Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Fondü-készlet

MAgnese22
Létrehozva: 2005. november 24. 13:15

Sziasztok!

Karácsonyi ajándéknak szeretnék venni fondü készletet. Hol lehet kapni, milyen típust érdemes venni? Kb. mennyiért lehet venni?

Köszi!

MAg

34 hozzászólás
  1. 2012. január 9. 17:4234.
    IKEA 
    előzmény:
    MAgnese22 (1)
    2005-11-24  13:15
  2. 2012. január 9. 17:3333.
    2oo5 óta nem találtál???Sajt vagy húsfonduehöz kéne???
    előzmény:
    vándor (32)
    2012-01-09  17:16
  3. 2012. január 9. 17:1632.

    Byhome.hu

     

    vagy 

     

    Trendajandek.hu

     

    minden tipust láttam ott!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_130347 (31)
    2005-12-13  14:57
  4. Torolt_felhasznalo_130347
    Torolt_felhasznalo_130347
    2005. december 13. 14:5731.

    sziasztok

    senki nem tud segíteni elektromos fondue vel kapcsolatban?  

  5. 2005. december 2. 13:0030.

    Sziasztok!

    Ma sikerült megvennem!!! Cserépedényes. 3300-ért kaptam meg, mert még alkudtam belőle. Ki mondta, hogy boltban nem lehet alkudni! 

    Szóval tökre jópofa. Kimondottan sajtfondühöz van. Csak edénykék nem voltak hozzá, de majd veszek még mellé valami hozzáillőt.

    Köszönöm a segítséget!

    MAg

     

  6. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2005. december 2. 09:2629.

      Nem baj, szerintem minél több recept jön, annál jobban örülnek az érdeklődők... :-)

    Egyébként nálunk is lehet már kapni kész fondükeveréket (mondjuk jól megkérik az árát...) pl. Coraban, vagy nagyobb áruházakban. De valahogy én jobban bízom abban a sajtban, amit én reszelek. Persze ez is magyar paranoia...    

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_520304 (27)
    2005-12-01  17:25
  7. Torolt_felhasznalo_972364
    Torolt_felhasznalo_972364
    2005. december 1. 20:3228.

    Mi a húsleveslében nem csak a husit fözzük, hanem a zöldségkarikákat is. Sok belepotyog és a végén a maradék húst és zöldséget is belefözzük, finom leves lesz belöle másnapra.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_520304 (26)
    2005-12-01  17:24
  8. Torolt_felhasznalo_520304
    Torolt_felhasznalo_520304
    2005. december 1. 17:2527.
    megelőztél 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_399008 (25)
    2005-12-01  17:21
  9. Torolt_felhasznalo_520304
    Torolt_felhasznalo_520304
    2005. december 1. 17:2426.

    Sziasztok, végigolvasva a hozzászólásokat a sajtfondühöz fűznék pár szót 

    Szóval itt Svácjba lehet venni készen sajtfondüt, ezt csak megmelegítjük és kis fűszer és ehetjük is. Mivel ez Mo-on nics, íme egy recept (bízom benn, hogy minden alapanyag kapható

    1 fokhagyma

    kis száraz fehérbor

    25 dkg ementáli, 25 dkg Gruyére és 25 dkg mozzarella sajt

    őrölt bors, őrölt szerecsendió

    Akinek nincs kerámiaedénye, nyugodtan próbálja meg jénaiba, de a sajtfondüt ebbe a kerámiaedénybe készítik.. Mi múltkor elfelejtettük magunkkal vinni, jó volt jénaiban is!Az edényt a fokhagymával bedörzsölitek, ha kész benne marad. Kis bort öntötök a tálba, azt a reszelt sajtokat egymás után belekeveritek (megadott sorrendben). Közepes hőmérsékleten felmelegítitek, közben kevergetni, hogy szép egynemű legyen. Kis bors és szerecsendió bele. Mi a végén szoktunk belerakni egy kis cseresznyepálinkát, de van akinek épp ezért nem ízlik. Próbáljátok meg így is, úgy is. Amikor kész akkor rakjátok erre a melegentartó alkalmatosságra, így míg eszitek sem sűrűsödik össze olyan gyorsan. Kockára vágott kenyérdarabokkal kitunkoljuk az egészet. Meleg tea vagy száraz fehérbor megy hozzá (hogy könnyen feldolgozza a gyomor). Savanyút adunk mellé.

    Van a húsfondü, azt csinálják a fémedénybe. Ezt lehet olajba is sütni (Ilyenkor beledobnak egy egész nyers krumlit, ami állítólag vmit felszív, ez a végén a kukába megy) illetve itt sokan csinálják, hogy húslevesalapba főzik meg a husit. Ezekhez sokféle szószt készítenek, kis köretet meg savanyút.

    Bízok benn, hogy azért segítettem! Jó étvágyat hozzájuk!!

  10. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2005. december 1. 17:2125.

    A sajt fajtája jó kérdés... :-) Persze legfinomabb hozzá a gruyere, de itthon azt aranyárban kapsz csak. :-(  Van ismerősöm, aki illmitzit kever emmentálihoz, így kellőképpen pikáns lesz. Mi csináltuk már csupa emmentáliból (pannonia), az sem lett rossz.

