Sokáig elálló sütik

Torolt_felhasznalo_965233
Torolt_felhasznalo_965233
Létrehozva: 2006. március 16. 12:42

Sziasztok!

Olyan sütemények receptjeit keresem, amelyek az elkészítés után is sokáig fogyaszthatóak maradnak. Párom többször utazik, jó lenne olyan sütit dobozolni neki, amit a pár nap alatt megeszegethet

A puncs szelet jutott eszembe elsőként, az otthoni szakácskönyv alapján el is készítettem, de nem lett az igazi...

Várok minden elállós sütireceptet!!!

Köszönöm szépen Mindenkinek!

still

41 hozzászólás
  1. zsókalány
    Offline
    2006. március 26. 12:4041.
    Sziasztok!

    Ez egy sokáig jól elálló süti, és még egyben tipp a maradék tojásfehérje felhasználásához is

    Püspökkenyér

    Hozzávalók:

    5 deka dió darabos
    5 deka mogyoró "
    5 deka csoki apróra vágva

    5 tojás fehérje
    5 deka olvasztott langyos vaj
    10 deka rétes liszt
    15 deka porcukor
    csipet só
    (csipetnyi sütőpor)

    A tojásfehéjét a csipetnyi sóval habosra verjük, bele a porcukrot, azzal tovább verjük amig jó fényes lesz. Pár csepp citromlevet is lehet bele tenni. Ha teljesen kemény a hab, óvatosan hozzákevejük a dió -csoki, stb. darabkákat, végül lazán beleforgatjuk a vajat és a lisztet. Kikent, lisztezett őzgerincformában, előmelegített sütöben sütjük, tűpróbáig.

    Természetesen a belevalókat kedvünk és éléskamránk lehetőségei szerint bátran variálhatjuk, illetve több mindent is beletehetunk, pl. kandirozott gyümülcsöt, darabolt birssajtot, mazsolát, mandulát, aszalt, apróra vagdalt gyümölcsöt, stb. Amikor elapritjuk a hozzávalókat, meg kell egy kis liszttel hinteni, akkor nem ragadnak össze és nem süllyednek le a forma aljára.
    Fóliába csomagolva egy hétig is jó, ha kitart addig!
  2. Torolt_felhasznalo_727158
    Torolt_felhasznalo_727158
    Offline
    2006. március 23. 14:1340.

    A sósperec receptje a következő:

    80dkg liszt,36 dkg zsír,1 dl tej,5 dkg élesztő,2 dkg só,1 dl fehérbor,2 evőkanál tejföl.

    Az élesztőt megfuttatjuk a tejben,majd összekeverjük a többi hozzávalóval.Fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval kiszaggatjuk.Tetejét megkenjük tojással és meghintjük enyhén sóval.Forró sütőben halványra sütjük.

    Ebből a tésztából rudakat is lehet csinálni,és a tetejét egész köménymaggal megszórni.

    Sok szerencsét hozzá,remélem aki kipróbálja annak beválik!

