- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Akkor cask raszantad magad a fodraszhoz meneshez, sikerult nem megaztatni a szep uj frizuradat?
En meg nem vettem cseresznyet, lehet ugyanez a bajom, mint nekem, csak ugye nekem Ebony szajaba is kell tenni amibol elotte kiveszem a magot.
Mi is elmentunk, de csak egy uzletbe, vettem penteken sajtot a fel kilosat, de ez nem az igazi volt amit szivesebben megeszunk, vagy hasznalok, igy ma vettem egy masikat is.
Ebbol a tekintetbol, hogy a vilag az ujjaink hegyetol fugg, hogy hova megyunk, mit nezunk, vagy olvasunk valoban fantasztikus korszakban elunk.
Szia Dia,
latom mar megint csak "bekukk"?
Mi ujasag, hogy vagytok"
"WestHillünk viccére
reagáltam!
Kissé morbid, de "leütöttem" a témát!
Nem hagyhattam ki, jól használtam "csattanónak!"Szerintem a vicc szellemes volt es nem beteges, vagyis szavaiddal elve morbid, szerintem amit csattanonak (szavaiddal elve amit irtal) az volt egy kisse morbid, vagyis beteges.
"Beszeltunk rola, rakerestem, ez az eredmeny, de azt hiszem ennyi boven eleg, habar rengeteg kozul lehetne valogatni.
Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondások"
A valogatas, ahogy irva volt "bugyutasag", ezt a szot m.o-i eletem folyaman nem hallottam, lehet, hogy csak az egyszeru butasagot, cscsisagot helyettesitettek vele. A cel az ostobasagok kigyujtesebol adatott, de annyi van, hogy ez az izelito bosegesen eleg volt a probalkozsabol.
óó, igen, köszönöm, közben visszaolvastam a jegesmedvés viccet
a kérdés másik fele erre vonatk., mégiscsak bemásolom, bocsánat érte
"...a kendős megoldást választom. Télen is. De a BKV-n mindig a saját gurulós járókeretemnek az ülőkéjére ülök, mert azon ücsörögnek a piszkos, gusztustalan, alkoholista hajléktalanok is. Télen azért, mert legalább addig sem fáznak, nyáron pedig azért, mert "világot" látnak. .."
-Na, azért remélem, nem a járókereteden ülnek ők is
(ha már vicc, akkor legyen ez is, remélem, nem haragszol, de így ez olvasható)
WestHillünk viccére
reagáltam!
Kissé morbid, de "leütöttem" a témát!
Nem hagyhattam ki, jól használtam "csattanónak".
*
A lényeg, én sem szeretek meleg helyre ülni, nyáron pedig az izzadt ülőkékre a BKV járgányain.
Sziasztok, Üdvözlet mindenkinek,
gyorsan végigfutottam Bojana sorait, s csak annyit tennék hozzá, hogy hideg időben mi is előszeretettel bánunk kesztyűs kézzel a kapaszkodókkal, ám ilyenkor már valóban furcsának tűnne, még egy vékony cérnakesztyű is, viszont lehet kapni kicsi flakonban fertőtlenítő zselét, sokféle van (Patikákban, DM-ben, Rossmann-ban), árban, illatban is eltérnek, annyi a közös bennük, hogy a bacillusok 99,9 %-át képesek elpusztítani, így a járványok idején mindenképpen javasolt a táskánkban magunkkal hordani. Mindkét Lányomnál van mindig, és Férjnek is beraktunk az autó kesztyűtartójába (amikor kiszáll pl.ennivalót venni,akkor használja) , egy diónyit szétdörzsölünk a tenyerünkben, ujjaink között - elpárolog, így nem kell zsebkendő sem a letörléséhez.
Mi az a jegesmedvés megoldás? (itt, ennél a bekezdésnél valamit elírtál, vagy kihagytál, olvasd vissza légyszíves, ...nem teszem be, még korábban írtad, h nem szereted
)
Tobábbi szép napot Mindegyikőtöknek, vigyázzatok magatokra!!
D.
Úgy, hogy részemről maradok a jegesmedvés megoldás mellett.
Vagyis... Ejnye, ez mit jelent..?
A vicc teljesen igaz!
Én is jártam már úgy, hogy átadták volna a helyet a vonaton, de inkább ültem a kerekes járó-ülő alkalmatosságomon. Nyáron nagyon undorító egy átizzadt ülőhelyre leülni.
Mert jártam már úgy, hogy LÁTTAM, felállt az illető és szó szerint nedves folt maradt az ülésen.
No, köszönöm, ilyenből nem kérek!
Amikor dolgoztam, volt hat db nagyobb kendőm. Kétféle színű anyagból összevarrva. Mindig tudtam, hogy melyik színűt terítettem le és melyik felére ültem.
No, most a lányom használja a két kendőt, amit rendszeresen kimosunk, külön és kicentrifugálunk. Egy kendőt csak egy napra használtam/használ a lányom is.
Igaz, kissé furán néznek rá, amikor a vonaton az ülésre terítik, neki is, annak idején nekem is tették a megjegyzéseket.
De kinek mi köze hozzá?
Itt nyáron vannak olyan fiatal lányok/asszonyok, akik bizony aligszoknyában, meg tangának nevezett spárgás bugyikban üldögélnek minden félelem nélkül a vonat, vagy BKV ülésére. Meg sem fordul a fejükben, mennyi, de mennyi redvát is összeszedhetnek.
Ezenkívül rendkívül gusztustalan - valóban egy előre melegített ülésre lezuppanni
*
Úgy, hogy részemről maradok a jegesmedvés megoldás mellett... Igaz, mostanában ma vonattal utazom, ritkábban moccanok ki, akkor én is a kendős megoldást választom. Télen is. De a BKV-n mindig a saját gurulós járókeretemnek az ülőkéjére ülök, mert azon ücsörögnek a piszkos, gusztustalan, alkoholista hajléktalanok is. Télen azért, mert legalább addig sem fáznak, nyáron pedig azért, mert "világot" látnak. Fizetni nem tudnak, így az ellenőrök leszállítják, vagy nem őket. De rendkívül undorító némberek vannak.
*
A gyógyszertárban lehet vásárolni fehér cérnakesztyűt. Mindig van nálam, azt húzom a kezemre, amikor utazom. Meg ne tudjátok, milyen retkes, amikor hazaérek. Nagyon jó megoldás influenzás időkben. Mert belegondolni is rémes, hogy sokan ugye papírzsebkendőt, bármit használnak, utána ismét megkapaszkodnak.
Ezért pl. a gyerekeimet is arra neveltem, soha nem eszünk utcán, mert nincs lehetőség a kézmosásra.
Fagylalt esetében csak pár éve vezették be, hogy a tölcsért egy-egy szalvétával beborítja adják a kezünkbe. Régen bezzeg még ez sem volt. Akkor a táskámban lévő zacskóból húztam elő a papírszalvétát, és azzal fogtuk meg a tölcsért, mert az is visszatetsző, ha előtte utazunk, mindent megfogunk, aztán a sok bacit beesszük a tölcsérrel.
*
A lányom és a fiam nem "kesztyűsködik", azt mondják, ők nem nevettetik ki magukat. Én igen. Nem érdekel másnak a véleménye, ha így, akkor így érzem magamat némi biztonságban. Úgyis van enélkül is elég sok bajom, minek tetézzem?!
Drága, kedves WestHillem! Alvással már 27 éves korom óta NINCS gondom, mivel napi 3-4 órát max. amit alszom. Amikor a Férjem élt
és ott aludt
mellettem, mindig csodálkozott
, ha bármi okból felébredt, hogy mellette olvastam
.
Egészen pici lámpám volt/van - a könyvnek a felső borítójára IS rácsíptethettem, nem műanyag, de zöldre festett fém a "borítója", így nem világította meg a szobát, csak a könyvet. Csak arra kellett vigyáznom, nehogy kézzel hozzáérjek az időközben felforrósodott aprócska fémből készített "ernyőjéhez", mert akkor bizony kellemetlenül érintett annak a forrósága
Ha pedig újságot olvastam, akkor az ágyam melletti asztalkának a felső részére csíptettem. Nagyon ügyes kis lámpa.
Most nincs rá szükségem, de nagyon vigyázok rá.
*
De volt olyan is, hogy csendben kint a konyhában palacsintát sütöttem
, az nem járt zajjal. Aztán volt öröm a családban, mert azt mindenki szereti, reggelire is!
Hihetetlen, de nekem ennyi óra elég a pihenéshez.
*
No, éppen ezért
álmomban, nem zargattak a hétfejű sárkányok
mert amikor
lakmározás után fogat mostam, majd visszafeküdtem, akkor rendszerint olvastam.
és NEM
- - - éppen ezért nem volt szükségem az álmomban való
hadakozásra!
- szép napot Neked és minden topic Lakónak, Lelkecskének!
Bojana*
Igaz - vagy nem igaz, ez itt a kerdes. Toronto polgarmestere szivta a "Crack" pipat, vagy artatlan? A szoban forgo jambor ember nem nyilatkozik, de kulseje utan itelve latszik rajt a testi gyonyorok elvezete. Hát istenkem, egy botrannyal tobb, vagy kevesebb a politika vilagaban!
En nem szavaztam ra!!!
Macskas etteremhez nem volt meg szerencsem :)))
De a N.Y.-ki parkolasrol nekem is van tortenetem! Ez is az elso utonkon tortent. A szallodanak nem volt parkoloja es mondtak hogy eszakara ne hagyuk a kocsit az utcan. Adtak egy parkolo haz cimet ahol Jancsi leadta a kocsit. Persze kulcsal (tudod tokal-vonoval, ugy ahogy kell!)
Mikor ment Jancsi felvenni az autot tapasztalta hogy a kocsit mozgattak es az osszes ablaka is le volt engedve.
Mikor a US Canada hatarhoz ertunk, keresem az uti okmanyainkat (micsoda fency szavak jutnak eszembe igy hajnalban!), sehol nem talalom oket. Nem utazo taskaban, nem kezi taskaban..... Kinomban kinyitottam a kesztyu tartot. Ott voltak!!!!!
Szerencsesek voltunk, de meg egyszer nem hagytuk a kocsiba az iratainkat.
.......
Ugyancsak az elso utunk N.Y.-ba. Hiaba nah, az osszes elmeny akkor ert :)) Az volt az elso igazi utunk is a US-be.
Szoval megerkezunk del Manhattan-be es az istenert nem talaltuk a hotelt. No GPS,no cell phone, no helyi utca terkep..... Mondom Jancsinak aljon meg es utcai telefonrol felhivom oket es majd segitenek oda talalni. Volt ket vagy harom telefon egymas melet. 25 cent bele, semmi sem tortenik. masik telefonal ugyan az... Itt mar tudtam hogy a telefonok meg vannak buheralva hogy a penz nem oda megy ahova kell.....
Latok egy portast az egyik epulet elot. Oda megyek hozza es meselem neki a bajomat. Kerem hogy engedje meg hogy telefonaljak az irodajabol es kifizetem neki, mert a penz a gond (hollot tudtam hogy tole telefonalni ingyen van neki) hanem egyszeruen nincs jobb otletem. NEm igazan akart raallni a keresemre. Szo szot kovetet es kerdi tolem hogy milyen nemzetisegu vagyok. Mondom neki hogy magyar. Erre megszolalt magyarul : "hogy nem am beszelsz magyarul?!"
Ezek utan puszta hazafiasagbol megengedte hogy telefonaljak tole :)))
Kulomben a N.Y.-i embereket (pontosabban a Manhattan Island) eleg rude-nak talaltam, akkor is es utana is a tobbi utjainkon. Hidegebbek mint mas varosokban
Ahgoy haladsz delnek egyre kedvesebbek, a deli vendegszeretet nem hiaba hires naluk!
A sofak szepek lettek, estere behoztuk oket de meg raulni nedves volt. Tegnap mar rendesen megvolt szaradva.
Nem volt nalunk vihar. Burlingtonal ment el. A tegnapi vihar ami nalad volt azt a tv-ben lattam az esti hiradoba. Ez megmagyarazta azt hogy kint ultunk a gazebo-ba (28C volt) es hirtelen megindult a szel a torol es kimondottan faztunk. Be kellet jojjunk. De nalunk a szel volt az egyeduli ami tortent.
Estere mondanak chance of thunderstorm=ot de 2-4 mm esovel. Szoval nyugodtan locsolhatok :(((
""Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!"Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, "csupán" a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy "a semmiből csináljanak valamit"! "
Ez utobbi biztos nem igaz. Ma mar vannak nagyon jo minosegu fenymasolok :))))))))))))))
De komolyra forditva a szot a penz nagyon fontos resze az eletunknek. Azzal fizetjuk szamlainkat, azzal vasaroljuk a mindenapi kenyerunket.
Es bizony penz kell ahoz hogy penzt csinaljuk (mar ha nem tudjuk masolni oket!). Mert ahoz hogy penzt csinalj kell befektetes ami ugye penz.... mindegy hogy muszerekbe fektettem a penzt vagy a tozsden vagy akarmibe de a lenyeg a penz......
Ezert olyan nehez egyrol a kettore halladni. Mikor mar van valamenyi penzed akor egy fokal konnyeb mert tobbet tudsz befektetni es persze ezaltal tobbet is csinalsz. De az eleje q-rva nehez
Egy kis mosolygos, akinek kedve van mosolyogni reggelente
Tömött busz Pesten. A vezető mögötti ülésen egy fiatal srác ül. Az egyik megállóban felszáll egy középkorú nő. A fiatalember udvarias akar lenni, ezért felkínálja ülőhelyét a nőnek, de az arrogánsan visszautasítja, mondván, hogy "köszönöm, de előmelegített helyre nem ülök".
A srácot elönti a düh, és hangosan ezt mondja a nőnek:
- Tudja mit, hölgyem? Akkor üljön maga a jegesmedve jéghideg f****ára!
A nő felháborodottan fordul a sofőrhöz:
- Uram, ugye ön is hallotta, mit mondott nekem ez a pimasz fráter?
Erre a buszsofőr:
- És most mit tegyek? Talán forduljak északnak?
Beszeltunk rola, rakerestem, ez az eredmeny, de azt hiszem ennyi boven eleg, habar rengeteg kozul lehetne valogatni.
Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondásokA pénz az élet megrontója!"Nagy TÉVEDÉS! "A pénz IMÁDATA az élet megrontója!"
"A pénz az élettel kapcsolatos meghatározott attitűd - beállítottság - szimbóluma, egy bizonyos szellemi mércéje. A pénz nem véletlenül pottyan az életünkbe. A pénz leginkább az energia különleges formája: Minél több energiát fektetünk az élet valóban fontos dolgaiba, annál több pénz áramlik hozzánk." (Bodo SCHÄFER) "Álmodozás az élet megrontója."
Nagy TÉVEDÉS!"Az álmodozás HIÁNYA az élet megrontója!"
Képzeld, hol tartanánk, ha a korábbi évezredekben élő feltalálók sokasága, nem mert volna álmodozni? Lehet, hogy ma még kőbaltánk sem lenne...
"Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!"Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, "csupán" a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy "a semmiből csináljanak valamit"!
Hogy lehet ilyet elfelejteni, hogy ejjel felkelsz fozol es jol be is lakmarozol belole
Remelem egeszsegedre valt es amikor lefekudtel nem almodtal szornyusegeket, mert ugy tele volt a hasad.
KÖSZÖNÖM!
Bojana*
*
Hja, ez valóban kedves volt, hogy emlékeztél
, köszönöm! De nem zugevésről van ám itt szó, hanem nyílt LAKMÁROZÁSRÓL! De ez még akkor volt, amikor a "gyerekek" nem laktak velem, vagy nem voltak itthon, mert volt olyan is, hogy nem fent aludtak Pesten. Mert nem csinálnék olyat, hogy éjjel felzargatok bárkit is a főzésemmel.
*
No, amit viszont csináltam akkor is, amikor a Férjem
élt, no igen, az sem zugevés, mert bevállaltam, nyíltan!
Megfőztem a töltött káposztát, s természetesen belecsomagoltam az úgynevezett "szármának" nevezett káposztalevélbe.
Megfőztem, a sütőben. Hjaj, eszméletlenül finom!!!!!!
*
Aztán éjszaka arról álmodtam
és felkeltem, majd leszeltem egy szelet kenyeret és kivettem 1 vagy 2 tölteléket, kipörgettem a leveléből, mivel a levelet csak melegen tudom megenni, azt visszatettem, másnap megmelegítve megettem - üresen!
De a TÖLTELÉKET! No igen, a TÖLTELÉKET - azt viszont szépen éles késsel felszeleteltem
kenyérre rátettem és
- hát ennyi!
Bojana*
*
Jelentem, a virágból már sok elhervadt, de vannak bimbók. Az elvirágzott virágokat minden nap kiszedem, egy héten kétszer az egész cserepet vízbe teszem. Ha a bimbók is elnyílnak és csak a levél marad, az sem érdekel, a lényeg a zöld! Nagyon szép!
