Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Sokáig elálló sütik

Torolt_felhasznalo_965233
Torolt_felhasznalo_965233
Létrehozva: 2006. március 16. 12:42

Sziasztok!

Olyan sütemények receptjeit keresem, amelyek az elkészítés után is sokáig fogyaszthatóak maradnak. Párom többször utazik, jó lenne olyan sütit dobozolni neki, amit a pár nap alatt megeszegethet

A puncs szelet jutott eszembe elsőként, az otthoni szakácskönyv alapján el is készítettem, de nem lett az igazi...

Várok minden elállós sütireceptet!!!

Köszönöm szépen Mindenkinek!

still

41 hozzászólás
  1. 2006. március 26. 12:4041.
    Sziasztok!

    Ez egy sokáig jól elálló süti, és még egyben tipp a maradék tojásfehérje felhasználásához is

    Püspökkenyér

    Hozzávalók:

    5 deka dió darabos
    5 deka mogyoró "
    5 deka csoki apróra vágva

    5 tojás fehérje
    5 deka olvasztott langyos vaj
    10 deka rétes liszt
    15 deka porcukor
    csipet só
    (csipetnyi sütőpor)

    A tojásfehéjét a csipetnyi sóval habosra verjük, bele a porcukrot, azzal tovább verjük amig jó fényes lesz. Pár csepp citromlevet is lehet bele tenni. Ha teljesen kemény a hab, óvatosan hozzákevejük a dió -csoki, stb. darabkákat, végül lazán beleforgatjuk a vajat és a lisztet. Kikent, lisztezett őzgerincformában, előmelegített sütöben sütjük, tűpróbáig.

    Természetesen a belevalókat kedvünk és éléskamránk lehetőségei szerint bátran variálhatjuk, illetve több mindent is beletehetunk, pl. kandirozott gyümülcsöt, darabolt birssajtot, mazsolát, mandulát, aszalt, apróra vagdalt gyümölcsöt, stb. Amikor elapritjuk a hozzávalókat, meg kell egy kis liszttel hinteni, akkor nem ragadnak össze és nem süllyednek le a forma aljára.
    Fóliába csomagolva egy hétig is jó, ha kitart addig!
  2. Torolt_felhasznalo_727158
    Torolt_felhasznalo_727158
    2006. március 23. 14:1340.

    A sósperec receptje a következő:

    80dkg liszt,36 dkg zsír,1 dl tej,5 dkg élesztő,2 dkg só,1 dl fehérbor,2 evőkanál tejföl.

    Az élesztőt megfuttatjuk a tejben,majd összekeverjük a többi hozzávalóval.Fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval kiszaggatjuk.Tetejét megkenjük tojással és meghintjük enyhén sóval.Forró sütőben halványra sütjük.

    Ebből a tésztából rudakat is lehet csinálni,és a tetejét egész köménymaggal megszórni.

    Sok szerencsét hozzá,remélem aki kipróbálja annak beválik!

  3. emp
    emp
    2006. március 20. 22:3739.
    A kacsintós, az zárójel bezárás akart lenni, bocs!
    előzmény:
    emp (38)
    2006-03-20  22:36
  4. emp
    emp
    2006. március 20. 22:3638.
    Többnyire narancshéjjal, sok-sok csokival, dióval, aszalt és kandírozott gyümölccsel csinálom, teszek bele fahéjat, vagy mézeskalács fűszert, vagy kínai ötfűszert, jó sok porcukrot a tetejére (miután annyira hűlt, hogy nem olvad rá, azonban sajnos nem áll el, mivel megeszi a népem azonnal...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  5. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2006. március 20. 21:4337.
    Na ilyesmit sutott a parom mamaja amikor a fiuk a koleszban laktak, Kanadabol kuldte, plusz meg annyi, hogy rummal jol meglocsolta. Evekig is elall, egyszer talaltak a padlodeszka alatt egyet amit a mama eldugott evekkel azelott karacsonyra, aztan elfelejtette. Azt mondjak akkor lehetett jo 6-7 eves a suti, majdnem fekete volt, de a legfinomabb amit valaha kostoltak. Amugy Angliaban a karacsonyi sutit nyaron sutik, es Decemberig erlelik, ugyhogy az is tuti )
    előzmény:
    ikra (24)
    2006-03-16  13:30
  6. 2006. március 20. 20:3335.
    Meg is kaphatnánk a receptjét ennek az isteni finom, omlós perecnek? 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_727158 (33)
    2006-03-20  17:31
  7. 2006. március 20. 19:1534.
    Nálunk mindig is a karácsonyi bejgli volt a legtartósabb. A végén úgy kellett kihajítani.  
  8. Torolt_felhasznalo_727158
    Torolt_felhasznalo_727158
    2006. március 20. 17:3133.

