Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én csak abból indultam ki, hogy a sav (citrom) egyből megtúrósítja a tejet/tejszínt. Tehát túró lesz belőle, nem krémsajt.
Egyébként a legolcsóbb a kimérve kapható "cremor" tejszínkrémsajt. ezer körül van kilója. A philadelphia nagyon-nagyon finom, de sokkal könnyebb, mint az igazi mascarpone. És persze drágább. :-( 125 g-os tégelyben van, és 200 fölött van az ára.
Biztosan igazad van. Én nem próbáltam mint írtam nem hiszek az alapanyag csereberékben és csak a topicindító kedvéért írtam be a keresőbe. A mindmegette.hu és a sajtoldal honlapokról másoltam.
ha a keresőbe beírod egy csomó helyet ad még
hirtelen 2 különböző receptet is találtam
Én olyant hallottam, hogy valaki itt a fórumon Philadelphia krémsajttal helyettesítette!
Mixerben keverd össze kis fordulaton a fent említett hozzávalókat !
1 l tejszín
1-2 nagy citrom
Elkészítés: Keverd össze a tejszínt a citromok levével, és tedd be a hűtőbe. 3 nap múlva csöpögtesd le alóla a savót. Ha nem sűrűsödik eléggé, mehet bele bármikor még citrom.
Hali!
engem is érdekelne a dolog... bár nekem gyanús olyasmi lehet, mint tiramisu mascarpone nélkül.. jó jó de nem az igazi