Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

TUTI TORTA

nazaret
Létrehozva: 2006. március 8. 11:47


Sziasztok![/align]

Jövő héten szülinapi tortát kéne készítenem, de még életemben nem sikerült olyan tortát előállítanom, aminek mind az íze, mind a kinézete jó

Kérlek írjatok nekem recepteket, amivel biztosan nem fogok beégni 30 ember előtt!!! Olyanokat várnék, amiket sütni kell, vagyis nem túrótorta vagy hasonló, mert azt nem igazán szeretjük.

Nagyon köszi mindenkinek: egy kezdő konyhatündér

  1. Torolt_felhasznalo_558596
    Torolt_felhasznalo_558596
    2006. március 10. 07:5543.
    Köszönöm  
    előzmény:
    kriszmam (39)
    2006-03-08  15:19
  2. 2006. március 8. 20:2542.
    Köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_518360 (40)
    2006-03-08  20:09
  3. 2006. március 8. 20:2541.
    Semmi gond! Én is itt élek..
    előzmény:
    nazaret (31)
    2006-03-08  12:53
  4. Torolt_felhasznalo_518360
    Torolt_felhasznalo_518360
    2006. március 8. 20:0940.

    Szia!

    Megnéztem az oldaladat, hát nagyon szép és nagyon jó receptek és fotok vannak ott! Gratulálok!Azt hiszem több receptedet is ki fogom probálni!. 

    előzmény:
    latsia (27)
    2006-03-08  12:28
  5. 2006. március 8. 15:1939.
    Gratulalok, nagyon szepek!!!!      
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_558596 (38)
    2006-03-08  14:45
  6. Torolt_felhasznalo_558596
    Torolt_felhasznalo_558596
    2006. március 8. 14:4538.

    Szia

    Bármilyen ízű tortámnak ez az alapja:

    Kerek, 3 piskótás, 2x töltött torta (magas)

    Sütni kell hozzá 3 db piskótát (vagy vegyél), ami a következő:
    4 tojás fehérjét felverni, belekeverni 4 evőkanál cukrot, utána bele a 4 tojás sárgáját, végül a 4 evőkanál lisztet fél csomag sütőporral. Ezt kell megsütni háromszor, mert ez egy piskótának az adagja.

    Krémet kell főzni 4 evőkanál lisztből és fél liter tejből, jó sűrűre, majd kihűteni.

    Ki kell keverni 1 cs Rama margarint 20-25 dkg porcukorral, majd  a kihűlt főzött krémmel összekeverni.

    Eddig ez az alap. Krémet lehet ízesíteni, attól függően, hogy milyen ízű tortát szeretnél:
    - vaníliás: vaníliáscukor, vagy vanília aroma hozzá
    - csokis: kakaóport hozzá
    - mandulás: mandula aromát hozzá
    - gesztenyés: 1 - 1,5 cs. gesztenyepürét hozzákeverni
    - diós: darált diót hozzá
    - kókuszos: kókuszreszeléket és kókusz aromát hozzá.

    Ha kész a krém, akkor csak meg kell tölteni a piskótákat, majd kívülről bekenni az egészet, és díszíteni.
    Lehet hogy bonyolultnak tűnik, de nem az, csak ne alkalomra csináld az első, hanem előbb próbáld ki otthonra.
    Rakok fel pár képet is az általam készített tortákról, hátha ötletet merítesz belőle.

    Sok sikert a sütéshez, csak bátran!!!  

    előzmény:
    nazaret (1)
    2006-03-08  11:47
  7. 2006. március 8. 14:3037.
    Nagyon köszönöm lányok
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_342750
    Torolt_felhasznalo_342750
    2006. március 8. 14:0936.

    Mandulás Fehércsokis torta:

    -egy fehér vagy kakaós tortalap(ezt félreteszed egy kis időre)

    -3db 10dkg-os táblányi fehércsoki(én tibi vagy boci csokit szoktam venni)

    -5dl habtejszín

    -szeletelt mandula

    -3 csomag dr Oetker habfixáló                                        Elkészítés:Az egyik tábla csokiból zöldséghámozóval forgácsokat csinálsz(érdemes előtte hűtőbe rakni, de ha látványosabbat akarsz most láttam sztracsatellás csokit a bociból&nbspezeket a forgácsokat visszarakod a hűtőbe. Utánna összetördeled és megolvasztod a fehércsokit(önts alá egy-két kanál tejet!)Előveszed a jól lehűtött tejszínt és habbá vered 2, 5csomag fixálót beleszórsz(ettől kemény marad a hab)és a már kissé kihűlt de még folyékony csokit(baileyst vagy mandulalikőrt is tehetsz bele egy evőkanálnyit) is bele csurgatod, elkevered. És egy fél órára hűtőbe teszed! Addig felszeleteled a tortát kb. 3részre és előkészíted a mandulát meg a csokiforgácsokat.A krémmel megkened a tortát a rétegek közé elosztva a piskótára szoktam szórni a maradék habfixálót így nem "áznak el"a rétegek (érdemes beszerezni egy kenő spatulát(vagy minek hívják?)egymásra teszed a rétegeketés úgy osztod el a krémet hogy a külsejét is ezzel kell bekenned! A tetejére jusson több az oldalát úgyis mandulával "tapicskolod be"oda kevés is elég . A tetejére kellenek a csokiforgácsok-picit nyomkodd bele a krémbe hogy jobban ottmaradjanak. Mehet a hűtőbe és egy óra múlva lehet enni!

     

    előzmény:
    nazaret (22)
    2006-03-08  12:18
  9. Torolt_felhasznalo_614182
    Torolt_felhasznalo_614182
    2006. március 8. 13:2235.

    Meggyes tiramisutorta.

    Hozzávalók 12 szelethez:

    4 tojás, 30dkg cukor, csipetnyi só, 2cs vanilliás cukor, 10dkg liszt, 5dkg étkezési keményítő, 1tk sütőpor, 50dkg meggy, vagy 720ml befőtt, 75dkg turó, 75dkg mascarpone vagy nemsózott krémsajt, 4ek citromlé, 5ek mandula likőr, 13db babapiskóta, 1-2ek kakópor.

    díszitéshez:

    tetszés szerint meggy, tejszinhab.

    Elkészítés:

    1:A tojások fehérjét 12,5dkg cukorral sóval és 1cs vanilliás cukorral kemény habbá vejük.Beledolgozzuk a tojássárgákat majd beleszitáljuk a keményitövel és a sütőporral elkevert lisztett.Az alján sütőpapirral kibélelt 26cm-es kapcsos tortaformába simitjuk és előmelegített sütőbe 175c fokon kb:25p-ig sütjük.

    2:A meggyet lecsöpögtetjük.A turót a mascarponéval, citromlével, maradék cukorral és a vanilliás cukorral összekeverjük.A meggyet a krém 3/4részébe forgatjuk a maradék krémet a hűtőbe rakjuk.

    3:A kihült tortalapott 1/2-be vágjuk.Az alsó lapott likőrrel meglocsoljuk és karimát pattintuk köréje.Rásimitjuk a meggyes krémet, a felsölappal befedjük és 2órára hütőbe rakjuk.

    4:A karima eltávolitása után a tortát a félretett krémmel körös körül bevonjuk és a babapiskotákat az oldalába nyomkodjuk.Tetejét kakóporral vastagon megszorjuk és a meggyel, tejszinnel díszitjük.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2006. március 8. 13:0434.
     
    jó lesz a nagy is, nem kell nagyobb  
    előzmény:
    nazaret (33)
    2006-03-08  12:59
  11. 2006. március 8. 12:5933.

    Ugyanmár, senkit nem zavar

    és a nagyobbel jobban hangzik mint a nagyobbal  

    előzmény:
    dolgozó (32)
    2006-03-08  12:53
  12. 2006. március 8. 12:5332.
    tuttam hogy nem javítod ki a hibákat   
    előzmény:
    nazaret (30)
    2006-03-08  12:52
  13. 2006. március 8. 12:5331.
    te jó ég! Bocs, csak nagyon vaksi voltam  
    előzmény:
    latsia (27)
    2006-03-08  12:28
  14. 2006. március 8. 12:5230.

    Ezt priviben kaptam, a topikból kiderül kitől  

    svájci rizstorta
    4-6 személyre
    200g fött rizs
    150g mélyhütött leveles tészta
    2.5 dl tejszín
    90g porcukor
    100g sárga- és öszibarackbefött vegyesen
    4 tojás
    diónyi vaj
    0.5 dl illatos likör

