Keresés a fórumban

Kanadai vandorlelkek (
99
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
 1. 2014-10-23 03:4252037.

  Sűrűn teszem! Nemcsak a testemre, de a lelkemre is gyúrok, ha ez vagy az fáj, vagy rossz a kedvem. Fel"tuningozom" magam lelkileg, aztán neki a vakvilágnak- felerősítve magam és megerősítve a napi boldogságaimmal. Unásig sorolom: látok, hallok, eszem is megvan, a mozgásom reggel nehéz (berozsdásodom), van, hogy bottal, van, hogy anélkül jövök-megyek. Nyáron is előfordult, hogy egyik kezemben a slag, amivel locsoltam a kertet, a másik kezemen a görbe botom, arra támaszkodtam.


  De még MINDIG így is, örültem, hogy meg tudtam tenni. No igen, nem mindig van így, ki tudja mitől függ? Időtől, napi állapotomtól? Az is előfordul, hogy bot nélkül, vidoran lépkedem. No meg az eszem is a helyén van! Tudok örülni a legkisebb dolognak is, értékelem az emberséget, a szeretet, a barátságot. A fényt, de még az árnyékot is. Ha árnyék nincs, akkor fény sem, ha a rosszat nem tapasztalnánk meg, akkor örömeink sem lennének, ha a rosszat/betegséget legyőzzük, meggyógyulunk. Mindennek örülnünk kell, mert ha séta-galopp lenne az életünk, mennyire unalmas lenne?! - Nálam ez a lélek tunning- szeretettelBojana*

  2014-10-19  21:57
  Bagoly (51976)
  előzmény:
 2. 2014-10-23 03:3452036.

  no ezen jót nevettem! Szerencsére van humorod, megköszönöm az ilyen beírásaidat - Ami azt illeti, már én is megjártam, hogy a Tescoban vásároltam. A telefonomban össze is adtam, hogy mennyi pénz kiadására számíthatok majd a pénztárnál. Aztán a blokk átvételekor szembesültem azzal, hogy nem egészen az van, amivel számoltam. Szóvá is tettem. Akkor mondták, sőt szabadkoztak, hogy bocsánat' ez meg az akciós volt, de a "gép nem úgy számolta", mivel olyan "lehúzós" pulton húzzák át az árut, s az azon lévő számok szerint számol a pénztárgép. 


  Hidd el, drága Bagolyom, elképzelhető, hogy ott is, abban is ismerik ezt a módszert. Így azután ott helyben, a főpénztárost oda is hívták és módosították a gép által kiadott számlát. 


  *


  Sőt! Pontosan a vécé-illatosítóval jártam (volna) meg, mert a polcon úgy volt feltüntetve, ha 2-tőt vásárolok, akkor csak 1,5-et kell fizetnem. Vásároltam is, no a pénztárnál a gép/no meg a pénztáros a 2-nek az árát kérte. Mondtam, akciós, ott a pulton legalábbis az olvasható. Utána is néztek, valóban az volt. Így a VALÓDI akciós árat fizettem.


  Vannak ilyen dolgok, csak az az érdekes, hogy általában a vásárló kárára számol a gép, no meg a pénztáros is. Tehát figyelni kell nagyon. Ha pedig fáj valamink, vagy gondjaink vannak, mert vannak, nem is tagadom, ha nem figyelek, könnyen többet fizettetnek velem, mint amennyi a valóságos számla lenne.

  2014-10-12  18:05
  Bagoly (51959)
  előzmény:
 3. 2014-10-23 03:2652035.

  A puszikat viszonozzuk és hidd el, nemcsak Bagoly, de mi többiek is figyelemmel, szeretettel kísérjük életedet. Veled együtt örülünk a sikereidnek, s drukkolunk, hogy egyre szebb és sikeresebb legyen körülötted minden. Legyen egészséged, sikered, boldogságod és türelmed, no meg erőd a mindennapi nehézségekhez. Amit mindnyájunknak le kell - mert kell! - győznünk!


  Bojana*

  2014-10-19  17:18
  Tűzlány (51974)
  előzmény:
 4. 2014-10-23 03:2352034.

  Régen tudom, hogy az Vagy, amit megeszelNo meg azt is jól tudom, hogy cukrot NE, édességet NE, zsírosat NE, de sok zöldséget IGEN.


  Azt is jól tudom, ami finom az rendszerint hizlal. De olyan jó egy-egy finom túrós rétesbe beleharapni! De lehet az almás pite, lekváros- vagy akár káposztás palacsinta, lángos, sült húsos-pecsenyezsíros kenyér ecetes csalamádéval, vagy nyáron piros paradicsommal, zöld paprikával, kovászos uborkával. A nokellliről nem is szólva. 


