Keresés a fórumban

Hozzászólás Hozzászóló Topic címe Értékelés

 


Sziasztok!


 


Éva, egy a lényeg: csontozva és csontosan is finom a rántott csirkecomb. Meg a mellehúsa is, stb.


A hét végén kimegyek a búcsúba és veszek kakasos nyalókát. A főzés terén: arra gondoltam, hogy ludaskása lesz meg töltött káposzta. Lehet, hogy lesz abált szalonna is, azt sokan szeretik.  

bmari Mit fözzek holnap? 1
A rebarbarat kaptam, iden a piacon nem talalkoztam vele, meg nyar elejen sem, amikor szezonja volt. Tudom, hogy ez mar nem olyan, mint juniusban, de nagyon orultem neki! Oliva_ Mit fözzek holnap? 1

Jól ki is nagyítottam, hogy lássam, vajon fokhagymák "díszítik-e" őket ---- nyami-nyami-nyami! Még szerencse, hogy kicsit megkóstoltam az abált császárhusimat...

Liventa Mit fözzek holnap? 1

Ma en is csirkecombot sutok, de marad benne a csont :)


 


hozza pedig padlizsanos-paradicsomos tesztasalata lesz.


 

Oliva_ Mit fözzek holnap? 1
Igen, Lili, köszönöm az érdeklődésedet. A tegnapi csülök és kísérői nagyban hozzájárultak a fennmaradásomhoz... Fotóztam is, bár ez csak akkor jutott eszembe, amikor már majdnem mindent befaltunk --- csak nem tudom a telefonomról átrakni a gépre... Mindjárt konzultálok a fiammal ezügyben.

Szeretem az ikeás kajákat, a húsgombócokat és a kapros halacskákat --- valaha gyakori svédországi útjaimra emlékeztetnek. Sokat dolgoztam ott anno.
Liventa Mit fözzek holnap? 1

A maradék kölesemből sütöttem, a masszába apróra vágott szilvát is kevertem, (nem sokat), és a tepsi felében a massza tetejébe almakarika szeletkéket nyomtam, a másik felébe szilvaszeletkéket. Elég vacak, éretlen szilva, de így sütve, jó fahéjasan elmegy, az alma is íztelen - "Gála alma" ...


A süti amúgy finom lett.

kaleva Mit fözzek holnap? 1
Sziasztok.

Liza, meggyógyultál?
A pékinasod egy tündér!

Szia Zaju, tényleg rég jártál erre! De jó, hogy itt vagy!

Nálunk ma paprikás krumpli volt uborkasalátával, tegnap zöldbabfőzelék fasírttal. Holnap megyünk vásárolni az Ikeába, megpróbálok beszélni velük, hogy főzzenek ők nekünk ebédet.
litita Mit fözzek holnap? 1

Hűű, de szépek ezek a csalamádék!


 


 

Mit fözzek holnap? 1

A mai ebédemről szép fotó készülhetett volna, mert gyönyörű színes volt. Tegnap csak rizst pároltam zöldpetrezselyemmel és kurkumával, ma viszont pirítgattam s.répa- és zellerszeleteket/-zöldet borssal, koriandermaggal, héjában hagyott sok fokhagymagerezddel, ezt összeborogattam a maradék rizzsel és az egészet kicsit lesütöttem. Mustáros paradicsommal isteni volt.


Na azért holnapra már abálódik a kuktában sokféle fűszerrel 2 jókora darab császárhusi. Hidegen is csodás lesz, és akár szeletekben ropogósra sütve is némi kelkáposzta főzelékhez.


Lesz még finom zöldségleves csirke far-háttal (a husikat lefejtve teszem majd vissza bele, a többi megy a macsoknak --- de ez csak alibi, a lényeg a sok jóízű zöldség).

Liventa Mit fözzek holnap? 1

Liventa, nagyon köszönöm Neked is a gyors segítséget.  


Már a tálban áll minden, szépen levet engedett. Megpróbálok venni a patikában ma timsót, és azt még pótlólag hozzákeverem, és reggel teszem üvegbe.


Egyelőre jól néz ki, és az illata is finom.


 

Alettina Mit fözzek holnap? 1

"pedig" = mivel 

Liventa Mit fözzek holnap? 1

"...egy tányér sós változat, utána desszertnek a porcukros! " -- ez a legpraktikusabb változat!!!


Nagyon finom volt a kapott langalló is: vékony ropi tésztán sok lilahagyma-cukkíni-kukorica és a rá illő tejtermékek. Örülök neki, hogy a környezetemben élő gyerekek is aktívan érdeklődnek a "konyhaművészet" iránt ahelyett, hogy becsücsülnének egy gyorsétterembe.

Liventa Mit fözzek holnap? 1

Fölvágva meg ilyen trendi frizurája lett tőle ---->>>


Komolyan mondom, nagyon finom. Ettől a magkombinációtól elég karakteres lett az íze, olívabogyó is illett volna bele (pedig van is itthon).

Liventa Mit fözzek holnap? 1

Az illusztráció meg lemaradt: ez itt épp egy s.répás-csilis változat 2011-ből ------------>>>>>>>>>>

Liventa Mit fözzek holnap? 1

Én tegnap este ette lecsót.

iringo45 Mit fözzek holnap? 1

lett = lesz (pedig még előtte vagyok --- hukk)

Liventa Mit fözzek holnap? 1

Ja?! Hidegen préselt fokhagymás repceolajjal is meglocsolgattam.


Most pedig bekevertem egy DNKenyérkét búza- és kukoricalisztből, kevertem bele napraforgómagot, mákot és fekete hagymamagot. Reggel majd a fedeles jénaiban jól megsütöm.

Liventa Mit fözzek holnap? 1
Vissza a fórumnyitóra