    Kivajazunk egy mély kb. 1 liter ürtartalmú sütöformát. A felengedett leveles tésztát 2/3- 1/3 arányban kettéosztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, a nagyobbel kibéleljük a sütöformát, de ügyeljünk arra, hogy a tészta a szegélyeken 2-3 cm-t lelógjon, mert aztán vissza kell hajtanunk. A kisebb lapot félretesszük.
    A kihült fött rizst egy mélyebb tlba tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a 4 tojássárgáját, a lecsepegtetett és felaprózott gyümölcsbeföttet, valamint  alikört és jó alaposan összedolgozzuk.Kemény habbá verjükegy csipet sóval a tojások fehérjét és óvatosan, hogy össze ne törjön, a masszához keverjük és a formába simítjuk.Visszahajtjuk a forma szélén lelógó tésztacsíkokat majd befedjük a félretett lappal, a széleken kicsit összenyomkodjuk, hogy jól zárjon.Elömelegített sütöbe tesszük 180C fok pirosra sütjük 30-35 perc.A sütöböl kivéve 5-10 percig pihentetjük, aztán tálra borítjuk. Csak teljesen hidegen szeleteljük.
    Tetejét bevonhatjuk csokimázzal vagy likörrel hígított baracklekvárral

    Sok sikert nálam nyerö 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2006. március 8. 12:4629.
    De jó röppenek!
    előzmény:
    latsia (27)
    2006-03-08  12:28
  16. 2006. március 8. 12:3728.

    a mindmegettés túrótortánál pl. nyoma sincs piskótának, az tömény zselatinos túró, tetején gyümi szintén zselében!

    kutyul, formába önt, hűt, megeszi a finomat amit alkotott!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_437361 (12)
    2006-03-08  12:01
  17. 2006. március 8. 12:2827.

    Szia Nazaret!

    Kukkants be hozzám, sok sütit találsz, amiket mind elkészítettem és a fotója is mindnek ott van! 
    http://www.gportal.hu/portal/latsiakonyhaja/

    előzmény:
    nazaret (1)
    2006-03-08  11:47
  18. 2006. március 8. 12:2726.
    Ojjjj, én azt hittem nem kell.... legalábbis én csak összekevrtem és betettem a hűtőbe... elég borzalmas lett   talán ezért  
    előzmény:
    van26 (25)
    2006-03-08  12:25
  19. 2006. március 8. 12:2525.
    Bocsi, nem vagyok házitündér, de a túró tortát nem kell sütni?!  
    előzmény:
    nazaret (1)
    2006-03-08  11:47
  20. Torolt_felhasznalo_640408
    Torolt_felhasznalo_640408
    2006. március 8. 12:2024.

    Ugyanez a piskóta könnyen átvariálható gesztenyéssé:

    Guszti-geszti torta (ezt a lüke nevet a másik ünnepelt adta a tortának :D )

    U.a a piskóta megsütése. 1 kg gesztenyemasszát (4 csomag) pici tejszínnel vagy habalappal kemény krémmé  kell keverni. Az alsó lapot megkened (akár vastagon is) gesztenyével, rá egy réteg habfixálóval felvert tejszínhab, vagy habalap (a habalap az itt is tuti). Rá a középső piskótalap. Azt is megkenni egy réteg gesztenyével és egy réteg tejszínhabbal, majd rá a piskóta teteje. Díszíteni ugyanúgy lehet mint az előzőt, de a fantáziád szárnyalhat.

    előzmény:
    nazaret (1)
    2006-03-08  11:47
  21. 2006. március 8. 12:1923.

    Meggyes tiramisutorta )

    hú de izgatott lettem!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_614182 (21)
    2006-03-08  12:17
  22. 2006. március 8. 12:1822.

    Igen, kérem szépen

    Ezért is írtam lányok, hogy olyan recept kéne, ami bevált már... "sokszor" csináltam ugyanis neten levőkből, de valamit mindig elrontottam rajta, pl a csokimázat nem tudtam felrakni rendesen, és nagyon randa lett )))

    Nagyon aranyosak vagytok!  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342750 (20)
    2006-03-08  12:14
  23. Torolt_felhasznalo_614182
    Torolt_felhasznalo_614182
    2006. március 8. 12:1721.
    Szia nekem van sok finom torta receptem a nevüket ide írom ha valamelyik tetszik szólj és beírom hogy kell csinálni.Ünnepi Öszibarack torta,Rumos meggyes torta,Különleges meggytorta,Mentolkrémes torta,Joghurtos melba torta,Meggyes tiramisutorta,csillagvarázs torta.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_342750
    Torolt_felhasznalo_342750
    2006. március 8. 12:1420.

    Tudom hogy "gázul" hangzik de ne szégyellj kész piskótát venni-legalább nem kell a sütés miatt aggódnod ! És egy jó krém készítése is elég macerás lehet. Egyszer kipróbáltam a stahl-féle fehércsokis tortát. Isteni lett! És szép is volt-ha érdekel a recept megkeresem szívesen mert a neten nem volt fent 

    előzmény:
    nazaret (1)
    2006-03-08  11:47

Címlap

top