  3. emp
    emp
    Offline
    2006. március 20. 22:3739.
    A kacsintós, az zárójel bezárás akart lenni, bocs!
    előzmény:
    emp (38)
    2006-03-20  22:36
  4. emp
    emp
    Offline
    2006. március 20. 22:3638.
    Többnyire narancshéjjal, sok-sok csokival, dióval, aszalt és kandírozott gyümölccsel csinálom, teszek bele fahéjat, vagy mézeskalács fűszert, vagy kínai ötfűszert, jó sok porcukrot a tetejére (miután annyira hűlt, hogy nem olvad rá, azonban sajnos nem áll el, mivel megeszi a népem azonnal...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  5. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    Offline
    2006. március 20. 21:4337.
    Na ilyesmit sutott a parom mamaja amikor a fiuk a koleszban laktak, Kanadabol kuldte, plusz meg annyi, hogy rummal jol meglocsolta. Evekig is elall, egyszer talaltak a padlodeszka alatt egyet amit a mama eldugott evekkel azelott karacsonyra, aztan elfelejtette. Azt mondjak akkor lehetett jo 6-7 eves a suti, majdnem fekete volt, de a legfinomabb amit valaha kostoltak. Amugy Angliaban a karacsonyi sutit nyaron sutik, es Decemberig erlelik, ugyhogy az is tuti )
    előzmény:
    ikra (24)
    2006-03-16  13:30
  6. mama_gold
    Offline
    2006. március 20. 20:3335.
    Meg is kaphatnánk a receptjét ennek az isteni finom, omlós perecnek? 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_727158 (33)
    2006-03-20  17:31
  7. batyu
    Offline
    2006. március 20. 19:1534.
    Nálunk mindig is a karácsonyi bejgli volt a legtartósabb. A végén úgy kellett kihajítani.  
  8. Torolt_felhasznalo_727158
    Torolt_felhasznalo_727158
    Offline
    2006. március 20. 17:3133.

    Sós perecet nem próbáltátok?Isteni finom,omlós és sokáig eláll.Ja és a lényeg hogy nem drága!Rengeteg kijön 1 adagból.

  9. Torolt_felhasznalo_754411
    Torolt_felhasznalo_754411
    Offline
    2006. március 16. 15:1732.

    Kedves Erika!

    Én ma már meg is sütöttem.

    Egyetlen nagy baj van vele..ez nem is áll el sokáig!!! 

    Már csak a fele van meg..annyira ízlik a családnak!    

    Köszönöm: Pitypang

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (5)
    2006-03-16  12:58
  10. Delilácska
    Offline
    2006. március 16. 14:1131.
    Ja és nem kell nagy problémát csinálni belőle, ha nem raksz bele mindent (pl. citrom-nari héjat nem mindig szoktam), sőt a fűszereket gyakran a Kotányi mézes fűszerkeverékkel helyettesítem.

    Kedves fórumtársam pedig egy az egyben a Kotányis zacsi hátán lévő receptet csinálja, az is bevált.
    előzmény:
    Delilácska (30)
    2006-03-16  14:09
  11. Delilácska
    Offline
    2006. március 16. 14:0930.
    Az én bevált mézesem (hónapokig eláll - bár nincs ideje...)
    Itt találtam valamelyik fórumon néhány éve, azóta ezt csinálom Karácsonykor és máskor is.

    Mézespuszedli Nagymama módra

    Hozzávalók:
    1/4 kg méz,
    1/2 kg liszt,
    12 dkg vaj vagy margarin,
    10 dkg cukor,
    1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
    1 kávéskanál szódabikarbóna,
    1 kávéskanál fahéj,
    1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
    reszelt narancshéj vagy citromhéj
    Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
    A tetejét diszitem tetszés szerint.

    Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.
  12. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:4729.

    Hát én sem nevezném magam ügyetlennek  

    No, meg lehetne próbálni mégis? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512533 (28)
    2006-03-16  13:44
  13. Torolt_felhasznalo_512533
    Torolt_felhasznalo_512533
    Offline
    2006. március 16. 13:4428.

    Szia!

    Nagyon-nagy kérés lenne, hogy küldd el nekem azt az ősrégi cukrászkönyvet? Teljesen véremben van az alkotás  . Hm?

    előzmény:
    newsees (27)
    2006-03-16  13:37
  14. newsees
    Offline
    2006. március 16. 13:3727.

    Te is a cukrászdai puncsszeletre buksz igaz ? Nos én egy ősrégi cukrász könyvet kaptam e-mailben, na abban le van írva hogyan kell csinálni (gondolom) az igazit.

    Nem tudnád megcsinálni hidd el nekem, teljesen bonyolult legalábbis leírva. Marad tehát a mű puncsszelet. Ez egyébként sem olyan utazós dolog, inkább hamm bekapós dolog  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  15. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:3526.

    Dehogynem, ott a töltelék!!

    Köszi, ez nagyon jó!!

    előzmény:
    ikra (24)
    2006-03-16  13:30
  16. Werbunga
    Offline
    2006. március 16. 13:3425.
    Nem t'om, nem az én receptem. De majd ha beszerzem, megírom Neked.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (21)
    2006-03-16  13:22
  17. ikra
    Offline
    2006. március 16. 13:3024.
    Ez karácsonyi süti, nem is olcsó, de isteni finom, és sokáig eláll, már ha megmarad . Igaz, nem krémes, de nekem nagyon ízlik.

    Gyümölcskenyér gazdagon

    Hozzávalók: 15 dkg kristálycukor, 5-6 tojás (kisebből 6, nagyobból elég 5), vanillincukor, 15 dkg liszt, 1/2cs sütőpor,egy csipet só, reszelt citromhéj, és összesen 60 dkg vegyes tötelék: aszalt / kandírozott gyümölcsök, magvak (dió, mogyoró, mandula), étcsoki, mazsola, stb.

    Elkészítés: A kristálycukrot és a vanillincukrot a tojásokkal habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a sót, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Ezután beleteszem a tölteléket, ami összesen 60 dkg: apróra vágott étcsokit, kandírozott gyümölcsöt, birsalmasajtot, apróra vágott diót stb.
    A töltelében a "szárazabb" (dió, mogyoró, mandula) és a "nedvesebb"(kandírozott, csoki) anyagok aránya lehetőleg kb.50-50% legyen. Vajazott, lisztezett őzgerincformába simítom, ez kb két kisebb őzgerincnyi mennyiség.
    Előmelegített, forró sütőbe teszem, 2-3 perc múlva takarékra állítom a lángot. Amikor a tészta elkezd színesedni (kb 10 perc), alufóliával beborítom, különben megég (!).
    Közepes sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kivettem, kiborítom a formából, és még melegen vastagon bekenem vajjal és jól megporcukrozom, ettől "porcukorkérget" kap. Hűlés után alufóliába csomagolva sokáig eláll hűtés nélkül. Isteni!!! A tészta alig látszik a sok tölteléktől.
  18. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:2323.

    Az Auchanba, Dr. Oetker termék.

    Nem tudom megmikrózni. Uticsomagba lesz! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512533 (20)
    2006-03-16  13:22
  19. Torolt_felhasznalo_380291
    Torolt_felhasznalo_380291
    Offline
    2006. március 16. 13:2322.

    Banános sütik (kb. 40 db) (én ilyet mindig csinálok, ha elutazunk)

    A.: Egy tálban összekeverünk: 1 kk. vaníliás cukrot, 300 g lisztet, 1 kk. sütőport, 1 csipet sót

    B.: Egy tálban összepaszírozunk 130 g banánt.

    C.: Egy tálba apróra tördelünk 250g csokit és 125g diót.

    Egy nagyobb méretű tálban habosra keverünk 80g Ramat, 160g kristálycukrot, hozzáadunk 1 tojást, majd bele A-tálat, keverés, bele B-tálat, keverés, bele C-tálat, keverés.

    Tepsit kikenni vajjal, teáskanállal magas halmocskákat rakni egymástől kb. 5cm-re. 190 fokos sütőben kb. 13 percig kell sütni.

     

    Diós kifli (1 nagy tepsinyi)

    10 dkg darált diót, 28 dkg lisztet és 7 dkg porcukrot összekeverni, majd 21 dkg margarinnal összegyúrni. Apró (egy falatnyi) kifliket formázni, és a sütő legfelső részén 2-es fokozaton 10-15 percig sütni (könnyen odaég!).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  20. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:2221.
    Olyat is szoktam, de egy napig jó, utánna szikkadt. Méééér??? 
    előzmény:
    Werbunga (19)
    2006-03-16  13:20
  21. Torolt_felhasznalo_512533
    Torolt_felhasznalo_512533
    Offline
    2006. március 16. 13:2220.

