Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nigella konyhája

jerry-me
Létrehozva: 2006. Április 25. 21:00

sziasztok!

Kedvesemnek szeretnék szülinapjára kedveskedni egy olasz fagyi finomsággal amit egyszer a Nigella konyhája c. műsorban láttam (persze csak félig )

a fagyi angol neve ha minden igaz: honey semifreddo

tudja esetleg valaki hogy hogyan kell elkészíteni?

nagyon hálás lennék mind szavakban, mind gyomorban

Jerry

  1. Torolt_felhasznalo_821514
    Torolt_felhasznalo_821514
    2007. május 18. 11:2241.

    Sziasztok!

    Íme a csoki pasztillával dúsított muffin:

    Saját tapasztalatok: csoki pasztilla helyett tortadarát használtam, azt hittem elolvad, de láthatjátok, hogy jól megmaradt.

    Szerintem a 2,5 dl tejnél egy picit több kell hozzá, hogy könnyebben terüljön a tészta.

    Továbbá egy pici sót, és rumot is tettem bele, ez utóbbiból még több kellett volna.

    A 200 fok helyett 175 fokos sütöttem 30 percig, első polcon alsó-felső sütésen.

    Láthatjátok a fotón, hogy felét papírba tettem - ezek gömbölyűbbek, szebbek lettek. Feénél pedig kikentem a formát margarinnal, és megszórtam porcukorral azt remélve, hogy a cukor rákaramellizálódik a külsejére, ropogós kérget alkotva rajta, de nem így lett. Sőt, ki se akartak jönni a formából úgyhogy ezt ne alakalmazzátok!

    Amúgy fini lett, szerintem másnap még finomabb.

    Én az étolajat kicsit kiérzem: mivel lehetne helyettesíteni szerintetek? Tejszín nem lenne jobb? Az is zsíradék.

    Ja és ha vkinek van jó kis csokikrémje, amit bele lehetne nyomni a közepébe, szívesen veszem a receptjét. Ezt a sütés előtt kell belenyomni, vagy utána?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_821514
    Torolt_felhasznalo_821514
    2007. május 13. 21:0840.

    Köszönöm, de próbálok továbbnyomozni a csokis ügyében, a család ahhoz ragaszkodik. Ha meg lesz, ide bemásolom hálából.

    Egy másik fórumon megtaláltam , íme:

    CSOKI PASZTILLÁVAL DÚSÍTOTT MUFFIN

    Száraz anyag: 25 dkg liszt

                              2 tk sütőpor

                           1/2 tk szódabikarbóna

                         17,5 dkg krist. cukor

                              2 ek natúr kakaó

                    kb.   15 dkg csoki pasztilla

    Folyékony a.:  2,5 dl tej

                           szűk 1 dl semleges ízű olaj

                           1 tk vanilia kivonat

                           l tojás

    Mindkettő külön összekever, aztán folyékony a szárazhoz.

    200 C fokon, 20 perc.

    előzmény:
    ontheroad (39)
    2007-05-13  09:48
  3. 2007. május 13. 09:4839.

    Csokisnak nem tudom a receptjét, de múltkor cukormázas, vaníliás muffint csinált az is nagyon fini 

    Hozzávalók:


    Tészta:

    12,5 dkg vaj
    12,5 dkg cukor
    12,5 dkg liszt
    2 tojás
    1 tk. sütőpor
    0,5 tk. szódabikarbóna
    2 tk. vanilía kivonat v vanilía v vaniliás cukor...vanilíás íz miatt
    2 ek. tej

    Összedolgozzuk, muffinformába, majd sütőbe 180-200 fokra 20-25 percre.


    Cukormáz:

    35 dkg átszitált porcukor
    2 tojásfehérje
    kb fél citrom leve

    Összedolgozni kb 7-8 perc... Ezt kenjük muffinokra, ha gondoljuk még díszíthetjük apróságokkal és kész

    Jah ez 12 dbra elegendő tészta+máz -utóbbiból mondjuk kicsi kimaradt nekem-.

    Ééés Nigella papírkapsziban sütött, sztem mondjuk jobb csak vajazott formában, mert kapszilra rámehet a mázból is, aztán azt le is húzod a papírral együtt...

    Remélem segítettem 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_821514 (38)
    2007-05-12  22:11
  4. Torolt_felhasznalo_821514
    Torolt_felhasznalo_821514
    2007. május 12. 22:1138.

    Sziasztok Nigella-szakértők! Én ma "találkoztam" először ezzel a nővel és.....   eddig bejött. Különösképpen a csokis muffinja. Sajnos a kisfiam miatt még rendesen végig se tudtam hallgatni. Megtudnátok mondani, hol lehet beszerezni, ja, magyarul! Próbáltam a Spektrumon, azt hittem felteszik, de nem. Most még megnézem az Indexet, hátha lesz vmi.

    Azért előre is köszi!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_348804
    Torolt_felhasznalo_348804
    2006. május 4. 11:1237.

    Sziasztok!

    Hétvégén egy komplett Nigella menüt készítettem, a Feast című könyvéből, mit mondjak, fergeteges siker volt  

    Íme:

    Zsályás-hagymás sült csirke kolbásszal (One-pan sage-and-onion chicken and sausage)

    Kenyérszósz ízesítésű krumpli gratin (Bread sauce flavoured potato gratin)

    Fahéjas-chillis csokipuding (Cinnamon-chilli chocolate pudding)

    Ha valamelyik érdekel benneteket,szóljatok  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_348804
    Torolt_felhasznalo_348804
    2006. Április 26. 12:4436.
    Erre mondják azt, hogy "a hiba az ön készülékében van"  Nekem pl. a Malteser tortája nem jött be, bitang tömény és édes lett, de attól még gyönyörűen sikerült  Nagyon sok sütije és kajája viszont nagy kedvenc nálunk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_189330 (35)
    2006-04-26  09:56
  7. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2006. Április 26. 09:5635.
    A Mars csoki kifolyt a tésztából, nagyon rosszul sikerült, igaz, én a BBC_n néztem, angolul, biztos valamit félreértettem. Többet nem próbálkozom vele. Igazad van, nekem ízre nem jönnek be a dolgai, minden túl édes, és sok piát használ, amit én egyáltalán nem szeretek, max a konyakosmeggyig tudom elképzelni. De ez az én hibám, valószínüleg.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_348804 (34)
    2006-04-26  07:56
  8. Torolt_felhasznalo_348804
    Torolt_felhasznalo_348804
    2006. Április 26. 07:5634.

    Az, hogy ízben esetleg nem jön be, az nem a recept "hibája"  Én olyan receptjével még nem találkoztam, ami a recept miatt nem sikerült, olyan persze volt, hogy az íze miatt nem jött be.

    Ezzel a semifreddoval két bajom volt, nekem több időre volt szüksége, hogy megfagyjon, mint amit ír, és hogy abbahagyhatatlanul finom  

    Van egyébként egy Nigella falatozója topik, ott még több receptet találsz tőle   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_189330 (32)
    2006-04-25  23:17
  9. 2006. Április 26. 00:3833.
    A sült Mars skót nemzeti eledel.  Nem mindenki szereti...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_189330 (32)
    2006-04-25  23:17
  10. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2006. Április 25. 23:1732.
    A Nigella receptjeivel vigyázni kell, mert próbáltam már megcsinálni egy párat, nagyon nem jól sikerültek, pedig tudok főzni. Sose felejtem el a palacsintatésztában kisütött Mars csokit, szörnyű volt, pedig nagyon egyszerűnek és csábítónak hangzott.
    előzmény:
    jerry-me (1)
    2006-04-25  21:00
  11. 2006. Április 25. 22:1531.
    Kalifa, kicsi csomag 10 dkg-os ha jól emlékszem, és pucolt. Én is azt használom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559297 (29)
    2006-04-25  22:03
  12. 2006. Április 25. 22:0430.
    Fenyőmagot lehet kapni Budapesten a Lehel piacon, a magosoknál kimérve, olcsóbb, mint a bolti csomagolt. De sajnos nem sokkal...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_559297
    Torolt_felhasznalo_559297
    2006. Április 25. 22:0329.
    Köszi! Ez jó hír! 
    előzmény:
    eperlevel (28)
    2006-04-25  22:02
  14. 2006. Április 25. 22:0228.
    Az Intersparban ez kb. 3-400 Ft  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559297 (23)
    2006-04-25  21:31
  15. Torolt_felhasznalo_559297
    Torolt_felhasznalo_559297
    2006. Április 25. 21:5527.

    Nem kalifa,  azt ismerem! Ez valami külföldi "zöldzacskós" 

    Egyszer a nagynénémnél ettem és gondoltam veszek, leesett az állam egy picit az ára miatt.... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_914570 (24)
    2006-04-25  21:35
  16. 2006. Április 25. 21:3926.
    köszönöm szépen!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_399008 (25)
    2006-04-25  21:35
  17. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2006. Április 25. 21:3525.

    Az indexen a Nigellas topikban találtam egy hevenyészett fordítást:

    http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9092573&aq_ext=1&aq_text=semifreddo

    előzmény:
    jerry-me (6)
    2006-04-25  21:08
  18. Torolt_felhasznalo_914570
    Torolt_felhasznalo_914570
    2006. Április 25. 21:3524.
    az kurva drága, az 8-10e/kg. én a metróból szoktam hozni a tízdekást, és az csak 500 vagy 550 volt legutóbb (fél éve vehettem). a cba-ban biztos Kalifa van.

    pesten a bosnyák téri piacon meg 3800 körül volt kilója, az még olcsóbb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559297 (23)
    2006-04-25  21:31
  19. Torolt_felhasznalo_559297
    Torolt_felhasznalo_559297
    2006. Április 25. 21:3123.
    Fenyőmag a Cba-ban is van 10dkg 800-1000 Ft!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_914570 (10)
    2006-04-25  21:18
  20. 2006. Április 25. 21:2822.

    mégegyszer köszönöm szépen!!!!

    szép estét!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_914570 (21)
    2006-04-25  21:27
  21. Torolt_felhasznalo_914570
    Torolt_felhasznalo_914570
    2006. Április 25. 21:2721.
    na, most hogy mindent megtárgyaltunk, én mennék is :-) sok sikert!
    előzmény:
    jerry-me (20)
    2006-04-25  21:26
  22. 2006. Április 25. 21:2620.
    igen, azt én is így szoktam, én a fenyőmagra értettem. elkezdem pirítani aztán csak arra eszmélek, hogy füstöl az egész :D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_914570 (18)
    2006-04-25  21:24
  23. Torolt_felhasznalo_914570
    Torolt_felhasznalo_914570
    2006. Április 25. 21:2519.
    ja, a pirításról beszélsz :-)))
    teflonban, kis lángon, rázogatni. egyszerre csak fél marékkal, és ha azon kitapasztaltad, mehet bele a többi.
    előzmény:
    jerry-me (16)
    2006-04-25  21:23
  24. Torolt_felhasznalo_914570
    Torolt_felhasznalo_914570
    2006. Április 25. 21:2418.
    oda van írva, hogy gőz fölött!! fogsz egy fazekat, bele ujjnyi víz, rá fémtál, abban főzöl, soha semmi nem ég le így! mindenféle tejes dolgot így csinálok.
    előzmény:
    jerry-me (16)
    2006-04-25  21:23

Címlap

top