Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
30899 hozzászólás
 1. 2017. október 22. 16:2130899.

  Sziasztok!


  Én is addig forgolódtam a konyhában, hogy kitaláltam sütök egy kis krumlis pogácsát a tegnapi maradék krumplipürével.


   


  Minden hozzávalót előkészítettem kivéve a maradék krümplipürét. Felfutott az élesztő, gondoltam kicsit megmelegítem a krumlipürét, ne legyen hideg az élesztős tészta nem szereti. Keresem ---------nincs! A Papa kidobta, úgy gondolta kevés is meg nem kell az már!    Nem perdültem táncra örömömben. Nah odatettem főni öt krumplit. Összetörtem, most hül. 


   


  Kipróbálom az új sütőt milyen pogácsát süt.  A piskóta szuper volt !


 2. 2017. október 22. 15:5030898.

  Én is sokat forgolódtam, de én a konyhában. Nekem bizonyítékom is van, pl. ez a videó is....


            PEOPLE ARE INSANE 2017 - FASTEST WORKERS IN THE WORLD 5 - YouTube

  előzmény:
  Tete (30897)
  2017-10-22  14:13
 3. 2017. október 22. 14:1330897.

  Sziasztok, finom a máskávéja. Annyit forgolódtam az éjjel, hogy hajnalra elfáradtam és kicsit belehúztam a szunyálásba. Aztán elvettem egy kávét a presszósfiú pultjáról. Finom volt.


  Tegnap majdnem egész nap unokáztam. A kicsilánynak mondja az Anyukája, hogy képzeld a bátyusnak ötös lett a környezet dolgozata. Erre a kis három és féléves megszólalt. Az semmi, az enyém hatos lesz. Olyan szépen tudja a pöttyöket számolni a dominón.


  Ma Dubarry szelet készül, most pirul a tetején a sajt, immáron a jénai fedő nélkül. Majd most fogok ebédelni.


  Kóstoltátok a J....a gyümölcsjoghurt körtés változatát? Valami csoda. Most rátaláltam 400 grammos kiszerelésre. Már belekevertem a chia magot, estére a fele nasi lesz. A B..i csokinak meg van Tiramisu meg még egy csomó új változata. Keserűcsokisak, azok is nagyon jók. Van Banánhajó, Túrógombócos, Rigó Jancsi szóval, jók, ha valaki eheti.

 4. 2017. október 22. 13:4530896.

  Mai ebéd.


  Ami finom lett azt én főztem,ami nem,azt valaki más.

 5. 2017. október 22. 11:4130895.

  Szió!


   Mehetek újra tisztálkodni,  szakad rólam a víz, jönnek a gyerekek, aztán beröffentettük a fűtést. Nálunk anélkül is elég jó idő van még ilyenkor amikor kint nincs minusz, a mamánál van felkapcsolva a termosztát, meg a fürdőben, néha a nappaliban, de nálam pl. elintézik a tv, a monitor, meg a számítógép ilyenkor még. Sajnos ezek nyáron is besegítenek, na de ha felköltözöm, ott van a szobában klíma, inkább tompítani kell a hatását.


  Egyik este viszont mikor ellenőriztem az ajtót be van -e csukva, éreztem, ahogy fütyült befelé a kulcslyzkon a hideg. Télen mindig rá van akasztva egy mellény a kilincsre belülről, az nem engedi be a huzatot. Modern XXI. század.


   Megyek főzni, mert mindjárt jönnek, sziasztok!


  Szép napot!

 6. 2017. október 22. 11:3230894.

  Szervusztok Mindenki!


  Nagyon elfoglalt voltam a napokban. Így, hogy minden második héten vagyok itthon, rengeteg a tennivaló.


  Szerdán két órakor értem haza, akkor örülünk egymásnak a férjemmel, elmeséljük egymásnak az elmúlt hetet.


  Csütörtökön meghozták a főzőlapot és a sütőt. ekkor már kiszereltük a meglévőt, mert amig meg nem érkezik az új addig nem akartunk készülék nélkül maradni Ezzel is jól elment az idő, mert a főzőlap szélén körbe ki kellett vakarnom a gyurmát ami szigetelte a szélénél, hogy az esetlegesen kiömlött folyadék ne follyon alá. Mivel üvegből volt a főzőlap így nem lehetett feszegetni nehogy elrepedjen.


