Keresés a fórumban

Kanadai vandorlelkek (
104
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
 1. 2015-03-05 22:5253000.

  En azt olvastam es ki is probaltam, hogy ha van egy bogred, aminek az aljan a karima nincs lefestve, tehet pucer, azon is lehet kest elezni. Es tenyleg lehetett!


  De ezt az ollo elezest en is ki fogom probalni.


   

  2015-03-05  15:38
  Bagoly (52998)
  előzmény:
 2. 2015-03-05 20:3652999.

  Amikor áramszünet van, világításra mit használsz? Nekem van egy rakás gyertya valahol. Idönként látom öket, ha valamit keresek és a kezembe akadnak...
  Az áramszolgáltató ma nálunk is jelentkezett. Levélben kérik, hogy olvassuk le a villanyórát és küldjük el nekik a számláló állását. Ilyenkor lenne jó a Ti "okos villanyórátok".
  Ma megúsztuk esö nélkül. Nem voltam bevásárolni, ahelyett inkáb elintéztem a mosást. Délután megint "kerteztem". Jön a tavasz-mondják és vasárnapra már plusz tizenöt fokot ígérnek. Az éjszakák viszont még nagyon hidegek, az utak a magasabb helyeken felfagynak. Emiatt, ma hajnalban is történt egy frontális ütközés, ami egy harminchat éves hölgy életébe került.
  A közlekedés egyébként is egyre problémásabb. A hírek minden órában nem olyan hosszúak, mint az azt követö útinfó; -torlódások, terelöutak, útjavítás stb.
  Rákerestem a gas torch-ra. Nem irígyellek, ha azzal kellett volna megmelegíteni a vacsorát, mert egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy gázrezsó (amire én tippeltem)

  2015-03-05  04:00
  WestHill (52995)
  előzmény:
 3. 2015-03-05 15:3852998.

  Megeleztem bizony, koszonom szepen a tippet. Elnezest, hogy nem jeleztem vissza azonnal, nagyon el vagyok foglalva a konyvemmel. Ez az 5. kotet es meg 2 hatra van.


  Szepen sut a nap, a jegcsapok szikraznak a fenyben - nem olvadnak, hogy is olvadhatnanak, mikor -16C van? De holnap valamivel jobb lesz, a jovo heten mar +t jeleznek, ha igaz! Na, majd meglatjuk!

  2015-03-04  22:45
  Georgina Bojana (52993)
  előzmény:
 4. 2015-03-05 11:0952997.

  Szia. Nekem is ette mar meg a gep a kartyamat. Uj credit card volt es pin codot akartam rajta cserelni. Ugy lenyelte :)))


  Mentem be a bankba ott nagy nehezen kiszedtek a gepbol es utana fel kellet hivjam a Visa-t hogy ujra aktivaljak a kartyamat . Vagy 30 percet elvet az eletembol ez a kis kellemetlenseg.....


  Mink vagy 10 cm havat kaptunk. Ugyan ugy Burlington es Hamilton is. De visoznt nem volt aram kimaradasunk :)

  2015-03-05  04:14
  WestHill (52996)
  előzmény:
 5. 2015-03-05 04:1452996.

  Itt nem szukseges figyelemmel tartsd, hogy meddig ervenyes a kartyad, mert egy honappal a lejarta elott mar megkapod az ujat nemcsak a bankkartyat, hanem a credit kartyakat is. Meg sosem fizettem azert, hogy kivettem penzt a bankbol, mert oda szoktam menni, ahol a bankszamlaim vannak, ha mas banket hasznalnam akkor azert kellene fizetni.


  A banki alkalmazott szerint pillanatnyi hiba lepett fel ami ritkan fordul elo, most en voltam a soros. Nem tudom pontosan de minimum 15 eve lehet tobb hasznalom a bankautomatat es ez volt az elso eset. 

  2015-03-04  22:59
  Georgina Bojana (52994)
  előzmény:
 6. 2015-03-05 04:0052995.

  Szimpatizalt az ottani ido az ittenivel mar a jegeso teren.


  Kepzeld el tegnap este 3/4 11-kor elment az aram es csak ma delelott 1/4 12-kor lett ujra, szerencse, hogy nem volt hideg ejjel sem. Reggel meghallgattam a villanyosok hogy milyen uzenet van felrakva a telefonjukra, hogy mikor lehet szamitani, hogy visszajon az aram azt mondta, hogy lehet, egyes helyekre csak holnap delutan. Reggel is nagyon szep ido volt, napsutessel igy reggeli utan a havat lapatoltam el, amikor bejottem meg akkor sem ereztem, hogy huvos van, hiszen futott a nap ereje, a konyhaba 18 fok volt, de ahol a thermostat van ott csak 14, igy lementem a pincebe faert, barcsak vartam volna egy fel orat akkor nem kene majd kiszedjem a hamut fireplacebol. Eppen ujra a pincebe mentem fel akartam hozni a gaz torch-ot, hogy majd annak a segitsegevel fogom megmelegiteni a vacsorat, amikor hallottam, hogy a melyhuto elindult. Lehet verebet tudtam volna fogniugy megorultem, mert ez az ejszaka meg a holnapi is nem lesz mar olyan kegyes a - 17 fokjaval.


  Most nem a jegeso okozta az aramszunetet kb. 87.000 ezer haznal, hanem transformatorok egtek le allitolag a nedvesseg es az utak sozasabol szarmazo por okozta a problemat­.


  Egyebkent nem sok ho esett talan 3 centi es rajta a jeg, az elcsuszastol nem kellett feljek mert folul volt a jeg es toltam a lapattal a havat en a szaraz aszfaaltos kocsifelhajton jarkaltam. Van biztonsagos csizmam, ami nagyon  konnyu es remek talpa van, direct kutyusetaltatasra vettem, ebben a teli idoszakban fogtam csak be hotakaritasra is, eddig snowmobile csizmaban lapatoltam.


  Nem foglalkoznak vele, hogy itt influenza jarvany lenne, lehet, hogy a szokasosnal nem beteg tobb ember. Aki bedolt es beoltatta magat emlitettek meg januar elejen, hogy ez a megelozo oltas nem sok vizet zavar nem ved meg az influenzatol, de azert oltassak be magukat, mert esetleg konnyebb lefolyasu lesz a betegseg. 


  Kanyaro jarvany itt is van, de mar par napja azt a hirt is elejtettek addig hallottam amig 10-et mondtak egesz Ontarioba.


  A vedooltasok termeszetesek voltak a mi gyerekkorunkba senki nem akadt fenn rajta, itt elegge rahajtanak, most a kanyarojarvany kitorese arra kesztette az iskolakat, ha valamelyik gyerek nem volt beoltva ellene, addig nem mehetett az iskolaba amig nem kapta meg az oltast.

  2015-03-04  20:49
  nidda (52992)
  előzmény:
 7. 2015-03-04 22:5952994.

  Akkor szokta a kártyát "megenni" az automata, ha lejárt a ráírt határidő, tehát az érvényessége. Arra mindig figyelnünk kell. Aztán, nem velem, de ismerősömmel előfordult, hogy háromszor rosszul írta be a PIN kódját. A kártyáját benyelte, ráadásul a pénzt sem kapta meg. Nagyon rosszul járt, mert az a bank, ahol az ő pénze van, az nem volt abban a városban, ahol Ő él.


  Nálunk itthon előre kellett nyilatkozni és csak 2x vehetünk fel ingyen pénzt a bank-automatákból. Különben a saját pénzemért, csak azért, hogy felveszem, keményen kell fizetni. Ez azért bosszantó. Ha fizetek vele, akkor jól járok, mert nem számolnak rá +összegeket.


  *


  Mielőtt bedugom a kártyát, felveszem a szemüvegem és megnézem, hogy a résen nincs-e valami változtatás? Sajnos a bűnözők olyat találtak ki, hogy a lyukba tesznek egy másik szerkentyűt, amit azért szerelnek oda, ha bedugjuk a kártyánkat, az a szerkentyű leolvassa a mi adatainkat. A pénzt, amit akkor kérünk, kiadja, de a továbbiakban, ha nem leszünk figyelmesek, simán lelopják a pénzünket a számlánkról. Tehát óvatosnak kell ám lenni.


  Hallottam olyat, hogy Spanyolországban történt, egy ismerősöm fel akarta venni a pénzét, amikor az automata kiadta, egy erős fiatalember oda ugrott, fellökte és kimarkolta a pénzt, sőt a kártyáját is. Szegény, idősebb ember majdnem sírva fakadt.


  Bizony, bizony mindenre fel kell ám készülnünk. Régen, valaha, még a kapukat sem zárták be. Ma már, a házam ajtaját is bezárom, nemcsak a kaput, ha bent a számítógép előtt ülök. Pedig vannak/laknak körülöttem, jók a szomszédok, figyelnek egymásra, sőt én is figyelek, megegyeztünk egymással. Ez viszont megnyugtató dolog.


  Szép napot kívánok! Örülök, hogy kártya, bevásárlás elintézve.


  G.B.

  2015-03-03  05:14
  WestHill (52988)
  előzmény:
 8. 2015-03-04 22:4552993.

  Drága Bagoly, nem jeleztél vissza. Ollóidat sikerült "megélezned"?  Nekem mindig sikerül, mert többször hajtogatom össze, kissé vastagabbra az alufóliát. S, nagyon fontos, hogy ne a fényes, de a matt felülete legyen kívül. A többi kirándulós filmecskére sem reagáltál, pedig olyan nagy szeretettel küldtem. - G.B.

  2015-03-03  19:18
  Bagoly (52989)
  előzmény:
 9. 2015-03-04 20:4952992.

  A sorozat cime :The Big Bang Theory. Mostanában akkor megy, amikor éppen ebédelek, de már ismétlések és tulajdonképpen, csak megszokásból nézem.
  Jégesöben ma nekem is volt részem. A garázsba menet kezdett el szemerkélni az esö. Kiérve a kertbe már esett elég szépen, de az ég alja kezdett világosodni. A kerti szerszámok egy lemezbódéban vannak. Akkor kezdte el verni a tetöt, amikor éppen odabent voltam, de három percnél nem tartott tovább. Minden csupa nedves volt úgyhogy másfél óra után elegem is lett a kertböl. Vigyázz nagyon, ha kimész akár sózni is. A jégen talán csak szeges bakancsban lehet annyira-amennyire biztonsággal járni. Vannak ugyan, akik esküsznek a cipöre húzott vastag zoknira.

  Az idei influenza járvány sokba fog kerülni az országnak- mondta be ma a rádió. Minden velejáróját figyelembe véve; orvosi ellátás, kiesés a munkából stb. két milliárd eurót emészt fel.
  Ehez még jön a kanyaró járvány is. Berlinben már hetek óta, de olyan mértékben, hogy a kormány a kötelezö védöoltás bevezetését fontolgatta. Úgylátszik sikerült ide is eljutnia, mert ma a harmadik megbetegedést regisztrálták és javasolták mindenkinek nézzen utánna, van- e védöoltása.
  Én azt hiszem bennünket a mi gyermekkorunkban beoltottak minden ellen, úgyhogy holnap, vagy holnapután nyugodtan mehetek az emberek közé, azaz bevásárolni.

   

  2015-03-04  02:55
  WestHill (52991)
  előzmény:
 10. 2015-03-04 02:5552991.

  Melyik amerikai sorozatot nezed, igaz nekem lehet nem tul sokat mond, mert nemigen figyelem a TV musorat, de nem is ez volt a mondanivaloja amit irtal, hanem a mu kakao.


  Menetrendszerint mint a 6.20-as delben megerkezett a ho, nem tulsok esett, delutan kopogott az ablakon a valami, amirol kiderult amikor Ebony kiment olyan 3mm-es jeg van a ho tetejen most -2 C van, meg nem takaritottam el nehogy meg essen aztan meg csuszkalhatok a kocsifelhajton, van so felsozni, de nagyon ritkan hasznalom, azt hiszem akkor hasznaltam utoljara, amikor a jegvihar volt.


  Nem is mondtam tegnap nyilvanossagra hoztak, hogy a bunkert ket huszoneves fiatalember epitette, szorakozasbol es hogy neha ott osszejojjenek, tovabbi nyomozas befejezve.


  A telefonokkal kapcsolatban lehet igaza van a plakatnak, azt tudom, hogy itt hadjarat van inditva a vezeteskozbeni telefonalas, texteles ellen, kimeletlenul buntetnek es pontvesztes is jar vele, talan ket hete meg halottaskocsi is volt a rendorok mellett akik probaltak rajtakapni a szabalytalankodokat. 100 %-ig egyetertek, biztos te is jartal mar ugy, hogy el sem tudtad kepzelni, hogy mi a feneert kovalyog az elotted levo kocsi es miert nem tartja be a sebesseget, amikor a masik savban elhagytad akkor lattad, hogy bajcseveg a telefonon.


  A bevandorlashoz a pontrendszer ugy gondolom bevalt, de N.O-ba sokan mennek dolgozni nem a letelepedes a fontos, hanem hogy dolgozni tudjanak, a szocialis juttatasok biztos nalatok is jarnak a "cask" ott dolgozoknak is, ugyanugy, mint Angliaban.

  2015-03-03  21:07
  nidda (52990)
  előzmény:
 11. 2015-03-03 21:0752990.

  Való igaz, meg nem tudnám mondani, hogy mikor vettem citromot utóljára, de én is arra a citromlére esküszöm, amit magam "facsarok" ki. Az egyik amerikai sorozatban, amit nézek valaki felajánlja a másik szereplönek, hogy föz neki kakaót. Az megkérdezi:-Valódi kakaóból? Az áll a csomagoláson! -jön a válasz. A közönség reagálása,- óriási nevetés. A papír türelmes,-mondják,- a csomagolás is.

  Az idöjárás olyan volt, mint tegnap, délelött napsütés, csak szeles és délutánra beígérték az esöt. Ezért azután a kertben úgy tevékenykedtem, mint a tyúkok a baromfi udvaron,-egyik szemmel mindíg az eget kémleltem. Szerencsém volt, mert bealkonyodott úgy, hogy addig az esö elmaradt.
  Az éjszakai szélviharnál, amit említettem szerencsére személyi sérülés nem történt, de ma a környék összes tetöfedöje ott szorgoskodott, -a rádió bemondása alapján.
  Az eset a kártyával valóban bosszantó. Meg is tudom érteni, mert velem is megtörtént már, de én csak másnap tudtam értemenni mivel amúgy már zárva voltak. Na meg nem is a pénzautomata, hanem a folyószámlakivonat nyomtató nyelte el. Mégis nagyon kellemetlen, mert nekem kellett magyarázkodnom....
  Ismét egy Kanadával kapcsolatos hír, valamelyik szociáldemokrata képviselö javasolta, hogy vezessék be a bevándorlók elbírálásához a Kanadában használatos pontrendszert.
  Egy helyi hír, Frankfurtban plakátok jelentek meg mától: Beszéljen(beszélgessen) inkább a gyermekével. Az ok, igen sok szülönek fontosabb az "okostelefon" és a gyemek csak másodrangú helyre szorul, amit az természetesen észre is vesz.  

  2015-03-03  05:14
  WestHill (52988)
  előzmény:
 12. 2015-03-03 19:1852989.

  Na, keremalassan, megjott a tel, itt van ujra, kezdhetunk mindent elolrol. Nincs tul hideg, -5C es egesz heten ennyi lesz - tobbe-kevesbe - de esik a ho. S ezzel a mai mondanivalom kimerult... Szerencsere van jo konyvem, itt all elottem egy csesze menta tea, kellemes meleg van, nincs is szuksegem semmire, megyek olvasni, majd ha lesz valami valtozas visszaterek.

 13. 2015-03-03 05:1452988.

  Majd nezz korul az uzletbe ha mesz,- gondolom a citrom azert nem jutott eszedbe mert nemigen szoktal citromot venni- itt lehet kapni citromlevet az van rairva, hogy igazi hatha ott is van. En meg nem vettem, mert en nagyon sok citromot fogyasztok, de az igazi citromra eskuszok. Orulok, hogy izlett az avocado, csak vigyazz a kessel, mert komoly serulest is okozhat, nekem egyszer husdarabolasnal megcsuszott a kes es 3 oltes es tetanusoltas lett a kovetkezmenye.


  Az eleg komoly tornado lehetett, ha 15 percig tartott, hiszen 1-2 perc is hatalmas karokat szokott okozni, emberek nem serultek meg?


  Ma ert egy kis bosszusag, gondoltam ha mar elmegyek kiveszem a kovetkezo ket hetre a kajapenzt a bankbol, rafizettem a kenyelemkeresesemre. Gondoltam, hogy nem megyek be a bankba, hanem csak a bank falanal a kinti penzmasinat veszem igenybe nem azt ami bent van az epuletbe, szepen odaalltam a kocsival jol kozel, hogy ne kelljen mar annyira nyujtozkodjak, a penzt ki is adta a gep, de a kartyamat megette, mogottem mar ket kocsi is allt, nem akartam elallni a kocsival, igy atmasztam  a masik ajtohoz, amin Ebony nagyon elcsodalkozott. Amikor kimasztam a kocsibol mondtam a mogottem allonak, hogy be kell menjek a bankba mert a kartyamat megette a masina. Mondtak, hogy varjak kapok masikat. Igy kimentem, visszamasztam a kocsiba a helyemre, bealltam a parkoloba es bementem a bankba, ahol az elveszett kartyamat ervenytelenitettek es kaptam egy uj kartyat. Igy jartam, hogy az 5 perces bankintezesbol 15 perc lett. 


  Na hallod ez az "artatlan" csusztatas nekem is tetszik milyen szepen egyaltalan nem sertoen is ki lehet magyarul fejezni a hazugsagot. 

  2015-03-02  20:25
  nidda (52982)
  előzmény:
 14. 2015-03-03 04:4552987.

  Azert mar eleg surun fejentalaljak a szoget es bejon amit josolnak, de a holnapi ha igaz amit mondanak nem bannam ha nem jonne be.


  Toltottpaprikat es vadast foztem, mindkettobol egy adagot nem lehet meg nem is erdemes fozni, vasarnap meg dinsztelt csirket ettunk, krumplipurevel es kukoricaval.  

  2015-03-02  14:36
  Bagoly (52976)
  előzmény:
 15. 2015-03-03 03:1352986.

  Zsuzsa, ha mar a konyhaba vagyok majd ugyanazzal az erovel tobb felet is meg tudok fozni es mivel olyat fozok, amit szeretunk, igy nem problema, ha masodszor is sorrakerul ugyanaz az etel, persze ez nem minden etelre vonatkozik, mert sok minden csak frissen elkeszitve jo azt persze meg frissibe fogyasztjuk el. 


  Megszerezted a jogositvanyt, mert nem emlekszem, hogy egyszer is emlitetted volna, hogy te is vezetsz, minden esetre, ugyes  voltal, ha most szerezted meg a jogositvanyt igaz az evek folyaman a ferjed mellett megtanultad az alapot most csak kivitelezni kell.

  2015-03-02  13:41
  őszirózsa (52974)
  előzmény:
 16. 2015-03-03 00:4052985.

  Ráadásként - Óbuda, pár percben.


  Nagyon szeretek arra járni, valaha sokat vásároltam a piacon, jártam a régi utcákat, volt idő, amikor okkal, munkám miatt jártam arra.


  http://youtu.be/37l3l5miJjs  


  G.B.

 17. 2015-03-03 00:2852984.

  Bagolykám, ezt Neked és a többi Lelkecskéknek is küldöm


  :


  http://youtu.be/2NL4KHjiVGY


  http://youtu.be/qYFXMRGJ4uo


  http://youtu.be/SFcOzxwC7QM


  http://youtu.be/WwzJUCDJn_0


  http://youtu.be/RXNMKHOAUaI  Remélem jól éreztétek magatokat a "kiránduláson"?Nagyon szeretek a YouTube-on "bolyongani". Szép álmokat , szép és boldog holnapot kívánok, no meg jó egészséget! - G.B.

 18. 2015-03-02 22:2752983.

  Természetesen külön mákos, és külön gesztenyés kifli.....de még az éjjel megálmodhatok mást is, majd kiderül szerdán!Az előbb pillantottalak meg az Fb-n éppen Diával diskuráltam, Ő telefonról netezett.Fáj a torka, alig van hangja és köhög...Holnap elmegy a dokihoz, erre már muszáj valami bogyó.Majd holnap este rákeresek, hogyan van...Azért jó ez a technika!!! Megyek az ágyikómba, kicsit olvasok, reggel időben kelek-jön a tejes-aztán irány a piac.Nagyon régen nem voltam...Mikor a belvárosban dolgoztam-naponta mentem reggel -munka előtt, meg ebédidőben is -friss vacsorának való dolgokért...

  2015-03-02  14:32
  Bagoly (52975)
  előzmény:
 19. 2015-03-02 20:2552982.

  A citromot elfelejtettem.

  Na nem baj, majd legközelebb, - nekem így is ízlik. Viszont a kockára vágást még gyakorolnom kell. Nagyon éles a kés, amit használok és egyszer hagymaszeletelés közben már megvágtam magam vele. Azóta csak óvatosan kezelem.
  Hessen tartomány keleti részen - itt a közepe van, - az éjszaka tizenöt perces tornádó volt. Fákat csavart ki, tetöket rongált meg. Itt viszont már régen volt olyan szép mélykék egünk, mint ma délelött. Délután, a kertbe menés már borult ég alatt történt, de  nem fordultam vissza. Másfél óráig nem is volt semmi baj, de akkor azután elkezdett esni rendesen. Mire hazaértem vizes lett rajtam minden, - most ott száradnak a fürdöszobában. Talán tíz percet voltam idehaza, megint kivilagosodott (napsütés azért már nem volt). Persze mindegy, mert esett annyi esö, hogy a kertben már úgysem lehetett semmit sem csinálni.
  A sárgadinnyét én is "szag után" veszem, csak azt gondoltam, ha még éretlen, akkor nincs semmi illata és van valami más módszer annak megállapítására, hogy érdemes -e megvenni.
  Tegnap valaki a MagyarOnline .net-en panaszkodott, hogy nem úgy alakultak a dolgok Kanadában, mint amire számított és nem tudja, hogy mitévö legyen. Csak kíváncsiságból megnéztem a magyar külképviselet oldalát. Ott volt egy "jótanács", amit érdemes megszívlelni:
   
  "Fontos tudni, hogy a valótlan tények, adatok közlése (tények „ártatlan” csúsztatása is) önmagában megalapozza azt, hogy az érintett személyt ne engedjék Kanada területére belépni."

  Tetszik ez az "ártatlan csúsztatás" kifejezés

  2015-03-02  04:59
  WestHill (52973)
  előzmény:
 20. 2015-03-02 20:0852981.

  Drága Bagolyom, így legyen szerencséd!Olló élesítésére legjobb az összehajtogatott alufólia. De úgy hajtogasd össze, hogy a matt fele legyen kívül, a fényes oldala belül. Több rétegre hajtsd össze, majd az ollóval vágjad hosszú csíkokra. Meglátod, az ollód "magától" éles lesz.


  Az ajándékozási ötletem, nem a sajátom, drága Nagyanyustól tanultam. Van egy szekrényem, melynek csak 1 kulcsa van. Még Nagyanyusé volt. No, most ha év közben bárhol szembe jön velem olyasmi akár akciós, akár nem, de akár a lányomnak, akár a fiamnak (régvolt) Férjemnek az örömére vált, akkor megvettem év közben. A szekrénybe tettem a márkás bort - mindig lefektetve, annak okán, ha normál módban talpára állítjuk, azért nem jó, mert a parafadugó kiszárad. Hiába fóliázzák le, a bor zamata-illata mégis elillan. Tehát lefektetve, akkor a bor megnedvesíti a dugót és nem illan el a bor, vagy más márkás italnak a zamata.


  Így abban a szekrényben mindig van olló, csomagolópapír karácsonyra, egyéb ünnepekre, születésnapra, szalag meg mindenféle csicsa-ricsa, amivel +örömet tudok okozni. Így megvásárolom egész évben az ajándékokat és folyamatosan. Nem okoz gondot sem a születésnap, sem egyéb. Sőt volt olyan, hogy orvoshoz kellett mennem, pontosan annyi pénzem volt, hogy éppen kijöttem a hónap végéig +boríték az orvosnak, de volt egy jó minőségű whisky - no azt kikaptam, becsomagoltam és mindent lerendeztem.


  Ezért a szekrénynek a neve mindig is az volt: Szezám tárulj!


  Már húsvétra megvettem a lányomnak szemspirált, lábára frissítő gyógykrémet (gesztenyekrém), egy szép pulóvert. A fiamnak jó minőségű férfikölnit +egy üveg jó minőségű vörösbort. De mindig vannak benne csodák: könyvek, meg egyéb jó dolgok. Így elosztva, de mindig és folyamatosan azt veszem meg, amiről tudom, hogy majd örömet okozok szeretteimnek.


  No, ez a "titkom". Bojana*


  *


  No igen, az olló élesítéssel kapcsolatosan visszajelzést várok! Pusz.G.B.

  2015-03-02  19:55
  Bagoly (52978)
  előzmény:
 21. 2015-03-02 19:5852980.

  Drága Bagolyom, köszönöm, hogy továbbítottad a receptet. De én változatlanul nem tennék rá csokit, talán vaníliás fagylalttal varázslatos, abban biztos vagyok. De ebben az esetben a palacsinta tésztájába belereszelném az előzőleg meleg folyóvíz alatt megsikált citromnak a héját is. No azzal aztán mennyei!


  Cukrot soha nem teszek a tésztába, mert nem szükséges. Hiszen a töltelék többnyire úgyis édes. Aztán a tésztáját úgy készítem el, hogy szóda/vagy buborékos ásványvízzel+tejjel. A lisztet amikor beleteszem, akkor átszitálom. A tojásnak a fehérjét mindig felverem, a sárgájával először jól kikeverem a masszát, majd beleteszem a felvert habot, s azzal is jól átkeverem, de olyan keverőkanállal, nem ám géppel. Addig, míg olyan "egynemű" lesz. Különben a habok megjelennek a készre sűlt palacsintán, s az nem tetszik.


  Késhegynyi sütőport teszek bele, majd újból átkeverem. A tésztába öntök olajat és csak az első palacsinta kisütése előtt kenem le a serpenyőt olajjal. A többi megy magától, és gyorsan. Pláne, hogy 2 sütővel dolgozom, a két nagyobb lapon, folyamatosan.


  Fontos! Összekeverés után fél órára (lefedve) beteszem pihenni a hűtőbe.


  Utána sütök és "építem" a tornyot, azután tekerek, a kristálycukorba belecsepegtetett citromlevet jól átkeverem, s azzal kenem meg a palacsintákat. Külön a külsejére már nem hintek porcukrot, semmilyen cukrot. Így szeretem, ha kissé pikáns.


  Egyszer, igen jól emlékezem, volt itthon tojáslikőröm. A kész palacsintákra a leányoméra és az enyémre a tetejére ráöntöttem egy-egy adag (behűtött) csudi finom TOJÁSLIKŐRT!


  *


  Akkor mindketten megállapítottuk, hogy "szép az ÉLET" és ezt megismételjük. Azóta is nem kerítettünk rá sort. Igaz, tojáslikőröm sincs, marad a citromos és a sárgabarack lekváros palacsinta (hja igen, azt még a Férjemnek úgy készítettem), hogy a sárgabarackos lekváros palacsintára egy KEVÉS barackpálinkát öntöttem! Arra sem, soha nem tettem porcukrot, a lekvár édes, a pálinka pedig "megkergítette", a palacsintát, de nem a Férjemet. Ő is égre-földre dicsért, hogy milyen finomakat tudok kiagyalni.


  *


  De!Télen nagyon finom a meghámozott almát lereszelem, a palacsintának a tésztájába keverem, úgy sütöm ki, majd kristálycukrot összekeverek - őrölt fahéjjal. Azzal töltöm.


  Aztán, a diós-csokoládés?! A diót cukorral minden esetben megdinsztelem, mintha a beiglibe tenném. Azzal töltöm meg a palacsintákat és akkor öntök a tetejére forró csokoládét.


  *


  Férjem nagyon szerette a mákos palacsintát. Akkor is a mákot szintén megdinszteltem, mintha a beiglibe tenném. S, amikor már olyan krémes lett, akkor kevertem össze vaníliás pudinggal, betettem a hűtőbe. No és azzal kentem meg a készre sült palacsintákat.


  De! Volt, hogy a ledinsztelt cukros mákba kimagozott meggybefőttet tettem. A befőttnek a levével nem volt gondom, poharakba szétosztottam. Mindnyájan szerettük .


  *


  Vannak ám csodák, s nem is kerülnek olyan hatalmas összegekbe, csak figyelem, idő és szeretet kell hozzá, no meg olyan emberek, akiktől elfogadjuk az ilyen tanácsokat. Akik szeretik a hasukat G.B.

  2015-02-26  20:27
  Bagoly (52946)
  előzmény:
 22. 2015-03-02 19:5652979.

  Jajj, mi a franc tortent, hogy igy pazarlom a lapot?

 23. 2015-03-02 19:5552978.

  Hát persze, hogy kivancsiak vagyunk ra - legalabbis en, habar szemely szerint en mar regota csak penzt ajandekozom. Allitolag mar a dedunokaknak is van bank-konyvuk es minden filler segit. A nagyoknak meg jol jon.


  Mikor Veszpremben laktunk, emlekszem, elmentunk megtekinteni a herendi gyarat, mikor meg Ozdon laktunk, tobbszor kirandultunk Lillafuredre. Eszak Magyarorszagon csodalatos tajak vannak.


  Hallod, nekem is kellene egy fenőkő, nem a keseimnek, azokban nincs hiba, de minden ollom eltompult, meg papirt sem vagnak.


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  2015-03-02  19:34
  Georgina Bojana (52977)
  előzmény:
 24. 2015-03-02 19:3452977.

  Büszkén írom le, hogy tegnap "voltam" YouTube segítségével Lillafüreden, utaztam a kis vonattal, majd a Herendi porcelángyárban, sőt Herenden is. Megnéztem a Gasztroangyal pár epizódját. Nagyon szeretem, mert kicsit "beleszagolok" az ottani fazekakba, "társaságban" érzem magam, szép tájakat látok. Jó a hangulat. Nem gyilkolnak, nem üldöznek és nem is lőnek le senkit. De megtanulok olyan különleges, egyszerű étkek receptjét, amelyek örömet okoznak akkor is, ha csak nézem, akkor meg pláne, ha ki is próbálom.


  Hja, voltam valamelyik nap Szentendrén is, méghozzá a "pünkösdi forgatagban", hajóval - nagyon élveztem, a meleg szobából, néztem az általam olyan jól ismert tájakat. Egy időben volt egy kis lakásunk Szentendrén. Elmondhatom, hogy minden kövéhez csodás emlékek kötnek.


  Milyen legújabb örömem van?


  El nem hiszitek, de sikerült vennem egy kasza-fenőt. Nagyanyámnak volt olyan. A késélezőmmel annyit kellett kínlódni, vacakolni, amíg valóban "borotválkozni" lehetett a késeimmel, mert én úgy szeretem. A legélesebb késsel soha el nem vágom a kezem, de ha már nem olyan éles, akkor veszélyes. No, most megvettem a kaszakövet és minden késemet, még a kis bicskámat is úgy megélesítettem, hogy ihajja-csuhajja. Tegnap krumplipaprikást ettem, mára rászórtam kockatésztát és krumplis-tésztává "alakítottam" át.Olyan sok lett, hogy átszóltam a szomszédnak, hogy hozzon át egy fazekat, mert finom vacsorát adok. Hű, úgy örült neki, ő pedig a múlt héten frankfurti levest adott át.


  Így megy ez nálunk. Látjátok, ettől szép az élet!Jó egészséget, békességet, szeretet - Mindnyájunknak


  *


  Ami az üzletek felkészülését illeti az ünnepekre, nemcsak engem bosszant, de többeket is. Kérdésemre, sokan azt válaszolták, hogy azért sem veszik meg ilyenkor az ajándékokat. Nekem különben - drága Nagyanyámtól megtanult módszerrel - ajándékozom a nagy ünnepekre és a születésnapokra. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor szívesen megírom. Ötletes és beosztós! - -tel G.B.

  2015-02-25  18:26
  liat (52936)
  előzmény:
 25. 2015-03-02 14:3652976.

  Hah, mintha az idojosok tudnak, mit hoz a jovo!


  Mi jokat fozogettel tegnap? 

  2015-03-02  04:59
  WestHill (52973)
  előzmény:
 26. 2015-03-02 14:3252975.

  "Osszekapom" magam es maris jovok a nevnapi vacsorara - nelkulem ne kezdjetek, nehogy nekem ne maradjon semmi! Az ujfajta sutemeny bizonyosan n agyon finom lesz! Az unnepeltnek minden jot kivanok!


  Bizony, mulik az ido. Miota fellelted az unokatestveremet, azota voltak itt es azota mar meg is halt. Sokat gondolok ra! 


  Itt ma eleg kellemes ido van, latod, szegeny torontoiaknak a -5 kellemes, holnap egy minusz fokkal jobb lesz, szerdara meg 0!!! Jollehet +1 amit josoltak! Na nem baj, ha lassan is, de megy a homero felfele! Szepen sut a nap, az ablakparkanyra megerkezett a fekete mokus es ott tollaszkodik, szegenyke olyan kis nyüves, raferne egy marek mogyoro!


  Milyen az a makos-gesztenyes kifli? Mindkettorol hallottam, de kulon-kulon, valahogy nem tudom elkepzelni, hogy ossze van keverve a toltelek. Ezek a szombathelyiek is mindent kiprobalnak!

  2015-03-02  13:41
  őszirózsa (52974)
  előzmény:
 27. 2015-03-02 13:4152974.

  Sziasztok! volt 2-3 nap, mikor kicsit enyhült az idő, és még a nap is kisütött, de már tegnap lógott az eső lába. és fülledt, nyomott volt a levegő.Szerdától meg várható a tél visszatérte faggyal, hóval, erős lehülés....Nem tudom mit szólnak ehhez  a tulipánjaim, már 5--6 cm-re kibujtak, meg a hóvirágok, egyéb korai virágok már beborították az erdőket....


  Na, nem szólok, nem panaszkodom, mert a minusz 15, 20 fokokra erős széllel, rengeteg hóval nem is tudom mit kezdenék már! Gyerekkoromban mindig nagy havak, 10-20 fok fagyok voltak, aztán lassan a 4 évszakból 2 ha lett, esős, hidegebb, meg pár hetes 35-38 fokos trópusi kánikula....


  Reggel derült ki-a sok influenza miatt- hogy a baráti névnap szerda délután 5-kor lesz...Már csak 6-an maradtunk...elég lesz az étkezőasztalnak csak az egyik hosszabítóját kihuzni.


  Első nekifutásra, a szokásos turós pogácsa, borju bécsiszelet, csirkemell/töltve medvehagymás sajttal, sonkával/ ez sütöben roládként, rízs, hasábban krumpli héjasan sütve, vegyeskompót/őszibarack, meggy,/ és a piacról választok savanyut/káposztával töltött sárgapaprikát/.


  Desszert: mákos-gesztenyés kifli, és egy uj süti/alul kakaós piskóta, rá krémeskrém-tejszínnel összekeverve, kockákra vágva, rá tejszínrózsa és egy meggyszem......Remélem sikeredik...Kávé, innivaló mindenféle van itthon.


  Holnap jön Ági barátném, és a kocsimmal kirobogunk a nagy piacra bevásárolni mindent.A pogácsát legyurom-csak frissen sütöm szerdán-, a krémes sütit is készrecsinálom-kivéve a tejszint-meggyet, a kifli sütését barátné otthon elvállalta....


  Örülök is neki, legalább "összekapom" magamat, mert nagyon ellustultam, csak ami nagyon muszáj, olyan Pató Pálné lettem...Valikám ugye ismerős ez az érzés??? Mostanában már sokkal aktívabb vagy, mint mikor "megismerkedtünk" 9 éve, ha jól számolom....Nem semmi idő.....mintha ma lett volna a szombathelyi Zsuzsa unokahugod cím keresése.....


  Évi, csodállak, amilyen változatos, komplett konyhát vezetsz.Nálam az is a baj, hogy nem tudok kis adagokra beállni és mindig van maradék....Vasárnap jó, mert hárman vagyunk -sógorom állandó kosztos-, akkor jó főzni---


   

  2002-11-13  15:31
  Bagoly (1)
  előzmény:
 28. 2015-03-02 04:5952973.

  Na most alig varom a beszamolod az avocadorol, hogy hogy sikerult. Nem mondtam, hogy azt nem lehet sokaig allni hagyni, mert megvizesedik a paradicsomtol es a citrom feltetlen szukseges, hogy pikans ize legyen es az avocado nem sotetedjen meg.


  A sargadinnye nagyon kemeny amikor megveszem, ha megszagolom es nincs semmi illata, akkor visszateszem, ha kellemes sargadinnye illata van megveszem. Ket harom nap alatt megerik, mar nem olyan kemeny es mindennap erosebben lehet erezni az illatat.


  Ma egesz delutant a konyhaban toltottem, sutottem foztem, haromfelet is foztem, de csak egyfelet sutottem


  Az ido nagyon szep volt ma is, most is csak -6 van, szepen sutott a nap, keddre 10 cm ho varhato, a problema az hogy jegeseso is varhato tobb oran keresztul, ez az atka, ha megenyhul az ido. Meg egy honap aztan remelhetoleg bucsut mondhatunk a havazasnak, majd minden evben aprilis elejen szokott havazni, de ez mar gyorsan el szokott olvadni.


  Kedden fog kiderulni hogy mit sutottek ki az idojarasfelelosok hogy mit hoz a tavasz, milyen idojarasra szamithatunk   

  2015-03-01  18:53
  nidda (52971)
  előzmény:
 29. 2015-03-01 23:2352972.

  140-valahany ev ota nem volt ilyen hideg februar. Remelem, most megfordul az idojaras es 140 ev ota nem volt ilyen kellemes marcius, mint amilyen most lesz! Ma nem rossz, -4C fok, hát remenykedem! Az eresz alatt a jegcsapok csepegnek.


  Olvasok szorgalmasan, tegnap este nem volt semmi erdemes musor a TV-ben, ma sem lesz. Kellene sutnom egy kis kekszet a reggeli kavemhoz, de tul lusta vagyok, inkabb nem eszem!


   

 30. 2015-03-01 18:5352971.

  Ma reggel esöre ébredtünk. A rádióbemondó meg még "poénkodott" is, hogy "üdvözlöm magukat április havában,"- amit természetesen a változékony idöjárásra értett.
  Elkészítettem egy avocadó - paradicsom adagot. Hagyom kicsit állni, hogy a sót, borsot "átvegye". Kipróbálom köretnek a meleg szendvicshez.
  Azt honnan tudod meg, hogy mikor ért be nálad a sárgadinnye?- mert azt kopogtatni ugyan lehet, de nem árul el semmit az állapotáról.

  Na, ezt sem tudtam, hogy a börtöl fröcsköl kiolvasztáskor a zsír. Utóljára - úgy ötven éve - a nagynénémnél Makón disznóvágáskor láttam zsírkisütést. Igaz, az jóval nagyobb mennyiségben volt egy zománcozott üstben.
  Ma, mert hogy vasárnap is van, csak a sétához volt kedvem. Elötte kinéztem az utcára és láttam, hogy foltokban már szárad az úttest. Amikor elindultam még borult volt az ég, de visszafeléjövet már kisütött a nap is.
  Az aranyesöhöz, meg más ilyen nagyobb dolgokhoz volt egy padlóvázánk. Évekkel ezelött, -gondolom húsvét táján - a lányom elkérte. Biztosan megvan még náluk, de én már nem kérem vissza...
   

  2015-03-01  02:38
  WestHill (52970)
  előzmény:
 31. 2015-03-01 02:3852970.

  Itt is nagyon szep napos ido volt ma is es a homerseklet is jo volt, ha ilyen lett volna az egesz februar senkinek nem lett volna oka panaszra.


  Granatalmat en nemigen szoktam venni nem szeretem pucolni, mindig a mosogatonal szoktam, ha veletlen frocskol a csemperol konnyebb letorolni, mint az abroszbol kimosni.


  Mult heten es elotte is vettem sargadinnyet, meglepoen jo volt, persze azt is kellett vagy 3 napot erlelni. Tegnap ahogy voltam vasarolni vettem egy nagy zacsko zsirszalonnat, eleg sokaig tartott amig feldaraboltam, mert mindegyik darabon volt bor es azt levagtam, szeretem ha rajta van a toportyun, de amikor sul akkor nagyon frocskol, igy inkabb lemondok rola.


  Nem vitted haza a levagott aranyeso agat hogy egy kis tavaszt varazsolj a lakasba, tudod, ha vizbe rakod kihajt es viragzik is en meg sosem probaltam csak hallottam. En szeretem az aranyesot, de nekem nincs.


  Meg sosem hallottam a buxust, hogy mi is, de a "kis okos" felvilagositott, ja igen a nemet precizseg vilaghiru 

  2015-02-28  20:42
  nidda (52969)
  előzmény:
 32. 2015-02-28 20:4252969.

  Igen, erre van eszük. Máig sem tudom hogyan feledkeztek meg róla. Tölem megkapták az "ünnepi pénzt" még "idöben"...

  Az igazság az, hogy tegnap délután mielött elindultam a sétára, kinyitottam az ablakot és kitartottam a kezemet, hogy ugyan esik-e. Éppen akkor tarthatott egy kis pihenöt,- na jó gondoltam, akkor átöltözök, mert itthon csak tréningruhában vagyok. Alig mentem odakint vagy ötven métert, hát ismét rákezdte. Igazi esönek nem lehetne nevezni, de azért szemerkélt kitartóan. Komolyabb esönél én is itthon maradok.
  Délelött megvolt a bevásárlás. Van avocado, paradicsom, tojás...gránátalma megint nem volt, biztosan vége van a szezonnak. Majd csak holnap készítek belölük valamit, mert ma a rendszámtáblacsere után ismét a kert volt a napirenden. A sorrend egyébként táblacsere és utánna a bevásárlás lett volna, de olyan szép napsütéses idö volt, hogy inkább elöször a boltba motoroztam el.
  Ma lenyestem az aranyesö ágait is, amik a átnöttek a szomszédba. A kertekben egész héten én voltam az egyedüli, aki kinnt volt,- na nem mintha bárkit is hiányoltam volna.
  Viszont ma, amikor kifelé "pedáloztam" láttam egy idösebb háztulajdonost, ahogyan a buxus "falat" vágta fazonra. Vízmértékkel. Én azt hittem, hogy eldobom magam.
  Hát hiába, ez a német alaposság kérem.

  2015-02-28  04:50
  WestHill (52964)
  előzmény:
 33. 2015-02-28 19:4752968.

  Igen, emlékszem én is erre a "korszakra". Videórekordereket már lehetett kapni az NDK-ban is - igaz devizáért az erre kijelölt boltokban, de filmeket nem. Azokat úgy csempészték be "nyugatról", azután ment a másolás, mindegy mi volt az amihez hozzájutottunk...

  2015-02-27  21:08
  liat (52963)
  előzmény:
 34. 2015-02-28 19:3152967.

  Nincs korhoz kotve.

  2015-02-28  18:33
  liat (52966)
  előzmény:
 35. 2015-02-28 18:3352966.

  Koszonom, mar kinottem belole....

  2015-02-28  15:04
  Bagoly (52965)
  előzmény:
 36. 2015-02-28 15:0452965.

  Ha egy jo zombi-filmet akarsz, keresd meg a "White Zombie"-t Bela Lugosival. 1932-ben keszult. Akkor meg a hollywoodiak nem rontottak el a valodi zombikat foszladozo hullaknak abrazolva.

  2015-02-27  21:08
  liat (52963)
  előzmény:
 37. 2015-02-28 04:5052964.

  Okosok voltak a lanyod es az unokat, egy hettel Husvet utan mar biztos felaron arusitottak a husveti csokikat azert kaptal annyit.


  En nem szeretem a magyar paprikat az olasz uzletben mindig van altalaban augusztusban, itt termelik Ontarioba, igaz M.O-on sem szerettem ezt a fajtat, csak az eros paprikat szerettuk ott is es itt is, egyedul a vastaghusu piros (Bell paprika) amit szeretek ami nem eros. Lecsot is eros paprikabol foztem regen is es most is, arra a banan paprikat hasznalom, amit telen gondolom Mexicobol hoznak es julius vegen augusztus elejen mar az is terem itt. 


  Nagyon komolyan veszed a setat, ha meg akkor is mesz amikor szemerkel az eso, mi nem szoktunk esoben setalni. Ma eleg csalogato volt az ido, majdnem raszantam magam, de eleg keson jottunk haza aztan meg koritest kellett keszitenem a tegnapi fasirt melle, amihez tegnap a zucchinibol keszult tokfozelek volt.


  A vasarlas nagy reszen tul vagyok, hetfon meg el kell menjek, a legfontosabb, hogy feladjam a fiatalembernek aki a havat szokta a cottagerol lelapatolni minden evben a csekket, ma telefonalt es ha mar elmegyek megveszem ami ma nem fert bele. Azert fontos a hetfo, mert az igeret szerint kapunk egy kis havat es ha mar elmegyek veszek egy ki benzint is, kell a kannaba is, hogy legyen tartalek ha meg kene a hotakarito gepbe.

  2015-02-27  20:29
  nidda (52961)
  előzmény:
 38. 2015-02-27 21:0852963.

  Gyerekkoromban nekem se volt rola tudomasom. De 82-ben igen. Konkretan emlekszem, hogy egy bulin voltunk a ferjemmel. A nagyfiam akkor mar a pocakomban volt, olyan 5-6 honapos terhes lehettem.


  Programkent egy zombi filmet vetitettek, ami ujdonsag volt akkoriban. Mindenki rosszul volt, sapitozott, ajuldozott...csak en ettem rendithetetlenul a zsiros-hagymas kenyeret... mit tehettem? Ha egysze a kolok eppen enni kivant????Akkor meg mar miattam ajuldoztak, hogy biiiirooook enni??? Hat igy...es mutattam nekik, mekkorakat harapok a kenyerbol..

  2015-02-27  20:35
  nidda (52962)
  előzmény:
 39. 2015-02-27 20:3552962.

  Hááát, még jó, hogy lemosható.

  Egyébként jól sikerült. Most azon morfondírozok, hogy az én gyerekkoromban azt sem tudtuk mi az a Zombi

  2015-02-27  15:59
  liat (52957)
  előzmény:
 40. 2015-02-27 20:2952961.

  A következö ajándékkosár húsvétkor esedékes,-ha egyáltalán, mert tavaly is reklamálnom kellett, hogy én még egy csokinyuszit sem kaptam. Erre-már egy héttel az ünnep után-összevásároltak vagy félkiló húsvéti csokoládéfigurát, nyuszit, csibét, tojást. Utánna meg az volt a gond, hogy mikor fogy el.

  Ezt a fajta paprikát itt még nem láttam ezért kérdeztem rá, így, ha tudnám is hogyan kell elkészíteni nem lenne miböl. A németek egyébként sincsenek odáig a paprikáért. A nyugati oldal csak hagyján, de a keletiek az uborkán és paradicsomon kívül - mert az nekik is megtermett - máshoz nem jutottak, az import nagyon minimalis volt mindenböl. Soha nem felejtem el, egyszer a sarki élelmiszer boltba  -NDK-ban- magyar paprika érkezett. Az üzletvezetö "érdeklödés hiánya" miatt kénytelen volt ingyen szétosztani nehogy ráromoljon. Mi akik ismertük, meg tudtuk, hogy mire jó a paprika egy hétig csak lecsót ettünk, mert több rekesszel "elmentettünk" belöle. Sajnos, csak egyszer volt Budán kutyavásár, azaz ez többé nem fordult elö.
  Bolhát én sem láttam még itt. Lehet úgy vannak vele, mint az olasz maffia. Egy olasz munkatársamtól kérdeztem,hogy a maffia mindenhová beférközik, németországban miért nincsenek? Biztosan nem tetszik nekik az idöjárás-válaszolta. Nos, ma egész nap szemerkélt az esö. A kert ezért hanyagolva volt, csak egy sétát tettem a "folyóparton".
  Attól nem félek hogy a kertben elfogy a tennivaló, mindig akad valami, csak körül kell nézni.

  Egy hideg éjszaka után holnapra száraz, napos idöt ígérnek Rendszámtábla szerelés után elmegyek én is bevásárolni.

  2015-02-27  03:31
  WestHill (52953)
  előzmény:
 41. 2015-02-27 19:3452960.

  Aha, igy mar ertem - szojatek. 

  2015-02-27  18:42
  nidda (52958)
  előzmény:
 42. 2015-02-27 18:5252959.

  A link megnyitja az összes elbeszélést. Legörgetve a középtöl valamivel lejjebb található "Az aranybogár".  

  2015-02-27  18:42
  nidda (52958)
  előzmény:
 43. 2015-02-27 18:4252958.

  Poe müvében van és én onnan ismerem a jelentését kamasz korom óta

  Idézet:


  "Ezután gondosan megvizsgáltam a halálfejet. Külső szegélye - a rajz szegélye, ami a pergamen széléhez esett közel - sokkal jobban kivehető volt, mint a többi. Világossá vált, hogy a hő hatása egyenetlen vagy elégtelen volt. Azonnal felszítottam a tüzet és a pergamen minden részét áthevítettem. Eleinte egyetlen hatása az volt, hogy a koponya halvány vonalai megerősödtek; de a kísérlet folytatásakor a cédula sarkában, a halálfejjel átlósan egy rajz vált láthatóvá, melyet először kecskének véltem. Alaposabb vizsgálat azonban meggyőzött róla, hogy gida.


  - Ha! Ha! - mondtam -, tudom, nincs jogom nevetni rajtad: másfél millió túlságosan sok pénz ahhoz, hogy mulassunk rajta, de csak nem akarod azt mondani, hogy megtaláltad a harmadik láncszemet? Csak nem találtál valami különleges összefüggést a kalózok és egy kecske között? - a kalózoknak, mint tudod, semmi közük a kecskéhez, mert az a mezőgazdaság érdeklődési körébe tartozik.


  - Hiszen most mondtam, hogy a rajzon nem kecske volt.


  - Jó, hát akkor gida - nagyjából ugyanaz.


   


  - Nagyjából, de nem teljesen - mondta Legrand. - Talán hallottál Kidd[73] kapitányról, akinek a neve - kid - annyit tesz, hogy gida. Rögtön tudtam, hogy ez az állat valami játékos vagy képírásos aláírásAzt mondom, aláírás, mert a pergamenen elfoglalt helye ezt sugalltaA halálfejnek az átlósan szemben lévő sarokban pedig olyan jellege volt, mintha bélyeg vagy pecsét volna. De alaposan megzavart, hogy minden egyéb hiányzott; az elképzelt okmány lényege: a szövegösszefüggésből a szöveg"

  Innen:
  http://mek.oszk.hu/03500/03575/html/01.htm# 21

  2015-02-26  21:38
  Bagoly (52950)
  előzmény:
 44. 2015-02-27 15:5952957.

  Nezzetek meg a facen a lanyomat, milyen jelmeze lesz purimkor! Szerintem nagyon jol nez ki!

 45. 2015-02-27 15:5852956.

  Nem ér a jatek, valami trukkosseg van benn, mert en rogton megprobaltam a tablamat es egyaltalan nem sikerult semmi! Remelem, nem artottam neki, mikor beleontottem egy pohar tejet!

  2015-02-27  01:33
  Sheriff-2 (52951)
  előzmény:
 46. 2015-02-27 15:2452955.

  Igaz reggel 8 elott amikor felkeltunk valoban -19 volt, most -15 van a szel sem eros nyugatrol fuj es csak 6 km-rel, es megis -19-nek lehet erezni a hideget, de ragyogo napsutes van es gyonyoru kek az eg es ami a meg fontosabb az igeret szerint -1 lesz kedden es szerdan is az mar olyan tavaszias ido lesz, hogy akar rovidujjuban is lehet havat lapatolni, mert azt igernek keddre.


  Nalunk is meno az eper Floridabol, vagy Californiabol hozzak, a californiait jobban szeretem az edesebb, nem szeretem cukorral, de a californiai egyaltalan nem is kivan cukrot.


  30 fok az mar igen, nalatok szaraz a levego, mert a szaraz 30 fok az nem rossz, de itt altalaban paraval parosul es a 30-bol egy-ketto es maris 35 lesz.

  2015-02-27  12:11
  liat (52954)
  előzmény:
 47. 2015-02-27 12:1152954.

  Borzalom, amilyen minuszokat irsz.


  Nekunk meg megbolondult az idojarasunk, mara 30 fok /plusz/  lett es pokoli szarazsag.A mult hetvegen meg havazott eszakon, nalunk meg szakadt az eso es tombolt a szel.


  Ez mar a tavasz jele. Most nehanyszor rank fog torni a sivatagi homerseklet, de aztan beall a kiegyensulyozott egyenletes idojaras, egeszen novemberig.


  Itt ucsorgok a gepnel es epret eszegetek.

  2015-02-27  03:31
  WestHill (52953)
  előzmény:
 48. 2015-02-27 03:3152953.

  Milyen szerencse, ha reggelre visszano, mert akkor kitart a kovetkezo ajandekkosarig.


  A savanyusag az paprika ennek a paprikanak a neve jalapeno pepper, sajat elteves, szeretem mint paprikat is enni es savanyusagnak is. Savanyusagnak csak osz ota csinalom egy itteni magazinban talaltam ra a receptre, tetszett a recept a kesz termek meg meg jobban, kellemesen eros paprikafajta. Ha szereted a savanyusagot, vegtelen egyszeru az elkeszitese tudom ajanlani es rovid idon belul fogyaszthato.


  Igazad van valoban a hideg sok nemkivanatos ferget kiol, amiota nem lehet hasznalni vegyszert a fure volt olyan is ami a fuben, kertben rejtozkodo bogarakat is irtotta, sajnos azota nemcsak a gaz, de a kerti fergek is szaporodnak. A szerencse, hogy kulanccsal meg nem talalkoztunk, remelem hogy nem is fogunk, de kepzeld el, hogy meg bolhat sem lattam soha.


  Itt is egy evre szol a biztositas, de biztosito tarsassaggal kell kotni, a rendszam megvaltasa az nem tartozik a biztositora. A rendszam megvaltasa mindenkinek a szuletesnapjara esik egy evig ervenyes, minden evben mas szinu amit a rendszantablara ra kell ragasztani, azon rajta van az ev es a honap amire vonatkozik.


  Ha kifogy a kertben a teendo akkor mi kovetkezik mivel foglalod majd el magad?


  Itt kegyetlen hideg lesz az ejjel, most -15 van es -23-nak lehet erzni, az ejjel -21 lesz, amit -30-nak erzi az akinek ejjel szottyan kedve setalni, es holnap reggel is -19 lesz amit en fogok erezni az -27 lesz, mert Ebony nem fog fazni, a kocsi meleg lesz utana meg amig kijovok az uzletbol a nap fogja ot melegiteni.


     

  2015-02-26  20:43
  nidda (52947)
  előzmény: