt, és jól összemelegítem. A tésztát leszűröm, összekeverem a kukoricás-sonkás keverékkel,megszórom bőven sajttal,és forrón tálalom.
Tepsis túrós tészta./A stiriaihoz hasonló/
Hozzávalók:
50dkg nagykocka-tészta,
40dkg túró,
4dl tejföl,
2 tojás,
10dkg bacon szalonna,
só,
2ek. olaj
Elkészítés:
A tésztát szokásos módon megfőzzük.
A túrót összekeverjük 3 dl tejföllel, tojással és kevés sóval,majd a tésztához adjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és belerakjuk a túrós tésztát. Ráöntjük a maradék tejföl és a tetejére a csíkokra vágott szalonnát.
Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tepsis spagetti
Hozzávalók:
60 dkg. darált sertéshús
50 dkg spagetti tészta
20 dkg trapista sajt
1 nagy doboz tejföl
1 nagyfej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika, oregáno
3 dl paradicsomlé, só
ételizesító
őrölt bors, 1-2 ek. olaj
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát olajon megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és ráöntjük a darálthúst. Megfűzerezzük ételízesítővel, oregánoval és őröltborssal.
Felengedjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy épp ellepje a darálthúst.
Nagy edénybe vizet teszünk felforrni, melybe sót és egy kis olajat öntünk. Ha forra vizünk, akkor beletesszük a spagetti tésztát, és átkeverjük.
Ha megfőtt a tészta, a felét egy tepsi aljára elterítjük, erre rászedjük a darálthúsból készült alapot. A tészta másik felével befedjük, majd sütőbe tesszük. Egy kis sütés után kivesszük a tepsit, meglocsoljuk a tészta tetejét tejföllel, reszelt sajttal beborítjuk. Viszatesszük a sütőbe . Addig sütjük míg a sajt megpirul.
Szia!
Küldtem neked privit, remélem átment!
Lianna
Svajci gerslileves (azaz graubündeni - ez egy nagyon szép alpesi kanton) nalunk ez nagy kedvenc! Csak sokat lehet belöle fözni és ez is minél többször melegitik, annal jobb...
1 kisfej kaposzta laskara vagva
3 közepes répa, kiskockara
1- 1/2 Zeller, kiskockara
1 nagy fej hagyma, kiskockara (vagy poréhagyma)
darabka husos szalonna kiskockara
2-3 gerezd fokhagyma aprora
ezeket együtt egy kis olajon megfuttatjuk
1 - 1 1/2 csészényi, jol megmosott gerslit hozzaadunk (én nem aztatom be), és felöntjük jo sok vizzel (amenniyt felvesz, hogy leves allagu legyen. besürül!)
beledobunk 1-2 babérlevelet + 1-2 szegfüszeget
Izesitjuk husleveskockaval, borssal
Lassan 1- 1 1/2 orat fözzük, amig a gersli megpuhul
Ugy félidö utan beletenni egy doboz konzerv tarka, vagy fehérbabot. (ha elöfözött babbol csinalod, akkor azt ugy, hogy megpuhuljon a többivel).
So, bors stb. Egy kis karikara vagott virsli nem rontja el! Lagykenyérrel, széplegénnyel ....Lehet enni napokig, ha nem unjatok meg (bar én soha nem unom!)Sziasztok!
Szójás fasírt paradicsomszószban
Lehet kapni szójás fasirtport - 200FT. Egy doboz elég 4 főre.
1 - Egy tepsibe öntök paradicsomlevet - házit, vagy sürített paradicsomot felhigítok vízzel
2 - A porból kis gombócokat csinálok
3 - Berakom a gombósokat a paradicsomra.
4 - Ha jól állunk, reszelek rá sajtot, de nélküle is jó.
5 - Lefedem - nem párolog el a lé.
6 - Be a sütőbe. Max 20 perc és kész.
Rízzsel nagyon finom. Megöntjük a szósszal. Nagyon finom.
Nyamm
Nagyon jók a receptek, köszi! Lianna megkaptam a privit. Köszönöm. Azt hiszem, holnaptól próbálkozok.
Remélem, nem szűnik meg ez a topic, mert szeretném, ha mások is ötletet kapnának finom és olcsó vacsorákra.
Sziasztok!
Én is bajban vagyok a legtöbbször, nekem is kell vmi más vacsi minden estére. Könnyű körözöttet is lehet csinálni, én kockára vágott főtt tojással keverem el attól finom habos lesz az egész, nyáron jó sok friss zöldséget lehet mellé tálalni. Lehet zsírszegény hozzávalókkal készíteni annak aki fogyózik. Tonhalkrém, vagy szardíniakrém, akár tojáskrém is nagyon jó. Löncshúst lehet bekeverni fűszerekkel, és gombafejeket megtölteni vele jénaiban kisütni. Nagyon finom a héjábansült burgonya, én vajjal szeretem de lehet joghurttal, tejföllel, sajttal enni. Gyors, könnyű. Penne tésztából lehet egy nagyon gyors ételt összedobni. Olaj, beledobálni összetört fokhagymát, aki csípősen szereti Erős Pistát, konzerv hámozott paradicsom 2 db, összeforralni,sózni, és hát bazsalikomlevél természetesen. A főtt penne tésztát ebbe a szószba beleforgatjuk és kész is.(Penne Arrabiata) Még rengeteg jó receptem van, ha gondoljátok akkor írok!
Puszi
Itt vannak, amit priviben kaptam.
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=188&cikkid=15557
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=19480
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=19152
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=18928
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=18276
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=16997
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=16715
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=16035
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=16020
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=15218
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=14794
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=14697
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=14419
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=14411
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=192&cikkid=14358
Sziasztok!
Csak írjál minél több receptet.
Nagyon jó ötlet volt a topik megnyitása.
Köszi! Szoktam fokhagymásan csirkemájat is lesütni, friss salátával nagyon jó, vagy savanyúsággal, ha marad akkor úgy zsirjában el lehet tenni hidegen is nagyon finom, a kenyérre szeletelem és majonézt, lilahagymát szórok rá.
Lassan olcsóbb lesz remélhetőleg a paradicsom, a jégsali összevágom kockára, szeletelek rá hagymát, dobok rá tonhalat vagy sült csirke darabokat pici balzsamecet és vagy majonéz, vagy joghurt kaprosan, fokhagymásan. Pirítóssal.
Csukott szendvicset is lehet finomat csinálni, én összevágok amit találok a hűtőben fevágottat, paprika, paradicsom, sajt, hagyma kicsi kockára,ezt bele egy tálba friss petrezselyem só , bors,néha curryt is teszek bele mert imádom összekeverem, kenyér közé a tölteléket és már az illata is mennyei. Bármit össze lehet vágni ki mit szeret. De a sajt az fontos mert az tartja össze. Főtt tojás, gomba, sült csirkehusi tényleg fantázia kérdése.
Még van rengeteg ötlet, majd írok, de ha vki vmit kipróbál azt szívesen venném ha leírná milyen volt? Puszi
Carbonara spagetti
35-40 dkg fűstölt-főtt tarját apró kockákra darabolsz, megpiritod-izlés szerint sózod és borsozod + adsz hozzá fokhagyma krémet(szintén izlés szerint)-amikor majdnem kész van hozzáadsz még egy közepes üveg szeletelt félkész gombát-picit még piritod.
2dl tejfölt, 2 dl tejszinnel, 2 evőkanál lisztel kikeversz-és ráöntöd a husira. Amikor felfort, összekeverem spagettivel-pici sajtot rá-és kész is egy fél óra alatt. Olcsó, gyors, és nagyon finom.
Sziasztok:)
Nem tudom, hol kérdezzem, de ti ilyenekkel foglalkoztok, hátha valaki tudja:)
Miből ered a "majonéz" kifejezés?
Ma ebéd közben ez volt a téma; elképesztő ötletek születtek, de egyik sem volt meggyőző.
Segítsetek, mert ahogy a családot ismerem, aludni sem fogok tudni ettől a "problémától".
Én ugyan csak olvasgatni szoktam ezt a topicot, de ez engem is kíváncsivá tett. Ezt találtam:
A majonéz Minorca szigetének fővárosából, Mahonból származik; neve a városra utaló francia nőnemű melléknév (eredetileg mahonnaise).
:)
Köszönöm a válaszokat!
Ki próbáltam a harmonet.hu l8276-os receptet, nagyon finom és laktató egytál étel.Árban is elfogatható,persze nem kell grammra kiszámolni a hozz á valókat /lángolt kolbász/
A fokhagymás csirkemájhoz hasonlót én készitettem már.Olajban a fokhagymát, zöldpaprikát átsütöm majd beleteszem a májat és füszerezem.Ma vettem csirkemájat már rég főztem.