Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Streptococcus a hüvelyben

fagor
Létrehozva: 2006. március 3. 11:31
Sziasztok,

Mennyire kell komolyan venni ezt a dolgot? A nőgyógyászom ezt a bacit találta és felírt rá kúpot+gyógyszert(penicillin) és visszamentem újból megvizsgáltatni magam és mindig jelen van a baci.. azt mondta a doki,hogy most másik antibiotikummal kell próbálkozni..

utánaolvastam és megoszlanak a vélemények ezzel a bacival kapcsolatosan.. valaki azt írja,hogy nem árthat a jelenléte csak szüléskor veszélyes,más pedig azt,hogy jobb kiírtani..
én csak azt tudom,hogy gyűlölöm az antibiotikumokat és totál legyengítenek és megint kell csinálnom egy kúrát...

valakinek volt már hasonló? mivel kezelte ki? esetleg van valami természetes csodafű vagy bármi ami nem szintetikus dolog,ami elpusztítja ezeket???

érdekel a véleményetek is,miszerint ha nem szeretnék még szülni,mindenáron ki kell-e pusztitani és kinek mit mond a nőgyógyásza ezzel kapcsolatosan.

köszi
  1. Torolt_felhasznalo_759197
    Torolt_felhasznalo_759197
    2008. november 15. 09:2840.

    Valakit meg erdekel ez a tema????

    Szivesen olvasnek meg informaciokat a Sterptococcus agalactiae virusrol!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_463324
    Torolt_felhasznalo_463324
    2007. május 18. 12:3539.
    Sziasztok!

    Nekem azt mondta az orvos, hogy vegyes baktérium okozta gyulladásom van, és ez havi rendszerességgel érezhető. Most baktériumtenyésztést fog csinálni, amiből kiderül milyen baci, és mivel lehet kiírtani.
    Ti hova mentetek orvoshoz? Kórházba vagy magánrendelésre? Egyáltalán, csinálnak ilyen vizsgálatokat kórházi szakrendelésen? Ha igen, hol?

    Üdv
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_248009
    Torolt_felhasznalo_248009
    2007. május 15. 09:3738.
    Sziasztok!

    Nekem is a streptococcus agalictae baktérium mutatkozott a 37. hétben levett hüvelyváladékomból. Az orvosom Dalacyn-t írt fel. A gyógyszert és a hüvelykrémet is. A gyógyszerből napi 4-et kell szednem, nyolc napon keresztül, a krémet pedig 7 napon át kell használni. Bízom benne, hogy eltűnik ez a dög a szervezetemből, mert én is undorodom az antibiotikumoktól, és nagyon nem szívesen szedem be a gyógyszert, de nem szeretném megkockáztatni, hogy a babának valami baja legyen. Ráadásul az ára sem csekély, 5000 Ft-ot fizettem a patikában.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2007. január 10. 17:0037.

    és ezt is:

    A „B” csoportú Streptococcus baktérium a múlt század 70-es évei óta ismert, mint az újszülöttek olykor végzetes megbetegedésének kórokozója.
    A baktériumot a terhesek 10-30 százaléka hordozza a hüvelyben vagy végbélben. Ez nem kóros, betegséget felnőtteknél nem okoz, és legtöbbször tünetmentes. Az újszülöttek viszont olykor fertőződhetnek a születéskor, ami súlyos és maradandó következményekkel járó szeptikus megbetegedést idézhet elő.
    Ha semmit nem teszünk ellene, akkor 1000 szülésből 2-3 újszülött születik ilyen betegséggel. Szerencsére ez csak a baktériumot hordozó terhesek a kb. két százaléka.
    Az 1980-as évek vége óta vannak a világon próbálkozások a fertőzés megelőzésre. Magyarországon kétféle módszer terjedt el. 2005. decembere előtt osztályunkon –az általánosan elterjedt módszer szerint- a rizikócsoportba tartozó terheseknél (idő előtti burokrepedés, koraszülés stb.) szülés alatt antibiotikum adtunk.
    A jelenlegi eljárás szerint 35-37. héten a hüvelyváladékból tenyésztésre mintát veszünk. A minta alapján meghatározzuk, hogy kinek a hüvelyváladéka tartalmazza a baktériumot. Pozitív lelet esetén az újszülött fertőződésének veszélye huszonötször akkora, mint negatív leletnél. Mivel a baktérium véglegesen nem tüntethető el a szervezetből, így hordozása a várandósság alatt kezelést nem igényel. Fontos viszont tudnunk a jelenlétéről, mivel így a szülés alatt vénás antibiotikum adásával az újszülött fertőződését megakadályozhatjuk. Koraszülésnél, fájások megindulása előtt elfolyt magzatvíz esetében továbbra is adunk antibiotikumot.
    Bár ez a módszer amerikai adatok szerint nagyobb arányban előzi meg a betegséget, mint a korábbi, még így is csak az esetek 80-95 százaléka gátolható meg. 100 százalékos módszer a tudomány mai állása szerint sajnos nincs.
    Megszületés után az újszülött fokozott megfigyelése szükséges. Amennyiben a szülés alatt két adag antibiotikumot kapott az édesanyja, és az újszülött tünetmentes, akkor további teendő nincs. Ha a szülés hamarabb lezajlott és a szülőnő nem kapta meg a megfelelő megelőző gyógyszert, akkor az újszülöttől tenyésztésre mintát és vért vesznek. Ennek és a tüneteinek függvényében kap az újszülött antibiotikumot.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2007. január 10. 16:5436.

    én ezt találtam a témában, hátha segít:

    Kérdés:
    Hogyan terjed a streptococcus?
    Válasz:
    A Streptococcus elnevezés igen nagy baktérium-családot ölel fel, ezek más és más tulajdonságokkal rendelkeznek.
    A család leggyakoribb kórokozó jelentőséggel bíró törzse az ú.n. béta haemolizáló Streptococcus, vagy Str. pyogenes. Ez általában a felső légúti fertőzéseket (torok- és mandulagyulladás) illetve egyes törzsei a skarlátot - közismert fertőző betegség - okozza. Ugyancsak ezek a felelősek - a fertőzés után kialakuló - ú.n. második betegségeknek, mint a korábban gyakoribb rheumás láz, vesegyulladás, szívizom-gyulladás. Cseppfertőzéssel terjed.
    Azon kívül van az ú.n. Sterptococcus agalactiae, amely a női hüvelyváladékban telepedhet meg, és adott esetben - a szülés során - kontakt úton fertőzheti az újszülöttet. Napjainkban ez is igen komoly kóroki jelentőséggel bír.
    Továbbá a Sterptococcusok egyik vállfajaként tarthatók számon az ú.n. Eneterococcusok, melyek a bélcsatornában telepedhetnek meg, és így okozhatnak véráram útján fertőzéseket.
    Vannak egyéb - kisebb jelentőséggel bíró - a szájüregben is kimutatható, ú.n. anaerob (levegő/oxygénhiányos térben is növekvő) törzsek, melyek ritka esetben a nyál útján terjedve okozhatnak betegséget.
    De összefoglalva: az az érzésem, hogy a legnagyobb jelentőséggel az első csoport bír.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2007. január 10. 16:3335.
    Sziasztok!

    Én is streptococcussal küszködök, 24 hetes terhes vagyok most, de nem emiatt írok, aa lényeg, hogy utánanéztem ennek az olajfalevél kivonat dolognak és itt: http://www.freeweb.hu/egeszsegesen/olajfalevel_kivonat.html

    azt írják nagy lóbetűkkel, hogy várandósoknak nem adható. Sajnos okos tanáccsal nem tudok szolgálni, bár kísérletezgetek és ha bejön, közzéteszem
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_691461
    Torolt_felhasznalo_691461
    2006. március 17. 00:0034.

    Bár ez utóbbiból nem sok minden derül ki.  

    Mindenesetre a Kismamás cikket érdemes elolvasni.  

    Remélem mindenkivel minden rendben lesz (van), és egészséges babáink születnek! 

    Majd még benézek azért, szülés után pedig megírom a tapasztalataimat!

    smiti (38+2)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_691461 (33)
    2006-03-16  23:54
  8. Torolt_felhasznalo_691461
    Torolt_felhasznalo_691461
    2006. március 16. 23:5433.
    Kérdés:
    Terhességem utolsó hónapjában a hüvelyváladékból Streptococcus Agalactiae-t tenyésztettek ki. Nőgyógyászom a szülés alatti antibiotikum adását javasolta. Mivel nem nála szültem, nem vagyok biztos, hogy megkaptam. Kérdésem: mit okozhat ez a kezeletlen fertőzés a babánál.
    Válasz:
    Az említett baktérium a születés után kialakuló fertőzések egyik igen fontos okozója.
    Részben korai, részben kései fertőzéseket okozhat. Ezen kórképek lehetnek az egész szervezetet érintő, szisztémás betegségek, de okozhat tüdőgyulladást, agyhártya-gyulladást is.
    Ugyanakkor az nem biztos, hogy a gyermek a szülés során megkapta a fertőzést.
    Nem értem, hogy miért nem tudja, milyen gyógyszert kapott. S ha nem tudja, miért nem kérdezi meg orvosától?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_691461 (32)
    2006-03-16  23:53
  9. Torolt_felhasznalo_691461
    Torolt_felhasznalo_691461
    2006. március 16. 23:5332.

    Sziasztok!

    Nekem is kimutatták a streptococcust agalactiae-t a 37. héten vett hüvelykenetből. Kaptam rá Semmicilint. Most nem tudom mizu a bacival, mert most nem szűrtek újra. (1 hét telt el) Ha "megérem" a jövőheti vizsgálatot, akkor tuti megnézik megint, hogy hatott-e. Ma úgy gondoltam utánaolvasok a dolognak, és őszintén mondom rendesen megíjedtem!!! 

    Erről az egészről a 2005. októberi Kismama is ír a:

    www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=19376 -n

    És a babaneten is volt orvos válaszol cikk:

    Kérdés:
    Gyermekünk január elején született császármetszéssel, 4100 g és 53 cm-rel. A magzatvízben streptococcus agalactiae baktériumot találtak.A baba három napos korától pentrexyl injekciót kapott reggel és este három napon át, otthon pedig napi kétszer két ml unasyl sziruppal folytatjuk a kúrát.
    Mit okozhat ez kisfiunknak a későbbiekben és mire kell esetleg fokozottan ügyelnünk emiatt? Kell-e ilyenkor az édesanyát és esetleg az apát is kezelni a baktérium ellen?
    Válasz:
    Az említett kórokozóval a születő gyermek a szülés során fertőződhet. Mivel az Ön gyermek antibiotikumot kapott, nagy valószínűséggel elkerülhető a későbbi megbetegedés.
    Azonban elvileg előfordulhat generalizált fertőzés, központi idegrendszeri gyulladás is. A szülők kezeléséről: tudomásom szerint ebben nem egységes a szülészeti gyakorlat. Elvileg jó lenne minden anyát a szülés előtti napokban szűrni – és erre vannak ajánlások, több helyütt be is vezették –, hogy időben felfedjük a születendő magzat veszélyeztetettségét, illetve a megfelelő terápiás módozatokat meg lehessen találni. Amennyiben az anyánál kimutatható ez a baktérium, úgy az két adag megelőző célzatú antibiotikum adással kezelendő.
    Hogy mire figyeljenek? Természetesen a legnyilvánvalóbb jele lehet az esetleges fertőzésnek a láz. Emellett a gyermek rossz állapota, gyengébb az étvágya, esetleg hány, rossz közérzet, megváltozott viselkedés, ahogy általában megfogalmazható: ha valamiért nem tetszik a gyerek, akkor kell orvosnak megmutatni.

    + van még egy, azt is bemásolom.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2006. március 16. 11:5631.
    nem vagyok kismama és babát sem tervezek a jövőben.
    én elfogadnám a verziódat,hogy a nők 80%-ában jelen van és nem okoz gondot de amikor az ember olyan paráztatásokat hall,hogy kismedence gyulladást és egyéb nyalánkságokat okozhat a s.coccus,akkor elgondolkozik..
    a meddőségről nem is beszélve...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_692551 (27)
    2006-03-15  13:48
  11. 2006. március 16. 11:5330.
    lelkiismeretes orvosok időt és pénzt nem sajnálva mégis megcsináljak a tesztet.
    előzmény:
    aloe_vera (28)
    2006-03-15  14:37
  12. 2006. március 15. 14:3929.

    Sziasztok lányok! Csatlakozom az előttem szólóhoz,ne antibiotikummal próbálkozzatok,hanem olajfa ,grapefruitmag csepp stb.Konkrét terápiát is tudok hozzá mondani.

    Miert nem aloe veraval? Mehpempovel? Megavitaminnal. Banfi fele hajszesszel?  Ne legyetek mar ilyen kuruzslok, az internetek keresztul, kepesites nelkul terapiat javasolni felelotlenseg.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_587389 (24)
    2006-03-04  13:58
  13. 2006. március 15. 14:3728.

    tudod számomra felfoghatatlan ,hogy alapból miért nem csinálják meg ezt a vizsgálatot az orvosok????

    miért kell 600 féle antibiotikummak kisérletezgetni,holott egy vizsgálatból pontosan megállapítanák,hogy mire lenne szükséged..

    ez egy vicc komolyan!

    A valasz ket szo: ido, penz.
    A rezisztencia teszt idobe kerul, ket-harom nap, az alatt a baci dolgozik, szaporodik.
    A rezisztencia vizsgalat peznbe kerul, meg maceras, el kell kuldni a laborba...

    előzmény:
    fagor (18)
    2006-03-03  13:34
  14. Torolt_felhasznalo_692551
    Torolt_felhasznalo_692551
    2006. március 15. 13:4827.

    Szia!

    Nem olvastam vissza, de a streptococcus csak szüléskor okozhat bonyodalmakat, a babának. Egyébként a nők 80 százalékának jelen van a hüvely flórájában. Nem okoz semmit, nincs ok rá, hogy kiirtsák onnan.

    Te kismama vagy, aki nemsokára szülni fog? Akkor antibiotikummal sajna ki kell irtani onnan, hogy a baba ne fertőződjön meg vele, mert az éretlen immunrendszere még nem birkózik meg vele.

    Egyéb esetekben nem kell foglalkozni vele. Ha valami panaszodat bizonyitottan ez a baktérium okozza, akkor is indokolt az antibiotikum kúra.

     

    előzmény:
    fagor (1)
    2006-03-03  11:31
  15. 2006. március 15. 12:5826.

    Szia!

    Most fedeztem fel a topicodat. Én csak a személyes történetemet tudnám elmondani. Nálam véletlenül sem csináltak ilyen szűrést. Nem is hallottam a streptococcusról.  Ahol én szültem ott nem volt gyerekorvos csak reggel 8-ra jött be, akkor vizsgálta meg a gyereket. Egyébként 2.30.-kor szültem. Én azt hittem minden rendben, erre jön az orvos, hogy a gyereknek légzéselégtelensége van stb. Elvitték rögtön a korára, intenzív osztály stb. Az ellenségemnek sem kívánom azt az érzést. Nagyon veszélyes dolog, szerencsére rögtön a streptococcusra  gyanakodtak, és elkezdték adni neki az antibiotikumot. A végső diagnózis B típusú streptococcus okozta veleszületett tüdőgyulladás. Szerencsére minden rendbe jött, teljesen egészséges!!! Holnap lesz 1 éves a kis drága!

     

    előzmény:
    fagor (1)
    2006-03-03  11:31
  16. 2006. március 4. 14:5825.

    milyen terápiára gondolsz?

    a grapefruit-os tippet már mástól is megkaptam köszönöm,kipróbálom!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_587389 (24)
    2006-03-04  13:58
  17. Torolt_felhasznalo_587389
    Torolt_felhasznalo_587389
    2006. március 4. 13:5824.
    Sziasztok lányok! Csatlakozom az előttem szólóhoz,ne antibiotikummal próbálkozzatok,hanem olajfa ,grapefruitmag csepp stb.Konkrét terápiát is tudok hozzá mondani.
    előzmény:
    fagor (1)
    2006-03-03  11:31
  18. Torolt_felhasznalo_916617
    Torolt_felhasznalo_916617
    2006. március 4. 11:4223.

    Szia!

    Ne szedj antibiotikumot! Nagyon veszélyes! Van természetes készítmény amellyel meg lehet gyógyulni! Olajfa levél kivonat!!

    Olvassátok el a múlt havi Természetgyógyász magazinban!

    E mellett lehet használni grapefruitmag kivonatot- de nem az alkoholosat! Irány a biobolt!

    előzmény:
    fagor (1)
    2006-03-03  11:31
  19. 2006. március 4. 11:3122.

    Szia!

    Most várom első babámat,8 hetes vagyok és nálam is van ez a streptococcus.Hüvelykúpot és Semicillint kaptam.Nem tudom ennek hatására-e,de nagyon meg vagyok fázva...A babára nézve ez a hüvelyi szülésnél veszélyes?Egyébként is idegesít,hogy terhesség alatt ilyen erős antibiotikumokat kell szedni..

    előzmény:
    gtoma (15)
    2006-03-03  13:25
  20. 2006. március 3. 15:4521.
    Tapasztalataim szerint egyáltalán nem csinálják meg alapból-sajnos.Legalábbis ambuláns ellátásban nem .Kórházi kezelés során,bennfekvő betegnél-talán.Pedig célszerű lenne,egyrészt,mert ma már sok a többféle antibiotikumra rezisztens baci,másrészt a felelőtlen győgyszerszedegetéssel újabbakat "tenyészthetünk ki"
    Egyébként én kisvárosban lakom,lehet,hogy a székesfővárosban másképp műxik..
    előzmény:
    gtoma (17)
    2006-03-03  13:34
  21. 2006. március 3. 13:3620.
       
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284231 (14)
    2006-03-03  13:16
  22. 2006. március 3. 13:3519.
     
    előzmény:
    gtoma (15)
    2006-03-03  13:25
  23. 2006. március 3. 13:3418.

    tudod számomra felfoghatatlan ,hogy alapból miért nem csinálják meg ezt a vizsgálatot az orvosok????

    miért kell 600 féle antibiotikummak kisérletezgetni,holott egy vizsgálatból pontosan megállapítanák,hogy mire lenne szükséged..

     

    ez egy vicc komolyan!

    előzmény:
    saskia (16)
    2006-03-03  13:29
  24. 2006. március 3. 13:3417.
    Ezt a vizsgálatot szerintem mindenhol megcsinálják, ezen szerepel többféle alkalmazható készítmény neve is, az viszont, hogy kinek mi hat ezekből az szervezetfüggő.
    előzmény:
    saskia (16)
    2006-03-03  13:29

Címlap

top