*
A legjobbakat kívánom kedves Lelkecskék!
Ez a sulykolo-fa olyan szep, gondolom disznek hasznaltak csak, bizonyosan a "tiszta-szoba" falara akasztottak. A cottagebol a kilatas nagyon ismeros...
Szepen kiderult, sut a nap, de olyan... na milyen? "hazy". Nem ködös... Inkabb paras. Varom, hogy a cicada megszolaljon, de lehet, hogy meg nem bujtak elo. Mar hetek ota latok egy irgalmatlan nagy dongo-darazsat repkedni, negyszer akkora, mint egy darazs vagy dongo. Meg sohsem lattam, lehet, hogy uj szuleveny. Jaj, akartam kerdezni, hallottad már a loont?
Reggel en is lattam, szornyu pusztitast vegzett a tornado es meg raadasul az a sok gyerek, akik az iskolaban a biztosnak velt helyre menekultek elole mind ott haltak meg nem is szeretek ragondolni, ha ugy haltak meg ahogy emlitettek.
Ma ugylatszik melegebb lesz mint ami eddig volt es parasat is igernek,( amit se anya se lanya nem szeret) mert mar most 17 fok van, igaz a cottagenal is 16, cask legyen is meleg, hogy eltunjenek a kis haraposok amikor megyunk.
Most hol sut a nap hol elbujik, de mara is iger zaporesot, zivatart, jo a frissen ultetett viragoknak, palantaknak hat meg a funek, lehet ujra vagni es nem kell faradozni a locsolassal legalabb, igaz tegnap is meglocsoltam, aztan Istenke alaposan kitett magaert csapadek teren.
Na ezt az elvezetet meghagyom neked, ismerem az epitkezes alatt mindenre ratelepedo por szornyuseget.
Sikerult a sofak tisztitasa, meg is szaradt?
Volt nalad vihar? Itt az ido is megunnepelte a Victoria Day-t, ragyogo tuzijatek es utana hatamas durranasokkal
Ha nalad befejezted a takaritast johetesz hozzam is hogy ne unatkozal :)))) Jancsi a hetvegen megcsinalta a furdoszobabanak a "rough-in"-jat. Betont tort, gravolt lapatolt, sewer csovet vagot es csoveket rakot ossze. Igy csak az este tudtam mosni. A moso/szarito gepen vastagon allt a port. majdnem sirtam mikor meglattam.......
En visoznt kimostam a sofakat a napalibol a tegnap.
Aranyos amit irtal nagyon. De addig meg olyan oreg leszek addig meg sok-sok mindent latni szeretnek :))
Tudod nyaron amikor itt is jo ido van akkor nem vagyakozom el innen. Reggelente (mint ma is) kiulok a gazebo-ba es onnan irom leveleim kozben a madarakat hallgatom es a tavat csodalom. 14 eve elek itt es mindig ugy hozta a sors hogy lassam a tavat vagy a balkonrol(mikor buildingbe laktam) vagy a kertembol az elmult ket eve. A lenyeg amit kiakarok hozni ebbol hogy nem tudom meguni. Szerintem meg elek nem fogom tudni meguni ezt a csodalatos tavat aki mindig mas arcat mutatja
Vissza terve Dubai-ra. Csodalatos arhitekturajuk van azoknak az epuleteknek. Es gondolj bele azt a paradicsomot a sivatagba epitettek. Homok viharok ide vagy oda (a apro homok tonkre tesz mindent) megoldottak hogy mindne mukodjon (functioning).
Mikor New York-ban voltam eloszor tudod min csodalkoztam a legjobban? Hogy ok akkor epitettek azokat az epuleteket amikor nalunk Varadon az aramot huztak be a varosban....
Milyen borzalmas tornado volt Oklahomaban! S raadasul nem lehet Obamat okolni erte!
17C fok van, nap nincs, eso log a levegoben, erezni a nedvesseget. A madarak hajnal ota rikacsolnak, nagyon neveletlenek, meg ha a Kek duna keringot fujnák, az is az idgeimre menne!
WestHill, mikor mesz megint a cottageba?
Nem unatkoztam, irtam tegnap ma mosas es az egesz haz kitakaritasa var ram na meg persze fozni is kellett, az eltartottamnak nem mondhatom, hogy a vacsora az ablakba, igy is meg a foldszint holnapra maradt, mar nem volt lelkierom hozza, na meg kenyeret is sutottem, igaz a gep muve en csak beleraktam a belevalokat (ehesito kenyerillat terjeng a hazba) es meg meg is locsoltam, szoval ma is sikerult "total karossa" tegyem magam.
Az otleted ellenben tetszik, minden napra egy ostobasag, azt hiszem van belole egy jo par.
Te jo eg, meg jo hogy a lustasag gyozott, mert meggyanusitanalak, hogy "zugevo" vagy, mint Bojana, aki kepes volt ejjel felkelni es kaposztascvekkedlit kesziteni es jol "belakmarozni" is belole.
En meg sose ebredtem fel sem arra, hogy ennek valamit, de meg vizet sem ittam soha.
Egyebkent panasznak, szemrehanyasnak nincs oka, hiszen ket napig en is magammal beszelgettem, de most megyek, tart karokkal varnak a teendo, allandoan az jut eszembe,- jol el tudnam naspagolni aki kitalalta- amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra, ezzel az erovel az is eszembe juthatna ....ej raerunk arra meg!
Ejnye-ejnye, csipkelodni tetszik probalkozni?
A termeszet csodait nem akartam es soha nem is fogom osszehasonlitani, mert mindketto a maga nemebe csodalatos es utanozhatatlan.
Az ilyen felhokarcolokban soha nem is volt almom elni, de mint epitkezesi remekmu, igazabol az adta az "ihletet", hogy megosszam aki kivancsi ra
Ni csak, ha nincs senki mas, magammal kell beszelgetnem? Nem baj, legalabb nem kell vitatkoznom!
Ejjel szokas szerint felebredtem, s ilyenkor mit tehet az ember, bekapcsoltam a TV-t. Eppen egy pasas jarta Marokko utcait es megallt egy arusnal, mert eppen megehezett. Spanyol omlett volt a teriteken. Ha nem lettem volna lusta, hat felkelek es elkeszitem! Igy csak ma delben csinalom: fott krumplit aprora trutymalsz es hagymaval megdinsztelsz, raontesz felvert tojast, (so, bors) szepen megsutod, megforditod, kiforditod tanyarra, megkened tejfollel, vagy ketchuppel es valjon egeszsegedre. En reszelek ra sajtot, beteszem egy pillanatra a sutobe, a felso racsra. Ja, a tojasba teszek petrezselymet. A krumpliba meg fokhagymat.
Nekem Dubai rajta van a 'latni kell' listamon :)
Na, sziasztok megint, meg a vegen en is magammal fogok levelezni, hat csak almodjatok rola, ha holnap sem ir senki akkor sztrajkolni fogok en is
A mara betervezett "jocselekedetem" jaj de utalom mar ezt a szot, de igazabol, ha vegig nezek keserves munkam gyumolcsen, valoban joleso jocselekedetnek tunik.
Talaltam egy par kepet Dubairol, nekem szinte lelegzetelallitoan gyonyoru, aki gyonyorkodni akar benne megnezi, aki nem, hat mit mondjak ugy kell neki, lemarad sok epiteszeti remekmurol.
Tegnap es ma majdnem rendbetettem a hazamtajat, na meg jut egy kis tennivalo holnapra is, mar a kinti kerti teendokrol beszelek, meg jo, hogy hetfo is unnep, igy belul is rend lesz, ez a terv.
Nagyon szep muskatlikat vettem, kukac viragot, zinniat, meg korbe szelnek azt az apro pici feherviragot, ami egybefuggo szelt fog alkotni roved idon belul es nagyon finom edeskes illata van. Ma meg magam is meglepodtem milyen nagy paradicsompalantat vettem, igaz csak negyet annyi boven eleg, ultettem egy kis uborkat, petrezselymet meg retket, a kapormagok tavalyrol szepen kikeltek, a tavaly osszel elultetett fokhagymagirizdeket hagytam, majd osszel megnezem, hogy meg mindig az az egyszem fokhagyma van e, mint amit elultette.
Az evelok szepen novekednek 15 bimbo van a punkosdi rozsan, szeretem, egyik kedvenc viragom.
Szervusztok vandorlelkek,
most olvastam, hogy az ejjel meglehetosen nagy vihar volt Pesten, lehet masutt is, de ez a temaja a cikknek
Fákat döntött ki az éjszakai vihar BudapestenBudapesten közel húsz esetben riasztották a tűzoltókat a péntek éjszakai vihar miatt, amely több helyen fákat döntött ki, illetve faágakat szakított le, személyi sérülés sehol nem történt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel szombaton.
