Nők Lapja Cafe

Szponzorált hirdetések

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
Szeptemberi babák és mamák
«
Nyitó hozzászólás
2003-02-12 18:011.
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ilyen sok kismama tud internet közelbe jutni, így több információcserére van lehetőség, ami nagyon nagy segítség lehet. Én az első babámat várom, "még csak" a nyolcadik hétben járok. Sajnos már most úgy érzem magam, mint egy bálna. 63kg-ról indulok, mert a karácsonyi felesleget nem tudtam leadni. :((( Úgy érzem magam néha, mint egy bálna, pedig tényleg odafigyelek, hogy mit eszek. Szeretnék csak minimális súlyfelesleget felszeni, persze magamat ismerve ez elég nehéz lesz. Talán az segít majd, hogy jön a tavasz, nyár és akkor rengeteg gyümölcs lesz megfizethető áron! Már most látom lelki szemeim előtt ahogy állok a cseresznyefa alatt és a többiek meg izzadva másznak fel rá és dobálják nekem a finomságokat! :)))) (fogadjunk, hogy nem így lesz) Egyébként még tanulok, egyetemista vagyok. Ezt a félévet befejezem, aztán egy év halasztás és utána levelezőn szeretném befejezni. Nem bánom, mert imádom, hogy lesz egy kisbabám, akit már most nagyon szeretek.
Szeretnék más kismamákkal is beszélgetni itt, ha van rá mód, ezért is írtam. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett ez a levél, de szerettem volna kicsit bemutatkozni. Várom a beszélgető leendő anyukákat!
Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!

1. 2010-02-04 14:4718624.
    nem tudok képet csatolni:((( megpróbálom ujra
  2. 2010-02-04 14:4418623.

Sziasztok!

De jó,hogy ennyi hozzászólás született Mi most elég jól vagyunk,olyan gyorsan mennek a napok.és tényleg olyan közel van már a suli:)

Most a farsangot várjuk,Fannika hastáncosnő lesz,teszek fel "előképeket".Olyan ügyesen rázza magát,hogy ihajj:))))

Az albérletben ahol kaunk van egy szép nagy terasz és annyi de annyi hó esett,hogy fogtuk magunkat,kimentünk és épitettünk egy hóembert.Jobbanmondva Hóhannát:) Merthogy kislány....

Nagyokat sétálunk,csavargunk,fürdőbe járunk nevetünk esténként...De már várom a tavaszt:)))

Puszi mindenkinek!

3. 2010-02-04 14:3318622.

Sziasztok!  Hosszú idő óta, újra itt.  Ellustultam és átszoktam a Facebook-ra, noha ott nem annyira fórumos az élet.  Nem is hiányoztam, mi?  Kata pl. engem ki is hagyott a "rég nem hallottunk róluk" körből.  Szépen vagyunk...

Kata!  Először Neked írok!  Szívből gratulálok az immár "nagylány" babádhoz.  Olyan rég voltam erre, hogy akkor még aggódtunk a haematoma miatt.  Kb. félidős lehettél...  azt sem tutam akkor még, hogy kisfiút vagy kislányt hordasz a szíved alatt.  Csilla nagyon szép.  Én meg olvadok.  Valaki igazán megmondhatná, hogyan kell kislányt csinálni.  Igaz, egyelőre még nem téma, de lóg a levegőben továbbra is a 4.

Suzy!  Remélem jól vagytok.  Jól beígértem, hogy meglátogatunk, aztán ez lett belőle.  Azért remélem, nem haragszol nagyon és kicsi drusza iperedik rendesen.  Az én Leventém most a szobatisztaságot tanul és bővíti a szókincsét.  Mindkettőt 2,5 évesen kezdte, de semmiről sincs lemaradva azt hiszem.  Ami a korszak lezárását illeti, hát...  mostanában bennem is megáll néha az ütő, hogy iskolás lesz a gyerek.  Pont tegnap voltunk egy suliban nyílt napon.  Szeptemberben már hátizsákkal megy.  Döbbenetes.   Most nagyon keressük a megfelelő iskolát.  Én szívem szerint az összes gyerekemet a közeli intézményekbe tenném.  Van itt jó ovi Levinek, bölcsi (ha beférünk) majd Ábinak és suli Máténak.  Zoli nagyon szeretné, ha "jó" iskolába menne a gyerek, azt mondja, hogy a kényelmünk nem lehet szempont, de ezzel nem értek 100%-ben egyet. Okos, jó képességű kisember az tény, de azért nem zseni kategória.  És az első négy osztályt szerintem még nem kell egy verseny-neveldében kezdeni.  Majd meglátjuk melyikünk imáját hallgatják meg.  :)  Máté ha választhatna szintén a környékibe menne, mert már most látja, hogy sok barátja jár vagy jár majd oda.

Szellikém!  Amikor iwiw-en láttam az "új jövevényes" képet, egy pillanatra felujjongtam.  Aztán itt leesett, hogy hóHanna nem "úgy" jó hír.  Sajnálom, ha javíthatatlan lett a kapcsolatotok.  Erős, klassz csaj vagy, Fanninak szerencséje van Veled.  Ha pedig sikerül lezárnod ezt a szakaszt, akkor ki tudja, mi/ki talál rátok.

Barack!  Amikor itt vagytok nem szoktatok Pesten járni?  Olyan jó lenne összehozni egy össznépi hepajt.  Tudom, nehéz, meg különben is repkednek a H1N1-ek és társaik, de mégis.

Első körre ennyi.  Most már ígérem, megpróbálok napi(bb) szinten benézni.  Meg egyszer majd lesz fotó is, ha apa kimenti a céges gépéből a letötöltötteke.

Millió puszi.

Zsadi

4. 2010-01-26 17:5118621.

hát a mi apucink 6-kor megy el itthonról, kivéve ma, amikor 5-kor. És még nincs itthon. várjuk nagyon. Így azért elég nehéz. Nagyszülők is kb. 2,5-3 órányira vannak tőlünk. Na mindegy. Mi akartuk így. Végülis eddig azért gördülékenyen mentek a dolgok. Simán elmegyek Auchanba is 3 gyerekkel, még 4el nem próbáltam. Igaz, hogy a kosárba már a gyerekeken kívül alig fér valami. Szóval vannak mókás helyzetek. De amekkora mennyiségű kaja elfogy nálunk, muszáj valahol spórolni. Zokni párosításban már Julcsi is nagyon ügyes. Ő pakolja el mindenkiét. Szóval nem panaszkodom van segítségem:)

előzmény:
    Suzy27 (18619)
    2010-01-26  10:28
  5. 2010-01-26 12:2818620.

Nekem még a 2 is ördöngősségnek tűnik nem hogy a 4. Kata azért le a kalappal, nem semmi. De te már formában vagy, meg sem kottyan neked.

H mondjuk semmit nem segít Tomi körül. Ez mondjuk egy indok volt hogy nem erőltettem a másodikat.

Kiváncsi vagyok milyen lesz Csilla végül. Napsugárszemű csajszi.

előzmény:
    Suzy27 (18619)
    2010-01-26  10:28
  6. 2010-01-26 10:2818619.

Sziasztok!

Kata örülök, hogy megnevettetelek:)) De szerintem akkor is ügyes vagy!!! Én két gyerekkel marha sokat tudok bénázni és elképzelni sem tudom hova tennék még kettőt!! :)) Amúgy nálunk reggel 8-ra már az oviban kell lenni szerdán meg fél 8-ra hittan miatt...mondjuk mióta megszületett Levi a reggel apukáé én kikészítem a rucikat és reggel mi Levivel többnyire fel sem kelünk ők elmennek.....

A suli az első két évben valószínűleg legkésőbb fél 1-re vége lesz(ha nincs különóra)de lehet hogy 12 eltt mert csak 4 órájuk lesz, szóval lehet ütemezni hogy mikor melyikért menjetek előbb....:))

Suzy

előzmény:
    kata55 (18618)
    2010-01-26  09:43
  7. 2010-01-26 09:4318618.

Sziasztok!

Hú hogy beindultunk, alig győztem visszaolvasni.

Barackmano, tökéletesen tudod a gyerekek nevét :) Nem tudom milyen lesz Csilla szeme, egyenlőre gyönyörű kék. És nem egyszínű babaszem, hanem olyan napsugaras, közepe világosabb és kifelé sötétedik és napsugárszerű vonalak vannak benne. Na ezt aztán jól megmondtam. Színeiben egy negyedik :) Világosabb Panninál, de sötétebb Tominál és Julcsinál (bár Julcsi picinek barna hajú volt).

Suzy, köszi. Az utolsó mondatodon egy jót röhögtem. Én ügyes? Látnád, amikor 4 gyerekkel indulunk el reggelente oviba. Hétfőn és kedden időre megyünk, mert hittan és zeneovi van. 8-kor indulás. Juhéééééééé! Csodaszépek vagyunk. Ebben a mínuszban, rólam ömlik a víz. Délben már valamennyivel jobb a helyzet, akkor könnyebben el tudunk indulni itthonról. A reggel az nagyon húzós.

Napközi: hát attól is félek, hogy tudok-e majd vele tanulni, meg azt se tudom, hogy hányszor kell majd itthonról elindulnom, hogy felszedjem a gyerekeket. Tomi ovis lesz, érte ha délbe megyek, akkor fél1-re kell menni. A sulit fogalmam sincs, hogy mikor lesz vége. Jó lenne, ha szolfézsra járhatna, mert fantasztikusan jó füle van, szuper jó ritmusérzése stb...  Tomi botfülű, két balkezes..... élesen ellentéte a Panninak.

Ha viszont a sulinak később van vége, akkor hogy megyek érte???? A többieknek csak kell valamikor aludniuk ebéd után.

Melinda, Julcsinál anno 10 hónaposan kénytelen voltam az egyszeri alvásra rábírni. Panni akkor kezdte az ovit, nem akartam otthagyni délben. Tomi bírta simán, de Julcsi nehezebben. De semmi baja nem lett tőle. Gondolom majd Csillával is ugyanez lesz a helyzet. A baj csak akkor volt, amikor nagyon korán ébredt, mert akkor már 10-kor alig bírtam vele olyan nyűgös volt. Abszolút igazad van, hogy családtól függ, meg főleg az iskolás gyerektől. Ha Panni segítség nélkül szépen tud tanulni és csak rövid időre van ránk szüksége (átnézésre,elmagyarázásra stb...), akkor nincs gond. Főleg akkor nincs, ha el tud vonulni tanulni, és nem zavarják a kicsik. Ez talán megoldható. Van egy óriási nappalink lent. És az emeleten vannak a hálók, illetve ott van Panninak az íróasztala, amit szülinapjára kapott. Pont a sulikezdés miatt. Lent is van egy kis félszoba, ott is tanulhat. Na majd kialakul.

Legyen szép hetetek!

Kati

előzmény:
    barackmano (18614)
    2010-01-23  21:57
  8. 2010-01-25 13:4118617.

Sziasztok!

Még akartam írni a múltkor de lemerült az elem a billenytyűtezbe:(( Szóval barack azt nem tudom megemészteni hogy megint lezárul egy korszak:)) Amikor letelt a 3 év és mennem kellett dolgozni tiszta lelkibeteg lettem(na nem azért mert dolgozni kell, hanem mert soha többet nem lesznek csak kettesben töltött napok és én azokat annyira élveztem) aztán persze jó volt újra hasznosnak éreznem magam(azaz dolgozni:)))

az ovihoz is nagyon ragaszkodom talán még jobban mint Dani:) és most ez is lezárul....

Napközi: Kata én anno tanítottam, napköziztem is néhányszor és szerény véleményem szerint, ha otthon tudsz rá mondjuk fél órát szánni a többiek mellett jobb ha otthon tanul. A napköziben nagyon sok gyerek van(kb 10-20 %-kal több mint ami normális lenne) ergo az az egy nevelő nem igazán tud indenkivel foglalkozni, gyakran előfordul, hogy a lecke nincs is kész és mikor 4-kor hazaviszed akkor kell még nekiállni amikor ő már fáradt tesókkal játszana stb. Szóval szerintem jobban jár ha hazamegy:)))) Te meg úgyis olyan ügyes vagy!

