Keresés a fórumban

Sziasztok!

Nagyon érdekelne, hogy milyen ételeket sütiket lehet készíteni zabkorpából. Aki tud ilyet légyszi írja ide a receptet.

  1. 2006-06-19 12:0956.

    Nem tudom volt-e már ilyesmi túrós recept, de a hétvégén egy ismerősöm sütött ilyet és nagyon finom volt! Így megosztom a nagyközönséggel!

    Túrós-zabkorpás süti

    5 deka vaj, 15 dkg zabkorpa, 10 dkg fruktóz, 1 evőkanál sütőpor, 25 dkg túró, mazsola ízlés szerint, 3 tojás, 2 deci tej.

    A vaj felével kikened a tepsit, aztán összekevered a korpát a fruktózt és a sütőport, és ennek a keveréknek az egyik felét beleöntöd a kivajazott tepsibe. Azután összekevered a mazsolát a túróval, és esetleg egy kis vanilia aromával, és ezt is beleöntöd a tepsibe. Majd felvered a tojásokat, hozzáöntöd a tejet, és ezt a tepsiben lévő 2 rétegre öntöd. Ezután rászóród a maradék korpás keveréket, és rádarabolod a vajat. Ne ijedj meg, ha úgy tűnik, mintha úszna a süti, mert ez a sütés alatt elpárolog, illetve a mazsola és a túró beszívja.

    30-40 perc alatt közepes fokozaton kész...

  2. 2006-05-31 18:3855.
    Szia !
    Attól függ mennyit esznek belőle.Nekem nagyon jók a tapasztalataim,a zakorpával kapcsolatban.
    Üdv.Éva
    2006-05-30  20:03
    vanilla (48)
    előzmény:
  3. 2006-05-30 21:3254.
    Ajaj ez nagyon fincsinek látszik
    2006-05-30  21:05
    Andy26 (51)
    előzmény:
  4. 2006-05-30 21:0853.

    Zabpehely-lisztet én nem házilag készítettem, hanem vettem 1 kilót a boltba, az is tökéletesen jó 

    Zabkorpával szoktam készíteni a rántott husikat és mindenféle rántott dolgokat, mert jobb mint a zsemlemorzsa, több benne az élelmi rost és nem szívja úgy be az olajat!

    2006-05-30  21:05
    Andy26 (51)
    előzmény:
  5. 2006-05-30 21:0551.

    CSOKIS-ZABPELYHES KEKSZ (a la Sthal Judit)

    Hozzávalók:

    7½ deka zabpehely
    7½ deka finomliszt
    ½ kávéskanál szódabikarbóna
    2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor (2½ deka)
    5 deka étcsokoládé
    10 deka puha vaj
    15 deka barna cukor
    1 tojás


    Elkészítés:

    Bemelegítem a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítek 2 nagy tepsibe. Amíg melegszik a sütő, elkészítem a tésztát.
    A zabpehelyből 5 dekát egy száraz serpenyőbe szórok, és mérsékelt tűzön 2-3 percig kevergetem. Ettől enyhén megpirul, és finom illatú lesz. Megvárom, hogy langyosra hűljön, majd tisztára mosott kávédarálóban porfinomságúra őrlöm. Ezzel el is készült a házi zabpehely-lisztem.
    Előveszek 2 nagy tálat, és az egyikben összekeverem a házi zabpehelylisztet a finomliszttel meg a szódabikarbónával, majd szűrőn hozzászitálom a kakaóport. Nagy késsel falatnyi darabokra vágom az étcsokit, és ezt is hozzászórom. A másik tálba beleteszem a puha vajat meg a barna cukrot, robotgéppel habosra verem őket, és hozzájuk dolgozom a tojást.
    A tojásos-cukros vajat fakanállal összekeverem a csokimorzsás lisztkeverékkel meg a maradék, őröletlen zabpehellyel, és már végeztem is a tésztával.
    A két tenyerem közt diónyi golyókat formálok belőle, amelyeket szétlapogatok 4 centi átmérőjű, ½ centi vastag korongokká. Ezeket elhelyezem egymástól tisztes távolságban a sütőpapíros tepsikben, és betolom a sütőbe. Először az egyik tepsit, aztán a másikat.
    A csokis kekszeknek 8 perc bőven elég ahhoz, hogy megsüljenek. Bár amikor ennyi idő után kiveszem őket a sütőből, úgy festenek, mintha rájuk férne még egy kis süldögélés. De semmi tétovaság, készen vannak, higgyenek nekem. És azt is higgyék el, érdemes kicsit várni mielőtt átszedegetnénk őket egy rácsra, hogy azon hűljenek ki. Ha ugyanis rögtön leemelnénk a sütőből kivett még puha kekszeket a tepsiről, megrepedhetnek vagy eltörhetnek. Ám ha türelmesek vagyunk, a végeredmény nemcsak finom, hanem takaros is lesz. És még egy jó tanács: ha sülés közben a kekszek összenőnének, melegen még könnyű szétválasztani őket egy tompa élű késsel.