    Sajnos az arányokat nem írtam le, és most nincs kéznél a kiskönyvem. A lényeg a következő: lereleszeled a sajtot. Aztán egy zománcos, vagy rozsdamentes edényt kidörzsölsz egy-két gerezd fokhagymával. Ebben beleöntesz száraz fehérbort, és felmelegíted. Mikor már majdnem forr, elkezded belekeverni a reszelt sajtot. Közben erősen keverni kell, mert másképp összeáll egy tömbbe a sajt. Fűszerezni legjobb szerecsendióval. Ha már viszonylag homogén massza az egész, akkor egy stampedli cseresznyepálinkában elkeversz kb. egy kiskanál kukoricakeményítőt, és beleöntöd a sajtba. Még egyszer átkevered és kész. Én ilyenkor áttöltöm a cserépedénybe, és ráteszem a fondükészlet állványára, alá már be van gyújtva a spirituszégő. És lehet tunkolni.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_988535 (21)
    2005-11-28  22:01
  11. IL
    IL
    2005. december 1. 17:0424.

    Hello!

    Az Interspar ma induló akciójában 2 félét kínál. Szerintem nagyon karácsonyi ár: az egyik 2.999,- , a másik 3.999,-Ft. Ahhoz már 6 kis tálkát is adnak. Az újság hátulján is megnézheted, ha tudsz szerezni, Ránézésre mutatós.

    Jó döntést!

  12. Torolt_felhasznalo_130347
    Torolt_felhasznalo_130347
    2005. december 1. 16:2223.

    szia

    elárulnád, hogy milyen a márkája, és hogy hol vetted? Köszi

    előzmény:
    ancsy19 (10)
    2005-11-24  14:42
  13. Torolt_felhasznalo_130347
    Torolt_felhasznalo_130347
    2005. december 1. 16:2022.

    szia

    én a tesco-ban láttam két félét is, de egyik sem volt elektromos. te milyet szeretnél?

     

    előzmény:
    MAgnese22 (17)
    2005-11-28  21:02
  14. 2005. november 28. 22:0121.
    Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy Ti milyen sajtot szokatatok hozzá venni? És hol? Hogyan készítitek el?
    előzmény:
    MAgnese22 (1)
    2005-11-24  13:15
  15. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2005. november 28. 21:3920.

    amit mi vettünk, cserépedényes volt...

    előzmény:
    MAgnese22 (17)
    2005-11-28  21:02
  16. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2005. november 28. 21:3719.
    mi a Kátayban vettünk nászajándékba, gyönyörűt! (30.000 volt, de 10 alatt is lehetett kapni asszem)
    előzmény:
    MAgnese22 (1)
    2005-11-24  13:15
  17. 2005. november 28. 21:2818.
    A sajt mindig "odakozmál " azaz a végén kicsit odakap, de az a lényeg, hogy sokan ezt szeretik egy beleütött tojással elkeverve kitunkolni. az ize más mint a "folyékony" fondue volt!!!
    ami viszont igaz, a sajt és a többi husfondue más- más edényt igényel....
    előzmény:
    MAgnese22 (14)
    2005-11-24  15:26
  18. 2005. november 28. 21:0217.

    Sziasztok!

    Körülnéztem ma ajándékügyben. Csak fémet találtam. :-( Mivel én vidéken élek, és valsz. nem is megyek fel Pestre, nem lenne ötletetek, hogy hol nézhetném meg? Metró, Interspar, Praktiker, Baumaxx, Brico Store, Tesco???!!! Help!!!

  19. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2005. november 24. 15:3116.

    Én írtam a kozmálást. Nem törvényszerű, de sajnos előfordulhat. Kipróbálhatod otthon, egy sima lábossal... Az olvasztott sajt hamar odakap.

    Ezért javasoltam a plusz cserépedény vásárlását. Ugyanis cserépedényes fondükészletet - tapasztalatom szerint - kizárólag a magasabb árkategóriában lehet kapni, úgy 10-15e-től fölfelé. Viszont ha veszel egy 4e körüli fémedényest, + 1500-2e-ért egy cserépedényt, még mindig jobban jársz, és többféle fondüt is tudsz csinálni.  

    előzmény:
    MAgnese22 (14)
    2005-11-24  15:26
  20. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2005. november 24. 15:2715.
    Szerintem kevésbé hangulatos. És olyan "bumszli" - legalábbis amiket én láttam, elég órmótlanok voltak. Miért szenvedtek a spirituszégővel? Próbáltad már zselés pasztával? Az nem folyik, egyszerűbb a töltés. KIKA-ban lehet kapni, 3 db. 5-600 ft.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_317930 (13)
    2005-11-24  15:23
  21. 2005. november 24. 15:2614.
    Utánaolvasgattam egy kicsit a dolognak. Meg megnéztem az index-es fórumot is. Ha jól értelmezem, akkor van külön sajtos, húsos és csokis fondü is. És nem jó a húsos fondükészelt a sajtoshoz??? Valaki azt írta, hogy abban odakozmál a sajt.
  22. Torolt_felhasznalo_317930
    Torolt_felhasznalo_317930
    2005. november 24. 15:2313.
    sziasztok! van vkinek elektromos fondükészlete? nekünk egy hagyományos van de az alatta lévő lánggal mindig megszenvedünk. Szóval segítsetek légyszi, érvek, ellenérvek az elektomoshoz? köszi! ja és tefalon kívül más is gyárt ilyet?
  23. Torolt_felhasznalo_178549
    Torolt_felhasznalo_178549
    2005. november 24. 15:0212.

    Nekünk kettő is van : ))))))), és ki is használjuk.

    Csirkét és marhát szoktunk kockára vágni és rengeteg szószt veszünk, illetve házilag is készítünk hozzá. Nagyon jókat szórakozunk rajta, főleg, ha vendégek is vannak. Mindig vita van, hogy kié melyik szín, és ki nyúlta le kiét.  

  24. 2005. november 24. 14:4311.
    Ja, és mindenki azt eszik, amit magának készít
    előzmény:
    ancsy19 (10)
    2005-11-24  14:42
1 2

Legnépszerűbb cikkek