    Hú, a minimuffinsütők nagyon jók, pont egy falatnyi fér beléjük!   Hol sikerült venned?

    Szerintem ne aggódj, rakd be jól záródó műanyag dobozba és evés előtt mikrózd meg, nem lesz semmi baj vele.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (16)
    2006-03-16  13:14
  22. Werbunga
    Offline
    2006. március 16. 13:2019.
    Apró sajtos rudacskák. Anyukám mindig dobozolja, s még két hét után is finom!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  23. allat
    Offline
    2006. március 16. 13:2018.

    OFF

    Sajnos a sokáig elálló sütit még nem találták fel....  Soha nem is fogják mert a "gyorsan fogyót" már rég kitalálták.

    Olyan ez mint a mindent elsöprő erő találkozása a legyőzhetetlen akadállyal  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  24. Torolt_felhasznalo_380291
    Torolt_felhasznalo_380291
    Offline
    2006. március 16. 13:2017.

    Gyors kefíres süti

    2 pohár kefír
    2, 5 pohár cukor
    1 pohár étolaj
    4 pohár liszt
    1 sütőpor
    4 tojás
    Összekeverni (lehetőleg géppel), s bármilyen gyümölcsöt dobálni bele (pl. cseresznyebefőtt), és előmelegített sütőben, közepes lángon sütni kb. 35 percig.

     

    Milánói aprósüti

    Hv. Kb. 40 darabhoz: 250g puha Rama, 150g cukor, 1 ek. reszelt citromhéj, 2 tojás, 1 tojássárga, fél kg liszt, kevés só, (mandula)

    A Ramat habosra keverjük, majd hozzá a cukor, a citromhéj, a 2 tojás és kevés liszt. A többi lisztet robotgéppel keverjük hozzá. Hűvös helyen állni hagyjuk 1 órát. Belisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk, tepsibe helyezzük. A tetejére tehetünk 1-1 szem mandulát. A tojássárgát elkeverjük 2 ek. vízzel, kevés sóval és a sütik tetejét megkenjük vele. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük míg a széle világosbarnás lesz, ez kb. 15 perc.

     

    Vaníliás kifli

    25 dkg lisztet, 10 dkg porcukrot és 10 dkg darált diót összekeverni, majd 20 dkg margarinnal gyorsan (!) összegyúrni. Kifliket formázni

    Kb. 10 percig 150 fokon sütni, és még forrón vaníliás porcukorba forgatni.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  25. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:1416.

    Tényleg, nagynak kellene lennie.. Az jó, mert most vennem mini kapszlikat, hogy mostantól abban sütöm, abban olyan aranyosan megsülnek. Ja, aztán még fél napot se áll majd el, mert kiszárad.. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512533 (14)
    2006-03-16  13:10
  26. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:1215.

    Ha megadod a receptjét és az elkészítés menetét... 

    Aztán jó legyen ám, mert előveszlek utána!!!   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384380 (12)
    2006-03-16  13:08
  27. Torolt_felhasznalo_512533
    Torolt_felhasznalo_512533
    Offline
    2006. március 16. 13:1014.

    Szerintem az, csak be kell csomagolni egyesével és minél nagyobbakat kell sütni, gyümölcsökkel, hogy ne legyen száraz.

    De ha jó a közönség, süthetsz bármilyen sütit, nem fog elállni.   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (7)
    2006-03-16  13:00
  28. ungikati
    Offline
    2006. március 16. 13:0813.

    Szia!

    A pl. a hókifli is sokáig puha és finom marad,de nagyon sok aprósüti is.