  Pénteken elmentem a sógoromért és ő kötötte be az elekrtomos részét. Aztán mikor vittük haza, utánna elmentünk vásárolni a konyhára. Mikor hazaértünk sütöttem egy csokitortát, mivel az első unokámnak tartottuk a neve napját és szülinapra, névnapra midegyiknek szoktam sütni totát. Éjszaka 11 órakor kerültem ágyba.


  Az első unokámért elment az apja, az ikreket meg az anyja hozta el du. 4-órakor mert kézilabda meccsük volt. Mivel frissensült volt a második fogás ezért amikor az ikrek megérkeztek újra kezdtem a a sütést.  Közben termelődött a mosogatni való, bár van mosogatógépem, a nagy edényeket nem szoktam berakni. Közben megfájdult a hátam, derekam. Valahogy a konyhai munkánál mindig ez van.


  Most megy a mosógép, takarítani is kellene. Sosem érem magam utol. Ha meg igen akkor lehet kezdeni elölről.


  Ti is így vagytok ezzel?


  A leszakadt cipőtalppal kapcsolatban nekem is van egy sztorim. Még középiskolás koromban igyekeztem valahová, és a magassarkú  szandálom sarkával beleléptem egy lefolyó rácsába. Egyből levette a lábamról a szandált . Úgy beszorúlt a sarka, hogy mire kihúztam a talpa is leszakadt. Mehettem haza másik cipőért. Akkoriban nem igen sorakoztak a váltó cipők, örültünk ha egy szezonra egy pár jutott. Milyen boldogság volt egy új cipő! Emlékszem egy fehér lakk-műbőr összeállítású csizmára. Nagyon imádtam!


  Akkor még felhőtlen boldogság volt, legfeljebb a matek dolgozat jegyért izgultunk. Most meg akad egy pár! Gyerekem, unokám férjem. A szüleimért már nem kell aggódnom.De semmi nem olyan fontos mint az egészség. Ha rendben van a többi majd lesz valahogy. 


  Midenkinek kellemes időtöltést, jó egészséget kívánok!


 7. 2017. október 22. 09:4730893.

  Jó reggelt!


  Elvettem a kávémat, köszönöm. Kedves Joe nagyon figyelmes vagy, de kéééérlek hogy hajnalok hajnalán /3:12/ ne kiabálj ÉBRESZTŐ-t, mert tényleg felébredtem. Azóta ment a forgolódás. A tegnapi kerti munka után úgy elfáradtam, hogy recseg-ropog minden porcikám.


  Ilyen butaságot máskor nem csinálok, ráadásul most kinéztem a kertbe, a falevelek meg mintha mind visszajöttek volna.


  Ma olyan szobábanmaradósidő van. Aki teheti, lustálkodjon.


  Mentem. Legyen szép napunk.

  előzmény:
  Sheriff-2 (30892)
  2017-10-22  03:12
 8. 2017. október 22. 03:1230892.

  Nekem még vannak cipőim amiket a '70-es években vettem, sokat fizettem értük akkor, de még mindíg nagyon jó állapotban vannak. Persze varva vannak, nem ragasztva.Pici koromban közel laktunk a suszterhoz, aki faszögekkel javította őket, sokat újra talpalt, figyeltem..... (réééééégi szép idők)


            Ezek jók... Florsheim All - FREE Shipping & Exchanges   


  Akkor én hozok kávét,


  Zenének pedig ezt....Song from a Secret Garden - YouTube


  Bonának ez jó......SHOCKING BLUE - VENUS(1969) - YouTube


  Ezeket pedig nagyon élveztem vezetni, 70s dodge charger - Google Search


  ...........de most ééééébresztőőőőőő...AC/DC-Who Made Who - YouTube


   

  előzmény:
  mandula2 (30891)
  2017-10-21  23:01
 9. 2017. október 21. 23:0130891.

  Sziasztok


  Úgy látszik ilyen talpleválós eset mindenkinél előfordult már. Nekem NDK-ban mondott búcsút a szandálom talpa a tetejétől. Még szerencse, hogy volt nálunk vastag spárga, azzal kötöttem fel, hogy ne a csupasz talpamon menjek tovább. Lenkécske persze nem is vitt több cipőt, pénzünk meg nem volt, na gondolhatjátok mennyire fellélegeztem, amikor végre itthon voltunk és normális cipő került a lábamra.