Ma, 13:48
iwiwKisdi Máté elmondta: a VIII. kerületben a Dobozi utcában két személygépkocsira dőlt egy fa, a XIV. kerület Nagy Lajos királyné útján pedig egy terebélyes faág szakadt le és veszélyeztette a járókelőket. A XV. kerület Patyolat utcában egy 12 méteres fa dőlt rá egy trafóházra, míg a XIII. kerületben az Angyalföldi úton egy óvoda oldalának dőlt egy fa.
A cikkek kapcsolatbam en eddig ugy tudtan, hogy csak Nagy Lajos kiraly utja volt, de sose tudni, lehet most is tevedek es van mar Nagy Lajos kiralyne ut is?
Hjajajajaj! Két évvel ezelőtt, itt ahol élek, meghívtak egy névnapra. Olyan "újgazdagok" - tehát amit öreganyjuk, dédanyjuk összekapirgált, megörökölték, aztán most azt sem tudják, mire költsék a pénzt. Drága autó, a régi házat eldózerolták, palotát építettek helyébe. No igen, ott volt a "szalonban" - ott ültünk szökőkút.
A bánatba kívántam őket, mert folyton pisilnem kellett a sok csorgás hallatán... Már csak az inger volt, nem is ittam annyit, hogy eredmény legyen, de cudarul éreztem magamat. No, hamar el is köszöntem! Hihetetlenül idegesített az a folyamatos csobogás... BORZALMAS
*
De hasonló tapasztalatom van, a szomszédban van egy kis tó, benne szintén olyan csobogós megoldás, hogy a halak kapjanak oxigént. Egyszer sietősen "ügettem" haza, mert már nagyon szükségem lett volna, pisilnem kellett...
Előkaptam a kulcsot, sietségemben alig tudtam kinyitni a kaput, mit mondjak
szélsebesen rohantam a "célig". Éppen hogy beestem...
*
Másnap elújságoltam a szomszédomnak, hogy tudta nélkül, jól megkínzott, mert, majdnem megjártam
... No igen, ott is az a csorgás... Szerintem kibírhatatlan, de biztosan bennem van a hiba!
*
Érdekes módon az esőt viszont szeretem. Nem a vihart, hanem a záport! A nyári záport! Utána olyan jó a levegő, de minden olyan tiszta, a fák levelei is felfrissülnek, az ég is szép kék! Azt igen, azt nagyon szeretem, no meg a föld illatát! Ami összetéveszthetetlen! Ezért szeretek locsolni is a legnagyobb nyárban - hajnali 4 órakor, olyan illat lesz a kertben, ha 6 orrom nőtt volna, minddel szagolnám...
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept! Remélem kipróbálod. Jövő héten ismét lesz ilyen nálunk, nagyon finom, az a sok spenót levél - laskára vágva, kissé megdinsztelve, jó fokhagymásan?! MENNYEI
*
A virágot nem merném kitenni, lehet, hogy a kora miatt nem bírja már a felmelegedést vagy a hirtelen hűsebb időt sem.
Legyünk boldogok, hogy ÉL
*
Soraidat köszönöm! Még én sem tettem ki a kaktuszt, mert féltem. Tegnap este nagy vihar volt, éjszaka lehűlt az idő, féltem én is. Én sem tudom megírni, hogy mennyi idős ez a kaktusz?! Mióta eszemet tudom, Édesanyámnál volt, azt tudom, egészen piciként kapta, de most hatalmas. Mindig megnyírbálom, de muszáj, mert már kilógnának a levelei az ablakon
"Megbeszélem Vele" - aztán jön az éles ollóval a nyissz... Utána megöntözöm és "bocsánatot is kérek" a kaktusztól. Azt mondják, hogy beszélni kell a növényekhez, mert érzik a hangok rezgését, mert fülük, az nincsen
többször leellenőriztem
*
Hogy én milyen "kerge" vagyok?!
De, hát Istenem, van akinak megjön az esze 63 éves korára, van akinek soha... Ezek szerint én az utóbbiakhoz tartozom
Ha gazdag leszek, minden szobaban lesz szokokut!!! A furdoszobaban ketto!
Csak viccelek - nem szeretem az allando csobogast! Kulonben van egy ismerosom, az eloszobajaban szokokut van. Na, csak olyan kis helyes, falra epitett, fél kád nagysagu a viztarto a padlon es korulotte cserepben novenyek. Nagyon mutatos. A csobogas is elviselheto.
persze, hogy elnyerte a tetszesemet - mindenfel tesztat szeretek es a spenotot is. De en bizony jol megpiritanam a tetejet. Ismerkedj a sajtokkal es talalsz olyant, ami nem nyulik, ha megmelegited. Ma ismet el kell mennem, elfelejtettem voroshagymat venni, pedig az egy nagyon szukseges dolog, kulonosen, hogy paprikas krumplit ohajtok enni egyik nap. Mar regota eszemben van, ugy remlik, evek ota nem ettem. A masik: kremsajtos szendvics uborkaval. Nagyon vekonyre szeletelem az uborkat, hejastul! es rahalmozom a kremsajtra, meghintem boven kaporral. Jon a hosszu-hetvege, 3 napos unnep, itt Ontarioban akkor kezdodik igazan a kerteszkedes. En tegnap kiraktam a muskatlikat meg az oleandert. Nagyon szep dus, tele hajtassal, remelem, nem sinyli meg a levegovaltozast! Mar olyan regi, hogy nem is emlekszem ra, hany eves, de 35 biztos! Szerencsere konnyu muanyag "cserepben" van, igy is alig birom emelgetni. Emlekeztek, tavaly sirankoztam, hogy megoltem az 50-valahany eves podokarpuszomat ( valami orokzold noveny); hat magahoz tert a draga, de nem tudom, merjem-nemerjem kitenni?
Sziasztok Mindenki, hogy Évi szavaival éljek,
bekukkantok ismét egy rövid időre,
nos, érdekes megközelítések, de még mindig csak azt tudom válaszolni, hogy aki a véleményemet kéri (egyáltalán: aki felkér egy tervezőt, legyen az belsőépítész, enteriőrtervező,v minek nevezzük,annak nem árt megbízni az illető ízlésében), attól már az első percben megkérdezem, tulajdonképpen mit vár: udvarias legyek, vagy őszinte
...s innentől el is dől a dolog. (ha udvarias bólogatást vár, akkor kár a pénzét kidobni , nem?) Az csak természetes, hogy kikérem a Kedves Megrendelő /Lakástulajdonos véleményét, szokásait, életvitelét, s mit szeret, mit nem - így ez a kiindulás. A lakás, ház belső kialakításánál azért nem árt, ha az adottságokat figyelembe vesszük (mekkora alapterület, mi fér el benne kényelmesen, ablakok,ajtók helyzete, felhasznált anyagok)
...egyébként érdekes ez a kérdés, sokszor, sok helyen vitát vált és váltott ki, örökös dilemma, pl. amikor egy dubai sejk kérte fel a belsőépítészét, h álmodjon meg neki valami csodát a luxusépületében, akkor is felmerültek kérdéses dolgok, mi-mihez illik, s amit kér, az a giccs felé hajlik-e, vagy sem, így ha igen, akkor a tervezőnőnek nagyon, de nagyon megválogatott mondatokkal, de mégiscsak értésére kellett adni, hogy vannak dolgok, amit azért ő sem vállal, vagy csak igazításokkal,kisebb kompromisszumokkal (egyébként szakmai hitelességén, ízlésén esik csorba) -szóval azért a pénz nem minden. Vannak szakmák, ahol igen
- ez nem egészen az.
//és egy apró kiegészítés: Egy lakótelepi kis lakásban, vagy kisebb földszintes vidéki házban is lehet belül csoda, prímán kihasznált, és tágasnak tűnő megoldások, modern, mindennel felszerelt szép szobák,fürdőszoba,stb, ám egy nádfedeles, tornácos, zsalugáteres ablakos ház más stílust,más enteriőrt kíván, s hoz magával: hangulatos, ízes, színes, kedves tárgyakkal, textilekkel, sok fával, tradicionális dolgokkal, és nem ultramodern megoldásokkal. Szökőkutat semmi pénzért nem javasolnék bele
//
Évekkel ezelőtt a Tescoban kétszer húzták le a kártyámat! Még szerencse, hogy a telefonom azonnal jelezte, mivel a bank azonnal lejelenti sms-ben, hogy mennyit emeltek le a számlámról. Ott azonnal tudtam reklamálni, mivel csak egy blokkot adott! Nem tudom, miként művelte? De biztosan én voltam a hibás, hogy nem meredt szemmel figyeltem minden mozdulatát, hanem pakoltam a pénztárgépbe beütött árut - vissza a kosárba. Mármint a futószalagról. Így elkerülte a figyelmemet, hogy be akart csapni. Mondom, még ott voltam a pénztárnál, amikor megjött a második sms-is! Azonnal rákérdeztem, az utánam következő pedig mellém állt, mert azonnal mondta, hogy igen, ő látta, hogy a pénztáros kétszer húzta le a kártyámat!
Borzalmas! Nagyon mérges tudok ilyenkor lenni, az ilyen esetekben. Jogosan!
*
Igen, bármennyir pénzről is van szó, ha a legkisebbről is, ha igazad van, ne hagyd magadat, márcsak azért sem, ne érezzék már jól magukat attól, hogy lükének
nézik az ember jányát!
- Bojana*
Spenótos tészta
- elnyerte a tetszésedet?! Az egyszerűbb módja, ahogyan mi ettük a lányommal? Tehát a tejföl-meg sütés nélküli mód?! CSak fokhagymás olajon ledinsztelni a laskára vágott spenótot és kifőzött tésztával összekavarni. Sok szép zöld levél - kevesebb tészta és sok reszelt sajt a tetejére?!
Remélem elkészíted, gyors és valóban finom, pláne ha jó sok őrölt borsot is rászórsz!
Hozzávalók:50 dkg megpárolt spenót 50 dkg penne vagy rövidcső (a lányom csavart "dugóhúzó szerű tésztával készítette, de már főzte olyan "maslis" tésztából is, azzal nagyon látványos, és finomabb, mert az a fajta tészta vékonyabb!) 2 nagy pohár tejfől 4 tojás 30 dkg reszelt sajt só bors 4-5 gerezd fokhagyma Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot,
laskára vágta, nem aprózta fel! Összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a tojással és a sajt 2/3-ával, sóval, borssal ízesítjük.
Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: tésztával kezdünk, majd a spenót és a tejfölös öntet következik. Addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Tejföllel fejezzük be, majd megszórjuk a maradék sajttal. Mikróban vagy sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
No igen, a vejem
így szereti
!
Mi pedig
és
a kifőtt tésztát összekeverve a fokhagymás spenótlevelekkel - majd a tányérban megszórva őrölt fekete borssal és reszelt sajttal. Mi ketten nem ettük a sűtőben készítettet, mert akkor a sütőben a sajt megnyúlik, mi azt valahogy nem szeretjük.
De a "mi" változatunk is nagyon finom! Valóban,
-ből ajánlom! r!
Drága Bagolyom, én sem a levélre gondoltam. Amikor gyerekként leszakítottam azt a gömbölyű virágját, amit szétfújtam a levegőbe, akkor igen, akkor a kezem óhatatlanul olyan fehér "tejes" lett a növény szárától.
No, attól óvott meg drága Nagyanyám és én is a gyerekeimet.
*
A spenótos tészta viszont hihetetlen! De valóban nagyon finom volt!
Bojana*
Sőt van egy régi magyar film, a SÁRI BÍRÓ!
*
Szulejmán után viszont olvastam
, hááát, nem volt valami aranyos, saját fiaival sem...
Úgy, hogy nem veszem "kegyeimbe", sőt a jövő szerdán NEM BIZTOS, hogy megnézem a következő részt.
Tegnap nagyon megdöbbentem több okból.
De az is igaz, lehet, hogy mégis megnézem, mert van egy másik vonal a filmben, ami viszont ébren tartja kiváncsiságomat.
*
De az biztos, hogy önfejű, öntörvényű, akaratos vagyok. De az is igaz, ha bármi okot, indokot látok - azonnal visszavonulót fújok saját magamnak. De, hogy nekem parancsolni lehetetlen, az biztos! Ha bárki - mert volt rá példa, volt olyan főnököm, aki nagy kevélyen kiadta PARANCSBA, hogy ezt, meg azt csináljam meg.
Azonnal megálltam előtte és a szemébe mondtam, velem így nem lehet beszélni, még akkor sem, ha Ő a főnököm, nem szolgáltam az ilyen hangnemre.
Biztos, hogy kivégeztek volna az akaratosságom, a saját véleményem miatt!
Milyen jó, hogy nem akkor és nem oda születtem!
*
Tisztában voltam az értékeimmel. Mármint a tudásommal, ezért is mertem kimondani a véleményemet. Tudtam, ha azonnal kilépek, akkor sem kerülök "helyzetbe" - már aznap másik munkám lett volna.
*
A mai világban ez megváltozott. Magasan képzett, egyetemet végzett fiatalokat alkalmaznak igazából titkárnőnek - elegánsan kimondva assziszensnek! Újságírókat pedig öntik az újságíró iskolák, mára több is van. Nem úgy, mint régen.
Az sem fontos, hogy tapasztalt legyen, mire belejönne, máris lecserélik. Ez szörnyű!
*
A lányomra viszont büszke vagyok, a munkakörében - amit a kereskedelemben meg lehetett tanulni, gyakorlatban és iskolában, mert többféle végzettsége is van - méghozzá kitünő minősítésben. A gyakorlatban is olyan, mint egy villám! Gyors és pontos, tiszta és rendezett.
Mindig is ezt mondtam, s lám, lám nem hiába... Ő is megmondHATja a véleményét, ha úgy érzi. De tudja, igen tudja az értékét. Nem könnyű lenne őt lecserélni. Mivel több lábon is áll - mármint - a munkájának minden részét profin végzi!
Azonkívül sokat jelent a 3 nyelv tudása. Bizony van, hogy külföldiek jönnek a pulthoz, ő pedig kedvesen kérdez, kiszolgál és minden jót kíván, ezért többször még vissza-visszatérnek csak azért, hogy udvariasan, pontosan és gyorsan lettek kiszolgálva.
*
Ez az én ajándékom, Ő az életem hatalmas ajándéka. Pedig 39 éves voltam, amikor megszületett, és milyen jó, hogy VAN!!!!
Hjaj, most jut eszembe! Zsuzsi lányom készített
valamelyik nap spenótos tésztát! Bevallom, én eddig kikerültem
, de most olyan gusztusos volt
, olyan dugóhúzószerű - spirálos tésztát főzött ki, a spenótos leveleket fokhagymás alapon megdinsztelte, majd összekeverte. A tálaláskor reszelt sajtot szórt rá, no meg őrölt borsot.
Kiváncsi voltam
, előbb egy nagyon keveset kóstoltam, aztán kértem még! Nem is hittem volna, mennyire finom
! Pedig a leveleket olyan metéltre vágta, nem kisebbekre! Méghozzá sokat, aránylag a tészához mérten - sokat. Jó fokhagymás volt, ízletes!
Nem hittem volna, de nagyon finom!
Bojana*
Érdekes? Amikor gyerekként leszedtem, mert tetszett a virágja, ha ráfújtam úgy repültek, mint aprócska pillék a levegőben, Nagyanyám azonnal rám szólt, hogy mossak kezet mert a gyermekláncfűben van az a fehér tejszerűség és az mérges.
Ez a mérgességet még én is tovább hintettem az én gyerekeimnek, én is megmosattam a kezüket, én is féltettem őket.
Most pedig azt tanácsolják, hogy együk meg salátának?! Biztosan úgy van, ahogyan írod drága Bagolyom, de ekkorát fordult volna a világ? Mert, hogy nemcsak én, de a hozzám hasonló korúak, mind-mind abban a hitben éltünk, hogy az a fehér tejszerűség mérgező?!
Ezek szerint nem mérgező, hanem hasznos! Ennek ellenére, képtelen lennék megkóstolni, olyan mélyen bennem él a tilalom, az a régi, Nagyanyám kimondta tilalom...
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
Az én virágom a rózsaszínhez hasonlít, de nincs benne fehér és kissé erősebb a színe, korall-hoz hasonló. De nem piros! Gyönyörű! Engem teljesen "elvarázsolt". Nagyon szeretném jól ápolni, szeretném, ha sokáig élne. Ha elvirágzott, még az sem gond, ha "csak" a zöldje van, az is szép. Van egy mogyoró bokrom, no csak pár db termése volt, de ki nem vágatnám, mások már régen megtették volna. Nekem tetszik, olyan szép gömbölyű, szép kerek, nem érdkel, hogy terem, vagy nem terem. Éppen tegnap okosítottak ki, azért nem terem, csak kínjában 2-3 szemet, mert nincs a közelben másik mogyoró bokor. No, majd ősszel, amikor még van levele, elviszem valamelyik faiskolába, megmutatom és "veszek" neki
férjet? vagy
feleséget? - Mivel fogalmam nincs az én bokrom milyen nemű
?!
*
De ha nem kapok, az sem érdekel, szép zöld és kész. A nagy bánatom viszont, hogy a szomszédom pár évvel ezelőtt LICIUMOT ültetett a kerítése mellé. No az olyan gonoszul megnőtt, ha hiszitek, ha nem már egészen hosszan átnyúlt a mi telkünkre. Akárhogyan agyalok, muszáj venni egy olyan benzines sövénynyírót, mert egyszerű nagyméretű ollóval képtelenség ezt a hatalmas zöld mennyiséget levágni. Ráadásul, utána jól össze kell majd gereblyézni és elégetni, mert olyan erőszakos, még levágott részei is meggyökeresednek.
*
Tegnap a Röfi kutyán volt egy kullancs!
Pedig bekentük mindegyik állatot kullancsirtóval, lám, lám - mégis egy belekóstolt a kutyusba. Nem tudtam, nem is vergődtem a kiszedésével, nehogy rosszat tegyek, de viszont rácseppentettem azzal a kullancsirtóval. No, pillanat alatt kifordult a kutyusból - holtan.
Ma ismételten végigcsepegtettem az egész "bandát". Olyan disznóság, hogy csak 3 hétig hat a kullancs ellen, bolha ellen tovább. De bolha? Annak nyoma sincs.
Nem, nem rendeztem temetést! Mégcsak el sem sirattam!
*
Hjaj! Temetés?!
Ma reggel az ATV csatornáján azt láttam
, hogy be akarják vezetni a szegények temetőjét. A Kormányunk terve az, hogy minden településen kijelölnek majd olyan helyet, ahol a szegények temetkezhetnek - ingyen. No ott minden család ingyen temetheti el a hozzátartozóját, csak a családnak kell - állítólag! - kiásni a sírt, felöltöztetni az elhunytat.
Ott a képernyőn vicsorogtak - JOGOSAN!!!!!! - mert ez már a megalázás(tatás) csimboraszója!
*
Nem politizálok, de... RÉMES!!!!! Teljes szívemből remélem, csak lesz az országunk házában épeszű képviselő, aki a NEM gombot nyomja majd meg a szavazáskor.
Itt nálunk úgy van, ha bárki nem tudja kifizetni a temetést, a legszerényebb, de tisztességes búcsúztatást a polgármesteri hivatal megelőlegezi, majd részletekben vissza kell fizetni. Szerintem ez így normális, rendes eljárás. Ha bárki nem fizeti rendesen, a házára táblázzák, adósságként. Ez is rendben van.
*
Szörnyű! Remélem, ez az agyament ötletet elvetik!
Gyönyörű!
Megnéztem a neten, hogyan is ápoljam? Ott olvastam, hogy hetente 2x sereti a fürdőt! Tehát vízbe merítve a cserepét. No én egy mélyebb tálkába tettem vízet és úgy tettem bele. Délutánra már el is fogyott a víz, ma még nem "itattam" meg.
Csak holnap fogom, nehogy elrothadjon. Árnyékot szereti, no meg azt is olvastam, hogy minden nap ki kell szedni a elnyílt virágokat, mert ha nem teszem, ha nem gondoskodom róla, akkor a többi virág is elsatnyul, tönkre megy.
Aztán nem szereti sem a napot, csak a fényt, de a meleget sem. Csodaszép, itt van a gépem mellett, olyan aranyos bajuszkái vannak a virágokból nőtt ki! A színe? Olyan nagyon szép nem rózsaszín, inkább a rózsaszín és a korall szín között. Aranyos kis törzsecskéje van és szép zöld levelei, melyek olyan kerekdeded.
Remélem sokáig él, a hosszú életű kaktuszom is itt "nyújtózkodik". Mindig visszavágom a leveleit, mert irgalmatlan hosszúak lennének már. Olyan ék-alakúra éles ollóval. Mindig sajnálom, no meg bocsánatot is kérek a kaktusztól - de kénytelen vagyok erre a "műtétre", mert az eléggé magas virágtartóról már a földre lógnának a levelei. Igaz, a föld feletti része már egészen elfásodott, de attól én még szeretem. Az Édesanyám "hagyatéka".
*
Az orgonabokromon már elvirágzott a sok-sok csodaszép virág. Most szegénykém olyan "rozsdás", de a hétvégén szombaton Zsuzsi lányom lenyisszantja a feljebb levő elvirágzott fürtöket, alul pedig egy részét már ma levágtam, holnapra is marad, mert egyszerre a fájó gerincem miatt nem tudok annyit tenni, annyit csinálni, amennyit szeretnék. Ez van, még ennek is örülök, hogy ennyit meg tudok csinálni.
Szép napot kívánok minden Lelkecskének! - Bojana*
Épeszű normális asszony vagyok, de ha bárki akár egy ártatlan gyereket, akár beteg, idős, magát megvédeni nem tudókat ilyen gonosz módon bántalmaz, no akkor megtanítanám a "móresre"!
Ismertem egy öreg csőszt, aki a puskáját SÓVAL töltötte meg, jóféle, darabos sóval.
No, ha bárki a kukoricát, a rábízott kerteket dézsmálta, jól rádurrantott a puskájával!
No, de aztán az a só, a ruháját is átszakítva a tettes bőre alá bizony-bizony, jó mélyre befúródott! No aztán volt ám vonyítás, fürödhetett, futkoshatott a patikába! Napokig kinlódott. De nem is jutott eszébe lopni!
*
Jó kötésű, izmos, erős ember volt. Soha nem ivott, családszerető jó férj és csodálatos édesapa volt. Tüdőgyulladás vitte el.
Lóháton járta a területét, ment a legcudarabb időben, jól tudta, akkor kell a legjobban őrködnie.
*
Én egy gyilkosnak, soha, de soha nem adnék kegyelmet. A pedofileket pedig kasztrálnám, keményen. Olvastam, a Vatikán is szemet húnyt sok esetben, no néha, néha megregulázott egy-egy vétkezőt, no meg kirúgták a reverendájából meg az egyházából is. Ezenkívül semmi. No én aztán kés alá vezetném őket! Kasztráltatnám, a fene ott egye meg mindet.
*
Valamelyik éjszaka ismét nem tudtam aludni, Indiáról néztem egy csodálatos filmet. No igen, egészen addig volt csodálatos, amíg a riporter elmeséltette az ott élőkkel, hogy kislányokat már 9-11 éves korukban férjhez adnak! Istenem, amikor még kicsik, fejletlenek, gyerekként kellene élniük! Micsoda kultura! Egyenesen szörnyű!
*
Mostanában - szerdánként - Szulejmán szultánról vetítenek egy-egy filmet. Sorozat. No, abban miket láttam? Ott aztán nőnek egy kukk sem! Éppen tegnap ébredtem rá, engem biztosan kivégeztek volna, mert ki sem bírtam volna, hogy ne mondjam meg a véleményemet. Ott aztán mukk-kukk sem! Ha a szultán bármelyik háremhölgyét megkívánta, csak megjelent az ágyában, aztán csendben visszakísérték... Aztán semmi érzelem, volt olyan, aki féltékeny lett, azt hitte, ő megtörheti a rendet. Csak őt szerethesse a szultán. Ezt szóvá is tette, no aztán szép csendesen meg is lett regulázva. No, semmi erőszak, csak a szultán éppen átnéz a feje felett. A tőle született gyermekét megölelgette, az anyjának még a tekintetét sem kereste.
BORZALOM!
De jó, hogy nem akkor és nem ott éltem. No, biztosan nem éltem volna sokáig, a fene nagy szám miatt. Az biztos! Mert ha úgy érzem, igazam van, nem rejtem véka alá. Nem vagyok hirtelen haragú, pihentetem a mérgemet, de ha még másnap is úgy gondolom, hogy ezt nem nyelhetem le, akkor bizony kimondom, akkor is ha tudom várnak a falai omlanak rám.
*
Beismerem... Nem töredelmesen, de beismerem!
Ezt latnod kell
Broomstick-flying witches to be brought down in SwazilandTimes LIVE | 13 május, 2013 10:53
http://www.timeslive.co.za/africa/2013/05/13/b roomstick-flying-witches-to-be-brought-down-in-swaziland
-----------------------------------------------------------
A paranoiasnak is lehetnek igazi ellensegei. (Henry Kissinger)
Nem gondolom, hogy en elkeszitem, ha nagyon akarok zoldet a tesztval, akkor inkabb spenottal csinalnam. Pafrany sem keltette fel az etvagyamat. Mindig azt kepzelem, azok a nagyon apro kis cernaszeru kukacok rejtoznek benn, akarmennyire is mosogatnam, eppen en talalkoznek veluk.
Milyen nagy szel kerekedett, a fenyo egyik aga az ablakomat verdesi, s olyan nincs, hogy le tudnam vagni!
Ahogy az olaszokal voltam volt nekik pafranybimbo, ket cent hijjan 14 dollar, vagyis nyugodtan mondhatom, hogy 14 dollar, hiszen miota megszuntettek a penny-t ebben az esetben felfele van kerekitve.
Raadasul legalabb egy 10 cm-es száron lifegett a bimbo.
Ha megis akar valaki gyermeklancfuvet enni, mert ugyebar tele van A vitaminnal, calciummal, potassiummal es folic acid-del, itt van egy kimondottan finom etel, 6 szemelyre. 8-10 pohar (kb l lb) szaratol megtisztitott pitypang, amit lobogo-forro vizben 3 percig fozzuk, aztan leszürjük, hirtelen jeghideg vizbe martjuk es ujra leszürjük. Vagdald el. 1/2 poharnyi aprora vagott szalonnat suss ropogosra, keverd el 1 aprora vagdalt parolt hagymaval, 3 gerezd zuzott fokhagymaval. Sos vizben fozzel 1 lb. fettuccine tesztat (mint a turosteszta); szurd le, tartsal vissza 1/2 poharnyit a teszta levebol. A serpenyoben levo szalonna-hagyma-fokhagyma keverekhez ontsel 1/3 pohar szaraz feher bort, kevergesd, amig a bor elparolog es adj hozza 1 pohar csirkehus levest, a laskara vagott gyermeklancfuvet, forrald fel es 1-2 perc mulva a kifozott es lecsurgatott tesztaval keverd ossze. Ha tul szaraz, keverj bele a megorzott teszta-lebol. Talalaskor hintsd meg parmesan sajttal.
En meg sohsem probaltam, de ha valaki elkesziti, szamoljon be rola. 1 adag (sajt nelkul) 369 caloria.
Ja, itt az uzletekben lehet kapni csokorba kotve! Feltetelezem, teljesen mentes mindenfele gyomirto szertol!
Bagoly megelozott en is azt akartam mondani, hogy az olaszok gyujtottek valamikor, de mar ugylatszik az a generacio kihalt, mert mar senki nem foglalkozik vele.
Az en masodik szomszedom is egy olasz hazaspar, de ok is az irtas mellett dontottek es az egesz kornyek is inkabb a kutyatejmentes ovezethez tartozik.
Te keszitesz belole valamit?
Bojana, benned egy kozepkori inkvizitor veszett el!
Kulonben azert kap nemelyik ember tobbszaz ev bortonbuntetest, mert 25 ev utan automatikusan kegyelmet kerhet - es kaphat a bunos. (Ha jol viselkedik, mar 12 ev utan). Utana ismet le kell ulnie a tobbit.
Itt az olaszok szorgalmasan szedegetik a pitypangot, salatat keszitenek belole. De hallottam, hogy a sarga viragjabol bort is lehet fozni. Na, az en ismerosom osszegyujtott egy halom szirmot es megprobalta. Olyan iszonyu büz keletkezett, hogy a szomszedok szedelegtek. Odaveszett egy kilonyi cukor, mert bizony az egesz moslekot ki kellett onteni. Ferje, aki nem volt erzekenylelkuletu ember, evek mulva is szekalta miatta.
Ooooh, zuhog az eso!
Hat miert zavar teged az a szep kis virag annyira?
A reten mutatos a sarga viragja, de nekem tetszik bizony meg az angol gyepen is. Regen hasznaltak gyogyitasra, mara azonban javareszt feledesbe merult.
Nezzetek, mennyi mindent gyogyit, es a belole keszult "mez" pedig kimondottan finom (egeszsegesnek nem mondanam, a cukor miatt). Ha nem meznek keszitik csak salatanak, akkor cukorbetegeknek kimondottan jo hatasu.
http://www.szatmar.ro/A_gyermeklancfu_gyogyer eje/hirek/30897
Nekem is van egy nagyon, de nagyon régi IGAZI fehér szőttes abroszom, a szélén rojtok vannak. Fehér a színe és végig benne egy vékony sárga, ha úgy akarnám, mondhatnám akár aranyszínű csíknak is.
Igen, ez az ünnepi abroszunk karácsonykor és húsvétkor. Drága Nagyanyámnak a Nagymamájáé volt. Annyira féltem, kézzel mosom, nem is centrifugázom, kiakasztom, hogy csurogjon le, majd még nedvesen vasalom. No igen, és minden alkalommal keményítem is. Csodálatosan szép!
Az az abrosz adja meg az ünnep IGAZI hangulatát. Ott érzem magam körül Minden Szerettemet. Ettől olyan melegség járja át a szívemet, és ez az amitől ünnep az ünnep - nekem
...
Ejnye drága Bagolyom, de jó szíved van!
Én bizony NEM állítanám vissza a halálbüntetést, de viszont tennék azért, hogy a gyilkos "jól érezze magát
"
- Minden áldott nap a "büszkeségéből" - amivel pisil, no abból egy vandál, gonosz emberrel, pár millimétert lemetszetnék, után jól bekenetném ERŐS, MÉREGERŐS pirospaprikával, meg sóval! Hadd tudja meg mi a gyötrelem!
Tenném ezt addig, amíg el nem fogy a büszkesége. Majd pisilne katéteren, amíg él!
*
De itt Magyarországon is volt ilyen gyilkosság. Ott a házaspár is beleült az autójukba, aki megvásárolta elvitte őket egy "körre", valamelyik közeli erdő tisztásán találták meg őket. Meggyilkolták őket.
Rettenet.
*
De most forr a bíróság, mert azt az ártatlan 11 éves kisfiúnak a gyilkosait ítélik el. Szerencsére, van akit valóban életfogytig, tehát csak holtan hagyhatja el a börtönt. De a másik gyilkost 7 évre ítélték. Szegény kisfiú, a mostoha anyja fogadott fel hajléktalanokat, hogy gyilkolják meg ezt az ártatlan gyereket, mert őt hibáztatta az az agyament, gonosz nőszemély, hogy a gyermek édesapja - megszakította vele a kapcsolatot.
No és a legszörnyűbb, hogy ennek az asszonynak is hasonló korú gyermeke van. Félelmetes! De amit és ahogyan műveltek azzal az ártatlan kisgyermekkel?!
Szegénynek az édesanyja ott ült a bíróságon és végig kellett hallgatnia, tönkre sírta magát. Csoda, hogy nem roppant annyira össze, hogy kibírta és nem bolondult bele. No meg ott volt a gyermek édesapja is a tárgyaláson, ő már régebben elvált a feleségétől, jó kapcsolatban voltak, de ugye már új életet akart a válás után, akkor "beválasztott", nem is sejtette, hogy az a nő, akivel viszonyt kezdett, majd szakított, majd az lesz a kisfia gyilkosa. Rettenetesen elszabadultak az indulatok, világszerte!

No igen, itt tisztelem az amerikai bíróságokat, mert Amerikában vidoran kiosztanak a gyilkosokra 300-350 évet is. Ami ugye, mint tudjuk, túlélhetetlen!
Itt is ezt kellene.
*
De a tévé is hibás. Hihetetlen, de igaz, mindig csak a gyilkosság, meg az erőszak. Boncolások, meg ilyen agyament műsorok
. Csak nyomkodom a távirányítót, "el innen" jelszóval, a beszélgetős műsorokat nagyon szeretem, no meg az utifilmeket. Van a História adásom is, ott is olyan, de olyan különlegesen érdekes dolgokat tudok meg a régmúlt időkről-időkből, hogy varázslatos.
*
A politika nem érdekel, egyék meg egymást. A "népség" közöttük én is ugye, véleménye nem számít. Csinálnak azt, ahogyan nekik a legjobb de azt pofátlanul, hazudva, bele a két szemünkbe. Embertelen
. Ha már nem lennének tele a börtönök, a kormányból de soknak volna ott helye, mármint minisztereknek, képviselőknek és azok csatlósainak. De nem mérgesítem magamat, minek keljek-feküdjek elkeseredéssel. Nem érnek meg azok egy katicabogár pettyét sem. Mert a katicabogarat legalább becsülöm!
*
Hjaj, a hétvégén CSODÁLATOSAN fínom paprikáskrumplit készítettek
a lányomék BOGRÁCSBAN! Jó sok vöröshagymával, fokhagymát is tettek bele, kockára vágta a lányom a krumplit (úgy olyan mutatosabb, mint hasábra), de tettek bele vékonyra szelt kolbászt is, no meg felaprózott füstölt szalonnát is lepirítottak. Amikor már összetöpörödött, kivették, majd a végén - amikor már készen volt - ismét beleszórták! Friss kenyérrel - mennyei! - De a lányomék nokedlival ették, Ők úgy szeretik, jómagam pedig kenyérrel és TUNKOLVA!
Ha azáleát veszünk, olyat válasszunk, amelyen sok a bimbó és kevés a virág. Egyszerű vagy összetett virágai a fehértől kezdve a rózsaszín árnyalatokon keresztül akár lángvörösek is lehetnek. Élénk színű virágai a hosszúkás, kissé szőrözött lomblevelek fölé emelkednek. Bár illatuk gyenge, kárpótol minket látványuk. Fontos, hogy a hervadt virágokat mielőbb távolítsuk el a bokorról. Megfelelő gondoskodás hiányában a virágok hamar elhervadnak, a levelek lehullanak. Ha ilyet tapasztalunk, akkor a helyiségben bizonyára erősen fűtenek és a levegő is túlságosan száraz.
Ezt a virágot kaptam! Csodálatosan szép! Csak bízom abban, hogy a topicban is látszik majd a fotó! Mert itt, amikor ide másoltam, itt csodálatosan megjelent. Nagyon szép! Most a lányom megkérdezte a nevét, beütöttem a gépbe - és megtudtam, hogyan is kell ezzel szép virággal JÓL bánni.
Csodaszép! és úgy örülök Neki! - Szép napokat kívánok a Lelkecskéknek -
szeretettel - Bojana*
Hogy te hany neven becezgeted ezt a randa kutyatejet, alaposan megdolgoztam vele, de lehet amit vettem irtot ellene bevalik, mert megfeketedik, szinte vizzevalik es eltunik, persze elotte irtottam azzal a "szurka-piszkaval", mert olyan draga ez a spray, hogy a gatyam is rament volna a sok sarga (napsugarka) irtasara, ha csak azzal akartam volna kiirtani.
Ma hivatalos ugyintezesem is volt, ugyanis lejar ebbe a honapba a jogositvanyom, meg kellett csinaltatni az ujat, na meg az ez evi ervenyessegi matricat is meg kellett vegyem a kocsira, a mai jocselekedett megtortent, hat eleg sokba kerult.
Sziasztok Mindenki,
Dia idezek a hozzaszolasodbol
"Közülük az egyik időigényesebb, sokat variálunk, nem mindenben értek egyet, s nagyon udvariasan, tárgyilagosan kell fogalmazni, hogy befolyásoljuk a másik ember ízlését...vagyis: ne legyek sértő. ...viszont olyant nem akarok tervezni, amivel nem azonosulok, és (szakmai és esztétikai) véleményem szerint nem jó "
Latod evvel en nem ertek egyet, habar megindokoltad mar Bagolynak, de en is Bagoly velemenyet osztom. En ha megfizetek valamit a sajat elkepzelesemnek megfeleloen akarom, igaz meghallgatom a tervezo velemenyet, de ha nekem az elkepzelesem jobban tetszik akkor ugy akarom kiviteleztetni es ha a tervezo sokat osztozkodik akkor keresnek masikat.
A masik, szinten idezek
"egy nádfedeles, földszintes parasztházba nem akarunk hipermodern minimál luxuslakást, rejtett világításokkal - akármennyi pénze van az Illetőnek, vagy akármenyire ragaszkodna hozzá ...ha azt szeretné, kérjen fel mást, aki úgy ugrál, ahogy ő akarja, "
Mitol ne lehetne luxushazza alakitani egy nadfedeles paraszthazat, szerintem kellemes meglepetest szerezne a latogatoknak, ha a penz nem szamit mindent meg lehet csinalni.
Vegre kimegyunk ebbol a huvos idobol holnapra, egyik allomas 2o-at a masik 24-et iger, majd meglatjuk.
Meg kell majd vegyem a viragokat meg egy par paradicsimot, mert a narciszon es a nefelejcsen meg semi nem viragzik, igaz napokig a kutyatej viritott a fu kozt, de tegnap sikerult eltuntetnek oket.
Mar akartam emliteni, de mindig elfelejtem. Leanyom meseli, hogy anyaknapjara virrado reggel a kutyajuk odabattyog hozza, nyakorveben boritek, boritekban kartya, az elso oldalon eppen olyan kutya, mint az övüke es ez a feliras: "Mama, eszrevettem, hogy a tobbi gyereked nem hasonlit ram..." - s a masik oldalon: " ... ők adoptalva vannak, ugye?"
Hol leledzik mindenki? WestHill, meg mindig harcolsz a kutyatejjel, vagyis, na varjal csak, mindjart eszmbe jut a neve.... Nem jut!... Pitypang!!! Ah, meg van! Gyermeklancfű! Jajaj, ez mar szomoru, ha elfelejtgetek szavakat! Nemreg az jutott eszembe: "honalj". Hat elkezdtem röhögni, mondom, ez meg milyen szo? Szerencsere tudtam, de mivel nem nagyon hasznalom, hat kulonlegesnek tunt. Angolul ugyanilyen idetlen: armpit.
Nagyon felidegesitett a legujabb hir: fiatalember arulta teherautojat, 2 pasas eljott megnezni, elmentek kiprobalni es szoren-szalan eltuntek. Ma megtalaltak a fiatalember holttestet. Maga utan hagy ketsegbeesett anyat, feleseget es parhonapos kislanykat. Egy nyomorult ürge letartoztatasban van, a masikat keresik. Remelem megtalaljak es csak őmiattuk visszallitjak a halalbuntetest!
Jo, hogy ide tettel kepeket, mert hiaban bongesztem az ujsagot, meg sem emlitettek. Nem tudom, az ujsag valtozott meg, vagy rosszat nezegetek, nem olyan, mint hajdanaban volt.
Jajaj, borus es huvos az ido, az itteni hirek eppen olyan lehangolók, mindentol elment a kedvem! Azt hiszem, nem is fozok semmit, aki kesereg, az ne is egyen!
Valikám ! Talán irtam, hogy a mult szombati foltvarró kiállitás nam a hagyományos volt, hanem Örökségünk cimmel / a régi csipkék,gombok kelmék fellhasználásával készitett nagyanyáink korának hangulatát idézték /
Ezek voltak a lényegek, meg azért volt fenn pár dijnyertes hagyományos alkotás is...keveset fotóztam csak.
A mai Vas Népében van róla egy cikk, és egy kép a megnyitóról, amin a polgármester beszél, mellettük az Egylet tagok, akik között ott áll Piri barátném/világosbarnás nadrágkosztümben/.
Mult héten mindennap néztem az ujságot, de csak ma kerültek be...
Azért próbálok feltenni képeket, bár lekicsinyitve nem mutatnak jól....Ha nem élvezhető, emailen elküldöm, gyorsabb is.....
Egy alkotás személyemmel is összefügg.Pár éve adtam Piri barátnémnak egy fehér párnahuzatot, amit nagyanyám készitett anyumnak "stafirungba", és volt még pár db szintén fehér sifonból készült , elöl himzett "KOmbiné"is..Adtam egy régi fényképet is anyumról..Na barátném jól meglepett, éppen az Anyák napja alkalmával, mert ezeket dolgozta fel.Belépve a kiállitásra, szemben ez volt éppen....Kijöttek a könnyeim is a meghatottságtól....
megkapod erte a fizetest es illa-berek - tobbet sohsem talalkoztok. Bocsáss meg, Bagoly, óriási tévedésben vagy, ui a legtöbb esetben igenis találkozunk, s kialakul egy nem Ügyfél, sokkal inkább baráti viszony. Nem egyszer úgy ér véget a lakásfelújítás/átalakítás, hogy búcsúzáskor kapunk egy esküvői meghívót, vagy 1-2év múlva újra felkeresnek, hogy a gardrobszobából tervezzek babaszobát
.
Mellesleg szeretem, ha a lakáshoz, helyiségekhez (pl. étterem, v iroda) melyhez a nevemet adom, személyes, jó kapcsolat fűz, nem csak egy kényszer, egy munka, amit muszáj elvégezni...ez nem én vagyok. Ez egyfajta szenvedély nálam, és nem a szigorú értelembe vett "munka". Sok embernek (rászoruló, kisgyermekes, kis lakásban élő családoknak) évekig szívességből, és nem pénzért adtam tanácsokat, ötleteket, javaslatokat - éppen itt a nlc-n.