  Igen, ha sokáig élni akarunk, akkor válogatnunk kell(ene), átgondolom, s olyankor jól leszidom magam. Pár napig "jó vagyok", egészségesen "táplálkozom" és nem lakmározom. De azután ismét "belemártózom" az evés örömeibe


  Sajna, sajnálom...


  *


  No igen, most már jön a hűs/hideg idő. Milyen jó is a jófajta sült kolbász és májas hurka, hagymás krumplival?!   Jól megválogatom hol vásárolom, mert hatalmas különbségek vannak az ízek között! Van a baráti körömben egy család, akikre szinte rábeszéltem, hogy a májas és a véres hurkát is füstöljék fel! Először kinevettek, nem is hallották még a hírét sem ennek. Anyai Nagyapusom mindig így készítette, majd úgy sütötte készre. No, egyszer megpróbálták, mert mindig nevelnek és vágnak is saját disznót. No azóta úgy csinálják. Olyankor én is vásárolok májat, húst, egyebet és akkor egy "füst" alatt nekünk is készítenek. De nem sokat, csak annyit, amennyit bele tudok tuszkolni a mélyhűtőbe.

  2014-10-16  15:53
  Bagoly (51967)
  előzmény:
 5. 2014-10-23 03:1352033.

  Köszönöm! Egyszerű, ezért tetszik, mindenképpen kipróbálom! Bojana*


  *


  No, még nem is írtam meg, mennyire ügyes voltam! Lejárt a parkolási engedélyem (a rokkantsági), a mind összes orvosi papíromat a jó vastag dossziéban elvittem az okmányirodába, no meg a november 30-án lejáró parkolási engedélyemet. Ügyintéző a sok orvosi papírom közül többet is kimásolt, nem is értettem miért? Hiszen leadtam a (még nem is lejártat is), sőt ugyan ott, ugyan annál az okmányirodánál - a budapesti VII. kerületinél - ahol az előzőt is kiállították.


  Mondta, jól tettem, hogy "felszerelkezve" érkeztem, mert megszigorították. Ennek ellenére még mindig nem értem, az egészségi állapotom nem jobb lett, de rosszabb. Nehezebben mocorgok, a szívem is rendetlenkedik, az évek is többek lettek, akkor miért ez a fene nagy szigorúság. Ott tudtam meg, hogy vannak, akik családtagjaiknak átadják az okmányt. Ami hatalmas büntetést von(na) maga után, ha erre rájönnek - parkolási társaság, rendőrség stb. - Eléggé értetlenkedtem, mert ez olyan irat, mint a személyi igazolvány. Eszembe sem jutna átadni, hiszen arra való, ha akár én vezetnék (de már nem vezetek, csak elektromos motort, ahhoz már nem kell), de családtagjaimmal, barátaimmal autóval utazunk, akkor ott is megállhatunk, ahol egészséges vezetőnek nem szabad, nem illik. No meg parkolási díjat sem kell fizetni. Az is igaz, több helyen fel vannak festve olyan parkoló helyek, ahol ezzel az igazolvánnyal díjmentesen parkolhatunk. 


  No meg az is igaz, ez okmánnyal való visszaélésnek számít. De azzal is riogattak, hogy volt olyan is, hogy "rossz környéken" akár az autó szélvédőjét is betörték emiatt az igazolvány miatt. A parkolás Budapest egyes részein nagyon drága, de mindenütt egyre drágább. Ezért is a saját igazolványomat lemásoltatom, az előbbit is lemásoltattam, azt tettük ki a szélvédőre. Ha a parkoló őr felemelte a hangját emiatt, azonnal elővettem az eredetit. S, azt is elmondtam, no meg mondom is majd legközelebb is, hogy ez az okmány pótolhatatlan, védekezésképpen tettük ki a szélvédőre a másolatot. Mellette van egy kis cédula, hogy EZ MÁSOLAT, az eredetit megérkezéskor BEMUTATOM, NE BÜNTESS!!!! - no meg alá is firkantottam a nevem


  *


  No ilyen dolgok vannak, itthon széles egy Magyarországon. No meg tegnap hallottam, olvastam, hogy internet adó lesz! Szép, mi? Vonulunk szép lassan vissza a középkorba. Ameddig más országokban egyre olcsóbb... no de nem politizálok. Csak úgy szomorúan leírtam. Remélem visszavonják, mert nagy a felháborodás. A vállalatoknak irgalmatlan összegeket kellene kifizetnie, a családoknak "csak" 1000 forintot (?) - de ki tudja, még mit találnak ki?!

  2014-10-18  22:35
  Bagoly (51970)
  előzmény:
 6. 2014-10-23 02:5852032.

  (Folytatás)


  Elképzelhető, hogy egészségtelen, de nem tudunk erről leszokni. Itt a gyerekeimről írok, hiszen Férjem, mint tudjátok sokadik éve a felhők fölött kávézikés cigarettázik, s onnan figyeli neje (azaz az én lükeségeimet). Hiányzik, nem tagadom, de nemcsak azért, mert közeleg a Halottak Napja. Nemcsak azért, a szívemből, az életemből. Természetes, hogy vigasztalom magam a szép emlékekkel. Sőt azért vagyok hálás, hogy megadatott, hogy ilyen jó Párt kaptam az Élettől. Milyen sokan, ezt nem mondhatják el magukról. Boldog voltam, akkor miért szomorkodom. Ha úgy teljes szívből elkeseredem, azonnal jól össze is szidom magam, hiszen szerencsés voltam, legyek hálás ezért.


   


  S, olyankor átérzem, hogy van okom arra, hogy igenis megköszönjem azt a sok szép évet, ami megadatott. Mert voltak és vannak csodás élményeim, emlékeim, s ezek az igazi kincsek. No meg az, hogy meg tudok magam körül tenni ezt is, azt is , fáj itt, meg amott - de MÉG mindig magam "ura" vagyok. El tudok intézni azt is, amire mások legyintenek. Szembe tudok szállni bürokráciával, rosszindulattal és értetlenséggel. Fel tudok állni és másokat is arra buzdítok, hogy érdemes megkeresni és meg is találni a szépet a mindennapjainkban. Legyen az egy lombokon átsütő napsugár, egy csodás alkony, a madarak csivitelése, egy forró, meleget sugárzó kályha, a kimosott és száradó ruha illata, akár egy finom ízes palacsinta, egy mosoly és egy ölelés, amit igaz szeretetből kaptam, s adok és a barátság  biztonsága.Bojana*


   


  *


   


  No, ami a süteményeket illeti, vannak munkások, melyeket többször kell hajtogatni, keleszteni, sokat kell "velük" dolgozni. Aztán felvágom, feltálalom és térülök-fordulok - s már volt/nincs- ez az igazi dicséret, ez a siker! Legyen egészséged, türelmed hozzá. Természetesen pénz is kell, mert minden drága, de a legegyszerűbb sütemény, vagy rágcsa - legyen az tejfölös pogácsa (nálunk ez nagyon megy!) megfizethetőés örömet adok és kapok. A siker és a szeretet örömét, amit ajándéknak érzek, mert az. El tudom készíteni, van hozzá erőm, még akkor is, ha "akció előtt" fájdalom csillapítót kell bevennem, hogy bírjam a sütés-főzés fáradalmait. Ezt az ünnepi, családi, baráti összeröffenésekre értem. Különben magamnak több napra főzök és rájárok rakott kelkáposztára, zöldbabfőzelékre, fasírtra és krumplisalátára...

  2014-10-19  15:20
  liat (51973)
  előzmény:
 7. 2014-10-23 02:5652031.

  Szeretettel üdvözöllek!Valamelyik nap hallottam a rádióból, hogy Aki éjszakára akár egy kis teljesítményű lámpát is bekapcsolva hagy, akkor már nem termelődik a szervezetébe az a hormon, ami ahhoz szükséges, hogy a szervezete valóban kipihenje magát.


   


  Én megvallom, gyerekkoromtól fogva mindig bekapcsolva hagytam egy pici lámpát. Varrógép égőjével (lámpájával) működik, gyerekkorom óta megvan. Azt cipeltem még külföldre is magammal. Olyan csíptetője (is) van, amit rácsavarhatok egy könnyed mozdulattal, akkor a könyvespolcra is felrakhatom. Ha lecsavarom, akkor "talpacskái" vannak. Zománcozott és valóban kicsi. De ahhoz éppen elég, hogy jól érezzem magam. Soha nem tudtam a teljes sötétségben aludni, úgy éreztem, a sötét, szinte rám ragad... Most megtudtam, hogy ez káros a szervezetre. A rákövetkező éjszaka a lámpácskámat kikapcsolva, de kézközelbe tettem. Forgolódtam és képtelen voltam elaludni. No, gondoltam, nem érdekel, mit "kuruttyolnak" abba a rádióban, ha csak napi 3 órát alszom, és annyit alszom - évtizedek óta! - akkor nem érdekel, felkapcsoltam a lámpámat és rövid idő múltán már el is aludtam. Ezt az éjszakai (lámpás) rossz szokásomat "beleneveltem" a Férjembe, sőt a két gyerekembe  is (akaratlanul). A Férjem anno' sokat morgott ezért velem, de később Ő is beleszokott. A gyerekeim pedig egyáltalán nem ismerték azt, hogy teljes sötétségben aludni. Ők is úgy tudtak, mai nap is úgy tudnak - jó mélyen és egészségesen aludni , ha mellettük is világított, világít egy-egy kis teljesítményű aprócska lámpa. * A rádióból hallottakat viszont leírom, ha igazat mondtak, tudj róla.