  Egy másik alkalommal pedig ebsétáltatás közben éreztem, hogy a sportcipőm talpán keresztül minden kis kövecskét érez a talpam. Itthon láttam, hogy a cipőnek már nem is volt talpa - valahol útközben elhagytam - csak a bélése volt meg. Egyébként egy karcolás nem volt a cipőn, egy hibája volt, hogy nem hordtam és csendben megöregedett, elfáradt a nagy várakozásban. Azzal hálálta, vagy bosszulta meg, hogy megvált a talpától.


  Ma sokat dolgoztunk, de nem eleget, mert még mindig van tennivaló a kertben. Érzem minden porcikámat.


  A géphez csak reggel jöttem, aztán most, késő este. Holnap elmegyünk, hétfőn szintén. Majd benézek, a kávét köszönettel biztosan elveszem. Ki főzi? Ma kutyasz....ba léptem, de sajnos nem nyertem a lottón. Vera talán Te!


   Nézitek a csillaghullást? Én már ahhoz is fáradt vagyok, pedig lenne kívánni valóm.


  Jó éjszakát.

  előzmény:
  arirangarirang (30890)
  2017-10-21  18:36
 10. 2017. október 21. 18:3630890.

  Sziasztok!


  Velem 2x fordult elő ez a cipőtalpleválás, egyszer a Váci utcában, a legpuccosabb részén, és onnan hazáig, a másik szerencsére itthon, azt a szandálomat nagyon sajnálom, alig párszor volt rajtam olyan gyönyörű volt, akkor jöttem rá, hogy lejárt az az idő, mikor évekig lehetett egy cipőben járni. Volt egy osztálytársam, kérdezte, hogy tudok úgy menni, hogy a legundokabb porban nem lesz piszkos a lábam, és évekig tudok hordani egy cipőt. Szerintem úgy, hogy nem úgy járok, mint az orosz tankok.De ez már mind nem számít, direkt olyan anyagokból csinálnak mindent, hogy szétessen egy idő után. Olyan már nincs, hogy a házasságkötés alkalmával megveszel egy bútort, aztán abból visznek 50-60 év múlva  a temetőbe, és akkor is azért nem használják fel a rokonok, mert már nagyon kiment a divatból.


  Anyósom képzeljétek direkt balasz@t a pelenkába. egész nap őriztük, mert reggel bevette a hashajtót, én kimentem enni, apa is itt a lakásban, megy be hozzá, és ott erőlködik bele a pelenkába. Én magamra zártam az ajtót, nem vagyok hajlandó evés közben, de még utána sem ilyesmivel foglalkozni. Már tényleg megy el az esze szerintem. Utána meg sír, hogy kisfiam mit csináltam. Szerintem azt gondolta, hogy majd nekem csinál kellemetlenséget, de engem nem érdekel ha 2 napig benne marad az sem. Vagy azért csinálta, mert bosszút állt hogy tegnap elvittük a kutyákat a kozmetikába. Nagyon ellene van a kutyáknak, de ha sokat üldözgeti őket megmondom neki, azt amit egyébként nem akarok.

  előzmény:
  Tete (30889)
  2017-10-21  10:19
 11. 2017. október 21. 10:1930889.

  Lányok nem kell ide Halloween én ma előadtam a csoszi-boszi magánszámomat.


  Ott kezdődött, hogy amikor raktam el a szandálokat, papucsokat, a kezembe került egy klumpa. Nem bumfordi, helyes, csinos, csak éppen "száz" éve vettem. Alig hordtam. Mondom elöl hagyom a szandál meg a zárt cipő közt jó lesz benne szaladgálni.