    Sós perecet nem próbáltátok?Isteni finom,omlós és sokáig eláll.Ja és a lényeg hogy nem drága!Rengeteg kijön 1 adagból.

  9. Torolt_felhasznalo_754411
    Torolt_felhasznalo_754411
    2006. március 16. 15:1732.

    Kedves Erika!

    Én ma már meg is sütöttem.

    Egyetlen nagy baj van vele..ez nem is áll el sokáig!!! 

    Már csak a fele van meg..annyira ízlik a családnak!    

    Köszönöm: Pitypang

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (5)
    2006-03-16  12:58
  10. 2006. március 16. 14:1131.
    Ja és nem kell nagy problémát csinálni belőle, ha nem raksz bele mindent (pl. citrom-nari héjat nem mindig szoktam), sőt a fűszereket gyakran a Kotányi mézes fűszerkeverékkel helyettesítem.

    Kedves fórumtársam pedig egy az egyben a Kotányis zacsi hátán lévő receptet csinálja, az is bevált.
    előzmény:
    Delilácska (30)
    2006-03-16  14:09
  11. 2006. március 16. 14:0930.
    Az én bevált mézesem (hónapokig eláll - bár nincs ideje...)
    Itt találtam valamelyik fórumon néhány éve, azóta ezt csinálom Karácsonykor és máskor is.

    Mézespuszedli Nagymama módra

    Hozzávalók:
    1/4 kg méz,
    1/2 kg liszt,
    12 dkg vaj vagy margarin,
    10 dkg cukor,
    1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
    1 kávéskanál szódabikarbóna,
    1 kávéskanál fahéj,
    1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
    reszelt narancshéj vagy citromhéj
    Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
    A tetejét diszitem tetszés szerint.

    Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.
  12. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    2006. március 16. 13:4729.

    Hát én sem nevezném magam ügyetlennek  

    No, meg lehetne próbálni mégis? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512533 (28)
    2006-03-16  13:44
  13. Torolt_felhasznalo_512533
    Torolt_felhasznalo_512533
    2006. március 16. 13:4428.

    Szia!

    Nagyon-nagy kérés lenne, hogy küldd el nekem azt az ősrégi cukrászkönyvet? Teljesen véremben van az alkotás  . Hm?

    előzmény:
    newsees (27)
    2006-03-16  13:37
  14. 2006. március 16. 13:3727.

    Te is a cukrászdai puncsszeletre buksz igaz ? Nos én egy ősrégi cukrász könyvet kaptam e-mailben, na abban le van írva hogyan kell csinálni (gondolom) az igazit.

    Nem tudnád megcsinálni hidd el nekem, teljesen bonyolult legalábbis leírva. Marad tehát a mű puncsszelet. Ez egyébként sem olyan utazós dolog, inkább hamm bekapós dolog  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  15. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    2006. március 16. 13:3526.

    Dehogynem, ott a töltelék!!

    Köszi, ez nagyon jó!!

    előzmény:
    ikra (24)
    2006-03-16  13:30
  16. 2006. március 16. 13:3024.
    Ez karácsonyi süti, nem is olcsó, de isteni finom, és sokáig eláll, már ha megmarad . Igaz, nem krémes, de nekem nagyon ízlik.

    Gyümölcskenyér gazdagon

    Hozzávalók: 15 dkg kristálycukor, 5-6 tojás (kisebből 6, nagyobból elég 5), vanillincukor, 15 dkg liszt, 1/2cs sütőpor,egy csipet só, reszelt citromhéj, és összesen 60 dkg vegyes tötelék: aszalt / kandírozott gyümölcsök, magvak (dió, mogyoró, mandula), étcsoki, mazsola, stb.

    Elkészítés: A kristálycukrot és a vanillincukrot a tojásokkal habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a sót, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Ezután beleteszem a tölteléket, ami összesen 60 dkg: apróra vágott étcsokit, kandírozott gyümölcsöt, birsalmasajtot, apróra vágott diót stb.
    A töltelében a "szárazabb" (dió, mogyoró, mandula) és a "nedvesebb"(kandírozott, csoki) anyagok aránya lehetőleg kb.50-50% legyen. Vajazott, lisztezett őzgerincformába simítom, ez kb két kisebb őzgerincnyi mennyiség.
    Előmelegített, forró sütőbe teszem, 2-3 perc múlva takarékra állítom a lángot. Amikor a tészta elkezd színesedni (kb 10 perc), alufóliával beborítom, különben megég (!).
    Közepes sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kivettem, kiborítom a formából, és még melegen vastagon bekenem vajjal és jól megporcukrozom, ettől "porcukorkérget" kap. Hűlés után alufóliába csomagolva sokáig eláll hűtés nélkül. Isteni!!! A tészta alig látszik a sok tölteléktől.
  17. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    2006. március 16. 13:2323.

    Az Auchanba, Dr. Oetker termék.

    Nem tudom megmikrózni. Uticsomagba lesz! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512533 (20)
    2006-03-16  13:22
  18. Torolt_felhasznalo_380291
    Torolt_felhasznalo_380291
    2006. március 16. 13:2322.

    Banános sütik (kb. 40 db) (én ilyet mindig csinálok, ha elutazunk)

    A.: Egy tálban összekeverünk: 1 kk. vaníliás cukrot, 300 g lisztet, 1 kk. sütőport, 1 csipet sót

    B.: Egy tálban összepaszírozunk 130 g banánt.

    C.: Egy tálba apróra tördelünk 250g csokit és 125g diót.

    Egy nagyobb méretű tálban habosra keverünk 80g Ramat, 160g kristálycukrot, hozzáadunk 1 tojást, majd bele A-tálat, keverés, bele B-tálat, keverés, bele C-tálat, keverés.

    Tepsit kikenni vajjal, teáskanállal magas halmocskákat rakni egymástől kb. 5cm-re. 190 fokos sütőben kb. 13 percig kell sütni.

     

    Diós kifli (1 nagy tepsinyi)

    10 dkg darált diót, 28 dkg lisztet és 7 dkg porcukrot összekeverni, majd 21 dkg margarinnal összegyúrni. Apró (egy falatnyi) kifliket formázni, és a sütő legfelső részén 2-es fokozaton 10-15 percig sütni (könnyen odaég!).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  19. Torolt_felhasznalo_965233
    Torolt_felhasznalo_965233
    2006. március 16. 13:2221.
    Olyat is szoktam, de egy napig jó, utánna szikkadt. Méééér??? 
    előzmény:
    Werbunga (19)
    2006-03-16  13:20
  20. Torolt_felhasznalo_512533
    Torolt_felhasznalo_512533
    2006. március 16. 13:2220.

    Hú, a minimuffinsütők nagyon jók, pont egy falatnyi fér beléjük!   Hol sikerült venned?

    Szerintem ne aggódj, rakd be jól záródó műanyag dobozba és evés előtt mikrózd meg, nem lesz semmi baj vele.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (16)
    2006-03-16  13:14
  21. 2006. március 16. 13:2019.
    Apró sajtos rudacskák. Anyukám mindig dobozolja, s még két hét után is finom!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
  22. 2006. március 16. 13:2018.

    OFF

    Sajnos a sokáig elálló sütit még nem találták fel....  Soha nem is fogják mert a "gyorsan fogyót" már rég kitalálták.

    Olyan ez mint a mindent elsöprő erő találkozása a legyőzhetetlen akadállyal  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965233 (1)
    2006-03-16  12:42
1 2

Legnépszerűbb cikkek