  29. Torolt_felhasznalo_384380
    Torolt_felhasznalo_384380
    Offline
    2006. március 16. 13:0812.
    hamuban sült pogácsa ? 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  30. moncsi31
    Offline
    2006. március 16. 13:0511.

    ha virágmézből csinálod és hagyod sütisdobozban, vagy zacskoban egy pár napig akkor megpuhul és sokáig puha marad

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (8)
    2006-03-16  13:01
  31. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:0310.

    Fhuuu, ez jól hangzik! Na, ilyesmikre gondoltam, köszi!!!  

    Puncs-szelet beválós receptje valakinél?  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (5)
    2006-03-16  12:58
  32. mogyi*
    Offline
    2006. március 16. 13:039.

    Linzeres sütik.

    Szerintem a legegyszerűbb, szinte semmi nem kell hozzá, finom és elronthatatlan:

    10 deka cukor
    20 deka vaj
    30 deka liszt
    pici tejföl
    1 citrom reszelt héja
    1 narancs reszelt héja
    baracklekvár

    A tésztát összekevered, összegyúrod, fél órára hűtőbe rakod. Szaggatsz belőle kerek formákat és középen lukacsosakat, sütőbe teszed, kb 180-200 fokra, 12-15 perc alatt kész, lekvárral összeragasztod. Minél tovább áll el, annál finomabb.  

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  33. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:018.
    A mézes jó erre az esetre az biztos, csak az olyan "száraz", valami töltelékesre gondoltam. Tudom, mennyi bajom van... 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_389601 (6)
    2006-03-16  12:59
  34. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 13:007.

    A muffin elállós süti? Nekem nem úgy tűnt!  

    De lehet igazad van, csak egyenként be kellene csomizni! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512533 (4)
    2006-03-16  12:56
  35. moncsi31
    Offline
    2006. március 16. 12:596.

    Én mézest szoktam sütögetni az hónapokig eláll (a karácsonyi most fogyott el, és semmi baja nem volt)

    Vagy süthesz szalakálit, vagy linzert vagy darált kekszet. Én más elállós tésztát nem szoktam sütni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  36. Torolt_felhasznalo_284513
    Torolt_felhasznalo_284513
    Offline
    2006. március 16. 12:585.

    Brownies

     

    sütő 180 fokra előmelegít. Mikroban megolvaszt 7,5 deka vajat, 12 deka étcsokit. Ha kihűlt, hozzákutyul 3 tojást, 1 cs vanilincukrot, 15 deka cukrot. Egy másik tálban összekever 3 ek lisztet, 2 ek kakaóport, picike sót, 1 tk sütőport. A két tál tartalmét összekutyul, bele 4 ek tejföl és amit még szeretnél bele (kókuszreszelék, mazsola, dió, aszalt sárgabarack-darabkák, kukoricapehely, fehércsoki-darabkák, etc). Kivajazott kistepsiben (az enyém kb 20 centiszer 23-as, így lett cirka 4-5 centi magas) 40 percig süt. 30 percig hűl a tepsiben, utána kiborít, felkockáz, hamm. Jó étvágyat :-)

     

    én ezt így kaptam anno, egy lányzótól aki angliában él. a süti isteni

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  37. Torolt_felhasznalo_512533
    Torolt_felhasznalo_512533
    Offline
    2006. március 16. 12:564.

    Szia!

    Bármilyen linzeres tésztájú dolgot készítesz, az sokáig eláll: szilveszter sütemény, isler, rácsos lekváros sütik. Jó még a zserbó, de az egyszerűbb piskóták, muffinok is elállnak pár napig. Ezeknek millió és egy változata létezik  .

    Jó sütögetést!
    csoki

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  38. saxo
    Offline
    2006. március 16. 12:563.
    Erre való a muffin.  Bár nemtudom hány napig kell elállnia, de nagyon jól lehet csomagolni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  39. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    Offline
    2006. március 16. 12:432.
    Keresgéltem a neten, de mindenképp kipróbáltakat szeretnék, mert egy párszor már ráfáztam és nincs időm sajna  kísérletezgetni...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42