Suzy

előzmény:
    barackmano (18616)
    2010-01-24  09:50
  9. 2010-01-24 09:5018616.

Beleszólok már én is ha így beindultunk. Én nem vagyok napközibarát, Tomi sem jár. Mondjuk én abszolút megtehetem hogy elhozom. De akiknél mindkét szülő dolgozik vagy sok gyerek van itt is járnak.

Nem tudom most milyenek otthon a napközik, én egyszer maradtam ott, elég is volt. Mondjuk ez már 1000 éve volt, azóta gondolom nem olyan rettenetes.

Bár valakinek aki alapvetően társasági lény és jól elvan a haverjaival nem lehet akkora csapás.

előzmény:
    szbmelinda (18615)
    2010-01-23  23:50
  10. 2010-01-23 23:5018615.

Csodaszépek!!!

Napközi: szerintem ez attól függ, h a ti családotoknka hogy jobb.

A mi Pannink tutira nem lesz napközis, mivel én itthon vagyok, de Nálatok más a helyzet, hiszen otthon is lesz néhány gyerkőc, sőt, egy kis 10 hónapos is, aki naponta még többször alszik... lehet, nem is tudnál Panniért menni délre.

Nálunk Dani ugye csak egyszer alszik, és csütörtökön-pénteken Panni az oviból is ebéd után jön haza, tehát ez a része megoldható. Amúgy meg azt gondolom, h egy gyerek ne legyen ott egész nap idgen helyen, ha nem muszáj... meg alig várom, h együtt tanuljunk! :)

előzmény:
    kata55 (18612)
    2010-01-22  16:09
  11. 2010-01-23 21:5718614.

Suzy, most azt dolgozod fel nehezen hogy Dani iskolába megy, vagy azt hogy te már olyan vén vagy hogy 7 éves lesz a fiad?

Olyan nagy gyerekek már ezek, szerintem semmi gondjuk nem lesz.

Kata, Julcsi olyan nagy lett most hirtelen hogy van egy picikébb is. Nagyon szép kislány ő is, épp beillik a sorba. Szerintem kék marad a szeme vagy betársul Pannihoz? Mintha ő hajra is sötétebb lenne mint Tomi és Julcsi (remélem jól írom a gyerekeid nevét, lassan nehéz lépést tartani velük).

Hallom otthon megint micsoda hó van, itt meg szinte tavasz.

3 hét múlva megyünk megint 1 hétre, de remélem addigra otthon is meleg lesz. Kicsit elegem van már a hóból.

előzmény:
    Suzy27 (18613)
    2010-01-23  15:27
  12. 2010-01-23 15:2718613.

Sziasztok!

Gratula Csillának a 6 héthez:))) Kata komolyan annyira szeretem nézegetni a képeket és nagyon ügyesek vagytok hogy 4-jére is sikerült ilyan tökéletes kis emberpalántát alkotnotok(na jó, tudom, volt segítség a felsőbb erőktől is:))Mind a 4-en gyönyörűek és a legigibb hogy mindegyik mástól az!

Én is nap mint nap rácsodálkozom Danira és Levire és annyira örülök, hogy vannak!!

Barack nagyon irigyellek hogy ti már túl vagytok az iskolakezdési frászon ...nekm egyre gyakrabban jut eszembe meg álmodok is vele, és olyan nehéz feldolgoznom, hogy Dani már iskolás lesz.....még jó hogy van Levi így nem érzem annyira öregnek magam:)))

Szellike nagyon sajnlom én is hogy így alakulnak a dolgaitok...ha a szerete megvan biztos hogy semmiféleképpen nem lehet helyrehozni?!!! Anno nekem ti tűntetek az egyik legstabilabb párnak...

Nekem is hiányoznak a többiek kár hogy így haldoklik a fórum:(( Azért jó kis társaság volt ez...

na mennem kell csak gondoltam bejelentkezem én is...

Szép napot! Suzy

előzmény:
    kata55 (18612)
    2010-01-22  16:09
  13. 2010-01-22 16:0918612.

Sziasztok!

HOgy vagytok! Csilla babánk 6 hetes lett, csecsemőkorba lépett. Olyan édes, mosolyog ránk. Vannak nehezebb napjaink, vannak könnyebbek. Van hogy rövideket alszik és állandóan álmos, nyűgös. De szerencsére éjszaka rövid szopikra kel csak fel és tudok tőle aludni.

A napközis kérdésemre lécci válaszoljatok!

Barackmano, izgis lehetett a kis kényszerszabadságotok. Azóta gondolom már javában folytatódik a suli.

Sajnálom, hogy már csak páron írogatunk ide néha napján. Egy csomó mindenkiről nem tudok semmit: Angi, Pumika, Mamagabi, Nadinka.........

Szellike, sajnálom nagyon a dolgot. Én mindig nagyon szomorú vagyok, ha egy csodálatosnak indult házasságot nem lehet megmenteni, főleg, ha kicsi gyerek is van benne. Sokszor járunk felétek, Bodza kutyát még a mai napig hiányolják a gyerekek. Pontosan tudják, hogy hol lakott.

Rakok fel pár fotót!

Kati

14. 2010-01-07 08:4818611.
    Természetesen tavaly és nem idén, még meg kell szokni.
    előzmény:
    barackmano (18610)
    2010-01-07  08:46
  15. 2010-01-07 08:4618610.

Jaj Szellike, ez tényleg elég nehéznek hangzik. Ha még a szeretet megvan. Viszont ha tényleg úgy látod hogy nem fog menni, talán magad miatt is érdemes lezárni, hamarabb túl leszel rajta. Aztán ki tudja még mit hoz a jövő? Hátha a párodnak is leesik egyszer. A pasik néha olyan buták tudnak lenni.

Kata, szerintem szuper kis ünnepeitek voltak, akkora család vagytok már hogy nem is kell külön buli, így meghitten, együtt a legszebb. Panni olyan szép, persze a többiek is, de nekem ő tetszik a legjobban, a szeme meg a finom ki orra és szája. Picike milyen izmos máris!

Mi a sulin szerencsére túl vagyunk. Itt távolság szerint vesznek fel nekünk szerencsére akadt egy katolikus 7 percre gyalog, nagyon népszerűek, Tomi persze gond nélkül bejutott. Most épp be van zárva mert leesett kb. 15 cm hó. Így nekem sem kell dolgozni, viszont Tomi itthon van, hát így se jobb. Tegnapra kölcsönvettem egy barátját, de ma nem tudom mit csinálok vele. A havat nagyon élvezte, tegnap elvittem kettőjüket sétálni, annyit ökörködtek.

Most magyarul tanítom olvasni, angolul már tud, és ez is egész jól megy neki, a hosszabb szavakkal még megküszködik, de a rövidebbek már mennek. Elhoztam otthonról ez elsős olvasókönyvemet, majd abból gyakoroljuk.

Majd idén behozzák a többiek is. Olyan gyorsan megtanulnak, a barátnőm lány idén ment és már olvas.

előzmény:
    szellike (18609)
    2010-01-06  11:42
  16. 2010-01-06 11:4218609.

Sziasztok kedves régi fórumozós barátnőim!:)

Mindenkinek Boldog(abb) Újévet Kívánok és valósuljon meg minden álmotok!

Kata.Neked illetve Nektek külön nagy gratula a csodás "kis" családotokhoz!Nagyon szépek vagytok így együtt!!!

Nálunk is elteltek az ünnepek,a körlményekhez képest elég szépen és jól.Fannika szerencsére nem érzett semmit semmiből,együtt töltöttük az ünnepeket békében és szeretetben.

De sajnos (bár csodák mint tudjuk mindig is léehetnek) azthiszem idén pontot teszek.teszünk a végére.Muszáj lesz és nagyon nagyon nehéz még mindig,(talán ennél még csak nehezebb lesz) hisz a szeretet megvan köztünk,ez nem kétséges..és lám..mégsem elég:(

Mindenesetre megpróbálok előre nézni,örülni,hogy van egy csodás kis tündérke lányom,hogy van egy kis albérletem,amit egész szépen kicsinosítottam,hogy esik a hó és megyek ma szánkózni a Fannikámmal..most egyelőre ennyi.....remélem majd idővel nekem is lesz szép nagy családom....nagyon vágyom rá....

na majd:)nem kesergek én itt!

Remélem mindenki nagyon jól van,sok puszi

17. 2010-01-05 11:3718608.

na az utolsó már nem fért fel

előzmény:
    kata55 (18607)
    2010-01-05  11:35
  18. 2010-01-05 11:3518607.

Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

Hogy vagytok? Elkezdődött az ovi. Idén suliba mennek a gyerekeink. Tudjátok már, hogy melyik suliba mentek? Szerintetek érdemes napközibe íratni őket? Én dilemmázok (ezt így írjuk?) nagyon. Jaj, újra kell járnom a lányommal az iskolát, mindent elfelejtettem már. Apucink második gyerekkorát éli, szuper jókat legózik stb..... a gyerekekkel. Én pedig kezdhetek újra tanulni.

Pöttömkénk jól van. Szépen hízik, egyenlőre jól viseli a negyedik gyerek életét. Húzós három hetünk volt itthon, de a hétre megérkezett a felmentősereg anyum személyében. Így a nagyok elkezdték az ovit (el tudtam vinni őket kocsival), mennyivel nyugisabb napunk van így, hogy csak a két kiscsaj van itthon. Csilla már szokott levegőn lenni, edzenem kell, lassan ő is jön velünk oviba.

Meséljetek! Veletek mi van? Hogy telt a karácsony? Szilveszter? Otthon? BArátokkal?

Mi itthon voltunk és 11 után kicsivel kidőltünk. Jókat társasoztunk, buliztunk itthon a gyerekekkel.

Rakok fel pár fotót.

Kata

19. 2009-12-31 14:0918606.

Békés Boldog Egészségben gazdag új esztednőt kívánunk mi is!!

Suzy+fiúk

20. 2009-12-26 14:4818605.

Istentől áldott, békés karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!  

Puszi:

Ivett 

21. 2009-12-26 08:3818604.

Áldott, békés Karácsonyt és nagyon Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!

22. 2009-12-25 20:3318603.

Szeretettel gratulálok Csillához!!! Nagyon ügyes voltál.

Áldott Karácsonyt kívánok!

Ezek szerint az ünnepetek sem szenved semmiben hiányt, ha ilyen hamar fel is épültél. Gondolom, most együtt a család, és a gyerekek, és főleg az apukájuk is sokat segítenek.

Legyen továbbra is ilyen szép, kiegyensúlyozott életetek!

előzmény:
    kata55 (18600)
    2009-12-16  20:38
  23. 2009-12-21 17:3518602.

Sziasztok!

Kata hatalmas gratula a gyönyörű 4. ajándékotokhoz!!!!!! Mind a négyen nagyon szépek de a legszebbek együtt:))) Azért ügyesek voltatok, ha még 10 perccel később értek be akkor a hírekből megtudtuk volna:))) Azért ha lesz 5. induljatok el időben vagy eleve készüljetek az otthonszülésre:))

Na jó nem osztom az észt nagyon örülök, hogy minden rendben van a nehéz kezdet után!! És ahogy Barack mondja azért próbálj picit pihenni mert valóban nem véletlen az a 6 hét!!

Puszi:Suzy

előzmény:
    kata55 (18600)
  24. 2009-12-17 12:2518601.

Jaj de gyönyörű kislány, méltó folytatása a csapatnak. Majd mutogass képeket ahogy növekszik.

Most már abszolút nőuralom van nálatok, bár lehetne épp 4 lányod is.

Milyen szupi hogy hamarosan együtt Karácsonyozhattok.

Itt is esett a hó és állítólag még fog is.

előzmény:
    kata55 (18600)
  25. 2009-12-16 20:3818600.

Köszi. Tényleg jól vagyok. Kicsit a fejem fáj, de az ettől a hidegtől. Örülök, hogy végre esett a hó és élvezhetjük a telet.

Pár kép rólunk:

Kata

előzmény:
    barackmano (18599)
    2009-12-15  12:12