    Kb. 20 keksz lesz belőle.

  6. 2006-05-30 21:0450.
    Utanna neztem,a puffasztott rizsrol nem ir...viszont azt igen,hogy "a barna(nem koptatott) rizs, tobb dietaskura alapja" es meg egy csomo jot ir rolla....De, amugy a zabrol is csomo jot ir (amit  a lustasagom miatt mar nem irtam le...bocsi)....csak annyi,hogy tejjel ne legyen keverve... 
    2006-05-30  20:39
    tjudit70 (49)
    előzmény:
  7. 2006-05-30 20:3949.

    SZia, ezt komolyon így olvastad több helyről is?????

    Mert én Norbi update szerint csináltam "tejbezabit" ami tej+édeítő+zabkorpa finom nasi! És nem is fogytam hanem híztam, és nem tudtam hogy mitől. mikor minden csak 1-es kódokat ettem, pedig ez is 1-es. Én a puffasztott rizsre gondotam, szerintem az sem 1-es. Mit szólsz?

    2006-05-30  20:03
    vanilla (48)
    előzmény:
  8. 2006-05-30 20:0348.
    Sziasztok!Mar tobb konyvben es ujsagban is olvastam a zab egeszseg megorzo tulajdonsagarol:"a hosszabb ideig fogyasztott zab noveli  a fizikai eronletet,a szervezet ellenallo kepesseget,csokkenti a faradekonysagot,antidepresszios hatasa van.A zabetelek nem fekszik meg a gyomrot. A zab rorosttartalmanal fogva segiti az emesztest....csokkenti a ver koleszterinszintjet,ha az a megengedettnel magasabb....DE...A ZAB-TEHENTEJ KEVEREK FOGYASZTASA, GYORS TESTSULY GYARAPODASHOZ VEZET,EZERT IS ELONYOS A GYERMEKEK ES FIATALKORUAK TAPLALKOZASABAN...."szoval ha tejjel keverve esszuk hizlal,ha narancslevel vagy mas folyadekkal,nem....haaat,csak azert irtam,hogy aki fogyozik,ne erje meglepetes.....pusziiiiiiiii
  9. Torolt_felhasznalo_267653
    Torolt_felhasznalo_267653
    2006-04-05 14:5447.

    Sziasztok!

    Sajnos új receptel nem tudok szolgálni, viszont nagyon köszönöm a túrógombócot, tegnap szuperül sikerült!

    A többit is lassan kipróbálom 

     

  10. Torolt_felhasznalo_114270
    Torolt_felhasznalo_114270
    2006-04-05 12:1146.

    Örülök hogy teccik a recept !

