Keresés a fórumban

Hozzászólás Hozzászóló Topic címe Értékelés

Most csak ennyi jutott. Pedig rengeteget főztem is, mert sok vendégünk volt. A végén szó szerint azt mondtam, hogy a következő vendégeket már az ajtóban lelövöm, de én többet nem izzadok a konyhában. Jaj, a legédesebbet elmesélem :-))


Az ifi kínai dokit segítem az angol tanulásában. De ahhoz nem értek, hogy hogy kellene érthetően elmagyarázni a kiejtés technikáját. Mondtam, hogy jöjjön el hozzánk vasárnap, mert akkor ő is, meg kedvenc férjem is szabadok. S ha már itt van, főzök valami vegán ebédet, mert időközben ő is átment vegánba. Ez volt egy szerdai napon.


Csütörtökön telefonál, hogy jóhet-é egy ismerőse. Persze, jöhet. Pénteken jött egy üzenet, hogy a managere is hallott a lehetőségről, szeretne jönni. Jöhet? Persze jöhet. Ez már kicsit átrendezte a menűt, de semmi baj.


Vasárnap mentek értük, mert nincs kocsijuk. Erre kiderült, hogy már nem hárman, hanem összesen 7-en lettek még néhány több, szintén itt tanító anyaországból lévő kínaival. Hát mondtam... a kínai tényleg szapora egy népség :-DDD Hazavittem őket, majd elrohantam az első itteni boltba. Vettem egy egész csirkét, meg egy másiknak feldaraboltját. Az indiai étteremben vettem rizst, mert azt már nem tudtam volna miben főzni, majd hazarohantam. 


Az után a vasárnap után, én csak és kizárólag áldani vagyok hajlandó a kuktámat! Mert ugyan a lilakáposztát előtte estére már megfőztem (akkor a tibeti barátunk volt itt, és főzöcskéztünk), de vasárnapra kiderült, hogy ez a káposzta marha szívós egy darab. Bele a kuktába. Ki vele, ment a kuktába a krumpli. 30 perc múlva ki a krumpli, mehettek a sütőbe színesedni, karcosodni. Ment a kuktába a pörköltnek való. Krumpli ki a sütőből, oda be az egész csirke. Utána kezdtem a csirkepörköltet a kuktában.


S mindezt alig idő alatt. Kb 11 és 1 óra között úgy, hogy bolta is kellett szaladni! Na szóval csak áldani tudom a kuktát, meg az okos nőket, akik kitalálták pl a vajjal kenegetett csirke sütését :-))


------------------


Volt még más aranyos is, de most rohannom kell kedvenc férjemért.


Sziasztok!!

ancsa21 Mit fözzek holnap? 1

Közben beköszöntött felénk is az eperszezon, a cseresznye érésével együtt. Az epret most is le kéne szedni, de délelőtt "pihenésképpen" kreatívkodtam, egy nyári nadrágot varrtam magamnak, meg egy másikat átalakítottam, szóval az eper tolódott. Annyira nem szeretek epret szedni, meg már kényszer sincs, mert 6 üveg lekvárt  és jópár csomag fagyasztott epret eltettem már télire. Tavaly túl szorgalmas voltam a bőven száz fölötti üveg lekvár és befőttféleséggel, még majd ötven várja, hogy megegyük...Itt kell leírnom, hogy a befőzőfazék milyen fantasztikus találmány, igaz egy kis gyakorlattal a sima párolós fazék is ugyanolyan jó lehet. Tartósítószer és sok cukor nélkül is vidáman elállnak a lekvárok. :)))) Mostani recept: Úgy két kilónyi eper, 6 ek cukor, két teáskanál agar-agar, egy löttyintés balzsamecet. Kicsit forr, mehet a tiszta üvegekbe, lezárom, onnan a vizesedénybe, vízben hagyom kihűlni. Ha a tetők behorpadtak, akkor jók. A balzsamecettől minden gyümölcs élénk színű és ízű lesz, az agar-agartól dzsem jellegű.


 


 

galile Mit fözzek holnap? 1
Vissza a fórumnyitóra