  (Folytatás ez írás felett ) - Bojana


   

  2014-10-19  15:20
  liat (51973)
  előzmény:
 8. 2014-10-23 02:2052030.

  Bizony mondom, sokan ok és indok nélkül panaszkodnak: párkapcsolatukra, gyerekeikre, lakhatásukra, megélhetésükre, egészségükre, barátaikra, szüleikre, égre és földre... mindenre és mindenkire.


  Jó volna, ha kicsit magukba mélyednének, s átgondolnák, hogy milyen és mennyire szerencsések! Egy-egy ilyen történelmi sorsot megismerve, könyvekből, netán a sok idővel rendelkezők beülhet(né)nek könyvtárakba, levéltárakba, vagy jobban oda figyelnének a korhű irodalomra, filmekre, színházi előadásokra vagy egyéb olvasatokra.


  S, ilyenkor emeljék égnek a kezüket. Sokan nyavalyognak, mert fáj itt, meg ott, de nem gondolnak abba bele, hogy a világon tömegek küzdenek halálos kórral...Sokan, egyre többen egyedül élnek. Valaha együtt voltak felmenők (akár a dédszülők is) és a legkisebbek. Nem voltak emeletes házak és külön szobáik a gyerekeknek, mégis remek, okos, becsületes emberekké váltak az ilyen családba születtek. Ma már minden megváltozott, a gyerekeink bizonyos értelemben "leszakadtak" rólunk, élik a saját, kimondom "hajszolt" életüket. Panaszkodunk, pedig nem kellene, mert vannak, igenis vannak barátaink, akik időnként (nálam sűrűn) megfordulnak, sőt itt is alszanak (pontosítok: hajnalig beszélgetünk múltról, jelenről, jövőről, egészségről, politikáról, könyvekről és az életünkről). Köszönöm jól vagyok, jól vagyunk és ha közülünk bárki panasz-áradatba kezd, azonnal felemelem az ujjam. S, olyankor tudják, tudja a , hogy nincs különösebb oka az elkeseredésre. Épek, egészségesek a gyerekei, ő is bármi egészségi okból "nyekereg", mert fáj itt és ott, de különben fut, mint a nyúl, akár járókerettel is! Főzés befőz, süt és mosogat, ellátja magát és a hozzá betérőt, sőt olvasott, tájékozott, ezért szeretjük. Igen, igen, hozzá is megyünk "nyanya-bulira". Most is voltam, négyen mentünk, vittem Röffentyű kutyust is, készítettem töltött káposztát és almás pitét. Volt aki túrós rétest hozott, de volt aki rizses húst. Ittunk hideg és forró teát, sőt aki (vérnyomása miatt megengedhette) azok - pontosítok: ketten - még forralt bort is pár bögrével leengedtek a torkukon. Kártyáztunk filléres alapon és jókat nevettünk a régvolt hülyeségeinken. Nagyon, de nagyon jól éreztük magunkat és hálásak voltunk tegnap délben, amikor ebéd után haza szedelődzködtünk.


  Bizony mondom, történelem ide- vagy oda, nézzünk jobban körül, akár a könyvespolcunkon is, de időnként gondoljunk arra, mennyire "gazdagok" vagyunk. Nem, nem pénzben, de szeretetben, IDŐBEN, rokoni- és baráti kapcsolatainkban. Köszönjük sorsunknak a mindennapjainkat. Én megköszöntem és köszönöm a Ti barátságotokat is! Mindenképpen. Hiába a sok százezer kilométer, hiába folyók, tengerek, hegyek, víz és időjárás választana el Tőletek, de NEM! Itt vagytok velem, az életemben, a mindennapjaimban és ez olyan jó! Megköszönömúgy és így legyen. Megköszönöm a barátságot, azt, hogy leülök a gépem elé és biztos lehetek abban, hogy választ kapok beírásomra. szeretettel: Bojana*


   

  2014-10-16  15:51
  Bagoly (51966)
  előzmény:
 9. 2014-10-23 01:3052029.

  Bagoly,  tudod te kivel allsz szembe, szora sem erdemes foglalkozni egy ilyennel, aki lehet, hogy nem is itt el  ezen a felen az Operencias tengernek, hanem a masik felen.


  O amikor, felteteles modba irom kivandorolt, akkor hozta a kenesei cseledlanyt, meg a Zsuzsineni szakacsnot, sot a jezsuita atyat is, es a nagypapa 100 borkotesbe kotott Jokai osszes muvet. Nem neztem meg sosem utana egyaltalan volt szaz?

  2014-10-22  21:46
  Bagoly (52027)
  előzmény:
 10. 2014-10-22 22:0852028.

  Szora sem erdemes - a gugli mindent megmond. Mivel en muveletlen vagyok, most azonnal utananezek, ki volt ez az erdemes ferfiu, aki ilyen szep verset hagyott az utokorra.

  2014-10-22  21:36
  liat (52026)
  előzmény:
 11. 2014-10-22 21:4652027.

  En azon csodalkozom, hogy te csodalkozol! A legtobb bevandorlo nem tudja a nyelvet, szokasokat, tehat tanulnia kell. Bizony, meg az '56-osoknak is kellett! Es megtettek. Tehat a tobbieknek is ugyanannyi eselye van. S ahogy latom, a legtobbjenek Isten felvitte a dolgat es most en csodalkozom rajtad, hogy csurhenek mered nevezni oket!

  2014-10-22  21:14
  trampolino (52020)
  előzmény:
 12. 2014-10-22 21:3652026.

  ohhh jajjj de muvelt lettel hirtelen...


  most oszinten, ismernem kellene egy tobb, mint 900 eve elt valakit?


  akar ismerhetnem, de nem ismerem a koltemenyeit.


  az elete tortenetet igen.

  2014-10-22  21:26
  trampolino (52023)
  előzmény:
 13. 2014-10-22 21:3152025.

  kepzeld el, tudom, hogy nem magyar szavak. nem is ezzel van a baj, hanem a TE magyar tudasoddal, hogy nem tudod a szavak jelenteset magyarul.


   


  mire vartal erveket? a te merhetetlen gonoszsagod ellen? minek? tudod van egy szint, ami ala nem megyek vitatkozasban. ez a szint pl. te vagy.


  semmi mast nem kivanok neked, mint amit te kivansz nekunk. nagyon remelem, hogy beteljesul.

  2014-10-22  21:20
  trampolino (52022)
  előzmény:
 14. 2014-10-22 21:2752024.

  Gondolom,  ismered  Abraham  Ibn  Ezra   koltemenyeit..........   ???

  2014-10-22  21:26
  trampolino (52023)
  előzmény:
 15. 2014-10-22 21:2652023.
  IN GOD’S HANDS

   


  God, exalted in grandeur; praised be His glorious name.


   


  He fashioned every form,


  Both hidden and revealed;


  Even reason’s rule


  By himself He established! Who is privy to His council?


   


  They who see His bounty


  In the course He takes,


  How can they deny him?


  All are His creatures, they are His witness, vouching for Him.


   


  Whoever considers His wonders


  With his heart and his eyes,


  And with the guidance of His prophets,


  He will be grateful throughout life that his breath is in God’s hands.


   


  Translated by Leon J. Weinberger


  from Leon J. Weinberger,


  Twilight of a Golden Age: Selected Poems of Abraham Ibn Ezra


  (Tuscaloosa and London: The University of Alabama Press, 1997).


  Copyright Š 1997 The University of Alabama Press.


   

  2014-10-22  21:15
  liat (52021)
  előzmény:
 16. 2014-10-22 21:2052022.

  a  "CHAT"   es  a  "Topik"   N e e e e M   Magyar  szavak!


  Miert  pont  egy  Magyart  kerdezzek  meg arrol,  hogy  mit  jelent  az  a  ke't  szo?


   


  Jo  zsido  szokas  szerint,  Liat,  TE  rogton   tamadasba lepsz,  amint  nincsenek  E'RVEID!!!


   


  na,  en   most  elvonulok,


  amelynek,  gondolom,   MIND A KETTEN   (ebben  az  oriasi  forumban)  orulni  fogtok.


   


   

  2014-10-22  20:55
  liat (52018)
  előzmény:
 17. 2014-10-22 21:1552021.

  biztosan helyesnek talalod, hogy embereket, a sajat orszagukban  igy gazoljanak el.


  most mar meg sem emlitem, hogy a 3 honapos kislany belehalt a seruleseibe. minek is mondanam. csak egy zsido volt.

  2014-10-22  20:23
  trampolino (52015)
  előzmény:
 18. 2014-10-22 21:1452020.

  Nahat,  Bagoly,   -bevallom,  csodalkozom  Rajtad!!!


  Hogyan   tudod  osszehasonlitani  az 56-os  Magyar kozep-osztalybol  jott  menekulteket,  azokkal  mai-napi,    irni-olvasni  nem  tudo  es  tanulatlan,  kozepkeleti  csurhekkel?????


  Az  idoben  visszamenoleg  pedig,    az  1915-tol 1920-ig  emigralt  magyar  emigransok,  habar  foldmuvesek voltak,  de  IRNI  ES  OLVASNI   azok  is  tudtak!!! Nehezen  megdolgoztak  a  banyakban es a gyarakban azert, hogy  tanitathassak a  gyerekeiket.


