Keresés a fórumban

Hozzászólás Hozzászóló Topic címe Értékelés

Nessy Kedves! a gyűjtögetőkhöz írt beírásod számomra mintha felülről jött volna! Aznap jutott tudomásomra egy diagnózis a családomban. 


Így gondoljuk mi is! 

Zsumi45 Mit fözzek holnap? 1

Húú de fincsit főztél! Ilyet én is csinálok!
Imádom a spárgát. :)
Szerintem én valami nyuszi vagy hasonló lehettem valaha, mert mindenféle zöldséget szeretek.
A spárgát nagyon :)


Ilyet én is fogok csinálni!


Millió köszi, hogy leírtad :)


Én mindig azt gondoltam, hogy a zöld spárga az keményebb, és nem tudom  miért, de azt gondoltam, hogy fásodik, mint a fehér répa. Ott is inkább a pasztenákot szeretem, mert kicsit édesebb, és ritkán fás.Persze ahol a fehér répa karakteres íze fontos, ott azt használom, de párolt zöldségekbe a pasztenákot jobban szeretem.


Most, hogy írtál a zöld spárgáról, bátrabban veszek olyat is- csak fincsi lehet :)


Én tegnap este készítettem el a mai és holnapi ebédemet.

Az előzőleg zöldségekkel együtt, kókusz olajjal párolt csirke felső combokból volt még 3 db, amit nem akartam már 3-4 napon keresztül más-más körettel hozni ebédre, így a következőket műveltem:
Egy nagyobb lábasba tettem egy kevés kókusz olajat, azon megfuttattam egy kisebb fej hagymát apróra vágva, majd belevágtam karikára 3 sárgarépát és 1 pasztenákot. Azt is futtattam a zsiradékon egy kicsit, majd felengedtem vízzel, tettem hozzá egy kevés sót, és vegetához hasonló fűszerkeveréket egy keveset, valamint 1 db burgonyát 8 felé vágva. Mikor 90%-ban jó volt a - tulajdonképpen- zöldségleves, hozzáadtam a már párolt csibe felső combok húsát darabokra vágva, és a csibe mellett párolódott "maradék" répát és borsót. Összeforraltam, és nagyon finom csirke ragu levesem lett. :) Előző két nap 1-1 combot hoztam először burgonya pürével, majd másnap rizzsel, ma pedig úgy ettem a ragu levest, mintha életembe nem ettem volna :)

Hát ennyi :)

Szép hétvégét Neked, és Szeretteidnek, valamint a topik többi lakójának! :)

Nagyon-nagyon köszi a spárgás receptet!

Nessy Mit fözzek holnap? 1
Vissza a fórumnyitóra