  Elindultam vásárolni. A banyatank zsebébe volt egy madzag amivel még a nyaraláson hozzákötöttük a napernyőt (remek megoldásnak bizonyult), azt kitettem. Megyek, mendegélek amikor úgy tűnt, hogy egy lyukkal beljebb kellene állítani a cipedli  szíjját, mert elég bő. Lehajolok, hát látom, hogy a felsőrész  belül jó darabon elvált onnan, ahol egybe van dolgozva a talppal. Tanakodtam, visszaforduljak? Nem, megyek tovább, már majdnem a célnál vagyok. Na, elsántikáltam, közben bőven szidtam magam, hogy miért tettem ki azt a bizonyos madzagot. Egyszer egy kabát kapucni húzózsinórral mentettük meg a nővéremet, hogy télvíz idején harisnyában caplasson Pesten. Bevásároltam, kimértem mozogtam mint 10 dkg párizsi. A boltban letéptem pár zacskót pluszban, ha kell összesodrom és azzal kötözöm a fránya lábbelit a lábfejemhez. Már mindenféle megoldás járt az agyamban, hazatelefonálok, hogy jöjjenek értem, hazatelefonálok, hogy hozzanak egy cipöt. Közben szépen "méltóságteljesen" ballagtam immáron már hazafelé. Kb olyan 600 méterre jártam amikor érzem, hogy olyan furcsa a másik lábamon a papucs. Na gondolhatjátok annak meg levált szinte teljesen a talpa. Innentől már mindkét lábamra "sántítottam", és arra gondoltam, hogy pont a lámpás kereszteződésnél fog végleg elhagyni valamelyik cipedli, akkor elegánsan tovább ballagok a zebrán  zokniban. Szerencsére hazaértem. Hatalmas sóhaj, megúsztam. Erre jön velem szemben a gyerekem aki lesápadva kérdezi, hogy mi történt Anyám, alig vonszolod magad?


  Tanulsága is van, akármilyen jó állapotban van is egy cipő (mármint a felső része) nem szabad bedőlni, mert a ragasztások nem bírják az idő múlását.

 12. 2017. október 21. 06:3530888.

  Nyam-nyam. Vettem-vittem-ittam. Sziasztok, jó reggelt.


  Legyen szép, derűs, szorgalmas napotok.

  előzmény:
  Sheriff-2 (30887)
  2017-10-21  00:21
 13. 2017. október 21. 00:2130887.

  Kicsit korai még kávéra, de jobb előbb mint később, meg ugye később nekem még dolgom van.


            akinek pedig feles jobb,


             San Francisco - Scott McKenzie - YouTube

 14. 2017. október 21. 00:1230886.

  "Kimicsinál???????? "


  Nagyon élvezzük a vénasszonyok-nyarának a második felvonását.Még a büdösbogarak is előbújtak, én pedig lapos bagarakat csináltam belőlük.


  Mit gondoltok, lesz nekünk klasszikusoknak is külön nyár? Mert az klassz lenne.

  előzmény:
  Tete (30882)
  2017-10-20  12:42
 15. 2017. október 20. 21:2330885.

  Sziasztok!


  Tevékeny napok vannak mögöttünk, a jövő hét sem lesz különb. Millió elfoglaltság. Bocsi hogy nem jövök, de szinte minden perc be van osztva. /ez nem egészen így igaz, de megközelítőleg mégis így van/ Volt orvos, fiziko kezelés, temetőlátogatás - az ma volt - olyan szépen sütött a nap, kevesen voltak, de azért a sírokon már egyre több a friss virág, meg az autók is jöttek, egyik a másik után.


  Azelőtt a házunk előtt masírozott a sok autó a Farkasrétibe, a buszok is egymásba értek. Fürtökben lógtak az emberek. Na ezen okulva mentünk ma el, elkerülve a tumultust, amikor egy fikarcnyi hely sincs már a temető körül.


  Volt idő a sírtakarításra, egy kis emlékezésre.... a virágok elrendezésére. Nyugalom volt és majdnem csend. Kerestük egy volt szomszédunk sírját is, de nem találtuk meg. Közben megakadt a szemem egy egyszerű kis síron, le is fotóztam.


  Érdekes, engem a nagy, monumentális "puccos" sírhelyek, kripták hidegen hagynak. Vonzódom a romos, mállott, valamikor szebb időket megért, azokra emlékező tárgyakra, helyekre. Ez is ilyen volt. Hátulról láttam, egy egyszerű fakereszt. Nade!! A kereszt aljából kinőtt egy borostyán, ami idővel úgy megerősödött, hogy vastag fonalban átkarolta a keresztet, szóval a borostyán tartotta. Meg is mozgattam, tényleg már korhadt volt maga a fa, csak a borostyán indái ölelték, azok tartották. Előlről is lefotóztam. Ott álltam lenyűgözve, mert a fából kiemelkedő betűket már megette az idő, hiányosak, de így is szépek.


  Szép síremléke bárkinek lehet, de ilyen?.... Ebben igazán benne volt az elmúlás és a ... .


