Keresés a fórumban

Torolt_felhasznalo_523607

Segítsetek!

Bőrös malackát veszünk szilvester estére de nem tudom megcsinálni . Amúgy imádok főzni de ez kimaradt valahogy eddig az életemből.

Van valakinek valami jó ötlete? Ínyencség is jöhet! 

Előre is köszönöm és BUÉK 2006!

  1. Torolt_felhasznalo_523607
    Torolt_felhasznalo_523607
    2005-12-30 09:3810.

    Kedves receptírók!

    Annyi érdekes receptet kaptam, hogy azt sem tudom, melyiket válasszam. Tudtam, hogy nem csalódom itt az nlc-n. Most kinyomtatom őket aztán eldöntöm melyiket csínálom meg de a többit is elteszem későbbre.

    KÖSZÖNÖM!!! Malacpecsenyés új évet mindenkinek! 

  2. 2005-12-29 20:409.

    Stahl Juditnak van egy nagyon jó malacsült receptje.

    A lényeg, hogy a malacsültet dörzsöld be sóval, citrommal, ezenkíívűl izlés szerint fokhagyma, őrölt bors, csípős paprika, római kömény, stb. oliva olaj, és ezek után tedd be vagy még este, vagy ha vacsi lesz, még reggel a sütőbe 120-130 fokra sülni kb. 10 (!) órára (vagy akár többre). Így az eredmény olyan lesz, mint amikor még régen a lassan kihülő kemencébe tették be. Ettől olyan finom és omlós lesz, hogy nekem még két nap múlva is ezt dícsérgették anyámék. Persze közben nem árt még megcitromozni, utánafűszerezni, forgatni, ja és persze az első néhány órát alufólia alatt töltse! A vége felé folyamatosan lehet feljebbtenni a hőfokot, majd a végén a bőrrel felfele megpirítani.

    Ez nagyon egyszerű és valójában nem időigényes, mert sülni magától sül 

  3. Torolt_felhasznalo_486895
    Torolt_felhasznalo_486895
    2005-12-29 20:248.
    Gőzölgő malacsült

    Hozzávalók

    egy kb. 1, 25 kg-os
    kicsontozott, bőrös
    malaccomb
    kb. 1 csapott evőkanál só
    1-1 mokkáskanál őrölt
    bors és őrölt kömény
    1 kiskanál majoránna
    2 gerezd fokhagyma
    5-6 evőkanál olaj
    3-4 dl húsleves
    (leveskockából is jó
    1 kiskanál paradicsompüré
    1 mokkáskanál finomliszt
    A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd bőrét egycentis távolságban hosszában is, keresztben is bevagdossuk. Egy peremes tepsibe jó kétujjnyi magasan vizet töltünk, nagy lángon fölforraljuk. A húst bőrös oldalával lefelé belefektetjük, 2-3 percig pároljuk. Közben többször megmozgatjuk, hogy a lé a bőrt mindenütt érje, de a húsra ne jusson. Lecsöpögtetve kihűtjük. A sót a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával összekeverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, de vigyázzunk, a bőrére ne kerüljön belőle. Az olajat az időközben szárazra törölgetett tepsiben megforrósítjuk, a húst körös-körül elősütjük benne. A levest a paradicsompürével és a liszttel simára keverjük, a comb alá öntjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 1, 5 órán át sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk. Fölszeletelve, levével együtt tálaljuk. Hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.
  4. 2005-12-29 19:487.

    Szia!!

    ha beírod a Google-ba a malacsült szót, rengeteg receptet, leírást találsz ott!!

    Sok sikert az elkészítéshez, és  B Ú É K !!!

    2005-12-29  17:39
    Torolt_felhasznalo_523607 (1)
    előzmény:
  5. 2005-12-29 18:436.
    Köményes malaccomb házias savanyúsággal



    Hozzávalók:

    1 kg bőrös malaccomb, 1 fej vöröshagyma, 6 dkg zsír, 1 üveg sör, só, fokhagyma, köménymag.

    Köretnek: 1 kg házias savanyúság (csalamádé, ecetes paprika, csemege uborka, savanyú apró dinnye, káposztával töltött paprika), 4 adag hagymás pirított burgonya.

    Elkészítés:

    A malaccombot tepsibe fektetjük, a húsos részénél jól bedörzsöljük sóval, reszelt fokhagymával és őrölt köménymaggal. Olvasztott zsírral leöntjük és sörrel locsolgatva kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Közben elkészítjük a köreteket. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Ezután kevés zsírban a szeletekre vágott hagymával együtt piros ropogósra pirítjuk. A savanyúságokat külön tálaljuk a malaccomb mellé. A malaccombot felszeletelve adjuk az ünnepi asztalra.

    http://gportal.hu/portal/dumalady/ 

    2005-12-29  17:39
    Torolt_felhasznalo_523607 (1)
    előzmény:
  6. 2005-12-29 18:085.
    Szia  

    Kellett Nekem benéznem ide?!Bakker!Ez nagyon jól hangzik! 
    És nagyon éhes is vagyok! 
    2005-12-29  17:59
    birek2 (2)
    előzmény:
  7. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2005-12-29 18:074.
    Én elsején csinálok mindig bőrös malachúst párolt almás lilakáposztával! Azt ismered?
    2005-12-29  18:02
    Torolt_felhasznalo_180227 (3)
    előzmény:
  8. Torolt_felhasznalo_180227
    Torolt_felhasznalo_180227
    2005-12-29 18:023.

    Na most aztán offolom a topicot, de megkordult a pocim egyvalamire: párolt káposzta!

    Én imádom, eddig ami receptet találtam és megcsináltam, szóval nekem nagyon rosszul sikerült, szinte ez a mumusom, megtennéd, hogy leírod - lépésről lépésre, mert tényleg ebben ENNYIRE béna vagyok - a módját-receptjét? Köszi szépen!

    2005-12-29  17:59
    birek2 (2)
    előzmény:
  9. 2005-12-29 17:592.
    szia! én is azt készítek de hagyományos módon. a bőrét kockásra bevágom majd befűszerezem a húst sertéssült fűszerrel de arra vigyázni kell hogy só és fűszer a bőrét ne érje. jó ha már előző napon befűszerezed és hűtőbe teszed. utána tepsibe rakom a bőrös részével felfelé, öntök alá húslevest vagy vizet ha az nincs, lefedem alufóliával és jó sokáig párolom. ha már megpuhult a hús leveszem a fóliát és nagyobb fokozaton sütöm, a bőrét rendszeresen kenegetem sörrel. amikor már jónak látom még 15 percig sütöm de ilyenkor már nem szabad kenegetni. ezzel a módszerrel nagyon finom ropogós lesz a bőre, a husa pedig omlós. tört burgonyát és párolt káposztát csinálok hozzá. jaj, most annyira megkívántam és még messze van 31-e
    2005-12-29  17:39
    Torolt_felhasznalo_523607 (1)
    előzmény: