Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elveheti?

Torolt_felhasznalo_456394
Torolt_felhasznalo_456394
Létrehozva: 2007. október 5. 21:00

Sziasztok!

Hasonló helyzetben lévő anyukáktól szeretnék egy kis segítséget kérni.
A történet röviden: van egy 10 hónapos kisfiam és egy párom. Sajnos a kapcsoaltunk az utóbbi időben nagyon megromlott, szeretnék kilépni belőle. Viszont ő csak úgy engedne el ha a kisfiunkat vele hagynám. Ezt viszont sosem teszem meg! Ha kell egy szó nélkül maradok vele mint eddig. Nekem az életem ez a gyerek, amióta megszületett 24 órában együtt vagyunk, imádom!

Viszont én is vágyom egy veszekedésmentes nyugodt életre, de lépni nem merek, mert ha kiejtem a számon a szakítás szót egyből megkapom hogy csináljam, sok pénzébe fog kerülni egy jó ügyvéd, de nem érdekli megszerzi tőlem a gyereket. Na most az ő családja anyagilag igen jól áll. Az enyém meg nem. Már csak anyukám él, ő is nyugdíjas. A lakás amiben élünk ez enyém, de hitel van rajta. Értelem szerűen csak gyed-et kapok, tehát ha ketten maradnánk mennie kéne a bébinek bölcsibe nekem pedig dolgozni. Ez ok, nincs bajom a munkával.

Szóval a kérdésem, szerintetek mennyi esélye lenne elvenni tőlem? Vagy hová menjek érdeklődni? Szerintetek ki tud ebben segíteni?
Napok óta nem alszom, annyira rettegek hogy mi lesz ha igaza lesz és elveszi.

Előre is köszönöm a segítséget!

Aki pedig azért írna hogy minősítsen hogy rosszul választottam meg felelőtlen voltam hogy nem a legjobb embernek szültem, hát kérem most ne írjon! Köszi.

Minden hozzászólásra fogok válaszolni de lehet hogy 1-2 órát majd nem leszek a gépnél.

  1. 2014. Április 4. 14:3865.
    kicsit se zavarjon senkit hogy a topic 7 eves. a gyerek azota iskolaba jar.  muszaj irni valamit igaz? az hogy kinek es mire valaszolsz mar egyaltalan nem fontos
    előzmény:
    elsi1 (63)
    2014-04-03  01:45
  2. 2014. Április 3. 02:1064.

    Minden esetben pici babákról van szó... Hogy mérgesedhet el két ember kapcsolata úgy, hogy míg nemoly rég még közös gyermekig szerették egymást   - másfél évvel később már csak a pénz, a jog, a befolyás, a zsarolás...  

    Nem szoktam ilyen nagybüdös általános kérdéseket feltenni, de tényleg rossz olvasni... Mert ha egy-egy esetről lenne szó, hát van olyan, hogy az ember félreválaszt...

    De ilyen tömegesen???

     

     

    Én is ezt kérdezem

    előzmény:
    beeuus (39)
    2007-10-06  08:10
  3. 2014. Április 3. 01:4563.

    A történet röviden: van egy 10 hónapos kisfiam és egy párom. Sajnos a kapcsoaltunk az utóbbi időben nagyon megromlott,

     

    Mikor az utóbbi időben?

    Úgy beszélsz,mintha  40 éve házasok lennétek,meg 5 éve nem szexelnétek,közben,ahogy számolom,másfél éve még tuti összefeküdtetek.

     

    Sosem értettem,minek szar kapcsolatba szülni

    Hülye szülők miatt mindig a gyerek szív.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (1)
    2007-10-05  21:00
  4. 2014. Április 3. 01:2962.
    Attól h az anyának nincs semmi anyagi háttere elvehetik tőle a gyereket?Vagy van rá más megoldás is?Ha az anya már nem akar együtt élni a volt párjával?
  5. 2007. október 19. 11:2061.
    erőt és kitartást
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (60)
    2007-10-19  09:37
  6. Torolt_felhasznalo_456394
    Torolt_felhasznalo_456394
    2007. október 19. 09:3760.

    Sziasztok!

    Köszönök minden hozzászólást. Eddig nem tudtam reagálni mert nem volt jó a számítógépet.

    Azt hiszem megfogadom a tanácsotokat és szépen lassan elkezdem intézni a dolgokat hogy végre vége lehessen ennek az egésznek!

    Szép napot!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2007. október 6. 18:1059.
    A 14 éves döntési jogáról annyit, hogy nem mindig veszik figyelembe.
    Az egyesületünk másik régióelnökének fia 14 múlt. Bementek a gyámügyre és a fiú elmondta, hogy nem akar az apukával láthatásra menni.
    A gyámügyes azt mondta, hogy biztos anyuka uszította... (pedig nem).

    Egy ismerősöm lánya 16 éves. Fél évig (ezév első felében) úgy kellett láthatásra mennie egy párszor, hogy a családsegítőben adták át a szülők egymásnak a gyereket. A lány nem szeret az apjához menni. Nem érdekel senkit...

    Kezd elegem lenni azokból a pasikból, akik csak a jogaikat hangoztatják és a kötelezettségeikre röhögnek...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2007. október 6. 16:2258.

    Tőlem kaphatsz egy választ: én is így jártam..

    A férjem agressziv lett , kirakott a házunkból a kicsivel... Aztán a perre már a macájával és annak gyerekeivel jött el... Szóval kiderült miért történt ez így.Belepiszkitott egy harmadik, nem nézve az akkor 3 hónapos gyerekünket .

    De hát mindehez 2 ember kell. Akit el lehet vinni, az menjen!  

    Mostmár jönne vissza, de hát kell a fenének, ha egyszer megtette, sajnos.... 

     Úgyhogy sajnos Mi nők is hibásak vagyunk, mert sok elvált anyuka úgy van vele, ha vele megtették, ő is megteheti mással és még élvezi is, bosszút áll az ő sérelmei miatt egy ártatlan nőn, egy msik családon.  

    előzmény:
    beeuus (39)
    2007-10-06  08:10
  9. Torolt_felhasznalo_296961
    Torolt_felhasznalo_296961
    2007. október 6. 12:4657.
    Nyugi, ha elválsz tőle, szarni fog a gyerekre úgyis! Tapasztalat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (1)
    2007-10-05  21:00
  10. 2007. október 6. 12:3256.

    Nagyon nehéz helyzet az biztos, és igencsak kétséges, hogy időben belátja-e, hogy mi a jobb neki. Most még szerintem csak zsarolni akar ezzel a "meggondolom, amit apa mondott" szöveggel.

    Nos, ami még eszembe jutott. A lányod 14 évesen még nem fiatal felnőtt, majd csak 16 évesen lesz az. Ha valamikor akkor még most kell a gyermektartási díj behajtását elindítani. Gondolom arra hivatkozna, hogy anyagilag nem áll úgy, hogy rendesen tudjon fizetni, amit a bíróság el is fogadhat. És ekkor van egy aduászod, ha netán gyermekelhelyezési pert indítana ellened, hogy mégis miből akarja nevelni a gyereket, ha még a gyermektartási díjat sem tudja fizetni. Mert azt ugye tudjuk, hogy 20000 ft nem fedezi egy iskolás gyerek havi kiadásait.

    Az én párom elvált, és van egy kislánya az elöző házasságából. Ő akkor havi 15000 ft-ot vállalt és fizeti is rendesen. Eleinte vettünk még plussz a kislánynak ruhákat, amiket anyuka rendszerint kidobott vagy tudj Isten mit csinált vele, de nem adta rá a kislányra. Jó, ma már úgy veszünk neki ruhákat, hogy itt viseli csak nálunk. Anyuka rendszeresen küldözgette az sms-t, hogy fizesse ki a párom az oviban az ebédet (bár a kislány csak délig van és az ételallergiái miatt nem is eszik bennt) , a gyógyszereket, a kórházi ellátását a kislánynak ( ami ugye gyereknek ingyenes)  , ect....! Mind emelett a láthatásoknak 1/3-a valósult meg, mert ilyen-olyan indokkal nem adta a kicsit. Ekkor a párom feljelentette a gyámügyön, ahol felvilágosították arról, hogy mivel 15000 ft-ot fizet, anyukának a másik 15000 ft-ot biztosítania kell a kislánynak és ha a havi 30000 ft.-ot rá költi a 4 éves gyerekre, akkor az bizony nem szenvedhet hiányt semmiben. Hangsúlyozom bármit megvennénk a kislánynak amire szüksége van és anyuka nem tudja megvenni, csak hát dolgozni azt büdös.

    előzmény:
    billen (55)
    2007-10-06  11:31
  11. 2007. október 6. 11:3155.

    Hát ezek nem jó hírek.

    Nem tudom jól teszem-e, hogy nem lépek én sem azügyben, hogy nem fizet apuka (illetve nem rendszeresen, hol fizet, hol nem, de ha fizet is csak a felét, mint amit a bíróság megállapított, annyit sosem fizetett), de nem akarom magamra uszítani, hogy esetleg még jobban csalogassa a nagylányt, meg a lányokat sem akarom kitenni további marakodásnak. Inkább nem érdekel az a pénz.

    Az a baj, hogy ebben a korban érzelmi alapon fog dönteni, ő csak azt látja, hogy apánál jobb, mert ott mindent szabad, én meg nem engedek semmit. Az más kérdés, hogyha mindent apukának kell majd fizetni, kaja, iskola, stb. akkor már ő sem fogja tudni megengedni magának, hogy minden hétvégén mozi, meki, vidámpark.

    Erőszakkal tudom, nem tarthatom itt, nem akarom elmarni magam mellől, csak attól félek, mire rájön, mi a jó neki, már késő lesz.

    Most még belátja, hogy jobb helye van itt, de a múltkor egy vitánk alkalmával (nem engedtem Msn-zni este, mivel egész délután, míg nem voltam itthon, ott ült) a fejemhez vágta, hogy "meggondolom amit apa mondott".

    előzmény:
    Manócska (54)
    2007-10-06  10:54
  12. 2007. október 6. 10:5454.

    Szia!

    Tapasztalatom nincs, de család és gyermekvédelmet tanulva tudom, hogy bizony elmehet a lányod, meg nem tudod akadályozni és nem is érdemes. Kis szerencsével idővel maga is belátja, hogy mi a jobb neki.

    Egy eset, ami a közvetlen környezetemben történt:

    -Szülők elválnak, a gyermekelhelyezés síma ügy (egy 5 éves kisfi&uacute. Anyuka dolgozik, hogy mindent meg tudjon adni a gyereknek, apuka gyerektartást persze nem fizet, láthatásra nem viszi el a gyereket. A kisfiú 15 éves nagyfiú lesz, apukára rá törnek a nagy apai érzések, viszi a gyereket minden hétvégén (anyuka nem ragaszkodik a papírformához, miszerint minden második hétvége). Anyuka egy szép nap kapja a levelet a bíróságról, hogy jelenjen meg ekkor és ekkor blablabla...apuka gyermekelhelyezési pert indított. Gyerkőc bíróságon meghallgatva, menni akar az apjához, mert anyuka elvárja, hogy legalább annyit tanuljon, hogy a kettes meglegyen és ne csavarogjon állandóan. Csak apukánál lehet cigizni, meg forraltborral kúrálni a megfázást és suliba járni sem kell. Bíróság apukánál helyezi el a gyereket. Az, hogy kedves apuka nem fizetett gyerektartást a 8 év alatt, nem gond anyukát ennek ellenére kötelezik, hogy fizessen apukának mivel mostmár ő neveli a gyereket.

     

    előzmény:
    billen (48)
    2007-10-06  09:07
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. október 6. 10:3953.
    zt hiszem, már 13 éves korától kezdve döntési joga van.

    Nem tehetsz sokat.
    előzmény:
    billen (48)
    2007-10-06  09:07
  14. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. október 6. 10:3752.
    Akkor hol a kérdés????

    Zárcsere - és ennyi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (44)
    2007-10-06  08:43
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. október 6. 10:3551.
    Ok, abból indultam ki,hogy a lakás a férjé, vagy közös.

    Ha az övé, akkor szerintem kizárhatja.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_800809 (38)
    2007-10-06  07:51
  16. Torolt_felhasznalo_358989
    Torolt_felhasznalo_358989
    2007. október 6. 09:5150.
    nem nem okoltam senkit! nem vádolom, de tudod ezt nem tartom normálisnak hogy egy ilyen kicsi gyereket normális ember elvenne az anyukájától.....
    előzmény:
    1.p@si (33)
    2007-10-06  04:23
  17. Torolt_felhasznalo_318687
    Torolt_felhasznalo_318687
    2007. október 6. 09:2649.

    nem ismerem az ilyen jellegű technikai lehetőségeket, de gyorsan szerezz be, legalább kölcsön vmi diktafon-félét. és vedd fel a fenyegetőzését, hogy legyen vmi ellene, ha szükség lenne rá. és már írták: ne találkozz férfival, még véletlenül se tudjon rád bizonyítani semmit. de keress meg pár barátot, ismerőst, hogy ha szükség lenne rá, bizonyítják-e az alkalmasságodat, bíróság, v hasonló előtt, bár nem tudom, hogy megy ez.

    te ismered: valóban a gyereket akarja, vagy csak fegyvernek használja ellened?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (1)
    2007-10-05  21:00
  18. 2007. október 6. 09:0748.

    Ne haragudj, hogy idepofátlankodom, de hasonló gondok kínoznak engem is.

    Engem az érdekelne, ha valaki tudja, hogy hány éves korában döntheti el a gyerek, hogy kivel marad, illetve lehet-e az ellen tenni?

    Mi már elváltunk, a lányaim velem maradtak, nem is ez a gond. De a nagylányom májusban lesz 14 éves és apuka nagyon csalogatja, hogy költözzön hozzá. Én eléggé fogom őket, nem engedem csavarogni, este 9-1/4 10-kor le kell hétköznap feküdni, leckét számontartom, jól tanul. Anyagilag nem sokat tudok megengedni nekik, apuka nem nagyon fizet gyerektartást. Viszont amikor ott nála vannak a lányok vidámparkba, moziba járnak, mindennel el vannak halmozva. Ő elengedi egyedül a barátnőivel szórakozni (nappal), én csak nagyon ritkán. Ott szabad hajnalig tévét nézni, horror filmet is, amitől a kicsi hónapokig az én ágyamban alszik csak el.

    Ami fontos még, apukának nincs lakása, nincs biztos állása, (pár havonta változik), és eléggé iszik is. A kis lányomtól nem félek, mert ő nagyon anyás, de a nagy mindig apás volt. Néha vannak viták köztünk, mert szerinte semmit sem engedek meg. Ezért van, hogy néha én is elengedem a barátnőival moziba. Nálam mindkét lánynak külön szobája van, biztos állásom van, 17 éve ugyanazon a helyen dolgozom vezető pozícióban. Ami esetleg ellenem szól, hogy sokat dolgozom, olyankor a nagy hozza el a kicsit és egyedül vannak 2-3 órát, míg haza nem érek. Illetve a másik, hogy nincs normális párkapcsolatom, a válásom után 2 évig volt valaki, azóta félév alatt 2 pasi. Most a 2. külfüldön él, néha kiutazom hozzá, olyankor nagymama van a gyerekekkel.

    Remélem sikerült képet festeni, mit gondoltok, elmehet a nagylányom? Meg tudom akadályozni?(Az más kérdés, hogy érdemes-e?) De félek, hogy ott elzüllik. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (45)
    2007-10-06  08:45
  19. 2007. október 6. 08:5347.
    Ja és ha ő szivességi lakáshasználóként van bejelentve, nyugodtan kiteheted és jelentheted az okmányirodában, hogy már nem szívesen látott lakó nálad... még zárat is cserélhetsz. Nem tehet semmit
    előzmény:
    hoviraeg (46)
    2007-10-06  08:51
  20. 2007. október 6. 08:5146.
    Sunseet!

    Nem veheti el. Én akkor mentem el, mikor 7 hónapos volt a fiam. Gyeden voltam és a bíróság mégis nekem ítélte (mondjuk ő nem is vállalta a bíró előtt, de előtte fenyegetett). Július óta nem láttuk...

    ajánlom figyelmetekbe a www.figyeljrank.gportal.hu oldalt... Ez az egyesület a gyerekek és együttélő szülők védelmére akar kelni. Anyagilag nem is, de tanácsokkal tudunk segíteni.

    A közös felügyeletbe ne menj bele! Nekem a családsegítőben azt mondták, az még soha nem sült el jól (ráadásul mindenbe beleszólhat akkor)... én már láttam olyat, hogy a gazdag háttér ellenére a másiknak ítélték a gyereket (az anya volt gazdag, az apáé lett)...

    Szóval kitartás...

    Viri (egyesületi régióelnök)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_456394
    Torolt_felhasznalo_456394
    2007. október 6. 08:4545.
    Nem vagyok ijedős nyuszika, erről szó sincs. Csak mint előbb írtam ha 1% esélye lenne hogy elvehetik tőlem a gyereket akkor is ugyanúgy be lennék sz@rva.
    Akinek van gyereke az gondolom megérti milyen még csak a gondolattal is eljátszani hogy mi van ha.
    előzmény:
    Drosera (43)
    2007-10-06  08:30
  22. Torolt_felhasznalo_456394
    Torolt_felhasznalo_456394
    2007. október 6. 08:4344.

    Köszönöm a sok hozzászólást!

    Azt elfelejtettem írni tegnap hogy nem vagyok nem alkoholista, nem verem a gyereket, nem a mocsokban élünk, ellátom a kicsit rendesen, nincs semmi bajom ami a klasszikus kizáró tényező lenne. Egyedül ez az anyagi dolog. De ha dolgozom akkor az sem gáz sztem.

    A lakás igen az enyém és össze sem vagyunk házasodva, szóval válni nem kell.
    Azt hiszem hétfőn nekiállok utánajárni a dolgoknak konkrétan, aztán meglátjuk.
    Bármennyire is sok az esélyem hogy velem maradjon a fiam, amíg nem 100% addig nagyon át kell gondolnom bármit is teszek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2007. október 6. 08:3043.
    Milyen szemét egy pasi... Te meg bizonyára ijedős nyuszika lehetsz, ha téged ezzel sakkban tud tartani... )

    szó nincs róla, hogy ő el tudja venni a gyerekedet csak úgy!!! ne ijedj meg!!!!

    de igazuk van a többieknek, ha nincs pénzed, kérj ingyenek ügyvédi tanácsot itt a neten, nlc-n stb. de az a legjobb, ha van egy ügyvéd ismerősöd!!!!

    És, ha már nem akarsz vele lenni, válj el!!! Ne hagyd magad ilyen egyszerűen megfélemlíteni!!!!! Ja és a barátok ilyenkor sokat segíthetnek lelkitámaszként. velük nem beszéltél???
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_456394 (1)
    2007-10-05  21:00
  24. 2007. október 6. 08:2642.
    Nehogy már ő költözzön el, az övé a lakás! A férjet kell kitenni!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_934426 (35)
    2007-10-06  07:01

Címlap

top