  Sok helyen látok árulni hatalmas sárga kerek tököket. Vajon kik veszik? Mind elfogynak, vagy az árusokra rohad?


  A neten láttam mindenféle sütis kiszúrókat , denevér meg halálfej kiszúrókat. A magam részéről biztosan a számba sem vennék egy halálfejet ábrázoló süteményt. Szerintem gusztustalan.  Tééééééényleg, milyen kificamodott világ ez!


  Az őszi kert igazán nem hagy időt lustálkodásra, minden nap gereblyézzük és szedjük össze a faleveleket.


  Valamelyik nap kávézás közben, nézegettem a kopaszodó ágakat. Jött egy kis szellő, és a levelek mintha egy utolsó búcsút intettek volna a még fönt maradó társaiknak. Elindultak táncolva a föld felé, hogy aztán megadják magukat az enyészetnek.


  "Szelaví" (C,est la vie)


  Reggel kinézve az ablakon, hatalmas sejtelmes ködöt láttam, kimentem a kertbe, a fű vizes és nyálkás volt. Valóban itt az ősz.


  Aztán jött a dél, a Nap kisütött, a fű felszáradt, nyoma sem volt a reggeli lehangoló nedvességnek. Holnapra már, de legkésőbb vasárnapra viharos szelet, lehűlést és esőt mondanak. Én meteomókus nélkül is érzem, a csontjaim előre jeleznek.


  Mindenféle finomságokat főzök, Joe paprikás krumplija megihletett, ma azt főztem Férjnek, én meg rántott pipit ettem, mert nekem a másik menü megárt. /tényleg, nem tudom megemészteni a főtt krumplit, megfájdul tőle a gyomrom/


  Valamelyik nap a madarasban voltunk, nem mondom hogy tömeg volt, de akik a pénztárnál álltak, sokuknak a kocsija úgy tele volt, mintha világvégére készülnének.


  Remélem a huhogások ellenére nem lesz semmi rendbontás 23-án. Én bízom benne, és csak a napi  - ill. most kétnapi - kenyeret veszem meg.


  Legyetek jók, szép hétvégét minden Konyhásnak.


   

 16. 2017. október 20. 20:2530884.

  Az NLC szerintem is oda jut, a FB-ben nem vagyok biztos, habár vannak hasonló pl. Koreában Kakaotalk-nak hívott utánzatai, na az olyasmi mint az Iwiw, mert népcsoportfüggő. Tud bele regisztrálni bárki, de minek, ha folyton szótárazni kell.


  Tegnap láttam egy olyan, de olyan koreai krimit, a végén már patakokban csorgott rólam a víz. Kedvenc színészem az egyik főszereplő, ezért belekukkantottam valamikor 1 óra tájban, akkor találtam rá. A kukkantásból az lett, hogy visszatekertem az elejére és végignéztem, csekélyke 2 óra hosszú volt, hát ezt mindennek lehet mondani de nem melodrámának, a koreaiak a nagymesterek abban a műfajban. Ha ilyet kezdenek vetíteni a tv-ben azonnal elkapcsolok, olyan sötétes, mocskos minden, mint a Dickensi filmfeldolgozásokban, és koreaiul is volt, mégis értettem, nem a nyelvet, hanem az egész filmet. 3 után kapcsoltam el, mert a gépemnek elege lett, kezdett olyan dolgokat csinálni, amit egyébként a kutya se kért tőle, jobbnak láttam elzárni.


  Persze nem bírtam elaludni, ma 11-re jelenésünk volt a kutyakozmival mind a 3 leányzó csodagyönyörű lett.  Boldogok, hogy megkönnyebbültek, tiszták és illatosak.


  Mama persze behisztizett, pedig apa 3x hazajött közben, tehát tulajdonképpen egyáltalán nem volt bent nála kevesebbszer, mint egyébként, ne tudjátok meg mire jöttünk haza. Mert nekünk a kutyák fontosabbak, mint ő. Most erre mit lehet mondani?


  Hazafelé vettünk főttételt neki,húsgombócos jó sűrű zöldbablevest, pont olyat szoktam én is csinálni, nagy fejtörést is okoztam ezzel, hogy ha nem voltam itthon mikor főztem, mondtam  hajnalban.


  Nagyon elmentem volna valahová, de velünk volt a Hanikutyus, ő a legnagyobb, , mert ha a Zizike van ott, a hónom alá kapom.


  jóccakát, sziasztol!