    Elég nehezen sül, ne ijedj meg! Én felvettem 200-ra, de mikor megpirult a teteje visszavettem 170-re és áttettem egy emelettel lentebb. A reszelt alma miatt még 20 perc után is "nyers" volt a közepe, tapadt a fogpiszkálóhoz mint a fene! Mikor meg 30 perc után meguntam és kivettem (féltem hogy megég az alja) és kihűlt akkor megkötött a közepe

    2006-04-05  11:32
    zsuzsooo (45)
    előzmény:
  11. 2006-04-05 11:3245.
    Ez a muffin nagyon tetszik, kipróbálom és már néztem a többi receptet is. Már válogattam is belőlük magamnak.
    2006-04-05  11:12
    Torolt_felhasznalo_114270 (44)
    előzmény:
  12. Torolt_felhasznalo_114270
    Torolt_felhasznalo_114270
    2006-04-05 11:1244.

    Sziasztok!

    Zabpelyhes muffin

    1 csésze zabpehely,
    1 csésze tej,
    1 csésze teljes őrlésű (graham) liszt,
    1 dl méz,
    1 dl hidegen sajtolt olaj,
    2 tojás,
    1 teáskanálnyi sütőpor,

     

    A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe kb. 1/2 órára. A tojásokat a mézzel habosra felverjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejes-zabpelyhet. Enyhén kiolajozott muffinformába adagoljuk és 180-200 fokon kb. 17 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük is: reszelt narancshéjjal, ánizzsal, stb.
    Ebből a mennyiségből 6 süteményünk lesz.

    Megcsináltam a fenti zabpelyhes muffint, nagyon finom lett. Nem tettem bele mézet, hanem 1 almát reszeltem bele(+fahéj). Ettől kicsit édesebb lett. A párom anyukája szerint olyan lett mint a görhe (régi sütifajta). Nekem 16 db lett belőle. Ja, és én muffinpapírban sütöttem. Kb 30 percig.....

    Itt vannak még sütik, zabpelyhes, zabkorpás és sok más:

    http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=212

    Jó sütögetést!

  13. 2006-04-04 11:3943.
    Ha tud még valaki zabkorpás receptet, az kérem írjon
  14. 2006-03-31 13:3142.
    Majd elfelejtettem: a dermedt zabiból hempergetés előtt gyúrj gombócokat, vagy csak egyszerűen evőkanállal szaggasd a korpára.
    2006-03-31  13:28
    tasaya (41)
    előzmény:
  15. 2006-03-31 13:2841.

    Sziasztok,

    két éve ápdétezek és gyakran készítek zabkorpás ételeket, sütiket. Ezeket még nem láttam, h írtátok volna, ezért küldöm.

    Zabpelyhes goffri (nagy adag)

    1,5 cs zp

    4 tojás

    4 doboz kefír

    vaníliapor vagy 1 vaníliás pudingpor

    csipetnyi só

    4 ek gyümölcscukor vagy szorbit

    3-4 ek olívaolaj a tésztába

    olívaolaj a sütőformához

    Mindent keverj össze, hagyd állni néhány órán keresztül, ha túl sűrű lenne, hígítsd ásványvízzel. Sütés után töltheted édesítővel főzött pudinggal, gyümölcs- vagy kakóöntettel stb.

    Gyors túrógombóc

    Összement tejből vagy az édeshez adott 1 citrom levével főzz jó sűrű tejbezabit. Hagyd megdermedni, majd forgasd pirított korpába, készíts hozzá tetszés szerinti öntetet.

  16. Torolt_felhasznalo_614923
    Torolt_felhasznalo_614923
    2006-03-31 11:2740.

    Sziasztok!

    Hála ennek a topicnak, kipróbáltam a zabkorpás túrógombócot és a kefíres sütit. Mindkettő isteni és tényleg nagyon egyszerű elkészíteni.

    Azon viszont elgondolkodtam, hogy a kefíres sütihez valóban kell-e a sütőpor? Nem nőtt meg tőle (igaz, hogy a zabkorpa miatt amúgy is finom laza lett a tésztája). Úgy tudom, hogy az élesztő és a sütőpor is csak olyan liszttel "működik", aminek van sikértartalma.

    Vsz. hamarosan megpróbálom sütőpor nélkül is, aztán beszámolok a kísérletről!

  17. Torolt_felhasznalo_211399
    Torolt_felhasznalo_211399
    2006-03-30 18:0339.
    Ez nagyon jó ötlet volt, ügyesek vagytok! Ennyi mennyiséget el tud tenni az ember, mert ennek muszáj száraz, tiszta hely, a konyha meg kicsi. A túrógombócot kipróbálom, én nem gombócozok, csak kanállal szaggatom bele, megy gyorsan. Azért elgondolkodtató, hogy miért ilyen drágák ezek a lisztek, mikor a fehér liszttel sokkal több a macera és kevesebb is lesz belőle. Csak azért lehet mert divatba jött, mert egészségesebb.
    2006-03-30  17:53
    exe2 (38)
    előzmény:
  18. 2006-03-30 17:5338.

    Egy malomból rendeltük meg, ki is kihozták házhoz mert a városkában egy pék használja. Így tudtuk elosztani 2-5 kg-onként.

    TonnaMici!
    Nálam is bejön a gombóc, és milyen jó, hogy este is lehet enni

    2006-03-30  10:23
    Torolt_felhasznalo_211399 (36)
    előzmény:
  19. Torolt_felhasznalo_687926
    Torolt_felhasznalo_687926
    2006-03-30 11:5837.

    Sziasztok! Nálunk nagyon bevált a zabkorpás túrógombóc.

    1/2 kg túró, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 4 egész tojás, 15 dkg zabkorpa. Ezt kell összetörni, keverni és állni hagyni legalább 1 órn át. Azután forrásban lévő, sós vízben, lassan, néha megforgatva kifőzni. Én most éppen diétázom, ezért csak édesítős tejföllel locsolom meg, és így eszem, de meg lehet forgatni pirított morzsában is. Mielőtt kiszedem, elzárom alatta a gázt, és fedő alatt hagyom puffadni a gőzben még 5 percig. Míg forr a víz, egy tálcára vizes kézzel egyformára gömbölygetem, így egyszerre tudom befőzni és egyformán puhul meg.  

  20. Torolt_felhasznalo_211399
    Torolt_felhasznalo_211399
    2006-03-30 10:2336.
    Szia, na megleptél a zabkorpa árával, általános sütés-főzés nem lesz belőle az biztos. Én keverem, a teljeskiőrlésűhöz teszek belőle, pl a rántáshoz is. Hol lehet a 40 kilóst venni? Mondjuk, még a 10kg is probléma mert nem tudnám hová tenni, inkább csak kíváncsi vagyok.
    2006-03-30  10:14
    exe2 (35)
    előzmény:
  21. 2006-03-30 10:1435.

    Sajnos csak zabkorpából nem tudsz csinálni kelt tésztát ropogós lesz, vagy morzsálódik.

    aginagyi! Tényleg nagyon jó a plus-os zabpehely. A zabkopa 25 dkg kb. 300 Ft. Ezért nem használják sokan. Mi vettünk 40 kg-os zsákot és szétosztottuk, így is 180 Ft/kg.

    Egyébként csinálhatsz csak korpából (U1) palacsintát, eszméletlen finom. Vastagabb mint a hagyományos és macerásabb sütni, de megéri!

    2006-03-28  14:25
    gyalorsi (33)
    előzmény:
  22. Torolt_felhasznalo_211399
    Torolt_felhasznalo_211399
    2006-03-29 17:5034.
    Szia, szerintem tiszta zabkorpából nem tudsz rendes kelttésztát csinálni, keverni kell a liszteket. Így már csináltam, hogy fehér, teljeskiőrlésű és zabpehelylisztet kevertem össze. Kicsit azért nehezebb, mint a fehér lisztből, nem olyan könnyű. Lehet kisérletezni bátran. Én a zabpelyhet a robot aprítójával darálom meg és mindenhez használom. Mostanában a zabkorpát használom ugyanígy. Rántásba, fele teljesőrlésű liszt és zabkorpa, vagy zabpehelyliszt. A spenótba és a fasírtba is zabpelyhet teszek, sokkal jobb mint az áztatott zsemlével, és egészségesebb is. A kevert tésztákat is nagyon jól lehet ezekből a lisztkeverékekből elkészíteni. Én egy német zabpelyhet veszek a PLus-ban lehet kapni, ez nem olyan kemény mint a magyar. Itt a topicon kaptam az ötletet és bevált. Ez 99 forint fél kiló. Azt írtátok a zabkorpa drága, nem emlékszem mennyi volt, drágább ennél? Nagyon jó, hogyha többen próbálkozunk az ilyen sütikkel, és kajákkal. A palacsintát is teljeskiőrlésű és zabpehelyliszt keverékéből csinálom, mert így könnyebb lesz. Próbáljátok ki, remélem nem szidtok utána.
    2006-03-28  14:25
    gyalorsi (33)
    előzmény:
  23. 2006-03-28 14:2533.
    Szerintetek van olyan zabkorpás (Update-1) süti, ami élesztős, kelt tészta? Imádom a kelt tésztákat, szívesen ennék valami finom kelt cuccot!!!! 
  24. 2006-03-28 13:1132.

    zappehelybol is fincsi ,kicsit darabosabb, de en szeretem igy legalabb tudom is ,hogy mit eszek, zapbkorpabol szerintem kicsit talan konnyebbnek erzem, mint zabpehelybol ...

    De en ugy szoktam csinalni, ha nincs ez itthon akkor potolom zabpehellyel vagy mar potoltam tobbszor isolyan dobozos gyerek cornflakesssel is, amit mar pl. a kicsim nem ker.. akkor beleteszem azt..szoval varialni szoktam...de eddig mindig sikerult..A zabpehelynel egy kicsit szoktam pihentetni, hagyni ,hogy megdagadjon es utana sutom csak meg, igy latom ,hogy kell -e bele meg vmi folyadek(kefir...joghurt) es utana sutom meg..

    2006-03-28  11:10
    gyalorsi (31)
    előzmény:
  25. 2006-03-28 11:1031.
    Nagyon rövid ideig párolom, éppenhogy csak, hogy összeérjen a fahéj (esetleg egy kis szegfűszeg) ízével. A zabpehelyből milyen lesz a süti? Korpából isteni!!!!
    2006-03-28  10:51
    samuel14 (30)
    előzmény:
  26. 2006-03-28 10:5130.

    szia en is igy szoktam csinalni, de muffinba teszem a kefires sutit is csinaltam mar igy sok gyumivel.De szerintem ne parold meg a gyumit ,mert ugyis hamar megsul a sutobe, es ha parolod meg tobbet is veszit az izebol meg persze a vitaminjabol ,parolas nelkul is eleg puha lesz..

    En keverni szoktam zabpehelyt es zabkorpat vagy buzakorpat ,ami eppen van otthon  azt hasznalom fel...

    Mindegyik nagyon fincsi kulonben, es olyan konnyu lesz a zabkorpatol es persze kaloria szegenyebb es egeszsegesebb!!!!!!!!!!

    2006-03-28  10:35
    gyalorsi (29)
    előzmény:
  27. 2006-03-28 10:3529.

    Jogrhurtos, vagy kefíres süti.

    Egy, másfél üveg kaukázusi kefírhez hozzákeverek 2 tojást, másfél csomag sütőport, édesítőt és annyi zabkorpát, hogy folyós (sűrü palacsintatészta állagú legyen. Édesítővel, meg fahéjjal kicsit megpárolom a meggyet (vagy szilvát). A tésztát beleöntöm a tepsibe, rázuttyantom a meggyet és betolom a sütőbe. Hamar elkészül az isteni 1-es kódú nasi. Próbáljátok ki, gyors és egyszerű. Ráadásul nincs utána kupi a konyhában!!!!!! 

  28. Torolt_felhasznalo_114270
    Torolt_felhasznalo_114270
    2006-03-28 09:4228.

    Szia!

    Én még nem próbáltam muffint sütni belőle, leírnád a receptet? Előre is köszi!

    2006-03-27  13:31
    samuel14 (27)
    előzmény:
  29. 2006-03-27 13:3127.
    szia, koszi en se szeretem az edes dolgokat...ezert csak a natur sutiket kedvelem,en a muffint szoktam belole csinalni zabkorpaval keverve...nagyon finom az is.
    2006-03-27  11:51
    Torolt_felhasznalo_114270 (26)
    előzmény:
  30. Torolt_felhasznalo_114270
    Torolt_felhasznalo_114270
    2006-03-27 11:5126.

    Szia!

    Én sem daráltam le, mert szeretem ha tudom mit eszek Így is jó lett, csak mivel nagy méretű pelyhek vannak benne, könnyebben törik. Én most kókuszreszelékkel fogom kipróbálni, meg reszelt almával. Mivel én nem nagyon ehetek cukros dolgokat, nekem csak ez a "süti" marad-muszály kisérletezni.

    2006-03-27  10:47
    samuel14 (25)
    előzmény:
  31. 2006-03-27 10:4725.
    szia, a keksszel kapcsolatban irok, kerdezem, hogy szerinted ha darabokba hagyom a zabpehelyt ugyis jo lesz nem...., en jobban szeretem a darabos kekszeket, meg gondoltam teszek bele aszalt gyumiket is...
    2006-03-24  12:05
    Torolt_felhasznalo_114270 (20)
    előzmény:
  32. 2006-03-25 17:2424.
    Szia Zsuzsooo! Májgombócot készítettem úgy, hogy 1 csirkemájat elkapartam, hozzá egy egész tojás, só, bors, reszelt hagyma, petrezselyem és annyi zabkorpa, hogy galuska sűrűségű legyen. 1 órát hagytam állni kb., utána nokedli szaggatóval a levesbe szaggattam. 2 perc alatt megfőtt. Finom lett! Fasirtba is zabkorpát szoktam tenni lazításként. Egyébként bármilyen ételbe bele lehet tenni, amibe liszt kell. Ám tanácsos valamilyen liszttel keverni, az állaga na meg ugye az ára miatt is
    2006-03-23  08:46
    zsuzsooo (1)
    előzmény:
  33. 2006-03-24 14:0423.
    Elképzelhetö, de vagy 5 receptben (prixi vagy hasonló neü zabpehelyröl ir, ezért azt hittem otton igy hivják. ha meg korpa, az a lehántolt héj??? Na az más lenne.....igazad lehet. (mentségemre legyen mondva , nem otthon Mo. -n élek) és akkor elnézést. Zabpehely amiröl én irtam....
    2006-03-24  12:26
    Milu (21)
    előzmény:
  34. 2006-03-24 12:2621.
    Nem lehet, hogy a zabpelyhet kevered a zabkorpával?
    2006-03-23  15:43
    riverina1 (18)
    előzmény:
  35. Torolt_felhasznalo_114270
    Torolt_felhasznalo_114270
    2006-03-24 12:0520.

    Az alábbi receptet itt találtam valahol. Kicsit átszerkesztettem vegára, de így is finom lett! Az illata a diótól valami mennyei, én majdnem megettem az egészet

    Zabpelyhes keksz

    hozzávalók:  15 dkg zabpehely durvára darálva,10 dkg teljes kiörlésű liszt ,1 fél kávéskanál szódabikarbóna,  pici fahéj, 1 fél kávéskanál sütőpor -ezt mind összekeverni.

    Külön tálba összekeverni a következőket:

    15 dkg olvasztott margarin ,4 evőkanál barnacukor + 2 evőkanál cukor (cukor nélkül szoktam készíteni),1 tojás, kevés durvára tört dió,10 dkg összetört csoki (én 3 evőkanál karobporral helyettesítem)

    Az utóbbiba belekeverni az előzőt , diónyi halmokat kivenni és kicsit kilapítani majd kivajazott liszttel megszórt tepsibe tenni  nem túl közel egymáshoz , és 10-12 percig sütni (mig nem kezd a széle enyhén barnulni) 190 fokon. Fémdobozban napokig eláll.

  36. 2006-03-24 08:2019.
    Köszönöm az ötletekt, majd kipróbálom
    2006-03-23  15:43
    riverina1 (18)
    előzmény:
  37. 2006-03-23 15:4318.
    Szia, ahogy olvasom j^formän mindenki édes dolgokra hasznälja.Pedig a leves enyhén szólva minden betegség után mint eröt adó lé. kerül sorra. Tehát zsir nélkül , teflonba is lehet, de sima lábosba is de mellettte kell állni és kevergetni amig pici szint kap és olyan mogyóróféle illata lesz. Eztán felönteni, ha betegnek kell épp csak sózni és hagyni fél órát föni, ha nem akkor bezöldségelve fözni és snidlinggel még mikor kész, megszórni (faramuci egy mondat lett).Felönteni vizzel!
    Van egy fasirthoz hasonló recept is, ha húslevesböl a fött zöldség nem fogy el, villával összetörve hozzá a zabpelyhet, vágott hagymát , petrezselymet és 1 tojást, só bors és pogácsákat formálva belöle akár prézlibe forgatva , akár anélkül, olajban kisütve gyors, egyszerü étel.A vegik szeretik.
    Reggelire tejbe áztatva (este kell beáztatni) reszelt almával és mogyoróval pici mézzel , minden" reggelit útálónak" izlik. Néha fahéjjal szórom meg, unokáim kakaóval. Van aki csak úgy eszi az almával minden nélkül. Ha nagyon muszáj pici kondenzált tejet édesitönek. (vagy a méz) de semmi cukor. Akkor fogyaszt is!! Esetleg egy banánt belekarikázni az is édesit....
    2006-03-23  08:46
    zsuzsooo (1)
    előzmény:
  38. 2006-03-23 15:2117.
    Ugye nem örültem túl hamar? Még írtok néhány receptet.
  39. 2006-03-23 11:2216.

    Juhhhééé!  

    akkor eszem, mint a lovak!    

  40. 2006-03-23 10:5415.
    Kösz, hogy ilyen hamar ennyi receptet írtatok. Remélem továbbra is gyülnek majd a receptek.
  41. Torolt_felhasznalo_697922
    Torolt_felhasznalo_697922
    2006-03-23 10:4514.

    Kókuszgolyók

    Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.

    Elkészítés: A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az ízek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig. Minyonpapírban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva kínáljuk

     

  42. Torolt_felhasznalo_697922
    Torolt_felhasznalo_697922
    2006-03-23 10:4413.
    Piskóta

    14 ek. Zabkorpa

    8 ek édesítő

    1 tk. szódabikarbona,

    3 tojás

    10 ek viz

    2 tk. vanila aroma

    Szilvás szelet

    H: 40 dkg szilva, 1/2 citrom leve, 1. e.k. citromlé, 4 tojás, 3-4 e. k. édesítő, 10dkg zabkorpa, 3-4 e.k. olivaolaj, 2 dkg étk. keményítő, fahéj, csipet só. A tepsit olajozzuk, zabkorpázzuk. A szilvát mossuk, daraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A tojássárgájt az édesítővel habosra keverjük, a fahéjat is

    Palacsinta:

    3dl tejhez tettem kb 6ek zabkorpát és 1 egész tojást. Jól összekevertem és hagytam állni. 15 perc után rákukkantottam és láttam, hogy nagyon suru ezért még egy kis szódával higítottam ( a sok tejtol nekem leragad) olyan állagú kell hogy legyen mint a vaníliaöntet (remélem így értheto) hígab mint a nokedlitészta, de surubb mint a tej (valahol a félúton)

    aztán mehet bele egy kis édesíto és lehet sütn

  43. Torolt_felhasznalo_697922
    Torolt_felhasznalo_697922
    2006-03-23 10:4112.
    Gözös süti

    Egy pohár joghurtba (bármilyen natúr) tegyél egy tojást, édesítőszert, fahéjat és pici citromlét. Jól keverd el, aztán önts hozzá búzakorpát és egy kis sütőport vagy szódabikarbónát (zabpehely, zabkorpa is mehet hozzá annyit, amennyit felvesz a massza. (Ha nem muszáj 1-esnek lennie, akkor bármilyen müzli keverékből is lehet csinálni, mazsola, mogyoró, gyümölcs stb. mehet bele) Kis pohárkákat vagy tálkákat vizezz ki, és töltsd meg őket háromnegyedig a masszával, és tedd a mikroba. Addig kell sütni, amíg meg nem szilárdul. Akkor kiborítod őket, és még egy fél percre visszadugod a mikroba. Fahéjas édes kefirrel szoktam leönteni, és úgy esszük.

    Én a legnagyobb fokozaton szoktam sütni.

    Pici sütőpor kell csak bele, mert kifut másképp, de ha nem teszel bele, az se baj, csak akkor laposabb lesz, és kevesebbnek látszik.

    Lehet zabkorpával is. Ha pelyhet is teszel bele, keményebb lesz, én búzakorpával szoktam, és akkor jó laza marad.

    Lehet fahéj és citromlé helyett bármi más: kakaó, kókusz, stb.(próbálkozzatok).

  44. 2006-03-23 10:4111.

    Egy zacskó zabkorpa (25 dkg, felezheted liszttel, ha nem kifejezetten fogyós ételt készítesz) 2 tk. sütőpor, fahéj, pici só, ha van mehet bele almás lepény fűszerkeverék.
    2 tojást kikeversz 3 tk. folyékony édesítővel, hozzáadsz 3 dl tejet, összekevered a száraz anyagokkal. 2-3 almát vékony szeletekre vágsz belekevered a tésztába és mehet a tepsibe. Ez egy őzgerinc formára való adag. Közepes hőfokon kb 30-35 percig sütöd, tűpróba! Frissen kicsit száraz, de másnapra isteni! Tehetsz bele csokidarabokat vagy apróra tört diót.

    2006-03-23  08:46
    zsuzsooo (1)
    előzmény:
  45. Torolt_felhasznalo_697922
    Torolt_felhasznalo_697922
    2006-03-23 10:4110.

    Fahéjas gyümölcsök

    Baromi egyszerű, én akkor szoktam enni, ha nincs időm semmi finomat csinálni. Tehát: a gyümölcsöket meg kell hámozni, majd fel kell vágni (én általában almát szoktam, de barackkal is finom), egy tányérra teríteni, megszórni egy kis fahéjjal, és 4-5 percre betenni a mikróba

    Gazdag túrós süti

    8 tojásfehérjét kemény habbá verek, majd édesítőt, egy csomag sütőport, kakaóport és bőséges őrölt fahéjat adok hozzá, végül belekeverek kb. 3 evőkanálnyi zabkorpát. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütöm. 5 tojásfehérjét kemény habbá verek, édesítőt, reszelt citromhéjat, egy pohár joghurtot, fél kg túrót adok hozzá, végül összekeverem az előzetesen felforralt, kihűtött zselatint. /kb. 5 teáskanálnyi/Az öntetet érdemes a sütés előtt elkészíteni, hogy mire kihűl a tészta egyből rá lehessen önteni. Várjuk meg, amíg a zselatin megszilárdul teljesen, akkor klasszul lehet szelni. Hűtőben tároljuk!

  46. 2006-03-23 10:339.

    Igen könnyebb vele fogyni! Ezt este is eheted, nem úgy mint a lisztes dolgokat!

    Szerinted a lovak miért olyan szépek, szilajak, izmosak!?

    Ők is korpát esznek korpával     

    2006-03-23  10:23
    Clio. (6)
    előzmény:
  47. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006-03-23 10:268.
    Én mondjuk a búzakorpára álltam rá mostanában. Igaz hogy 10 dkg 300 kalóriát tartalmaz, ám 10 dkg sokáig elég. Ha pl egy pohár joghurthoz keversz egy evőkanálnyit, sokkal jobban eltelít mint a joghurt magában. Ebből a szempontból és a rostbevitel miatt fogyókúrázóknak ajánlják én úgy tudom. Nekem legalábbis bevált.  
    2006-03-23  10:23
    Clio. (6)
    előzmény: