Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Cukormázas sonka
Hozzávalók: 1 kb 5 kiló körüli sonka (természetesen lehet kisebb is), 1 csésze barna cukor, 1 ek száraz mustár, 1+1/2 ek liszt, 1 konzerv ananász
A sonkát egyben egy nagyobb fazékba tesszük és lassan, egy órán keresztül főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk a főzőlében kihűlni. Ha meghűlt, leszűrjük a levét. Előmelegítjük a sütőnket, majd asonka felületét bevagdaljuk, hogy "kockásan" nézzen ki. Ezután összekeverjük a lisztet a barna cukorral és a száraz mustár porral, majd ennek a keveréknek a 3/4 részével alaposan megszórjuk a sonkát, tenyerünkkel jól rá is nyomkodjuk, hogy odatapdjon a por a nedves sonkára. Ezután a konzerv ananász levével meglocsoljuk, lehetőleg mindenhol érje a lé, majd az ananász szeletekkel beborítva a sütőbe toljuk. Fél kilónként kb. 25 percet számítsunk a sütésre. A sütési idő lejárta előtt 15 perccel állítsuk a sütőt alacsonyabb fokozatra, majd kicsit kivesszük a sonkát, rászórjuk a maradék barnacukros keveréket, majd a sütőbe visszatéve rápirítjuk azt. 15 perc pihentetés után tálaljuk.
Andi, kérném szépen a sárgabarackos csirke receptjét!
Az én mai ebédem zellerkrémleves, csirkepöri (filéből).
Húúú, nagyon szeretem a zellerkrémlevest!:) Meg általában mindenféle krémlevest!:)
Sárgabarackos csirke gyümölcsös-fűszeres paradicsommártással
Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 50 dkg csirkemellfilé, só, őrölt bors, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, 4 kisebb vöröshagyma, 3 ek vaj, 1 doboz paradicsom (40dkg), currypor, őrölt kömény
A sárgabarckot forró vízbe dobjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a csirkehúst 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk, négybe vágjuk a hagymát, majd a felehevített vajon kb. 5 percig pároljuk. Beletesszük a húst, és minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt, és sóval, borssal, pirospaprikával, curryporral és köménymaggal ízesítjük. Az egészet kivajazott tűzálló edénybe töltjük. Leszűrjük és csíkokra vágjuk a sárgabarackokat, majd összekeverjük a hússal. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Kivesszük és még egyszer megízesítjük a fűszerekkel.
Pedig nem is Michelangeló festette!
Én meg az alkotásodért? De receptet nem kaphatunk?
Én ma almás-kekszes-tejszines-mandulást csináltam. Sütni nem kellett, de azért elég jól elszöszmötöltem vele. Most a hűtőbe várja haza a fiúkat.
Milyen az a száraz mustár?
Szeretem az Amerettó likőrt, így ha kérhetem az amarettós sonka receptjét beemelnéd?
Szia Editkém!
A száraz mustár, az a mustárpor, ezt lehet így kapni. Mindjárt előszedem a receptet és írom!:)
Amaretto mázas sonka
Hozzávalók: 1 sonka, 1 tk mustár por, 1+1/2 csésze barna cukor, 1/4 csésze amaretto, 1 konzerv felezett barack
A sonkát előfőzzük egy óra hosszat, majd a levében hagyjuk kihűlni, majd a vízből kivesszük és lecsepegtetjük. Ezután elkészítjük a mázat: a cukrot, mustárport és az amarettot (ebből 2 tk-nyit félreteszünk) összekeverjük. A sonkánkat rombusz alakban bevagdaljuk, majd a mázzal alaposan bekenjük, majd sütőbe tesszük, sütés közben a levével locsoljuk (2 és fél kilós sonkának 1 óra 20 perc kell kb.). A sütési idő lejárta előtt 20 perccel a sonkát beborítjuk a fél barackokkal, majd a 2 kanálnyi amarettoval meglocsoljuk és készre sütjük.
ez lesz az!!!!
koszonom!
Istenien néz ki a mai ebéded.
Én nagyon szeretem a gyümölcsös husikat, de a férjem nem. Kostoltuk már az édes sonkát, de nem szeretjük, csak a hagyományosat.
Hétvégén az unokámmal ezeket sütöttük.
Szervusztok!
Aszalt barackos sertéscsíkok, currys rizzsel:
Szia Andi.
Légyszi ezt a kávé krémes kókuszosat is be írni ha lesz egy kis időd.
Köszi: Lincsi
Gratulálok különben érte és sajnálom, hogy erre fecsérlik az idejüket, ahelyett, hogy a fórum jobbá tételén dolgoznának, ami jóval fontosabb lenne... no comment.
Lányok !
Sürgős segítségre lenne szükségem. Valaki írta itt, valamelyik topicon, lehet nem ezen, hogy a Szent Imre kórházba jár controllra, vagy azt, hogy közel lakik hozzá. Nagyon kérem jelentkezzen be, akár privibe is.
Köszönöm
Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek nagyon sok szeretettel !
Zsuzsi
Micsoda hülyeség hogy törlik a régi topikokat. Azokban értékek vannak, legalábbis nekünk értékek. Dehát sajnos minden újabb ötlet rosszabb mint a bevált régi. Az nlc-is jobb volt mielőtt megújították. Igaz ez is pár éve volt.
Klárika már csak a blogodban lehet látni téged? Sajnálom hogy már csak a sütis az egyetlen hely ahol néha olvashatom a régieket.
Klárikát nem csak a blogjában lehet látni
Hol látod Te az értékeket??
Sziasztok, lányok.
Boldog Új Évet mindenkinek!
Hát ha neked a sok jó recept nem érték akkor nem szeretsz sütni és csak kötöszködni jössz ide. Arra meg nem kíváncsi senki az itt hozzászolók közül.
Ne válaszolj erre mert nem olvasom úgysem el nem érdekel a bunkóság .
Nálunk biztos találsz olyat ami még nincs otthon;) www.facebook/Fűszerszény
Kétségtelen, hogy nagyon jól néz ki a fűszerkészleted :) Gratulálunk hozzá;)
Üdv,
Gabi