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (30880)
  2017-10-19  18:42
 17. 2017. október 20. 15:1730883.

  Jó, akkor én micsinálok.


  Reggel kiderült, hogy itthon lesz a gyerekem, festi az étkezőjüket. Kérdeztem van kajád? Majd találok valamit válaszolta. Lencsefőzelék virslivel jöhet kérdeztem. Aha, szuper mondta. Így az én gombás nyelvem meg a könyök tészta mellé felkerült egy lencsés fazék is. Neki is nekem is lesz még egy napra kaja. Holnapra Dubarry szelet lesz, a nyelv majd előkerül vasárnap.


  Tegnap végigtakarítottam a házat. Megcsináltam a kopogtatót a bejárati ajtóra. Van rajta banya, fekete macska, denevér meg sütőtök. Aranyos lett.


  Készültem világgá menni, de olyan csúnya idő volt, míg átszaladtam a hentesbe tiszta víz lett a hajam. Nem feloszlott a köd, hanem lefele permetezett. Majd délig nem láttuk a napot.  Aztán ebéd után kiültem olvasni, a sötét nadrágon keresztül szinte égetett.


  Mivel egyedül vagyok semmi különöset nem tervezek a hosszú hétvégére. Amíg jó az idő sokat vagyok kinn. Bespájzolom a D vitamint. Már kb két hete beveszek naponta egy C vitamint, meg chia magot rakok gyümölcsjoghurtba. Eddig nem csináltam ilyesmit. Az is igaz, amikor az influenza elleni oltásról beszéltek, hogy érdemes az időseknek beadatni, akkor legyintettem, nem az én korosztályom az érintett. Oszt rájöttem, hogy dehogynem. Hát ez az amikor az ember lélekben fiatal. Mondjuk nem adatnám be, volt a családban aki nagyon rosszul járt  megelőző oltással.


  Mit szóltok a nagy pénzesőhöz amit novemberben fogunk kapni? Jó lesz az ünnepek körüli plusz kiadásokra. Azt mondják, ha adnak fogadd el................

 18. 2017. október 20. 12:4230882.

  Kimicsinál????????

 19. 2017. október 20. 06:5330881.

  Sziasztok, jó reggelt.


  Joe azzal a két jóslattal jólfeldobtadahangulatot!


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (30880)
  2017-10-19  18:42
 20. 2017. október 19. 18:4230880.

  A mai jóslásom, amit nem szoktam csinálni.


  1,....Az NLC az IWIW sorsára jut.


  2,....Az FB is ugyanoda igyekszik,mégpedig gyorsan.


  Természetesen nem vagyunk egyformák, még Ti az aranyat értékelitek, engem naaaaagyon sokkal jobban érdekel a palladium.

 21. 2017. október 19. 16:5630879.

  "A fene és a franc",ma csak 22 fok lesz......


              Bee Gees - Massachusetts - YouTube

  előzmény:
  arirangarirang (30878)
  2017-10-19  14:17
 22. 2017. október 19. 14:1730878.

  A fene és a franc, eltűnt a hsz. Most már nem írom még egyszer, majd talán később.


  Csók a család!

 23. 2017. október 19. 12:2630877.

  Sziasztok Szakácsnők,


  Itt van egy Kukta.Igen, nagy K-val....


  Nekem szezonban a tejfölös uborka saláta fő étel,pörkölt/rántotthús stb.a feltét.A tegnapi paprikás krumpli különösen nagyon finom lett, talán azért is mert régen volt.


  Holnap nálunk 25 C-fok körűl lesz,rövid nadrágban, fél-meztelenűl fogom vágni a még mindíg zöld füvet,sárga/barna falevéllel keveredve.


  Szerintem lesz majd nagyfeneköd is, meg nagyfenemás is, de most még rendkívűli nyár van.

  előzmény:
  Tete (30876)
  2017-10-19  09:13
 24. 2017. október 19. 09:1330876.

  Sziasztok, jó reggelt. Reggel akkora volt a nagyfeneköd, hogy még mindíg alig látni a kert végét.


  Még a net is alig akart idetalálni.


  Pannika üdvözlünk itthon.


  Vera jobban vagy?


  Mandula micsinááááááááálsz?


  Joe nagyon finom étel a papritáskrumpli. Próbáld ki rántottával meg tejfölös uborkasalátával.

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek