Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Vasculitis

bkrisztika
Létrehozva: 2005. szeptember 9. 10:07
Két évvel ezelőtt a lábamban szétrobbantak az erek. Hogy mitől , senki sem tudja. Az orvosom(immunológus) szerint vascullitisem volt. Azóta más orvosoktól hallottam, hogy csoda, hogy élek. Lehet benne valami, mert mikor terhes akartam lenni, az isten orvosa is megvizsgált, hogy renben van-e minden. Ti hallottatok már erről a betegségről? Az ismeretségi körömben hál istennek senki nem szenved-szenvedett benne. Ha Ti tudtok róla valamit ,osszátok meg velem , lécci!!!! Köszi!
  1. 2005. szeptember 9. 11:082.
    Vérnyomásod most mennyi?Kaptál gyógyszert?
    előzmény:
    bkrisztika (1)
    2005-09-09  10:07
  2. 2005. szeptember 9. 11:143.
    Akkor is és most is normális volt. A betegség után a terhességem alatt magas volt 140-150 körül. Annak idején kaptam Medrolt, de csak egy hónapig 32mg-t. Utána azt fokozatosan kellett abbahagyni, azóta nem kell szednem semmit, egészségesnek vagyok nyilvánitva.
    előzmény:
    bambiandi (2)
    2005-09-09  11:08
  3. 2005. szeptember 9. 11:174.

    Szia!

     

    SLE (szisztémás lupus erytjematosus) autoimmunbetegséggel összefüggésben kialakuló érrendszeri betegség. az esetek 40-60 %-ában. pontos kórfolyamata nem tisztázott. Feltételezhető, hogy a vérben keringő antitestek alkothatnak olyam immunkomplexeket, amelyek az érfal egyes alkotóelemeit károsítják. Így lehetővé válaik immunplógiai szempontból aktív, vérből származó sejtek és antitestek bejutása az idegrendszerbe. Megváltozhatnak a vérzés-alvadás mutatói (pl. antifoszfolipod, anticardiolin antitestek jelenlétekor. Az ideg és érrendszerben gyulladásos (immun) folyamatok játszóüdnak le. stb. stb. (dr.Baraczka Krisztina orvostud.kandidátus.tól diézve a füzetből.

    maga a Vasculitis érgyulladást jelent. ez jelentkezhet akárhol a testben.

    sajnos ebben vagyok én is, még idegi károsodással is. de nekem a fejemben volt és van ez. sajnos gyógyíthatatlan.kétoldali agyérszűkület, és baloldali agytrombózist kaptam tőle. infúziókkal, gyógyszerekkel kezelhető, avagy stagnálható. időnként kiújul. nem irigyellek, nagyon sok mindenen átestem már. ez volt mos a legutolsó. fordulj hozzám bizalommal 7 éve vagyok benne. de Te fiatal vagy még ehhez. tudok orvost is ajánlani, ha kell.

    szia jó hétvégét.

    előzmény:
    bkrisztika (1)
    2005-09-09  10:07

Címlap

top