Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Kanadai vandorlelkek (
48
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2002-11-13 15:311.
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
  1. 2013-05-23 03:4145748.

Akkor cask raszantad magad a fodraszhoz meneshez, sikerult nem megaztatni a szep uj frizuradat?

En meg nem vettem cseresznyet, lehet ugyanez a bajom, mint nekem, csak ugye nekem Ebony szajaba is kell tenni amibol elotte kiveszem a magot.

Mi is elmentunk, de csak egy uzletbe, vettem penteken sajtot a fel kilosat, de ez nem az igazi volt amit szivesebben megeszunk, vagy hasznalok, igy ma vettem egy masikat is.

Ebbol a tekintetbol, hogy a vilag az ujjaink hegyetol fugg, hogy hova megyunk, mit nezunk, vagy olvasunk valoban fantasztikus korszakban elunk.

előzmény:
    Bagoly (45744)
    2013-05-22  21:10
  2. 2013-05-23 03:2945747.

Szia Dia,

latom mar megint csak "bekukk"?

Mi ujasag, hogy vagytok"

előzmény:
    P.F.Dia (45739)
    2013-05-22  16:39
  3. 2013-05-23 03:2645746.

"WestHillünk viccére  reagáltam!

Kissé morbid, de "leütöttem" a témát! 

Nem hagyhattam ki, jól használtam "csattanónak!"

Szerintem a vicc szellemes volt es nem beteges, vagyis szavaiddal elve morbid, szerintem amit csattanonak (szavaiddal elve  amit irtal) az volt egy kisse morbid, vagyis beteges. 

előzmény:
    Georgina Bojana (45741)
    2013-05-22  16:53
  4. 2013-05-23 03:0945745.

"Beszeltunk rola, rakerestem, ez az eredmeny, de azt hiszem ennyi boven eleg, habar rengeteg kozul lehetne valogatni.

Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondások"

A valogatas, ahogy irva volt "bugyutasag", ezt a szot m.o-i eletem folyaman nem hallottam, lehet, hogy csak az egyszeru butasagot, cscsisagot helyettesitettek vele. A cel az ostobasagok kigyujtesebol adatott, de annyi van, hogy ez az izelito bosegesen eleg volt a probalkozsabol.

előzmény:
    kirandulas (45732)
    2013-05-22  10:57
  5. 2013-05-22 21:1045744.
    Szervusztok, leanykak, jottem pihenni. Gondoltam egy nagyot, atmentem hajat vagatni, nem szeretem, ha tul hosszu es most mar a vallamat erintette. Elegedetten jottem haza, kozben vettem ezt-azt, cseresznyet, mert ugyebar az nagyon egeszseges, csak ne kellene egyenkint szemezgetni, olyan faraszto! Aztan kiultem az erkelyre egy pohar jeghideg feher borral meg Jokai Aranyemberevel, de angolul. Angol-magyar, teljesen mindegy, igy is szep, ugy is szep! Most majd megkeresem a filmet is, mar egyszer lattam a Youtube-on.Egy kattintas es ott van elottem!  Micsoda szerencses ember vagyok, ilyen nagyszeru idoben elek! Egy alkalommal valamelyik kis fickom kerdezte, ha valasztanom lehetne, melyik korban szeretnek elni, hat bizony, a maiban! Mert ha oszinte akarok lenni magammal, kiderul, hogy egy borzaszto kenyelemszereto ember vagyok - s kell reszleteznem? Őskor - embereves, (felig nyersen); bőröltözék (undorito szagokkal); középkor (reggelenkint kizuditott serbli (haha, Oszirozsa, tudod mi az)? hosszu palcikak, hogy elegansan bodoritott parokad alatt a tetvektol csipkedett fejedet vakargatni tudd... Na, koszonom szepen!  
  6. 2013-05-22 17:1545743.
    Haszontalan Bojana, min jar az eszecsked!!! Meghogy jegesmedvevel... ize... dagonyaznal?
    előzmény:
    Georgina Bojana (45740)
    2013-05-22  16:50
  7. 2013-05-22 17:0545742.

óó, igen, köszönöm, közben visszaolvastam a jegesmedvés viccet

a kérdés másik fele erre vonatk., mégiscsak bemásolom, bocsánat érte

"...a kendős megoldást választom. Télen is. De a BKV-n mindig a saját gurulós járókeretemnek az ülőkéjére ülök, mert azon ücsörögnek a piszkos, gusztustalan, alkoholista hajléktalanok is. Télen azért, mert legalább addig sem fáznak, nyáron pedig azért, mert "világot" látnak.  .."

-Na, azért remélem, nem a járókereteden ülnek ők is (ha már vicc, akkor legyen ez is, remélem, nem haragszol, de így ez olvasható)

előzmény:
    Georgina Bojana (45741)
    2013-05-22  16:53
  8. 2013-05-22 16:5345741.

WestHillünk viccére  reagáltam!

Kissé morbid, de "leütöttem" a témát! 

Nem hagyhattam ki, jól használtam "csattanónak".

*

A lényeg, én sem szeretek meleg helyre ülni, nyáron pedig az izzadt ülőkékre a BKV járgányain. 

előzmény:
    P.F.Dia (45739)
    2013-05-22  16:39
  9. 2013-05-22 16:5045740.
    mivel NINCS a közelemben jegesmedve, így nem gondolhatom tovább a témát   - de csakis ezért! Bojana*
    előzmény:
    Bagoly (45738)
    2013-05-22  15:59
  10. 2013-05-22 16:3945739.

Sziasztok, Üdvözlet mindenkinek,

gyorsan végigfutottam Bojana sorait, s csak annyit tennék hozzá, hogy hideg időben mi is előszeretettel bánunk kesztyűs kézzel a kapaszkodókkal, ám ilyenkor már valóban furcsának tűnne, még egy vékony cérnakesztyű is, viszont lehet kapni kicsi flakonban fertőtlenítő zselét, sokféle van (Patikákban, DM-ben, Rossmann-ban), árban, illatban is eltérnek, annyi a közös bennük, hogy a bacillusok 99,9 %-át képesek elpusztítani, így a járványok idején mindenképpen javasolt a táskánkban magunkkal hordani. Mindkét Lányomnál van mindig, és Férjnek is beraktunk az autó kesztyűtartójába (amikor kiszáll pl.ennivalót venni,akkor használja) , egy diónyit szétdörzsölünk a tenyerünkben, ujjaink között - elpárolog, így nem kell zsebkendő sem a letörléséhez.

Mi az a jegesmedvés megoldás? (itt, ennél a bekezdésnél valamit elírtál, vagy kihagytál, olvasd vissza légyszíves, ...nem teszem be, még korábban írtad, h nem szereted )

Tobábbi szép napot Mindegyikőtöknek, vigyázzatok magatokra!!

D.

előzmény:
    Georgina Bojana (45737)
    2013-05-22  15:43
  11. 2013-05-22 15:5945738.

Úgy, hogy részemről maradok a jegesmedvés megoldás mellett.

Vagyis... Ejnye, ez mit jelent..? 

előzmény:
    Georgina Bojana (45737)
    2013-05-22  15:43
  12. 2013-05-22 15:4345737.

A vicc teljesen igaz!

Én is jártam már úgy, hogy átadták volna a helyet a vonaton, de inkább ültem a kerekes járó-ülő alkalmatosságomon. Nyáron nagyon undorító egy átizzadt ülőhelyre leülni.

Mert jártam már úgy, hogy LÁTTAM, felállt az illető és szó szerint nedves folt maradt az ülésen.

No, köszönöm, ilyenből nem kérek!

Amikor dolgoztam, volt hat db nagyobb kendőm. Kétféle színű anyagból összevarrva. Mindig tudtam, hogy melyik színűt terítettem le és melyik felére ültem.

No, most a lányom használja a két kendőt, amit rendszeresen kimosunk, külön és kicentrifugálunk. Egy kendőt csak egy napra használtam/használ a lányom is. 

Igaz, kissé furán néznek rá, amikor a vonaton az ülésre terítik, neki is, annak idején nekem is tették a megjegyzéseket.

De kinek mi köze hozzá?

Itt nyáron vannak olyan fiatal lányok/asszonyok, akik bizony aligszoknyában, meg tangának nevezett spárgás bugyikban üldögélnek minden félelem nélkül a vonat, vagy BKV ülésére. Meg sem fordul a fejükben, mennyi, de mennyi redvát is összeszedhetnek.

Ezenkívül rendkívül gusztustalan - valóban egy előre melegített ülésre lezuppanni

*

Úgy, hogy részemről maradok a jegesmedvés megoldás mellett... Igaz, mostanában ma vonattal utazom, ritkábban moccanok ki, akkor én is a kendős megoldást választom. Télen is. De a BKV-n mindig a saját gurulós járókeretemnek az ülőkéjére ülök, mert azon ücsörögnek a piszkos, gusztustalan, alkoholista hajléktalanok is. Télen azért, mert legalább addig sem fáznak, nyáron pedig azért, mert "világot" látnak. Fizetni nem tudnak, így az ellenőrök leszállítják, vagy nem őket. De rendkívül undorító némberek vannak.

*

A gyógyszertárban lehet vásárolni fehér cérnakesztyűt. Mindig van nálam, azt húzom a kezemre, amikor utazom. Meg ne tudjátok, milyen retkes, amikor hazaérek. Nagyon jó megoldás influenzás időkben. Mert belegondolni is rémes, hogy sokan ugye papírzsebkendőt, bármit használnak, utána ismét megkapaszkodnak.

Ezért pl. a gyerekeimet is arra neveltem, soha nem eszünk utcán, mert nincs lehetőség a kézmosásra.

Fagylalt esetében csak pár éve vezették be, hogy a tölcsért egy-egy szalvétával beborítja adják a kezünkbe. Régen bezzeg még ez sem volt. Akkor a táskámban lévő zacskóból húztam elő a papírszalvétát, és azzal fogtuk meg a tölcsért, mert az is visszatetsző, ha előtte utazunk, mindent megfogunk, aztán a sok bacit beesszük a tölcsérrel.

*

A lányom és a fiam nem "kesztyűsködik", azt mondják, ők nem nevettetik ki magukat. Én igen. Nem érdekel másnak a véleménye, ha így, akkor így érzem magamat némi biztonságban. Úgyis van enélkül is elég sok bajom, minek tetézzem?! 

előzmény:
    WestHill (45731)
    2013-05-22  03:19
  13. 2013-05-22 15:2645736.

Drága, kedves WestHillem! Alvással már 27 éves korom óta NINCS gondom, mivel napi 3-4 órát max. amit alszom. Amikor a Férjem élt és ott aludt mellettem, mindig csodálkozott, ha bármi okból felébredt, hogy mellette olvastam.

Egészen pici lámpám volt/van - a könyvnek a felső borítójára IS rácsíptethettem, nem műanyag, de zöldre festett fém a "borítója", így nem világította meg a szobát, csak a könyvet. Csak arra kellett vigyáznom, nehogy kézzel hozzáérjek az időközben felforrósodott aprócska fémből készített "ernyőjéhez", mert akkor bizony kellemetlenül érintett annak a forrósága

Ha pedig újságot olvastam, akkor az ágyam melletti asztalkának a felső részére csíptettem. Nagyon ügyes kis lámpa. 

Most nincs rá szükségem, de nagyon vigyázok rá.

*

De volt olyan is, hogy csendben kint a konyhában palacsintát sütöttem, az nem járt zajjal. Aztán volt öröm a családban, mert azt mindenki szereti, reggelire is!

Hihetetlen, de nekem ennyi óra elég a pihenéshez.

*

No, éppen ezért álmomban, nem zargattak a hétfejű sárkányok mert amikor  lakmározás után fogat mostam, majd visszafeküdtem, akkor rendszerint olvastam.  és NEM -  -  - éppen ezért nem volt szükségem az álmomban való  hadakozásra! - szép napot Neked és minden topic Lakónak, Lelkecskének!Bojana* 

előzmény:
    WestHill (45727)
    2013-05-22  02:48
  14. 2013-05-22 15:0045735.

Igaz - vagy nem igaz, ez itt a kerdes. Toronto polgarmestere szivta a "Crack" pipat, vagy artatlan? A szoban forgo jambor ember nem nyilatkozik, de kulseje utan itelve  latszik rajt a testi gyonyorok elvezete. Hát istenkem, egy botrannyal tobb, vagy kevesebb a politika vilagaban!

En nem szavaztam ra!!!

15. 2013-05-22 11:1745734.

Macskas etteremhez nem volt meg szerencsem :)))

De a N.Y.-ki parkolasrol nekem is van tortenetem! Ez is az elso utonkon tortent. A szallodanak nem volt parkoloja es mondtak hogy eszakara ne hagyuk a kocsit az utcan. Adtak egy parkolo haz cimet ahol Jancsi leadta a kocsit. Persze kulcsal (tudod tokal-vonoval, ugy ahogy kell!)

Mikor ment Jancsi felvenni az autot tapasztalta hogy a kocsit mozgattak es az osszes ablaka is le volt engedve.

Mikor a US Canada hatarhoz ertunk, keresem az uti okmanyainkat (micsoda fency szavak jutnak eszembe igy hajnalban!), sehol nem talalom oket. Nem utazo taskaban, nem kezi taskaban..... Kinomban kinyitottam a kesztyu tartot. Ott voltak!!!!!

Szerencsesek voltunk, de meg egyszer nem hagytuk a kocsiba az iratainkat.

.......

Ugyancsak az elso utunk N.Y.-ba. Hiaba nah, az osszes elmeny akkor ert :)) Az volt az elso igazi utunk is a US-be.

Szoval megerkezunk del Manhattan-be es az istenert nem talaltuk a hotelt. No GPS,no cell phone, no helyi utca terkep..... Mondom Jancsinak aljon meg es utcai telefonrol felhivom oket es majd segitenek oda talalni. Volt ket vagy harom telefon egymas melet. 25 cent bele, semmi sem tortenik. masik telefonal ugyan az... Itt mar tudtam hogy a telefonok meg vannak buheralva hogy a penz nem oda megy ahova kell.....

Latok egy portast az egyik epulet elot. Oda megyek hozza es meselem neki a bajomat. Kerem hogy engedje meg hogy telefonaljak az irodajabol es kifizetem neki, mert a penz a gond (hollot tudtam hogy tole telefonalni ingyen van neki) hanem egyszeruen nincs jobb otletem. NEm igazan akart raallni a keresemre. Szo szot kovetet es kerdi tolem hogy milyen nemzetisegu vagyok. Mondom neki hogy magyar. Erre megszolalt magyarul : "hogy nem am beszelsz magyarul?!"

Ezek utan puszta hazafiasagbol megengedte hogy telefonaljak tole :)))

Kulomben a N.Y.-i embereket (pontosabban a Manhattan Island) eleg rude-nak talaltam, akkor is es utana is a tobbi utjainkon. Hidegebbek mint mas varosokban

Ahgoy haladsz delnek egyre kedvesebbek, a deli vendegszeretet nem hiaba hires naluk!

előzmény:
    Bagoly (45719)
    2013-05-21  14:06
  16. 2013-05-22 11:0345733.

A sofak szepek lettek, estere behoztuk oket de meg raulni nedves volt. Tegnap mar rendesen megvolt szaradva.

Nem volt nalunk vihar. Burlingtonal ment el. A tegnapi vihar ami nalad volt azt a tv-ben lattam az esti hiradoba. Ez megmagyarazta azt hogy kint ultunk a gazebo-ba (28C volt) es hirtelen megindult a szel a torol es kimondottan faztunk. Be kellet jojjunk. De nalunk a szel volt az egyeduli ami tortent.

Estere mondanak chance of thunderstorm=ot de 2-4 mm esovel. Szoval nyugodtan locsolhatok :(((

előzmény:
    WestHill (45720)
    2013-05-21  14:25
  17. 2013-05-22 10:5745732.

""Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!"Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, "csupán" a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy "a semmiből csináljanak valamit"! "

Ez utobbi biztos nem igaz. Ma mar vannak nagyon jo minosegu fenymasolok :))))))))))))))

De komolyra forditva a szot a penz nagyon fontos resze az eletunknek. Azzal fizetjuk szamlainkat, azzal vasaroljuk a mindenapi kenyerunket.

Es bizony penz kell ahoz hogy penzt csinaljuk (mar ha nem tudjuk masolni oket!). Mert ahoz hogy penzt csinalj kell befektetes ami ugye penz.... mindegy hogy muszerekbe fektettem a penzt vagy a tozsden vagy akarmibe de a lenyeg a penz......

Ezert olyan nehez egyrol a kettore halladni. Mikor mar van valamenyi penzed akor egy fokal konnyeb mert tobbet tudsz befektetni es persze ezaltal tobbet is csinalsz. De az eleje q-rva nehez

előzmény:
    WestHill (45729)
    2013-05-22  03:04
  18. 2013-05-22 03:1945731.

Egy kis mosolygos, akinek kedve van mosolyogni reggelente

Tömött busz Pesten. A vezető mögötti ülésen egy fiatal srác ül. Az egyik megállóban felszáll egy középkorú nő. A fiatalember udvarias akar lenni, ezért felkínálja ülőhelyét a nőnek, de az arrogánsan visszautasítja, mondván, hogy "köszönöm, de előmelegített helyre nem ülök".
    A srácot elönti a düh, és hangosan ezt mondja a nőnek:
    - Tudja mit, hölgyem? Akkor üljön maga a jegesmedve jéghideg f****ára!
    A nő felháborodottan fordul a sofőrhöz:
    - Uram, ugye ön is hallotta, mit mondott nekem ez a pimasz fráter?
    Erre a buszsofőr:
    - És most mit tegyek? Talán forduljak északnak?

19. 2013-05-22 03:0645730.
    Akit erdekel bogozza ki, ugyanis az NLC ugy hatarozott meg, hogy igy jelenjen meg amit irtam
    előzmény:
    WestHill (45729)
    2013-05-22  03:04
  20. 2013-05-22 03:0445729.

Beszeltunk rola, rakerestem, ez az eredmeny, de azt hiszem ennyi boven eleg, habar rengeteg kozul lehetne valogatni.

Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondásokA pénz az élet megrontója!"
    Nagy TÉVEDÉS! "A pénz IMÁDATA az élet megrontója!"
    "A pénz az élettel kapcsolatos meghatározott attitűd - beállítottság - szimbóluma, egy bizonyos szellemi mércéje. A pénz nem véletlenül pottyan az életünkbe. A pénz leginkább az energia különleges formája: Minél több energiát fektetünk az élet valóban fontos dolgaiba, annál több pénz áramlik hozzánk." (Bodo SCHÄFER) "Álmodozás az élet megrontója."
    Nagy TÉVEDÉS!"Az álmodozás HIÁNYA az élet megrontója!"

Képzeld, hol tartanánk, ha a korábbi évezredekben élő feltalálók sokasága, nem mert volna álmodozni? Lehet, hogy ma még kőbaltánk sem lenne...
    "Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!"Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, "csupán" a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy "a semmiből csináljanak valamit"!            

21. 2013-05-22 02:5145728.
    Nalad is dorgott egesz delutan, meg olyan sotet volt, hgy azt hittem mar legalabb 9 ora van, aztan mely csend lett, meg egy kis csendes eso, locsolni nem kellett, mast illet a mai locsolasi jocselekedet.
    előzmény:
    Bagoly (1)
    2002-11-13  15:31
  22. 2013-05-22 02:4845727.

Hogy lehet ilyet elfelejteni, hogy ejjel felkelsz fozol es jol be is lakmarozol belole

Remelem egeszsegedre valt es amikor lefekudtel nem almodtal szornyusegeket, mert ugy tele volt a hasad.

előzmény:
    Georgina Bojana (45724)
    2013-05-21  20:07
  23. 2013-05-21 20:4845726.

KÖSZÖNÖM!  Bojana*

*

előzmény:
    Bagoly (45725)
    2013-05-21  20:32
  24. 2013-05-21 20:3245725.
    Tudod ugye, hogy evekig is megmarad?  (azalea). Arra ugyelj, ne szaradjon ki, de ne is legyen nedves a föld es ne ultetgesd at, nem szereti, ha zavarjak! Nyaron kiteheted naptol vedett helyre, de szeptember elejen vidd be. Naponta spricceld a leveleit.
    előzmény:
    Georgina Bojana (45724)
    2013-05-21  20:07
  25. 2013-05-21 20:0745724.

Hja, ez valóban kedves volt, hogy emlékeztél, köszönöm! De nem zugevésről van ám itt szó, hanem nyílt LAKMÁROZÁSRÓL! De ez még akkor volt, amikor a "gyerekek" nem laktak velem, vagy nem voltak itthon, mert volt olyan is, hogy nem fent aludtak Pesten. Mert nem csinálnék olyat, hogy éjjel felzargatok bárkit is a főzésemmel.

*

No, amit viszont csináltam akkor is, amikor a Férjemélt, no igen, az sem zugevés, mert bevállaltam, nyíltan!

Megfőztem a töltött káposztát, s természetesen belecsomagoltam az úgynevezett "szármának" nevezett káposztalevélbe.

Megfőztem, a sütőben. Hjaj, eszméletlenül finom!!!!!!

*

Aztán éjszaka arról álmodtam  és felkeltem, majd leszeltem egy szelet kenyeret és kivettem 1 vagy 2 tölteléket, kipörgettem a leveléből, mivel a levelet csak melegen tudom megenni, azt visszatettem, másnap megmelegítve megettem - üresen! 

De a TÖLTELÉKET! No igen, a TÖLTELÉKET - azt viszont szépen éles késsel felszeleteltemkenyérre rátettem és  - hát ennyi! Bojana*

*

Jelentem, a virágból már sok elhervadt, de vannak bimbók. Az elvirágzott virágokat minden nap kiszedem, egy héten kétszer az egész cserepet vízbe teszem. Ha a bimbók is elnyílnak és csak a levél marad, az sem érdekel, a lényeg a zöld! Nagyon szép!

*

A legjobbakat kívánom kedves Lelkecskék! 

előzmény:
    WestHill (45711)
    2013-05-20  20:17
  26. 2013-05-21 18:1045723.

Ez a sulykolo-fa olyan szep, gondolom disznek hasznaltak csak, bizonyosan a "tiszta-szoba" falara akasztottak. A cottagebol a kilatas nagyon ismeros...

Szepen kiderult, sut a nap, de olyan... na milyen? "hazy". Nem ködös... Inkabb  paras. Varom, hogy a cicada megszolaljon, de lehet, hogy meg nem bujtak elo. Mar hetek ota latok egy irgalmatlan nagy dongo-darazsat repkedni, negyszer akkora, mint egy darazs vagy dongo. Meg sohsem lattam, lehet, hogy uj szuleveny. Jaj, akartam kerdezni, hallottad már a loont? 

előzmény:
    WestHill (45722)
    2013-05-21  16:34
  27. 2013-05-21 16:3445722.
    Most jutott eszembe, amikor jomultkorjaba a mosodeszkarol beszelgettunk es kozbe szobakerult az az elfuseralt nokedliszaggato, amivel a ruhat püffoltek vagy nit csinaltak vele es mondtam, hogy olyan nekem van a cottageba, amikor most fent voltunk lefenykepeztem igy nez ki, a masodik kep a cottagebol a kilatas , a masik ket kep a haz bejarata elott a ket kis kert.   
    előzmény:
    WestHill (45721)
    2013-05-21  14:37
  28. 2013-05-21 14:3745721.

Reggel en is lattam, szornyu pusztitast vegzett a tornado es meg raadasul az a sok gyerek, akik az iskolaban a biztosnak velt helyre menekultek elole mind ott haltak meg nem is szeretek ragondolni, ha ugy haltak meg ahogy emlitettek.

Ma ugylatszik melegebb lesz mint ami eddig volt es parasat is igernek,( amit se anya se lanya nem szeret) mert mar most 17 fok van, igaz a cottagenal is 16, cask legyen is meleg, hogy eltunjenek a kis haraposok amikor megyunk.

Most hol sut a nap hol elbujik, de mara is iger zaporesot, zivatart, jo a frissen ultetett viragoknak, palantaknak hat meg a funek, lehet ujra vagni es nem kell faradozni a locsolassal legalabb, igaz tegnap is meglocsoltam, aztan Istenke alaposan kitett magaert csapadek teren.

előzmény:
    Bagoly (45716)
    2013-05-21  12:45
  29. 2013-05-21 14:2545720.

Na ezt az elvezetet meghagyom neked, ismerem az epitkezes alatt mindenre ratelepedo por szornyuseget.

Sikerult a sofak tisztitasa, meg is szaradt?

Volt nalad vihar? Itt  az ido is megunnepelte a Victoria Day-t, ragyogo tuzijatek es utana hatamas durranasokkal

előzmény:
    kirandulas (45718)
    2013-05-21  13:44
  30. 2013-05-21 14:0645719.
    Mikor eloszor jartam New Yorkban, azon csodalkoztam a legjobban, mikor parkolo helyre vittuk az autot.  Hosszu, kanayargos utakon kitudja hany emelet magassagban egyszercsak megallhattunk egy vasajto elott, (nyilvan megnyilott, mar nem emlekszem ra); aztan hosszu karok kinyultak az auto ala, zsippsz-zsuppsz, felemeltek es behuztak. A vasajto aztan bezarult. Csak osszeneztunk, gondolvan, na, tobbet nem latjuk viszont az autot - az vigasztalt, nem a mienk volt, hanem a sogore. De dolgunk vegeztevel viszontlattuk a jarmuvet, semmi baja nem volt.  Ja, ugyanakkor este betertunk egy vendeglobe vacsorazni, de  rendeles nelkul kijottunk, ugyanis macska setalt a szekeken (meg az asztalon) es egyet a kenyerkosarbol zavartak ki! 
    előzmény:
    kirandulas (45717)
    2013-05-21  13:40
  31. 2013-05-21 13:4445718.

Ha nalad befejezted a takaritast johetesz hozzam is hogy ne unatkozal :)))) Jancsi a hetvegen megcsinalta a furdoszobabanak a "rough-in"-jat. Betont tort, gravolt lapatolt, sewer csovet vagot es csoveket rakot ossze. Igy csak az este tudtam mosni. A moso/szarito gepen vastagon allt a port. majdnem sirtam mikor meglattam.......

En visoznt kimostam a sofakat a napalibol a tegnap.

előzmény:
    WestHill (45713)
    2013-05-21  02:24
  32. 2013-05-21 13:4045717.
    Valaha nekem is volt listam, varjal csak, mikor olyan vén leszel, mint én! Nem kell mas, mint kenyelmes hely (peldaul az ágy);  jo konyv (lehetoleg amit meg nem olvastal); ha raadasul meg a parod is ott lesz melletted, akkor semmi, de semmi ezen a vilagon nem hianyzik.
    idézet:
    Bagoly (45707)
    2013-05-20 16:50:13

Aranyos amit irtal nagyon. De addig meg olyan oreg leszek addig meg sok-sok mindent latni szeretnek :))

Tudod nyaron amikor itt is jo ido van akkor nem vagyakozom el innen. Reggelente (mint ma is) kiulok a gazebo-ba  es onnan irom leveleim kozben a madarakat hallgatom es a tavat csodalom. 14 eve elek itt es mindig ugy hozta a sors hogy lassam a tavat vagy a balkonrol(mikor buildingbe laktam) vagy a kertembol az elmult ket eve. A lenyeg amit kiakarok hozni ebbol hogy nem tudom meguni. Szerintem meg elek nem fogom tudni meguni ezt a csodalatos tavat aki mindig mas arcat mutatja

Vissza terve Dubai-ra. Csodalatos arhitekturajuk van azoknak az epuleteknek. Es gondolj bele azt a paradicsomot a sivatagba epitettek. Homok viharok ide vagy oda (a apro homok tonkre tesz mindent) megoldottak hogy mindne mukodjon (functioning).

Mikor New York-ban voltam eloszor tudod min csodalkoztam a legjobban? Hogy ok akkor epitettek azokat az epuleteket amikor nalunk Varadon az aramot huztak be a varosban....

előzmény:
    Bagoly (45707)
    2013-05-20  16:50
  33. 2013-05-21 12:4545716.

Milyen borzalmas tornado volt Oklahomaban! S raadasul nem lehet Obamat okolni erte!

17C  fok van, nap nincs, eso log a levegoben, erezni a nedvesseget. A madarak hajnal ota rikacsolnak, nagyon neveletlenek, meg ha a Kek duna keringot fujnák, az is az idgeimre menne! 

WestHill, mikor mesz megint a cottageba? 

34. 2013-05-21 12:3145715.
    Aha, mar ismertek egymast!
    előzmény:
    WestHill (45714)
    2013-05-21  03:31
  35. 2013-05-21 03:3145714.
    Ki szereti a pontyot? Ebbol aztan jutna halaszlera es rantott halra is, az erdekessege a tortenetnek, hogy 14 eve egy horgasz fogott egy 11.79 kg-os pontyot, most ugyanaz a horgasz kifogta ugyanazt a pontyot, csak a sulya most 24.83 kg.
  36. 2013-05-21 02:2445713.

Nem unatkoztam, irtam tegnap ma mosas es az egesz haz kitakaritasa var ram na meg persze fozni is kellett, az eltartottamnak nem mondhatom, hogy a vacsora az ablakba, igy is meg a foldszint holnapra maradt, mar nem volt lelkierom hozza, na meg kenyeret is sutottem, igaz a gep muve en csak beleraktam a belevalokat (ehesito kenyerillat terjeng a hazba) es meg meg is locsoltam, szoval ma is sikerult "total karossa" tegyem magam.

Az otleted ellenben tetszik, minden napra egy ostobasag, azt hiszem van belole egy jo par. 

előzmény:
    Bagoly (45712)
    2013-05-20  22:10
  37. 2013-05-20 22:1045712.
    Rettentoen birom az ilyen kis okos közmondasokat! Termeszetesen, ha jol megvizsgaljuk oket, kiderul, hogy nem ernek semmit, mint halottnak a csok, meg veszett fejsze nyel nelkul - na, ez mit jelent? Ha megmergesedem, minden nap hozok egy ostobasagot! Milyen teendo var teged tart karokkal? Azt hittem, mar a kutyatejet sikeresen kiirtottad! Vagy most ultetgetsz, nem gyomlalgatsz?
    előzmény:
    WestHill (45711)
    2013-05-20  20:17
  38. 2013-05-20 20:1745711.

Te jo eg, meg jo hogy a lustasag gyozott, mert meggyanusitanalak, hogy "zugevo" vagy, mint Bojana, aki kepes volt ejjel felkelni es kaposztascvekkedlit kesziteni es jol "belakmarozni" is belole.

En meg sose ebredtem fel sem arra, hogy ennek valamit, de meg vizet sem ittam soha.

Egyebkent panasznak, szemrehanyasnak nincs oka, hiszen ket napig en is magammal beszelgettem, de most megyek, tart karokkal varnak a teendo, allandoan az jut eszembe,- jol el tudnam naspagolni aki kitalalta- amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra, ezzel az erovel az is eszembe juthatna ....ej raerunk arra meg!

előzmény:
    Bagoly (45709)
    2013-05-20  17:06
  39. 2013-05-20 20:0945710.

Ejnye-ejnye, csipkelodni tetszik probalkozni?

A termeszet csodait nem akartam es soha nem is fogom osszehasonlitani, mert mindketto a maga nemebe csodalatos es utanozhatatlan.

Az ilyen felhokarcolokban soha nem is volt almom elni, de mint epitkezesi remekmu, igazabol az adta az "ihletet", hogy megosszam aki kivancsi ra

előzmény:
    Bagoly (45708)
    2013-05-20  16:56
  40. 2013-05-20 17:0645709.

Ni csak, ha nincs senki mas, magammal kell beszelgetnem? Nem baj, legalabb nem kell vitatkoznom!

Ejjel szokas szerint felebredtem, s ilyenkor mit tehet az ember, bekapcsoltam a TV-t. Eppen egy pasas jarta Marokko utcait es megallt egy arusnal, mert eppen megehezett. Spanyol omlett volt a teriteken. Ha nem lettem volna lusta, hat felkelek es elkeszitem! Igy csak ma delben csinalom: fott krumplit aprora trutymalsz es hagymaval megdinsztelsz, raontesz felvert tojast,  (so, bors) szepen megsutod, megforditod, kiforditod tanyarra, megkened tejfollel, vagy ketchuppel es valjon egeszsegedre. En reszelek ra sajtot, beteszem egy pillanatra a sutobe, a felso racsra. Ja, a tojasba teszek petrezselymet. A krumpliba meg fokhagymat. 

41. 2013-05-20 16:5645708.
    Mi van gyonyoru nehany egimeszelo epuleten? Tudod mi gyonyoru? Ha a cottegban  hajnalban kilepsz a tornacra, a nap eppen jon fel a fak mogott, erzed a fenyok illatat, elotted az erdo, hatad mogott a to, sima, mint a tukor, csak a termeszet szavat hallod...  meg a szivedet is elonti a boldogsag! Nyugalom es beke. Nincs min aggodalmaskodnod, szamlak kifizetve, egeszseged rendben, gyermek, unoka (dedunoka) szinten... hat, kerlekalassan, ez gyonyoru! 
    előzmény:
    WestHill (45703)
    2013-05-20  03:49
  42. 2013-05-20 16:5045707.
    Valaha nekem is volt listam, varjal csak, mikor olyan vén leszel, mint én! Nem kell mas, mint kenyelmes hely (peldaul az ágy);  jo konyv (lehetoleg amit meg nem olvastal); ha raadasul meg a parod is ott lesz melletted, akkor semmi, de semmi ezen a vilagon nem hianyzik.
    előzmény:
    kirandulas (45705)
    2013-05-20  13:13
  43. 2013-05-20 14:1445706.
    Remelem sikerul, nagy elmeny szerintem, csodas.
    előzmény:
    kirandulas (45705)
    2013-05-20  13:13
  44. 2013-05-20 13:1345705.

Nekem Dubai rajta van a 'latni kell' listamon :)

előzmény:
    WestHill (45704)
    2013-05-20  03:52
  45. 2013-05-20 03:4945703.

Na, sziasztok megint, meg a vegen en is magammal fogok levelezni, hat csak almodjatok rola, ha holnap sem ir senki akkor sztrajkolni fogok en is

A mara betervezett "jocselekedetem" jaj de utalom mar ezt a szot, de igazabol, ha vegig nezek keserves munkam gyumolcsen,  valoban joleso jocselekedetnek tunik.

Talaltam egy par kepet Dubairol, nekem szinte lelegzetelallitoan gyonyoru, aki gyonyorkodni akar benne megnezi, aki nem, hat mit mondjak ugy kell neki, lemarad sok epiteszeti remekmurol.

46. 2013-05-19 03:5245702.
    Ami a szokokutat illeti, nekem, van szobai, bekas, tavirozsas, es a legnagyobb beka a szokokut, annak a szajabol ivelodik ki a viz, persze a kis motor segitsegevel .
    előzmény:
    Bagoly (45697)
    2013-05-17  15:23
  47. 2013-05-19 03:4945701.

Tegnap es ma majdnem rendbetettem a hazamtajat, na meg jut egy kis tennivalo holnapra is, mar a kinti kerti teendokrol beszelek, meg jo, hogy hetfo is unnep, igy belul is rend lesz, ez a terv.

Nagyon szep muskatlikat vettem, kukac viragot, zinniat, meg korbe szelnek azt az apro pici feherviragot, ami egybefuggo szelt fog alkotni roved idon belul es nagyon finom edeskes illata van. Ma meg magam is meglepodtem milyen nagy paradicsompalantat vettem, igaz csak negyet annyi boven eleg, ultettem egy kis uborkat, petrezselymet meg retket, a kapormagok tavalyrol szepen kikeltek, a tavaly osszel elultetett fokhagymagirizdeket hagytam, majd osszel megnezem, hogy meg mindig az az egyszem fokhagyma van e, mint amit elultette.

Az evelok szepen novekednek 15 bimbo van a punkosdi rozsan, szeretem, egyik kedvenc viragom. 

48. 2013-05-18 15:0245700.

Szervusztok vandorlelkek,

most olvastam, hogy az ejjel meglehetosen nagy vihar volt Pesten, lehet masutt is, de ez a temaja a cikknek

Fákat döntött ki az éjszakai vihar Budapesten

Budapesten közel húsz esetben riasztották a tűzoltókat a péntek éjszakai vihar miatt, amely több helyen fákat döntött ki, illetve faágakat szakított le, személyi sérülés sehol nem történt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel szombaton.

Ma, 13:48

iwiw

Kisdi Máté elmondta: a VIII. kerületben a Dobozi utcában két személygépkocsira dőlt egy fa, a XIV. kerület Nagy Lajos királyné útján pedig egy terebélyes faág szakadt le és veszélyeztette a járókelőket. A XV. kerület Patyolat utcában egy 12 méteres fa dőlt rá egy trafóházra, míg a XIII. kerületben az Angyalföldi úton egy óvoda oldalának dőlt egy fa.

A cikkek kapcsolatbam en eddig ugy tudtan, hogy csak Nagy Lajos kiraly utja volt, de sose tudni, lehet most is tevedek es van mar Nagy Lajos kiralyne ut is?