Keresés a fórumban

Kanadai vandorlelkek (
104
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
 1. 2015-12-01 19:0655217.

  Bojana, tudtam, hogy a jo szivedbol jott feltes es szeretet vezerelt, nem te vagy a hibas, hanem a felelotlenul megirt ujsagcikk! 


  Norvegiarol azert nem irtam, mert szinten remhirnek vettem, szandekosan elferditett "ujsag", ami engem bizony nem erdekel, kulonosen azert, mert valamikor, hajdanaban en is "menekult" voltam es emlekszem! 


  Hallottam - na, itt van ni, ez egy remhir? - Magyarorszag majdnem kiurult, 70 %-a fiataloknak kivandorol. Hat keremalassan, ne sirjatok az elneptelenedes miatt - fogadjatok be szegeny hontalan embereket! Ha olyanok, mint abban az idoben a magyar menekultek, akkor csak jol jartok veluk!

  2015-11-30  21:33
  Georgina Bojana (55212)
  előzmény:
 2. 2015-12-01 16:1455216.

  Bojana, hogy nem ertunk egyet elismerem, de te ott elsz en meg itt, te az ottani viszonyokhoz hasonlitod az ittenieket, pedig ezt nem dicsekveskep mondom de eg es fold.


  Itt Canadaba sok indian rezervatum van, termeszetes nincsenek odazarva az indianok, de mivel ok az oslakossag kulonleges kivaltsagokat kapnak az allamtol, sokan megelegszenek, hogy ott elnek ott nevelik a gyerekeiket, sokan beolvadtak az atlag lakossag koze elhagytak ezeket a rezervatumokat es dolgoznak, de itt meg kell jegyezzem, hogy az oket megilleto kivaltsagokban tovabbra is reszesednek. Ilyen helyeken es a rezervatumok kozeleben epult varosokban probaljak fekezni a fiatalsagot, amivel teljesen egyetertek, hiszen oket is torvenytisztelo emberre kell atalakitani.


  Ami a sziriai menekulteket illeti 25000 menekultet vallalt a kanadai allam, akik kozul az ev vegere 10000, febuarban a tobbi 15ooo varhato, hogy megerkezik, nem az en dontesem volt, az allam hatarozott igy. Katonai tamaszpontokon (laktanya?) barakokban lesznek elhelyezve, amit mondanak egy evig az allam koltsegen(vagyis az adofizetok penzen) elhetnek tanulhatnak, iskolaba jarhatnak, hogy kinek sikerul 1 ev utan a sajat labara allni az rejtely csak az 1 ev leteltevel fog kiderulni.


  Egy pillanatig sincs szandekomba, hogy ledorongoljalak vagy megsertselek, de a cikk cime, hogy kijarasi tilalom Kanadaba egy kicsit eros es felrevezeto, kedves vagy, de nyugtalansagra nincs okod a Canadaban elokon, mert ilyen beket es nyugalmat kivanok az egesz vilagnak amilyen itt van.

  2015-12-01  08:59
  Georgina Bojana (55215)
  előzmény:
 3. 2015-12-01 08:5955215.

  Kedves WestHill ! Érdekes feltételezés részedről, hogy olyan írást küldtem el, amit el sem olvastam. Velem ez soha nem fordulhat elő. Két okból. Az egyik, hogy nem vagyok rémhír terjesztő, a másik, rendkívül korrekt vagyok, mivel ilyen nevelést kaptam, sőt annao' olyan hivatást választottam, mint amit. Huszonéves korom óta a médiában, a sajtóban dolgoztam és dolgozom . Soha nem venném a bátorságot, hogy bárkit is félre informáljak. Miért küldtem el lélekszakadva ezt az írást? Mert féltettem az ide belépő, számomra olyan kedves és megszeretett Lelkecskéket.


  Ami a rendelkezés igazságát illeti, az rendben is volna. Nincs szükség arra, hogy fiatal kamaszok az utcán ténferegjenek. Elromlott a világ. De felrémlett bennem, hogy Canada is befogadott/befogad bizonyos számu migránst. No, róluk nem kívánok nyilatkozni, de személy szerint - én - félek/félnék tőlük. Nem akartalak megzavarni, semmiképpen. Különben is, mióta beléptem, hajlamos Vagy a beírásomat negatív előjellel olvasni, mindannak ellenére, hogy folyamatosan a szeretetemről biztosítom ezt a topicot, ennek minden ide belépő tagját.


  Részemről, ha ilyen kijárási tilalma rendel(né)nek el, itt Magyarországon, bizony meggondolám, hogy későn este bármi okból kócorogjak az utcán. Pedig nem tartozom a fiatalok közé, immár túl a 65. évemen. Még az autóval való közlekedést is meggondolnám.


  Ami a biztonságot illeti, itt, ahol élek, el nem hiszed, pedig az igazat írom , miért ne azt tenném. Bezárt kapun keresztül kiemeltek robogót, ez kisebb, mint a motor, de elég nehéz ahhoz, hogy egy vagy két ember ki tudja, sőt át tudja emelni a bezárt kapun, viszonylag magasabb kerítésen keresztül. Akkor mit is gondolhatnék? Igaz, itt nincsenek migránsok, itt a település szélén viszont élnek munkanélküli romák. Akik azt hiszik, nekik mindent szabad. Az is előfordult, hogy tyúkot loptak az ólból, éjszaka leple alatt leszedték a termést a fákról, felszedték a krumplit a földből - a külső birtokokról. Sőt azt is megtették, hogy a kerítést lopták és és eladták a helyi MÉH telepre. A tulajdonos lélekszakadva rohant oda, sejtése bebizonyosodott, a saját kerítését vásárolta pénzért vissza. Még így is olcsóbb volt, mintha új kerítésre költött volna. Szerintem elképesztőés megbocsáthatatlan ez a viselkedés.


  Sőt az is előfordult, hogy egy ismerősöm hajnalban kivezette a saját autóját a háza elé, a gyújtást rajta hagyta, mert reggelente hideg van. Azért, hogy az autójának motorja melegedjék be. Balga módon kilépett az autójából, csak azért, hogy az általa kinyitott saját házának az autó kijáróját/a kapuját kulccsal bezárja. Nem volt távirányítója. Mire visszafordult, az autójába már beugrott egy arra járó roma férfi és el is porzott az autóval. A hiba az volt, hogy az autójában hagyta az inditó kulcsot. Reggel volt, fáradt volt, egész éjszaka otthon dolgozott, meg lehet érteni, hogy elbénázta. Sírva fakadt, mert neki az autó a munkájához szükséges. Szerencse, hogy az itt, a településen dolgozó rendőrök sikerrel megtalálták az eltulajdonított autóját, sértetlenül.


  Nincs min csodálkoznom, mert elromlott a világ. Most említem Norvégiát. Úgy hidd el, Norvégiában a templomok tetejéről leszedték a kereszteket, nehogy "szegény migránsokat megsértsét, megbántsák". No erre elkapott a pulykaméreg, sejtheted. Itt mondtam a magamét, amit csak a kutyám hallott, mivel akkor csak ő volt itt mellettem. Micsoda meghajlás, micsoda megalázás ez a norvégok részéről?


  Véleményem az, ha bárhonnan jönnek a migránsok, ráadásul hívás nélkül, ne akarják az őket befogadó országnak a kultúráját, a vallását ledózerolni. Örüljenek, hogy kapnak kenyeret a kezükbe és meleg ruhát, s valamilyen tartózkodást, egészségügyi ellátást, mert a legtöbbjük valamilyen kórsággal érkezik: TBC, bőr- és nemibetegségek stb. stb. stb. Olyan gyermekfertőzések, amelyek már évtizedek óta nem fordultak elő Európában.


  Elképzelhető, hogy erre majd kapok Tőled egy ledorongoló választ, számítok rá. Mivel soha nem egyeztek a nézeteink. Ezt is megszoktam oly sok év óta. Talán az egyetlen pont: a kutyáink feltétel nélküli szeretete. * Egyszóval nem vagyok vicces kedvemben, mert félek. Mi lesz itt és így Európában, Európával? Ráadásul ezt olvastam a canadai rendelkezéstől , no szóval így éreztem. Christet pedig kérlek, ne bántsd, nemcsak a főnököm, de a munkatársam is.


  Hangsúlyozom, már olyan sokadik éve vagyok a topic tagja, talán meg sem tudom pontosan mondani, azt hiszem 2004 vagy 2005 óta, de elképzelhető, hogy még régebben. Sajnálom, hogy ennyire ismételten félre ismertél.


  A szeretet és féltés szólalt meg bennem és ezért nem kívánok bocsánatot kérni. - Georgina Bojana

  2015-12-01  02:20
  WestHill (55213)
  előzmény:
 4. 2015-12-01 03:1255214.

  Ami linket betettel a husrol ott fustolt hust emlit es savanukaposztaval es krumplipurevel van talalva, ezert irtam, de majd meselsz rola a karacsonyi vacsora utan.


  Sajnos a viharok sehol es semikor nem jonnek jol, valoban szerencse, hogy egy olyan vedett helyen elsz, hogy kikerulnek a termeszeti csapasok.


  Itt csend es nyugalom van, ma sem lehetett napszurast kapni, olyan mondhatni tudat alatt sutott a nap, meg holnap is borongos lesz aztan napsutes az igeret egesz jovo keddig, batrak, hogy ilyen hosszu idore mernek igergetni, de miert ne ugysem tortenik bantodasuk.


  Tegnap este jatszottam egy online jatekot, puzzle, szeretem a puzzle jatekokat, ideteszem, hatha kedvet kapsz es megprobalod http://www.gamesgames.com/game/1001-arabian-nights ma r csak ket fokozat volt, hogy teljesen befejezzem, de mivel nagyon keso volt gondoltam, majd ma reggel befejezem, eddig nem volt problema tartotta ahol abbahagytam, ma reggel amikor ramentem nem visszacsapott, hogy kezdjem elolrol hat nem orultem neki.


  Ma egy kicsit hasznositottam magam delelott ablakot pucoltam, persze csak belulrol, vagyis az uvegajtot, hogy a kutyuorrokat eltuntessem rola, (gondolhatod, hogy meddig) meg egy kicsit rendberaktam a villanytuzhelyet, a delutani seta utan meg a maradek leveleket osszegereblyeztem, hogy holnap elvihesse a kertihulladekos szemetes, most mar szep levelmentes az utca, megint volt az utcai levelsopro auto is, meg a garazst is nagyjabol osszesoportem ott ahol a papok tancolnak, mert nem alltam ki a kocsival. Meg a garazsnyito sinbe, ahol a lanc megy kell egy kis feherzsirt tegyek aztan azt hiszem a kinti dolgokat befejezettnek mondhatom. 

  2015-11-30  20:10
  nidda (55209)
  előzmény:
 5. 2015-12-01 02:2055213.

  Bojana, ez a remhirterjeszto cikk Christopher Adamtol tulzasokkal telitett "Kijárási tilalom kanadai településeken" pont ugy hallatszik, mintha a kanadai lakossagnak este takarodo lenne fujva, kihaltnak kene lenni az utcaknak, mert felni kene  es valami szornyu bunteny miatt kene mindenkinek az otthonaba szorulni. Ha elolvastad a cikket az ertelme, hogy 16 even aluli a kesoi orakban ne tartozkodjon az utcan es igazabol semmi keresnivaloja sincs, hogy ott tartozkodjon, mert akkor mar agyban a helye es nem az utcan. Ezen nem kell felhaborodni, mert igy helyes, ha valoban igy van.


  Egyebkent a "kedves" szerkeszto ur ritkan szanja ra magat az irasra, de akkor is minek, eddig 3 cikket olvastam, de mindharom cikk, ha egyaltalan kanadai elolvassa csak felhaborodast kelt fel benne, ezert is nyugodtan irka-firkalja a remhireket, mert en nem hiszem, hogy a kanadaiak megha magyar szarmazasuak akkor is faradtsagot vesznek, hogy a Kanadai Magyar hirlapot olvassak.

  2015-11-30  20:00
  Georgina Bojana (55208)
  előzmény:
 6. 2015-11-30 21:3355212.

  Arra nem kaptam választ, hogy mit szólsz ahhoz, hogy Norvégiában leszedik a kereszteket, nehogy má' szegény migránsok megsértődjenek?! Ezek a norvégok nem noOOOOrmálisak. Ha így magukra szabadítják ezt a sisere-sáska-hadot, akkor semmi jóra nem számíthatnak. Ha nem tudják megvédeni a saját vallásukat, a saját országukat, akkor hogyan is lesz?! Teljesen feladják a hitüket, az életüket - no én bizony ellent állnék, igaz, pocsék egy kemény, konok, önfejű természetem van. Ez tény. Beismerem, de nem is szeretnék megváltozni. Kitartok az igazam mellett, meghajlítani lehet - de ahhoz sok és jó érv kell. Megtörni viszont soha. G.B.


  *


  Ha én lennék Norvégia vezetője, be sem engedtem volna ennyi némbert, arról nem is beszélve, hogy megmutattam volna, hol kezdődik az ABC?! S, meddig tart az ő területük, azon kívül soha nem egy lépést sem... Ha nem tetszik, fussanak vissza. Senki, de senki nem hívta őket, s ők jönnek familiástúl, számolatlanul, gyerekestől sőt még itt is csinálják a gyereket más számlájára, más költségeire. Dühös vagyok, mérhetetlenül.

  2015-11-30  20:31
  Bagoly (55210)
  előzmény:
 7. 2015-11-30 21:2955211.

  A Lelkecskéket és Téged féltettelek, féltelek. Akkor megnyugodtam.Hálából küldök egy másik sajtpuffancs receptjét, talán ez jobban tetszik, mint az enyém?G.B.


  http://www.fincsi.hu/sutemeny_receptek/119/Sajtfank

  2015-11-30  20:31
  Bagoly (55210)
  előzmény:
 8. 2015-11-30 20:3155210.

  Jot nevettem a szornyulkodeseden - na, nem teged nevettelek ki, hanem az irojat a cikknek. Nem csodalom, hogy felreertetted es azt gondolod, Kanada szerte problema van! Kulonben nem menekultek miatt tortent a "kijarasi tilalom" es nem valoszinu, hogy oda telepitenek! Ne ulj fel a remhireknek!

  2015-11-30  20:00
  Georgina Bojana (55208)
  előzmény:
 9. 2015-11-30 20:1055209.

  Az idöjárás ismételte önmagát, azaz mint tegnap, esös szeles, de valamivel melegebb napunk volt. Máshol nem volt ilyen szerencséjük az ország lakosainak, mert a viharjelzést több helyre is említették. Késöbb a TV mutatta a károkat, amiket a vihar okozott. Holnap délig számolhatunk még hasonló dolgokkal. Valamilyen oknál fogva,-hogy el ne kiabáljam- itt ahol lakunk, amolyan "védett terület". Azután, hogy ez így marad -e továbbra is kérdéses, mert az általános felmelegedés gyakoribb viharokat is jelent és egyszer nálunk is megjelenhetnek.
  A húst egyben szokták párolni egy nagy lábasban, valamilyen barna szószban, sok hagymával. Ennyi, amit tudok róla, mert én általában már csak a tányéron látom szeletenként. A köret az külön készül hozzá,-fött burgonya és valamilyen párolt zöldség. Borom van idehaza több üveggel is. Összegyültek az évek során, amiket ajándékba kaptam. Én egyedül nem iszom,-egy ilyen alkalomra kiválasztjuk majd a megfelelöt.
  Persze azért az ünneppel járó költségeket részarányosan közösen fedezzük. Amíg Zsuzsa kicsi volt, fele-fele arányban fizettük a lányommal,-most csak egyharmad a reám esö rész.
  Van annak is elönye, hogy felnönek a gyerekek...
   

  2015-11-30  05:08
  WestHill (55205)
  előzmény:
 10. 2015-11-30 20:0055208.

  Drága Bagolyom, örülök annak, hogy nem vagyok sarokba állítva a koszorú állítás, lógatás mellőzése okán. Örülök annak, hogy a fasirtba zsemlemorzsát teszel és annak is, hogy finom levest készítettél.


  Most viszont valamiért elszörnyedtem: http://kanadaihirlap.com/2015/11/30/kijarasi-tilalom-kanad ai-telepuleseken/


  Ráadásul mintha ez még nem volna elég, ez is ráadásul. Mi következhet be? Mi ez, ha nem "visszavonulót" fújnak az iszlám előtt? Mi ez, ha nem visszavonulás? Mi következhet ezek után?! Elképesztő: http://propeller.hu/nagyvilag/3174903-norvegiaban-leszedi k-kereszteket-mert-nem-akarjak


  Ha ilyen módon "elkényeztetik" Norvégiában a migránsokat, azok még nagyobb szájjal, még nagyobb erőkkel követelőznek majd, sőt le is gyilkolják a keresztényeket. Mondván, nekik ott ezé' meg azé' joguk van. A jófenében! Dühös vagyok, de nagyon. Ez Norvégia részéről idiotizmus. No azt leshetnék a migránsok, hogy én mit tennék a saját keresztjeimmel?! Ők mentek oda, senki sem hívta őket, ők követelőznek, borzalmas mennyi betegséget hordoznak AIDS-t, TBC és egyéb "csemegéket", súlyos bőrbajokat. Követelni tudnak, meg gyereket csinálni. Hjuj, de haragszom rájuk. G.B.no jó, engem senki nem kérdezett még, még szerencséjükre!

  2015-11-30  16:40
  Bagoly (55207)
  előzmény:
 11. 2015-11-30 16:4055207.

  Bojana, mi - mar tudhatnad - soha nem kiabaljuk le senkinek a fejet azert, mert eltero velemennyel van! Kulonben en is egyetertek veled a koszoruzasban, amit en kitettem (valaha, regen); az ajtora, az olyan logos feleseg volt, szep, feher csengovel kozepen, aztan szines gömbök. Miota a Ferj nincs, nem torodom ilyen dolgokkal. Valahol pedig meg van. Nem a Ferj, az ajtodisz. S tudod miben szinten egyetertunk? En is morzsat teszek a fasirozottba. Egyszer valaki emlitette a zabpelyhet, de egeszen mas lett az állaga es nem tetszett. Tegnapelott foztem egy konder levest, mindenfele szarazsag van benn, sargaborso, zold borso, lencse, negy fele bab, stb. Jo magyarosan hagymat piritottam pirospaprikaval hintve, meg friss sargarepat tettem hozza es mit gondoltok, mit? Arpagyongyot! Itt hallottam eloszor, erdeklodtem, probalgattam es ebben a levesben kituno! Azt hittem, anyam kituno haziasszony volt, hat reszben az volt, senki nem tudott olyan retest csinalni, mint o, de a kulonleges dolgokat nem hasznalta. Zabot, arpat, takarmanyrepakat, meg a tökot is kerulte. Igy aztan nem kostoltam soha toklevest (peldaul)l es nem is hianyzik. De Halaado Unnepen mindig sutottem a csaladnak toklepenyt, az viszont finom volt, mert ket retegbol allt: tok-krembol meg sajtkrembol es bosegesen volt a tetejen tejszinhab. 

  2015-11-30  16:13
  Georgina Bojana (55206)
  előzmény:
 12. 2015-11-30 16:1355206.

  Köszönöm, hogy feltetted ezeket a szép díszeket. Nekem az 5. számú, a Mikulás-os, Hold formájú, piros sapkás tetszett. Biztosan "lemaradiztok", de én koszorút nem tűrök meg a lakásban. Még Advenkor sem, sőt, mivel a gyerekeim is ilyen nevelést kaptak, ők sem. A véleményem, a koszorú a menyasszonyoké és az elhunytaké. Bocsánat, már tudom, érzem, lekiabáljátok a fejemet - ezért már előre - bocsánatot is kértem.


  No ilyen maradi vagyok. - G.B.


  *


  Hjaj, nagyon kellemesen meleg van a szobában, ki sem dugjuk az orrunkat Röff kutyával. No igen, Röff azért vécére kifutott, de sűrgősen hozta vissza a "polost" - mármint a popsiját, mert rövid a szőre és nem tetszett neki a hűs levegő.


  Jómagam pedig bespejzoltam, ki sem kell mennem. No holnap igen, kenyér miatt, valamint mélyhűtött zöldbabot szeretnék vásárolni, főzeléknek készítem el. Fasirtot sütök, de annyit, hogy másnapra is maradjon vacsorára, reggelire. Nagyon ízletes, sok petrezselymet is teszek a húsmasszába. No és nem zsömlével, de zsemlemorzsával készítem. Így soha nincsenek benne olyan zsömledarabok. No és van még egy titkom, amit most Nektek kikiabálok/leírok: késhegynyi és nem több sütőport is belekavarok a hús masszába. Ettől olyan különlegesen könnyű lesz az állaga. G.B.


   

  2015-11-29  03:03
  WestHill (55200)
  előzmény:
 13. 2015-11-30 05:0855205.

  Hmm, ez igen a lanyod mar meg is vette a karacsonyi vacsorara valot. Ez egy nemet specialitas? Egyutt van fozve a hus a savanyukaposztaval es gondolom van meg egy-ket lepes amitol finom vacsorava valik. Lehet azon segiteni, hogy ne legyen sos, a fustolthust be lehet egy kicsitaztatni, hogy kiengedjen a sotartalmabol. Hogy lehet majd ra inni gondolom a finom vacsorahoz illo borrol te fogsz gondoskodni.


  Mi ebben az evben egy unnepen sem ettunk egesz pulykabol keszult vacsorat (pulykaszarnyat ettunk Thanksgivingkor, mert arra volt gusztusom) de a melyhutobe ott van a Karacsonyra szant pulyka.


  Ma ha nem is esett az eso, de borus ido volt, reggel egy nagyon keveset sutott a nap aztan egesz nap szurkeseg volt, reggel minden deres volt, holnap +4 lesz es napsutes


   

  2015-11-29  21:13
  nidda (55203)
  előzmény:
 14. 2015-11-29 21:2255204.

  Valóban "rendhagyó", de egyedi és a sok egységesített koszorú után jó látni ilyet is.

  2015-11-29  19:38
  P.F.Dia (55202)
  előzmény:
 15. 2015-11-29 21:1355203.

  Örülök, hogy sikerült a beillesztés,-meg is jelent nálam is minden. A "copyn" kivül mást nem ismerek angolul és tartottam töle, hogy túl körülményesen próbálom elmondani, hogy hogyan müködik. Azután van, hogy megmakacsolja magát, kellemetlen lett volna, ha éppen most jött volna rá a "bolond óra".
  A banánhéj felhasználásánál vannak jó ötletek, mar eleve az pozitív, hogy nem arra akarnak rávenni, hogy egyem is meg.

  Annakidején a feleségem vett,-készített az ajtóra ünnepek alkalmával díszeket. Én megelégszem a névtáblával,-de szinte már az is felesleges ebben a gyér forgalmú lépcsöházban. Ma délben becsöngetett a lányom, de csak a darab húst megmutatni, ami majd Karácsonyra lesz. Nem tudom honnan szerezte, úgy látszik ma is nyitvatartottak az üzletek. A hús így ránézésre volt vagy három kiló,-éhenhalni már nem fogunk. Remélem lesz rá mit inni is, mert ez a fajta hús meglehetösen sós.
   
  Én sem voltam ma sehol, mert egész nap esett az esö. A friss levegö "szükségletet" két alapos szellöztetéssel oldottam meg,-volt is kereszthuzat a lakásban, mert kint ráadásul még erös szél is fújt. Volt idöjárás elöjelzés a TV-ben, ha jól láttam csütörtökig. Marad az esös, de enyhe idö kb. plusz tizenkét fokkal....

  2015-11-29  05:20
  WestHill (55201)
  előzmény:
 16. 2015-11-29 19:3855202.

  Üdv. Minden Kedves Vándorléleknek ADVENT első vasárnapján!


  Készítettetek adventi koszorút? Ajtódíszt nem, de kinti kapudíszt készítettem kettőt is: egyet a szemközti szomszédnak, egyet természetesen saját kapunkra. Tavalyi (és régebbi) angyalokat, fenyőtobozokat, diót, vadszőlő-indákat használtam fel, ragasztópisztoly és aranyspray segítségével. FB-on vannak fotók, ha van kedvetek, nézzétek meg.


  Az asztaldísszel idén nem pepecseltem, végülis megvan a tavalyi - ezt itt a tetőtérben (B.lányomnál) szoktuk felfrissíteni: új gyertyákkal, esetleg másik szalagokkal. Anyósét is csak kiegészítjük, az is megvan - minden évben szépen dobozba rakjuk, ilyenkor csak meg kell keresni. Lent az ebédlőben elővettem kedvenc gyöngyös zöld almáimat (üzleti dekoráció, nagyon szeretem), egy hosszúkás ezüst színű tálcát - ezt pár napja vettük - , és D.leányzóm által öntött kis gyertyákat. Szépen elrendeztem, és ez lett a rendhagyó "adventi koszorú"


  https://www.facebook.com/szeepbt/photos/pb.251856031493035.-2207520000.1448821639./1129941317017831/?type=3&theater

  2015-11-29  03:03
  WestHill (55200)
  előzmény:
 17. 2015-11-29 05:2055201.

  Most mar igazabol megkoszonhetem a segitseged, mert sikerult a linket ilyen modon felrakjam.


  December elejen szoktam a bejarati ajtora feltenni egy karacsonyi ajtodiszt, de minden evszakban van valami ajtodisz felrakva, cserelgetni szoktam az evszaknak megfeleloen. Kivulre amiota egyedul vagyok nem teszem fel az egoket, sot karacsonyfat is egyszer diszitettem fel, van egy kis porcelan karacsonyfa azt szoktam elovenni es amikor van kedvem a fireplace kore szoktam egokkel olyan karacsonyi garlandot feltenni es termeszetes veszek karacsonyi viragot es Ebonynak valami uj jatekot.


  A tegnap vasarolt hust es csirkeket szetdaraboltam es betettem a melyhutobe es vettem megint zsirszalonnat, keves zsirt hasznalok, csak akkor amikor egybesult hust csinalok. A kinai supermarketbe nagyon szep asztali naptarat kaptam kedves jokivansaggal az elkovetkezendo 2016-os evre. Szinte hihetetlen, mar lassan 16 ev mult el az ezredfordulo ota.


  Mi nem voltunk sehol meg setalni se, annak ellenere, hogy az ido miatt elmehettunk volna, de nem maradt ra idom, most napsuteses napok vannak beigerve kedd kivetelevel, akkor esot igernek es 9 fokot.

  2015-11-28  22:58
  nidda (55198)
  előzmény:
 18. 2015-11-29 03:0355200.

  Egy raadas, hogy el ne felejtsem hogy hogy lehet felrakni Karacsonyi ajtora rakhato diszites, a lovas tetszik a legjobban annak ellenere, hogy fogalmam sincs mi koze a Karacsonyhoz, nagyon otletesnek tartom.

  2015-11-28  22:58
  nidda (55198)
  előzmény:
 19. 2015-11-29 02:5255199.

  Na most megprobalom aztan majd kiderul hogy mire is jo a bananhej, de az biztos, hogy nem evesre, hiszen a majmok is igy tudjak, hiszen sosem eszik meg


  Ha most sem mukodik, akkor marad a Firefox, ott nem szokott problema lenni. Mindenesetre koszonom a segitseget.


   

  2015-11-28  22:58
  nidda (55198)
  előzmény:
 20. 2015-11-28 22:5855198.

  A link nekem sem jelent meg. A cikkben, ha leírják, hogy hogyan kell fogyasztásra alkalmassá tenni a banánhéjat az jó lenne, mert nekem elképzelésem sincs róla. A beillesztés, ha müködik -mert van úgy, hogy nem müködik-egyszerü. Egyébként nekem is "liat" írta le, mert magamtól nem jöttem rá. A cikk linkjét (amit be akarsz linkelni) fent,-www.ésatöbbi-"bekékíted", -illetve csak rákattintasz és kék lesz- és akkor "copy". Mást nem kell "copyzni". A fórum hozzászólást, vagy választ írva kiválasztasz egy neked tetszö szót, azt bejelölöd (bekékíted) és úgy hagyod. Semmi copy. A "szerkesztés" szó alatt ott vannak sorban, B, I, U, S és az a ferde "lánctag". Arra rákattintasz. Megjelenik a "Link beillesztése" ablak. Az "Url" -hez bemásolod, amit "copyztál". Alatta a "Megjelenö szöveg"-nél már ott áll a szó, amit "bekékítettél". Ott van még a "Cél", de arra nincs most szükség, rákattintasz arra, hogy "Rendben". Ez minden.
   
  Ma a beígért havazás helyet sütött a nap. Délben volt egy kis szemerkélö esö, amikor a postára mentem. Utánna ismét kisütött a nap. Elmentem sétálni egyet délután,-persze megint besötétedett mire visszaértem. Már lehetett a csillagokat is látni. Az egyik igen nagyról nyugaton azt hittem, hogy a Bethlehemi csillag, de kiderült, hogy egy landoláshoz készülödö repülögép fényszórója. A városban is megjelennek az ablakokban, meg az elökertekben a "világító ünnepi jelképek". Nekem csak egy "gyertyaív"-em van, persze elektromos. Lehet, hogy Karácsony elött egy nappal én is "beüzemelem" az Új-évig. Elötte én is korainak tartom az "ünneplést".
  Az idén mi is kiérdemeltük a "Black Friday"-t. Eddig itt még nem volt. Föleg a müszaki cikkek voltak leárazva, de ahogyan elnéztem nem túlságosan, úgyhogy nagy "tülekedés" nem volt...

  2015-11-28  03:36
  WestHill (55195)
  előzmény:
 21. 2015-11-28 15:4655197.

  Nem jelenik meg, amit betettel. Na, nem baj, ugysem szeretem a banant, nagyon ritkan veszek, de kivancsi voltam, mire jo a heja. 

  2015-11-28  03:36
  WestHill (55195)
  előzmény:
 22. 2015-11-28 15:4355196.

  Most talaltam a kovetkezo felhivast: " Minden nap millio artatlan novenyt vegeznek ki a vegetarianusok. Veget kell vetni az oldoklesnek: Egyel szalonnat!"

 23. 2015-11-28 03:3655195.

  Azt hiszem azert attol nem kell felned, hogy ugy behavazodsz, hogy a havazas elzar a kulvilagtol. Az idojaras megint hasonlo itt is mint nalad, ma 11 fok volt es tobb oran keresztul esett az eso, ez persze nem tartott vissza, hogy ne menjunk el a vasarlasi korutunkra, de a seta elmaradt, Ebony meg attol is megrazkodik ha latja, hogy vizes a deck.


  Mar reggeltol fokozatosan hult az ido, mig delutanra mar csak 4 fok volt, az szel is eszakira fordult, most 2 fok van ejjelre es reggelre -1 varhato, es itt is szallingozhat egy par hopehely,  3 fok lesz holnap, de napsutes kiseri, igy mindjart elfogadhatobb. 


  Az egyik nap en is olvastam a bananhejjarol csodadolgokat ami, ha sikerul idetennem itt megnezheto El­ké­pesztő, mire hasz­nál­ha­tod a ba­nán­hé­jat!, ha nem jelenik meg, kerlek vilagosits fel hogy lehet feltenni.


  A kocsiba ami radio adot hallgatok allandoan karacsonyi szamok mennek rajta folyamatosan, itt mindig mar egy honappal Karacsony elott el kezdik jatszani oket, persze korainak tartom, de ha ez a szokas en nem tudok valtoztatni rajta, a regi szep szamok ezek, igy szivesen hallgatom.


  Ezen a hetvegen vagyis tegnaptol van Amerikaban a Halaadas unnepe, ez a legnagyobb unnep naluk, ilyenkor indul meg a vasarlas Karacsonyra. Par eve nallunk is van mar Black Friday, mi sosem voltunk a hive ilyen nagydobra vert vasarlasi lehetosegeknek, mivel a sok felgyulemlett vacak is kikerul es van aki meg azt is megveszi es jo vasarlasnak talalja.

  2015-11-27  22:25
  nidda (55194)
  előzmény:
 24. 2015-11-27 22:2555194.

  A legnagyobb szégyen az, hogy a mai mérési technológiával miliméter pontossággal meg lehet határozni a földön egy pont "térbeli" helyzetét. Azért írtam, hogy térbeli, mert amikor ezt a hidat készítették, a világürböl szatelitekkel határozták meg és ellenörízték a "pillérek" helyét és magasságát.
  Persze az ilyen "elméréseket" az adófizetö polgár pénzéböl "korrigálják".
  Délelött voltam én is bevásárolni, mert holnapra ismét havazást ígérnek és, ha netalántán annyi esne, hogy több napra el lennénk zárva a külvilágtól, akkor legalább legyen itthon mit enni.

  Ma este olvastam, hogy ne dobjuk ki a banán héját, hanem együk meg, mert nagyon tápláló. Azok a buta majmok még nem jöttek rá, mert mindíg meghámozzák mielött megeszik., de hát mi inteligensebbek vagyunk náluk... 

  Amúgy pocsék ködös, hideg, nyirkos idönk volt egész nap. Minden nedves volt a lecsapódó párától. A rádió mondta, hogy északabbra már süt a nap és délutánra mi is kaphatunk egy kis napsütést. Tévedtek, -ezért nem is mentem délután sehova, elég volt a délelötti fagyoskodás.
  Az "átkos" kifejezést itt  a neten tanultam el, de csak az egyszerüség kedvéért használom, mert van összehasonlítási alapom arra, hogy bizony nagyon sokan szivesen cseréltek volna velünk az akkori "szocialista táborban". Egy egykori keletnémet munkatársamat idézve: "Nekünk jó volt, de mi jobbat akartunk."
  A történelem kerekét visszafordítani nem tudjuk, törekednünk kell a legjobbat kihoznunk az adott helyzetböl.... 

  2015-11-27  04:43
  WestHill (55193)
  előzmény:
 25. 2015-11-27 04:4355193.

  Megneztem a Googleon, lattam mar itt is ilyet, sarga viraga van amikor viragzik.


  En nem szeretem hallani es igazabol nem is ertek egyet azzal a bizonyos "atkossal", sot mar tobb embert is megkerdeztem, hogy miert volt az "atkos" amikor akkor eltek legjobban az emberek, a legnagyobb problema amivel alatamasztottak, hogy nem utazhattak akkor amikor akartak nyugatra, hat ha ez volt a legnagyobb hiba, akkor nagyon sajnalom ezeket az embereket.


  Amig mi M.O-on eltunk ahova uzletekbe jartam nekem soha nem volt problemam a kiszolgalokkal, igaz mindig azokba az uzletekbe jartak  kedvesek voltak jol kiszolgaltak, sot meg beszelgettunk is, mindent megkaptam az uzletekben vagy a piacon az igaz, hogy jo helyen laktunk.


  Ez jokora bakloves volt annak a hidnak az epitese es az megnagyobb, hogy a "millio" ellenorzo kozul senki nem vette eszre ezt a "szarvas" hibat.


  Nalunk is hasonlo ido lehetett mint nalatok sajnos nem sutott a nap neha meg szitalt kicsit az eso is 11-12 fok korul lehetett, most 13 fok van, holnapra is 11-et iger, de megint D vitamin nelkulit.


  Setalni azert elmentunk, mert ha esik holnap akkor biztos holnap ki fog maradni, meg persze reggel elmegyunk vasarolni es mar megint elszaladt egy het es az ev 11. honapjanapjanak is a veget tapossuk. 

  2015-11-26  21:35
  nidda (55190)
  előzmény:
 26. 2015-11-27 04:2055192.

  Nekem ez volt az elso eset, hogy ilyen utalatos szemellyel talalkoztam, azt hiszem meggondolom magma, hogy megegyszer elmenjek abba az uzletbe.


  Mi is megyunk majd vasarolni, tudod most hany fok van es este 10 elmult 13 fok, kar, hogy holnap is borus esos ido lesz, de meg mindig 11, nyafogasra sirankozasra nincs ok, meg neked sem. 

  2015-11-26  15:05
  Bagoly (55189)
  előzmény:
 27. 2015-11-26 21:4255191.

  Én sem töröltettem, mert már eleve azt sem tudom, hogy hogyan kell, másrészröl az ilyen bejegyzéssel csak önmagáról állítja ki a "szerzö" a (lelki)szegénységi bizonyítványt. Amilyen jóhiszemü vagyok arra gondoltam, hogy kijózanodva elszégyelte magát és ö maga kérte a törlést.

  2015-11-26  04:38
  WestHill (55184)
  előzmény:
 28. 2015-11-26 21:3555190.

  Belinkelem a cikket és fotót a bajor bácsikával és az ökörfarkkóróval. A szöveg németül van, de nem érdekes, mert a lényeget már elmondtam. Egy érdekességet még, hogy a német neve az ökörfarkkórónak "Königskerze" azaz "királygyertya". Döntse el ki ki magának, hogy melyik név a találóbb.
  A cikk. 
  Annak, aki a kereskedelemben dolgozik tudnia kellene, hogy az udvariasság nélkülözhetetlen kelléke ennek a foglalkozásnak. Még akkor is, ha a pokolba kívánom  a kedves vevöt. Ez így volt az "átkosban" is, ahol azután majdnem mindegy volt, hogy vásárol -e, a "fogyasztó" valamit és betér- e máskor is az üzletbe. Annak, akivel neked volt dolgod úgy látszik ez még nem jutott el a tudatáig és akkor bizony jobb lenne, ha munkahelyet változtatna. Jobb lenne neki is és az üzletnek meg  még jobb.
  Az útépítéssel kapcsolatban éppen ma olvastam egy cikket, hogy itt Németországban elmérték negyvenhét centiméterrel-majdnem fél méterrel-egy híd helyét és úgy is építették fel az új hidat. Hatszáz méteren vissza kellett bontani a hozzávezetö autópályát, hogy korrigálják a hibát. A felháborodás inkább azért, van mert még meg is próbálták "suba alá rejteni a dolgot". Pedig ilyesmi kiderült még az "átkosban" is.
  Ma délután csak sétálni voltam,-többször is szemerkélt az esö. Visszafelé a város határában,- már besötétedett- találkoztam egy nagy fekete kutyussal. Hát te ki vagy? -kérdeztem töle kicsit meglepödve magyarul. Megállt, rámnézett, azután baktatott tovább. Száz méterrel odább-egy bekötöút közepén megláttam a gazdit is. Nö,vagy férfi,-a sötétben azt már nem lehetett látni, ö meg csak füttyengetett-azután meg nem könnyü a nemet megállapítani. Már jóval távolabbról visszanézve láttam és halottam, hogy egy kerékpáros mond valamit neki, -valószínüleg a kutyáról. Gondolom a ma esti séta hoszabb lett, mint tervezte...

  2015-11-26  05:03
  WestHill (55185)
  előzmény:
 29. 2015-11-26 15:0555189.

  Vannak ilyen utalatos emberek. En ittletem alatt osszesen harommal talalkoztam, az egyik egy magyar no volt es a bankban dolgozott. Nagy ivben kerulni kell az ilyen embereket. Szerencsere ritkan akadnak utban, itt altalaban nagyon kedvesek es baratsagosak. Az a fontos, hogy tudtal venni hurkat. A regi hazunknal a masodik szomszedunk skot volt, egyszer szoba kerult a haggis, a nemzeti eledeluk, megjegyeztem, hogy en is, Ferj is nagyon szeretjuk. Rettenetesen elcsodalkozott, aztan megmagyaraztam, hogy a hurka nagyban hasonlit hozza. Azt mondta, ilyen szep szot, hogy "hurka" meg nem hallott. Hat, ha eszed, gondolj erre. Oh, a FB-ban valaki megkerdezte, mik a legszebb magyar szok, nem birtam megallni, odairtam, hogy "süketelsz, stajlingol, lajk es frustrated". A hurkarol elfelejtkeztem.


  Megvarom a tiz orat, aztan atballagok potolni a tegnap felbontott es karacsonyra szant bort. Allitolag maris 9 fok van, igen, 9C es +. Ezt ki kell hasznalni. Elvezetesebb lenne egy kis napsutessel, de az ember ne legyen tul moho!

  2015-11-26  05:03
  WestHill (55185)
  előzmény:
 30. 2015-11-26 13:5055188.

  Sziasztok Lelkecskek!


  Kicsit elhavazodtam, megint vizsgazok jovo kedden... Igy kevesebbet nezek errefele, bocsanat. Hallottam hogy Kanadaban mar van ahol nagy a ho...Itt UK-ben meg enyhe az ido, bar mar nem meleg. 


  Ma mar fel van diszitve a munkahely is, szpe karacsonyi hangulat van :) Nem tehetek rola, szeretem. Jovo heten megyunk karacsonyi vasarozni. December meg hamar elrepul es megyunk haza csaladozni uto-kracsonyra. 


  Mas nem igen tortenik. Melo es tanulas. Jovo heten vegre elolvasok ey jo konyvet :))


   


  Olelek mindenkit

 31. 2015-11-26 09:1755186.

  Nlc-n mindig van nehany paranoias , aki ugy erzi hogy neki meg kell/lene sertodno masok helyett es rohan a moderatorokhoz priviben torlesert.


  Ugyanakkor ezek a paranoiasok gatlastalanul minositenek , de azt mar eszre sem veszik .


  Mas egyszeruen figyelmem kivul hagyja .

  2015-11-25  19:33
  Bagoly (55172)
  előzmény:
 32. 2015-11-26 05:0355185.

  Nem jartam szerencsevel ma, fel is bosszantottam magam egy kicsit,  talan meg is erte volna, hogy elmentunk, ha valamit vettem is volna, de csak majas hurka volt, allitolag ma delutan kaptak az utanpotlast. A magyarul beszelo no ma szabadnapos volt az nem is lett volna problema, de meg ilyen magyargyulolo roman novel nem talalkoztam aki szoba allt velem, vegtelen utalatos volt, el tudod kepzelni, hogy ott dolgozik es nem tudja mi a hurka, vegul jott egy masik magyarulbeszelo kiszolgalono es megmutatta neki. Na mindegy lehet holnap felhivom akivel szombaton beszeltem es sajnalatom fogom vele kozolni, hogy ilyen utalatos munkatarsa van.


  Egyebkent mivel nagyon szep ido volt nem bantam meg, hogy elmentunk, mert mar nagyon reg jartam arra, habar tobb helyen is komoly utatepitesek vannak, de ki lehetett birni az atjutast ezeken a helyeken. 


  Szoval most ott vagyok ahol a part szakad, nem tudom, hogy ebbe az uzletbe megegyszer elmegyek e, akkor meg csak marad az amit eladtak es remelem igaz, hogy tovabbra is aruljak amit az elozo uzlet arult, de az biztos, ha elmegyek akkor elotte telefonalok, hogy nehogy mar hiaba menjek.


  Az okorfarokkoro idojarasmegallapitasarol nem hallottam azt sem tudom hogy nez ki, majd rakeresek a Googleon, de a nagy fekete hernyorol amit lattam Bagoly is megallapitotta, hogy enyhe tel lesz, mivel egy barna csiknak keresztbe kene rajta lenni es Bagoly szerint minel vastagabb az a csik annal hidegebb lesz, ezen a nagy hernyon meg semilyen csik nem volt, csak egyszinu korom fekete. 

  2015-11-25  21:15
  nidda (55183)
  előzmény:
 33. 2015-11-26 04:3855184.

  Valoban egyaltalan nem hianyzik az utalatos beiras, de ez nem az elso eset, hogy el-el tunik egy-egy hozzaszolas en sem toroltettem,  az meg hihetetlen, hogy a napi hozzaszolasokat a moderatorok leellenorzik es a nem odavalokat torlik.

  2015-11-25  19:33
  Bagoly (55172)
  előzmény:
 34. 2015-11-25 21:1555183.

  A hálószobát én sem fütöm, de mert a ház sarkán van, így két külsö falat is ér a kinti hideg és hamarabb lehül, mint a lakás többi része. Ma délután megnyitottam én is a fütést a fürdöszobában és a nappaliban, mert a hömérö azt mutatta, hogy két fokkal sülyedt  a lakásban a hömérséklet a tegnapi értékhez képest. Ez azt jelenti, hogy a falakban tárolt hö már nincs meg és rá kell segíteni a fütéssel. Mondjuk nem is csoda, odakint már napok óta plusz négy- öt fok van.
  Jólesik idönként "magyar hangokat" hallani. Az Aldiban is dolgozik egy fiatal magyar hölgy,-idönként találkozunk. Legutóbb is csak egy "kezétcsókolom" és "jó napot kívánok"-ban merült ki a társalgásunk, -mert az Aldi alkalmazottakra nem jellemzö, hogy ráérnek,-de már attól is "szebb lett a nap".
  A németek sok mindennel foglalkoznak, "ha ráérnek". Emlékszem egy esetre, amikor a hivatalosan el akarták töröltetni a "gonosz" jelzöt a farkassal kapcsolatban, ami szinte minden vele elöforduló mesében így van használva. Most néztem utánna, -a mesékben marad a farkas továbbra is gonosz, mert milyen mese már az amelyik a jó farkasról szól.
   
  Egy idös bajor itt az ökörfarkkóró virága után szokta megjósolni, hogy milyen lesz a tél. Az amit mondott az idén még nem stimmelt, mert már október közepétöl havazást ígért, ami maradna azután márciusig.
  Most látom, hogy Magyarorszagon is jósolnak belöle:
  A Somló hegy lábánál fekvő kis faluban, Apácatornán élő Berta Géza állítja: kemény lesz az idei tél. Ezt pedig abból állapította meg, hogy az örökfarkkóró virágai tömöttek és magasra nyúlnak. 
  Hát eddig még mindketten tévedtek, higgyünk továbbra is az El Nino-nak.


  2015-11-25  05:23
  WestHill (55170)
  előzmény:
 35. 2015-11-25 21:0455182.

  Lehet, hogy Bojana a Hanukkara gondolt.

  2015-11-25  20:38
  liat (55177)
  előzmény:
 36. 2015-11-25 21:0055181.

  Jaj de aranyos tortenet! Szegenyke, azt hitte, elhagytatok! Lanyom egyszer feltett ket kepet a Nikarol: az elson egy buskutya uldogelt a kikovezett parkolohelyen, rovid madzagra kotve, olyan szomoruan, leverten, hogy az ember szive meghasadhatott volna. A masodik kepen elnyulva pihent az uszomedence felso lepcsojen, ket elso mancsa hanyagul a vizben husult. Bundaja fenyes volt, dus. Ha sok penzem lenne, mindig adakoznek a kutyamenhelynek. Az adakozasrol jut eszembe: itt a legujabb divat, hogy villanypoznakra aggatnak meleg takarokat, kabatokat, salakat, kesztyuket, stb., hogy a raszoruloknak jusson. Igaz, minden evben a legnagyobb hidegben a rendorok jartak az utcakat halozsakokat osztogatva, meg meleg teat, kavet. Azert mindig akadt egy-egy megfagyott ember. 


  Remelem, csak faradtsag, amit erzel.  Vigyazz magadra es gyogyulj meg!

  2015-11-25  20:37
  liat (55176)
  előzmény:
 37. 2015-11-25 20:4955180.

  Bocsánatakkor csak úgy, szeretetből, légyen meg az a kolbász G.B.

  2015-11-25  20:38
  liat (55177)
  előzmény:
 38. 2015-11-25 20:4755179.

  Időben szólok, vegyetek majd olyan vékony nyakörvet, amitől a kullancsok és bolhák "világgá mennek". Ez nagyon fontos. Én is számolgattam, számolgattam, de egy ilyen nyakörvnek az ára, az állatorvosnál vásároltam - 8 ezer kemény jó magyar forint volt. De, ha azt a cseppeset vásárolom, az még sokkal drágább, mert nem olyan hosszú a hatása, mint ennek a nyakörvnek. Így nyugodt vagyok, mert bizony már kora tavasszal is támadnak a kullancsok. Az egyik szomszédunknak a szeretett kutyája abba halt bele. Nagyon sok fájdalom, kűzdelem és pénz ellenére. A kullancstól valóban félek, mert gonosz egy jószág, ráadásul alig lehet észrevenni.


  *


  Én is szoktam a száraz tápra - pontosítok a tányér aljára egy kevés kenőmájast tenni, majd arra a tápot. Így nem jár túl az eszemen, mert nem kapkodja le a kenőmájas karikát és a száraz táp ott marad, s esdekelve néz rám a folytatásért...


  Nagyon kedves kutty, valóban megismételem minden, szívből jövő jókívánságomat. Legyetek nagyon egészségesek és boldogok! - G.B.

  2015-11-25  20:37
  liat (55176)
  előzmény:
 39. 2015-11-25 20:4155178.

  Az újságpapír minősége viszont nem mindegy! A színes nyomátatásos, azok a reklámújságok nem jók. Kizárólag azok a régi fajták, mint a régi Népszabadság, a régi Szabad Föld. Nagyapám is a császár körtéket zölden szedte le a fákról, újságpapírba tekerte, de nem szorosan, kissé lazán, külön-kölön. Nagy kosarakba tette, időnként megforgatva. Amelyek felül voltak, letette alulra, közben kitekerte és megnézte. Ha foltosodott, a tányérra rakta. Megettük. Tény, hogy Karácsonykor mindig volt finom körténk.


  A görögdinnyét a vidéken élő Déanyám viszont árpába, vagy búzába rakta. Ő pedig dinnyével kedveskedett a családnak. A szőlőt pedig fordítva kötözte fel a padlásra. A fürtöket megfordította, s így a szemek levegősen visszaestek. Nem penészesedtek, édesen, finoman megmaradtak a téli hónapokra.


  A zöldséget homokba és veremben tartotta. A füstölt kolbászokat felaggatva. Valaha nem volt hűtőszekrény, a vidéken élők a húsokat lesütve bödönben tartották. Mára már más a módi.


  G.B.

  2015-11-24  21:30
  nidda (55168)
  előzmény:
 40. 2015-11-25 20:3855177.

  Lemaradt a szoveg elejerol, hogy nalunk nincs karacsony... 

  2015-11-25  20:03
  Georgina Bojana (55175)
  előzmény:
 41. 2015-11-25 20:3755176.

  Mika mindig kap valami finomsagot a szaraztapra. 


  Ma hoztuk haza. Tegnap vittuk be a mutetre es most mar itthon van. Meg mindig nagyon almos, alszik mint a tok... 


  En nem mentem ma erte, hanem a fiam es a lanyom. Nem ereztem magam jol. Igazabol egesz nap nem derult ki, mi bajom, csak fajt mindenem. Na mindegy, holnap megyek dolgozni ha tudok. 


  A fiam meselte, amikor bementek a ketrechez, a kiskutya nem akart hinni a szemenek, hogy visszajottek erte. Csak 18 napja volt nalunk, amikor ugye tegnap ismet ketrecbe csuktak ot. A dolgozok meseltek, hogy regen nem volt nekik ilyen szomoru kutyabeteguk.


  De remelem, innen mar minden moka es kacagas lesz. Mar nem kell elmenjen a haztol, talan ezt is elfelejti es megbocsatja nekunk.

  2015-11-25  20:03
  Georgina Bojana (55175)
  előzmény:
 42. 2015-11-25 20:0355175.

  Karácsonykor ugye lesz egy kis darab kolbász a fa alatt?