  Es   azutan,  1938-ban  szazaval jottek  azok a  Magyar  zsidok  ide,  akik  elorelatoak  es  okosak  voltak.


   

  2014-10-22  20:40
  Bagoly (52017)
  előzmény:
 19. 2014-10-22 21:1052019.

  erdekes, hogy elkerulte a figyelmedet az, hogy a kanadai hirben is megemlitettek a muszlim elkovetot....


  azon miert nem haborodsz fel?


  sajnos a kozeljovoben sulyos problemaitok lesznek ez ugyben...

  2014-10-22  20:23
  trampolino (52015)
  előzmény:
 20. 2014-10-22 20:5552018.

  a te nem tudasod olyan feneketlen, hogy ha beleesnel, szornyethalnal. ne tevessz minket ossze a muszlimokkal. NALUNK  sose oromunnep, ha zsido tesz ilyet. ha nem hal bele, akkor nagyon sulyos buntetes var ra. nem mi osztogatunk cukorkat az utcan es lovoldozunk a levegobe egy ilyen sulyos hir hallatan.


  csak annyit kivanok neked, hogy egyszer te eljel at ilyet. rogton tudni fogod mit gondolj rola.


  amugy pedig szivesen vennem, ha belinkelnel olyan hireket, amiket a zsidok kovettek el hasonlo modon.


   


   


  ja es TE vagy az aki nem tudja, mi a kulonbseg a chat es a topik kozott. nezz utana vagy kerdezz meg egy magyarul jol tudot! ne olyat mint te, hanem aki TUD magyarul.

  2014-10-22  20:13
  trampolino (52013)
  előzmény:
 21. 2014-10-22 20:4052017.

  A sok tanulatlan es toprongyos emigrans majd tanul es feloltozik. Legjobb pelda az '56-ban menekultek.

  2014-10-22  20:28
  trampolino (52016)
  előzmény:
 22. 2014-10-22 20:2852016.

  Igen,  Bagoly,  ti  azok  vagytok-----egyenlore  me'g.....


  De,  attol  fugg  minden,  hogy  hany  ezer  es  ezer  tanulatlan  es  toprongyos emigrans  fog  beozonleni  hozzatok  a  NEM-VE'DETT  (!!!)  hataraitokon  keresztul.


   


  GOD  help US  ALL!!!!!!!!!!!


   


   


   


   

  2014-10-22  20:08
  Bagoly (52012)
  előzmény:
 23. 2014-10-22 20:2352015.

  ilyenkor te jozan vagy?????


   


  hol volt ebben a politika? mert szerinted epelmeju, rendes dolog, hogy valaki belehajtson a villamosmegalloban varakozok koze??? mindegy ki all ott, az a lenyeg hogy elpusztuljon?


   


  amugy pedig, mivel szandekos tamadas volt, valoban nem mindegy, hogy ki kovette el kik ellen.

  idézet:
  liat (52009)
  2014-10-22 20:01:45

  ne   csurjel-csavarjal,  Liat! 


  A  HANGSULY  a  beirasodban  az  volt,  hogy  egy mozlem  megolt  zsidokat.


  Tapsoltatok  volna  ha ezt  egy  zsido  tette  volna  mozlemokkal  szemben.


  Na,  es?


  HABORU  VAN  koztetek,   ezt  mindenki  tudja.


  Es,  mi,   (azaz  Amerika)   fizetunk  nektek  ezert.


    Izrael  a  mi  katonasagung  Keleten.


   

  2014-10-22  20:01
  liat (52009)
  előzmény:
 24. 2014-10-22 20:1852014.

  de  volt  "hozzaszolnivalom"  Liat---csak  eppen  neked  az  nem  tetszett.........


   


  velemenyed  szerint  mi  egy 
  "chat"?


   


  Bocsanat,  elfelejtettem,  hogy  nem  tudsz  angolol-------------


   

  2014-10-22  20:05
  liat (52011)
  előzmény:
 25. 2014-10-22 20:1352013.

  Idefigyulj----ha  a  hir  az  let  volna,  hogy  egy  izraelinek  sikerult  megolnie  20  arabot,  akkor  ti  mind  oromtancot  jartatok  volna! 


   

  2014-10-22  20:01
  liat (52009)
  előzmény:
 26. 2014-10-22 20:0852012.

  De igen. Mi egy halado es rendkivul intelligens orszag vagyunk.

  2014-10-22  19:57
  trampolino (52008)
  előzmény:
 27. 2014-10-22 20:0552011.

  amugy pedig ez nem chat, hanem egy topik.


  arrol beszelgetunk, ami eppen erint, erdekel minket.


  egy biztos, ha nincs hozzaszolnivalod, nem muszaj..nem ragaszkodunk hozza.

  2014-10-22  19:52
  trampolino (52007)
  előzmény:
 28. 2014-10-22 20:0452010.

  Velemenyt mondhatunk. 

  2014-10-22  19:52
  trampolino (52007)
  előzmény:
 29. 2014-10-22 20:0152009.

  ilyenkor te jozan vagy?????


   


  hol volt ebben a politika? mert szerinted epelmeju, rendes dolog, hogy valaki belehajtson a villamosmegalloban varakozok koze??? mindegy ki all ott, az a lenyeg hogy elpusztuljon?


   


  amugy pedig, mivel szandekos tamadas volt, valoban nem mindegy, hogy ki kovette el kik ellen.

  2014-10-22  19:52
  trampolino (52007)
  előzmény:
 30. 2014-10-22 19:5752008.

  Kanadaban  nem  legalis  az  abortusz???

  2014-10-22  19:43
  Bagoly (52006)
  előzmény:
 31. 2014-10-22 19:5252007.

  Na,  es  most  min  van  a  hangsuly??   Azon,  hogy az  arabok (vagy  mozlemek)  milyen  borzaszto  emberek,  es  hogy  az  Izraeliek  milyen artalmatlan  angyalok????


  Azt  hittem,  ebben  a  chetben  nem  polititizalunk...............

  2014-10-22  19:18
  liat (52003)
  előzmény:
 32. 2014-10-22 19:4352006.

  Mintha nem lenne eleg felhaborito hir a vilagban: Winnipegben egy raktarozoban 6 ujszulott maradvanyat talaltak. 40 eves asszonysag letartoztatasban van.

 33. 2014-10-22 19:2352005.

  Az a megdobbento, hogy manapsag mar egyre gyakoribb itt is a lovoldozes. Borzasztoak az ilyen terror-tamadasok! Aki olni akar, azt meg kell olni - logikus es egyszeru! Ahogy olvasom a nalatok tortenteket, nemreg engedtek szabadlabra a tettest! 

  2014-10-22  19:18
  liat (52003)
  előzmény:
 34. 2014-10-22 19:1952004.

  Na, elvegeztem a mai napi jocselekedetemet - nem szeretem csinalni, mindig megfajdul a derekam! Most pihenek egyet, miutan megebedeltem a hal'Isten utolso adag irish stewt. Annyi a valoditol a kulonbseg, hogy nem birkabol, hanem marhabol van. 


  Ma este egyik kedvenc musorom lesz, angolul "I shouldn't be Alive" - magyarul igy reklamoznam: Csoda, hogy elek. Az itt lathato igaz tortenetek megerositettek eddigi sanda gyanumat: a balesetek 99.9 %-a emberi ostobasagbol, felelotlesegbol, konnyelmusegbol es meggondolatlansagbol adodnak. 


  Csak ugy mellekesen: nagyon szep ido van, napsugar, enyhe szello, amolyan vanasszonyoknak valo nyar.

 35. 2014-10-22 19:1852003.

  nahat! micsoda remes dolgok. kanadai lovoldozes.


  nalunk meg ez tortent ma este.

  2014-10-21  15:10
  Bagoly (52002)
  előzmény:
 36. 2014-10-21 15:1052002.

  Koszonjuk. Mar ketszer ennyi lenne, de valamikor hajdanaban rendeztek es eltunt a topikunk, erre ujat kellett kezdeni.

  2014-10-21  03:56
  trampolino (52001)
  előzmény:
 37. 2014-10-21 03:5652001.

   


   


  GRATULA  A  beirasok szamahoz!!!!!!!!!!!!!!!!

  2014-10-20  19:59
  Bagoly (52000)
  előzmény:
 38. 2014-10-20 19:5952000.

  Nem tesz jot a gerincnek, tehat hát-derek fajast okozhat, s magatol ertetodik, hogy a nyak is megsinyli, ha egesz ejjel termeszetellenes pozban van. Konnyen utana nezhetsz a Google-ban! 

  2014-10-20  19:49
  trampolino (51998)
  előzmény:
 39. 2014-10-20 19:5651999.

  "  a  masik Dumas  volt---


   


  I  AGREE!


   


  valoszinuleg  azota  mondjak  jomagyarjaink,  hogy:


  "ne  dumalj  annyit!!"  


   


  No,  penzt  is  kell  neha  "csinalni"====   ezennel  ma'ra  good-be.   


  elvonulok.


   


  Atadom  Liatnak  a  szot.


   


  Szio


   

  2014-10-20  19:35
  Bagoly (51996)
  előzmény:
 40. 2014-10-20 19:4951998.

  sosem  hallottam,  hogy egeszse'gtelen  poz----------


  Miert?


   

  2014-10-20  19:37
  Bagoly (51997)
  előzmény:
 41. 2014-10-20 19:3751997.

  A legegeszsegtelenebb póz, s nemcsak azert, mert osszegyurodik az arcod!

  2014-10-20  19:04
  trampolino (51995)
  előzmény:
 42. 2014-10-20 19:3551996.

  Ilyen es hasonlo hulyeseget en is olvastam Petofivel kapcsolatban - egy szot sem hiszek az egeszbol. Keresd meg Jokai emlekezetet rola.


  Szerintem is Jokai volt a vilag egyik legnagyobb meseloje, nemcsak azert, mert kezzel irt, hanem amit irt! Szinesen es erdekesen! Minden (na jo, majdnem minden)! regenyet tobbszor is el lehet olvasni, anelkul, hogy megunna az ember. A masik Dumas volt.

  2014-10-20  18:41
  trampolino (51994)
  előzmény:
 43. 2014-10-20 19:0451995.

  Hogy  alszom???


  REMEKUL!   --  hason fekve. 


  Persze,  ettol  neha "gyurott"  less  az  arcom,   de  az  kisimul  ha  hideg  vizzel  mosom  reggel.

  2014-10-20  18:38
  Bagoly (51993)
  előzmény:
 44. 2014-10-20 18:4151994.

  Tudom, nem  tolem  kerdezted, Bagoly,  de,  szerintem,  a  vilag  legnagyobb  mese-iroja  Jokai  Mor  volt.


  Es,  ha  meggondoljuk,  hogy  abban  az  idoben,  MINDEN  kezzel,  tollal  es  tintaval  volt  irva---------  Fantasztikus  mit muvelt  az  az  ember!


   


  Me'g  valami------allitolag  a  lgujabb  kutatasok  szerint,  Petofi  nem a  Szabadsg-harcban ban  halt  meg,  hanem  a Georgia  allamban  (USA)-BAN  LETT  ELTEMETVE  HOSSZU  ELETE  VEGEN!!!!!!!!!!


  Nos,  ezt me'g  rendesebben  ki  kell  kutatnom-----amint  idom  lesz  erre.


  sokan  tanacsoljak,  hogy  hagyjam  a  fe...be  a  dolgot,   mert  8  millio  Magyar  rogton  halalos  ellensegem  lesz....................


  Na,  Bummmm

  2014-10-20  17:32
  Bagoly (51990)
  előzmény:
 45. 2014-10-20 18:3851993.

  Hát, igaz, ami igaz, valamikor tudtam aludni. 


  Te hogy' alszol?

  2014-10-20  18:31
  trampolino (51992)
  előzmény:
 46. 2014-10-20 18:3151992.

  Nos,  ezert  valoszinuleg  ki  leszek  zarva...


   


  de,  velemenyem  szrint,  akinek  jo  a  szex-elete,  az  jol  is  alszik.


   

  2014-10-20  17:32
  Bagoly (51990)
  előzmény:
 47. 2014-10-20 18:0051991.

  a melatonint kura szeruen kell szedni. egy kicsit megszenvedtem az elejen. par napig szedtem melle altatot. aztan ugy gondoltam, abbahagyom az altatot. 2 rossz ejszakam volt. aludtam is, meg nem is. rossz erzes volt. de tegnap teljes siker volt. remelem, ma is igy lesz. azt hiszem, kell egy par het, amig rendezodik a hormonszint.


   


  mostanaban egyaltalan nem olvasok. nem tudom miert. ez nagyon nagy baj, mert igazan konyvkukac vagyok..voltam.


  meg nehany eve el nem tudtam volna kepzelni, hogy este az agyban ne olvassak nehany orat. most egy percnyit sem olvasok.

  2014-10-20  17:32
  Bagoly (51990)
  előzmény:
 48. 2014-10-20 17:3251990.

  Nahat, akkor feltetlen kiprobalom. Mult ejjel is hajnali 2 utan aludtam el, fel-hatkor felebredtem, 7 fele ismet elszunnyadtam. En nem rendszeresen eszegettem a melatonint, talan azert nem hasznalt. 


  Van kulonosebben kedvelt iród? 

  2014-10-20  17:15
  liat (51989)
  előzmény:
 49. 2014-10-20 17:1551989.

  o roluk nem hallottam. majd megnezem a kapott konyvek kozott, hatha van toluk is valami.


  kepzeld el, hogy kezd hatni a melatonin hormon.


  tegnap este bevettem a 8. tablettat, altatot nem. este 10-kor beestem az agyba, en, aki ejfel elott soha nem fekszem le. reggel 8-ig aludtam.10 orat!!!  megreggeliztem es ujra aludtam 2 orat.


  remelem, azert be fog allni az egyensuly, mert kulonben Csipkerozsikava valtozom a vegen...

  2014-10-20  16:52
  Bagoly (51988)
  előzmény: