Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kínai ízek

athene2000
Létrehozva: 2006. május 17. 16:51
Sziasztok!

Kérlek segítsetek nekem! A kedvesemmel ettünk mézes csirkegolyókat az Ázsiában de nem árulták el hogyan készül. Annyit tudok hogy méz helyett valami spéci szószt használnak. Hát ez édes kevés. Ha valaki tud nagyon fini kínai recepteket annak is nagyon örülnék. Köszönöm szépen előre is.
  1. 2006. május 19. 13:3017.
    Es milyen lett? Legyszi ird meg nekunk, en is kivancsi vagyok es kiprobalnam, ha neked bejott!
    előzmény:
    athene2000 (16)
    2006-05-17  19:42
  2. 2006. május 17. 19:4216.
    Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen!!! Holnap megcsináljuk a párocskámmal, írok majd milyen lett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954550 (14)
    2006-05-17  19:28
  3. 2006. május 17. 19:4115.

    Sziasztok!

    Remélem igy már könnyebb.Ha segítség kell a fordításban,csak szóljatok!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954550 (14)
    2006-05-17  19:28
  4. 2006. május 17. 19:2814.

    Kínai csirkemell szezámos-mézes bundában

    Kb 30-35 dkg csirkemell,kockára vágva kb.2,5cm-esre.

    Pác:

    1 tk.csirkealap (ez nem leves,hanem egy sűrű massza),őrölt fehérbors,só (ízlés szerint),cukor (ízlés szerint),1/2 tk főzőbor,1/2 tk.szezámolaj

    Körítés:szezámmag és vágott újhagyma

    Bunda:

    3/4 csésze liszt,1/4 csésze keményítő,csapott tk.sütőpor,1/2 felvert tojás,2ek olaj,2/3 csésze víz,kevés só

    Mézes szósz:

    1/8 csésze + 1ek. méz,1/4 csésze cukor,1/8 csésze ketchup,1ek.ecet

    Összeállítás:

    1.összekeverni a pácot,és pácolni a csirkemellet 30 percig

    2.öszeállítani a bundát

    3.összeállítani a szószt

    4.olajat melegíteni kb 320C,bundázni a csirkemellet és kisütni

    5.melegíteni a mézes-szószt egy wokban,lekapcsolni,beleforgatni a bundázott csirkét,majd megszórni szezámmaggal,újhagymával

    tk ( tsp): teáskanál

    ek (tbsp): evőkanál

    előzmény:
    athene2000 (11)
    2006-05-17  18:17
  5. 2006. május 17. 19:2513.
    van egy sárkánycenteres hírújságom, abban fényképpel benne van a recept. még nem próbáltam ki, de jónak tűnik:

    4 személyre:
    kb. fél kg csirkemell-filé
    200 g liszt, 1 tojás, 1 sütőpor, csipet burgonyakeményítő, evókanál olaj, víz, só

    A csirkemellet kis kockákra vágni, lesózni, félretenni. A többi cuccból masszát keverni, wokban olajat forrósítani, csirkemell-kockákat egyesével a masszába mártani majd kisütni. Husit félretenni, egy nagyobb edényben összemelegíteni: kiskanál ecet, kiskanál cukor, piros arany (vagy erős pista), szezámmag. A csirkefalatokat ebbe beleforgatni. nyamm
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2006. május 17. 18:2012.
    Hú biztosan nagyon fincsi!!
    előzmény:
    Nixeee (10)
    2006-05-17  18:08
  7. 2006. május 17. 18:1711.
    Aki tud szuperül angolul fordítsa nekem le légyszives!!!Sajnos csak angolul találtam meg a mézes pipit, én nem mindent értek belőle.

    Chinese Deep-fried Sesame Chicken With Honey Coat



    Yield – 4 servings



    10 to 12 ounces chicken breasts, cut into about half-inch cubes
    (ez olyan 35 deka, de nem kell több, így is k*sok lesz belőle!)




    Marinade (pác):



    1 tsp chicken base (not bouillon; base is a pastelike mixture available in gourmet or larger supermarkets)
    Dash of white pepper
    Salt to taste
    Sugar to taste
    ½ tsp cooking wine
    ½ tsp sesame oil



    Garnishes (ezt szórod r&aacute:



    Toasted white sesame seeds
    Chopped green onions (nem feltétlenül szükséges, de azért j&oacute




    Batter (bunda):



    ¾ cup all-purpose flour
    ¼ cup cornstarch
    1 heaping tsp baking powder (nagyon fontos, ettől lesz levegős)
    ½ of a beaten egg
    2 tbsp oil
    2/3 cup water
    Pinch of salt




    Honey Sauce (ebbe forgatod bele, ha megsült):



    1/8 cup, plus 1 tbsp honey
    ¼ cup sugar
    1/8 cup ketchup
    1 tbsp white vinegar
    (+ esetleg erős pista vagy chili, de csak óvatosan)




    Method (így kell):



    1. Combine marinade ingredients and let cubed chicken soak in liquid for 30 minutes.
    2. Combine batter ingredients. Set aside.
    3. Combine sauce ingredients. Set aside.
    4. Heat cooking oil for frying, about 320º F. Using tongs, dip marinated chicken into batter and deep fry.
    5. Heat honey sauce in a large wok. Turn off heat. Add chicken pieces and toss to coat. Place chicken in green onions and sesame seeds.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2006. május 17. 18:0810.
    nekem van egy receptem, még nme próbáltam ki, és nme is tudom, hogy honnan van, de kedvesem kedvence, szóval egyszer tuti meglepem vele
    ha kipróbáljátok, írjátok emg az eredményt!

    A szezámos, bundás csirke falatok a következőképpen készül.
    Tojás, só, kukoricaliszt, kevés baracklekvár ,szójaszósz hozzáadásával
    a palacsinta tésztától sürübb mártást készitünk.
    A csirke melleket csikokra vagy kis darabkákra vágjuk, majd bepácoljuk a
    következőbe.
    szójaszósz, darált chili, curry, ennek mértéke mind izlés és a hús
    mennyiségétől függ.( ők az ugy nevezett sryracha mártást használják)
    Jól elkeverjük és pácolódni hagyjuk akár egy napot is.
    Egyenként pálcikával kiszedjük a húst, lecsepegtetjük, kukorica lisztbe majd
    a sürü maszába mártjuk, nagyon forró olajban mélysütéssel kisütjük.Ez néhány
    percet vesz igénybe.
    A visszamaradt páclevet elkeverjük szezám maggal és annyi mézzel, hogy egy
    jó ragadós anyagot kapjunk.
    A kisült csirkefalatokat ebbe rakjuk azonnal forrón, majd kevés lime levével
    meglocsoljuk

    előzmény:
    athene2000 (1)
    2006-05-17  16:51
  9. 2006. május 17. 18:029.
    Annak a receptjére én is kíváncsi vagyok. Mindíg bolondnak néznek, hogy a káposztán tálalt illatos csirkéhez kérek még egy adag káposztasalátát. Majd elkezdik magyarázni, hogy az csípős ám. Én meg bólogatok és néha csak úgy édesség helyett is azt kérek. 
    előzmény:
    Lianna (6)
    2006-05-17  17:57
  10. 2006. május 17. 17:588.
    Szia! Arra meg én lennék kiváncsi, hogy az illatos omlós csirkefalatok bundája mi a bánatból készül? Imádom, de nem palacsinta tészta az biztos.
    előzmény:
    athene2000 (1)
    2006-05-17  16:51
  11. 2006. május 17. 17:587.
    Igen a mézes-szezámos sült csirkegolyókra gondolok, csak nem jegyeztem meg rendesen. Ha véletlen sikerülne kiderítenem, beírom feltétlenül. IMÁDOM nyami-nyami! Ráadásul valamivel a hús is be van keverve hogy gombóccá áll össze.
    előzmény:
    solutions (4)
    2006-05-17  17:48
  12. 2006. május 17. 17:576.
    Sziasztok!
    Kínaiban ettem csípős káposztasalátát, tudja valaki azt hogyan csinálják?
    Köszönöm!
    előzmény:
    athene2000 (1)
    2006-05-17  16:51
  13. 2006. május 17. 17:565.
    ÓÓ nagyon köszi előre is!! Már alig várom!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_327718 (3)
    2006-05-17  17:47
  14. 2006. május 17. 17:484.
    Szia!
    Én is imádom a kínait. Ugye a mézes-szezámos sült csirkegolyókra gondolsz? Az valami eszméletlenül finom, a kedvencem, de eddig még nekem sem árulták el sehol a receptjét. De egyébként sem tudnánk olyanra csinálni, ahogy a kínaiak szokták, esetleg csak hasonlóra. Arra sem tudtam eddig rájönni, hogy mitől olyan puha, omlós a hús a kínai kajákban.
    előzmény:
    athene2000 (1)
    2006-05-17  16:51
  15. Torolt_felhasznalo_327718
    Torolt_felhasznalo_327718
    2006. május 17. 17:473.
    Szia! Otthol van egy pár kínai receptem. Holnap tudok küldeni. Ok?
    előzmény:
    athene2000 (1)
    2006-05-17  16:51
  16. 2006. május 17. 17:402.
    Senki???
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top