  Mika biztosan örömmel és csámcsogással köszöni. Kedves, aranyos kiskutya. Legyen egészsége, kölcsönösen adjatok/kapjatok egymásnak, egymástól sok-sok örömet és boldogságot.G.B.

  2015-11-23  19:47
  liat (55157)
  előzmény:
 43. 2015-11-25 20:0155174.

  Az Élet nagy rendező. Az utolsó napokban érkeztem hozzájuk. Hálás vagyok Teremtőnek, Sorsnak, hogy vittem a mosolyt, a szeretetet és Ő ezt boldogan fogadta.


  Az unokahúgom most döbbent rá, mennyien együtt éreznek Vele. Azt hitte, ott a faluban, ahol élnek, senki nem köszön rá, senki nem érez vele. Tévedett. Sírva mondta, hogy folyamatosan cseng a telefon, diszkréten, de megállítják és együttérzésükről biztosítják az ott lakók. A temetést már elintézte, hamvasztják. Jövő héten a Dunába szórják a hanvait, engedélyt a temetkezési vállalat elintézte. Egy bizonyos helyen rendben van a dolog. Most még sok elintéznivalója van Magdimnak, de félek, ha minden elrendeződik, hogyan dolgozza fel azt, amit ennyi év után mi sem tudunk.


  Aki azt mondja, hogy az évek lecsendesítik a fájdalmat, az nem mond igazat. Az én Férjemnek is itt van a gyűrűje az ujjamon, az enyém mögött, különben elveszíteném. Jó ránézni, úgy érzem velem/mellettem van. 2007-ben veszítettem el.Sajnos, ahogyan megyünk életünk országútján, úgy maradnak el mellőlünk mindazok, akikkel valaha is együtt éltünk. Ezt nehéz, vagy nem is lehet feldolgozni. Ha pocsék a lelkem, akkor gyertyát gyújtok, elmondok egy imát, sőt meg is szólítom azt, akinek mondandóm van. Kibeszélem magamból a bánatom, az örömem - és ezzel megnyugszom. Ez az én receptem. Nekem segít, mondtam ezt másoknak is, volt aki alkalmazza, de volt aki csak legyintett erre. Tudom azt, hogy Karácsonykor is meggyújtok egy vastag fehér gyertyát és annak lángja hirdeti, "velem vagytok, még akkor is, ha fizikailag nem. A lelketek itt van", - gondolom. - S, ezzel meg is nyugtatom magam. Muszáj kitalálni a módszert, amivel megkönnyítem a létemet. Muszáj, mert erő kell a túléléshez, mert mosolyogni, szeretni kell, mert az élet rövid. S, akik körülöttem vannak, azok elvárják, hogy számolatlanul szórjam a szeretetem csillagait - rájuk. S, én ezt meg is teszem, számolatlanul szórok és ölelek. Szavakkal, írással símogatok, mert tudom, ezzel nemcsak a lelket, de a szívet is megnyugtatom - akit szeretek, akik szeretnek.


  G.B.

  2015-11-22  14:30
  Bagoly (55152)
  előzmény:
 44. 2015-11-25 19:5055173.

  Ez a vélemény nagyon tetszik! Én szeretem, engem megnyugtat. De van akit borzalmasan idegesít, így tehát a macskát is, de embereket is. Meg nem értik, engem miért nyugtat meg a hangtálak számomra oly varázslatos hangja.


  G.B.

  2015-11-22  14:55
  Bagoly (55153)
  előzmény:
 45. 2015-11-25 19:3355172.

  Ejnye, ejnye, ki vetette ki a Lilyke utalatos megjegyzeset? Na, nem mintha bánnám, ugy kell neki, de hadd ontsek tiszta vizet (bort) a poharba: nem en voltam.

 46. 2015-11-25 19:3055171.

  Nem tudom, kinek koszonhetjuk ezt az idot, a Ninonak, vagy a Ninanak, de szamomra nagyon megfelel. Most jottem haza, befejeztem a karacsonyi vasarlast, nyugodtan hajthatom le fejemet este pihenesre. Nagyon elvezetes setam volt, sut a nap, szelcsend van, feladtam a levelemet, a postas mosolyogva fogadott (mar ismer); kiderult, hogy 32 dollar kreditem volt az egyik uzletben, ennek oromere vettem vitamint meg egy nagyon reklamozott arckremet, ami eltunteti a rancokat, felfrissiti a bort, udere varazsol es a maradekkal kitisztithatod a cipodet. Ja, vettem az utbanejtett kinai etkezdeben egy tal eledelt, ez az elso eset, hogy ide beneztem, de nem bantam meg. Kicsit soknak talaltam a nudlit, de bosegesen volt benn csirke, meg shrimp. Legkozelebb persze mast probalok - vegigeszem a menut. A karacsonyra szant borbol elvettem egy uveggel (ugyebar, le kellett oblitenem a kinai lunchot); s jo, hogy megizleltem, nagyon jonak talalom, holnap ujra veszek, remelem, még tart a learazas. 


  Es, kedves Lelkek, ez a mai napra a nyavalygasom meg panaszkodasom es a Lilyke mindezt beteheti a pipajaba es elszivhatja! (angol kozmondas).

  2015-11-25  05:23
  WestHill (55170)
  előzmény:
 47. 2015-11-25 05:2355170.

  Nalunk meg ejszaka nem megy a futes, a tavalyi tel volt eloszor, hogy rajtahagytam a futest ejjelre, mert nagyon hideg tel volt.


  Az idojarasban emlitettek, hogy eddig ez a legmelegebb november amiota jegyzik az idojarast es megjovendoltek a teli idojarast is, de errol mar tobbszor beszeltek, hogy nagyon enyhe telre szamithatunk hogy super El Nino tel lesz.


  Ma sem voltunk sehol csak a napi setalas, ma kellemesebb volt az ido, mint tegnap.


  Nekem is van zoldsegtisztitom, de mivel en csak eretten szeretem a kiwit arra a kanalas modszer valik be.


  Na ez lenne egy kiados nyelvujjitas, ha ekkora valtoztatasokat csinalnanak, nalatok ilyesmivel is foglalkoznak a zoldek nem csak a termeszetvedelemmel?


  Holnap lehet elmegyunk egy delikatesz uzletbe, szombaton talaltam a Googleon, ez roman uzlet, de arulnak europai deli dolgokat es allitolag sok mas mindent is, amikor felhivtam aki felvette a telefont kerdeztem, arulnak e es, ha igen milyen magyaros dolgokat, kerdezte, hogy mi erdekel, mondtam neki, hogy hurka, na ezzel elarultam, hogy magyar szarmazasu vagyok egybol ravagta akkor beszelhetunk nyugodtan magyarul. Ismerem az uzletet, hogy honnan kapjak ott is vasaroltunk egy parszor, de azok kikoltoztek Torontobol, oda meg mar nem mentunk utanuk. Ez a roman deli sincs kozel hozzam, de lehet, hogy csak fele tavolsag ahova hebe-hoba regebben jartunk es ami most gazdat cserelt. Majd holnap elhatarozom, hogy menjunk vagy nem.


   

  2015-11-24  21:25
  nidda (55167)
  előzmény:
 48. 2015-11-24 21:4755169.


  "Nem tudom, honnan vetted, hogy sirankozunk es nyavajgunk"

  Tanárok panaszkodtak, hogy vannak diákok, akik hibátlanul tudnak olvasni, de amit olvasnak azt nem értik. Valami ilyesmire gyanakszom ebben az esetben is...

  2015-11-24  20:51
  Bagoly (55164)
  előzmény: