Tiramisu

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2005. augusztus 29. 14:15
Sziasztok! Egyszer a Receptklub-ban volt egy olyan tiramisu recept, amit egy olasz nõ készített mizo natur vajkrémbõl, mert anno még nem nagyon lehetett Mo-on mascaponét kapni. Nem tudja vki ennek a receptjét, vagy vmi hasonlót? Elõre is köszi!
15 hozzászólás
  1. fórumvírus
    Offline
    2005. augusztus 29. 14:222.

    hogy ez volt -e nem tudom, de ez nagoyn bejött eddig mindenkinek!!

    Hozzávalók: 4 dl habtejszín (én 5 dl hulala-t szoktam, az növényi tejszín és kicsit édesebb és hatalmas habja van)
    3 cs. habfixáló
    1 mokkáskanál fahéj
    7-8 dkg kristálycukor
    20-25 dkg natúr sajtkrém, vagy mascarpone
    1 cs babapiskóta (a tescos azért jó, mert hamar elázik)
    2 dl feketekávé
    1 dl rum (én sütõrumot szoktam)
    tetejére kakaópor

    Elkészítés: a tejszínt 1 percig vereni habverõvel majd külön tálban összekeverni a habfixálót, a cukrot és a fahéjat. ezt beleönteni és kemény habbá verni. Belekeverni a sajtkrémet, vagy masc-t.
    a babapiskóta felét lerakod, leöntöd a rum-kávé egyveleggel, majd rákened a krém felét, majd rá megint babapiskótát, majd megint krémet, a tetejére kakaóport.
    néhány órára hûtõbe kell tenni !!!

    szerintem isteni!!!

    fv

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  2. Torolt_felhasznalo_888408
    Torolt_felhasznalo_888408
    Offline
    2005. augusztus 29. 14:233.

    Szia!

    Nem ismerem a receptklub-os tiramisut de ideirom en hogy csinalom.

    Egy tortaformaba szepen leteszek babapiskotat, amit meglocsolok eros cukros rumos feketekaveval. Erre kenem a kremet (1vanilias pudinpor tejszinnel felvere es hozzakeverve a maszkarpone) majd ujabb piskotareteg meglocsolva, ujabb krem es a tetejet rendes kakaoporral megszorom. Par orara a hutobe teszem. Egyszeu, nagyszeru, finom.

    Jo etvagyat hozza. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  3. Torolt_felhasznalo_515014
    Torolt_felhasznalo_515014
    Offline
    2005. augusztus 29. 14:284.

    Szia!

    A 35 éve Olaszországban élõ nagynénémtõl tanultam:
    Hozzávalók:
    2 csomag babapiskóta
    25 dkg mascarpone
    3 tojás
    1 bögre cukrozott kávé
    cukor (nem tudom a mennyiséget, érzésre szoktam és kóstolgatom)
    rum
    kakaópor

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába belekeverjük a mascarponét, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot.
    A cukrozott kávét összekeverjük a rummal. Megmártjuk benne a babapiskótákat, tálba egymás mellé rakjuk, rátesszük a krém egy részét, aztán újra piskóta, újra krém. A tetején krém legyen. Megszórjuk kakaóporral és kész is. Hûtõbe néhány órára, hogy összeérjen. Isteni finom!
    A Tescoban kapható mascarpone jellegû krémsajt nekem többszöri próbálkozásra sem vált be, túl híg lesz a végeredmény. A szarvasi OK.

     

     



     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  4. mercedes30
    Offline
    2005. augusztus 29. 14:295.
    Szia! Úgy hívják, hogy hamis tiramisu. Itt van a receptje, ügyes légy!
    Hamis tiramisu
    Hozzávalók:

    2 zacskó babapiskóta,

    4 dl feketekávé,

    1,5 dl rum,

    1 doboz natúr vajkrém,

    17 dkg kristálycukor,

    3 tojás,

    3,3 dl habtejszín


    Elkészítés: A vajkrémet jól kikeverem a cukorral. A tejszínt habbá verem, egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a
    tojások habbá vert fehérjéhez keverem óvatosan.
    Egy mély tálba váltva sorozom az alábbiakat: rumos feketekávéba mártogatott babapiskótát (szépen kibélelem a tál alját, erre egy réteg krém jön, majd megint piskóta. Tetejére krém kerüljön. Fél napra hûtõbe teszem, ez idõ
    alatt a piskóta átpuhul, összeáll a krémmel.A tetejét kakaóporral megszórom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  5. Ez is érdekelhet: Matchamisu, a zöld teás tiramisu
  6. acin
    Offline
    2005. augusztus 29. 15:106.
    Nekem mondjuk mindegyikbõl elég folyós, ezért elõzõ nap szoktam elkészíteni, így másnapra tökéletes.
    Én többnyire az Azurro-t használom, az köztes megoldás :-)  (ez a szarvasi?)
    Nem túl édes, hogy még a kávéba is raksz cukrot? Egyébként szerintem ez a legtutibb és legegyszerûbb recept. Ja, és isteni is (fõleg egy kis reszelt c.héjjal) :-)) (éppen tegnap csináltam T-t)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_515014 (4)
    2005-08-29  14:28
  7. Torolt_felhasznalo_990817
    Torolt_felhasznalo_990817
    Offline
    2005. augusztus 29. 15:347.

    A Mascarpone dobozában van belül egy recept. Leveszed a tetõt és ott van, ezt a boltban is megteheted mert van egy fólia van a krém és a tetõ között. Én ezt csinálom.
    2 csomag babapiskóta
    25 dkg mascarpone
    3 tojás
    kávé
    1-2 csom. van.cukor
    rumaroma
    kakaópor (nem cukrozott!)

    Ez a krém kb. 1 jénai tálnyi adag. ez olyan mint Xcaret receptje kb. Én kétszemélynyi kávét fõzök és felöntöm 2 dl tejjel és beleöntöm a rumaromát. Egy 500g-os Mascarponehez elég. Én csak ezzel dolgozom mert a többivel nem lett olyan finom, vagy híg lett. cukorból sztem kevés elég kb. 3 csom. vaniliáscukorot szoktam a sajthoz adni.
    Jó étvágyat
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  8. Torolt_felhasznalo_914570
    Torolt_felhasznalo_914570
    Offline
    2005. augusztus 29. 15:508.
    Sztem a vajkrém azért iszonyat nehéz. Nem olyan drága a mascarpone, vegyél félkilósat, úgy jobban megéri, és ha megmarad, a másik felébõl csinálj tésztaszószt. Sztem tojás nélkül, tejszínnel a legjobb, a kávéba nem kell cukor, mert émelyítõ lesz a végeredmény. A szarvasi (zöld dobozos) mascarpone tényleg jó, nem folyósodik, hacsak túl nem hígítja valaki, pl. a túl sok kávé sem jó, mert kifolyik a piskótából. Szarvasi híján én a parmalat krémsajtot használom, az a legolcsóbb, de kevesebb folyadékot vesz fel. A tesco babapiskótát ajánlom én is, a cba meg a manner kemény marad, és még másnap sem teljesen jó (ha addigra marad).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  9. Torolt_felhasznalo_120073
    Torolt_felhasznalo_120073
    Offline
    2005. augusztus 29. 16:399.

    Szia! Volt szerencsém vajkrémes tiramisut kóstolni, felejtsd el! Az ajánlott receptek mindenhol cukrot írnak, én mézzel csinálom, sokkal finomabb és nem kell annyit kevergetni. A szarvasi macarpone helyett válaszd a másik fajtát (nem tudom mi a neve, de ha megnézed a gyártóját akkor: Tök, Újmajor. Ha jól emlékszem...) A szarvasi mascarpone szürke, kevésbé krémes és nem olyan jó ízû.

    Szerintem Sok sikert!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  10. krinyó
    Offline
    2005. augusztus 29. 17:2810.
    Hú, csajok, tisztára karácsonyi hangulatba kerültem! Én ugyanis fõleg akkor csinálok tiramisut. Egy nagy tálban. Vagy inkább kettõben Segíteni nem tudok, bocs hoggy csak úgy idekotnyeleskedtem, mert én csak mascarponéból csinálom, az a tiramisu. Ennyit az ember áldozhat rá (asszem 5-600 Ft fél kiló, ami két nagy tálra elég. Karácsonykor még a fülünkön is az folyik, annyi lesz belõle, pedig 8-an vagyunk rá 
  11. Ez is érdekelhet: Az eredeti tiramisu és a 4 hiba, amit az elkészítésénél elkövethetsz
  12. Torolt_felhasznalo_952780
    Torolt_felhasznalo_952780
    Offline
    2005. augusztus 29. 18:5611.
    Sajnos 9OO ft fél kg((((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_835092 (10)
    2005-08-29  17:28
  13. szepyke
    Offline
    2005. augusztus 29. 22:3512.

    én meg gesztenyetortát csinálok, és hogy említetted a karáncsonyt, teljesen bejött a képe...csorog a nyálam, bár elég off vagyok ezzel a kommenttel...

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_835092 (10)
    2005-08-29  17:28
  14. Torolt_felhasznalo_805129
    Torolt_felhasznalo_805129
    Offline
    2005. augusztus 31. 13:1713.
    Szia Klaudia! Na most légy elég okos! Szerintem próbáld ki a recepteket, amelyiket tudod (vajkrémmel, mascarponével), és aztán döntsd el, hogy neked, a családodnak melyik ízlik. Nálunk például annyira bevált a vajkrémes, hogy a hugom azt mondta (aki addig nem szerette a tiramisut), hogy ezután gyakran csináljak ilyet, ez annyira finom. Én ettem mascarponéset is, nekem az nem jött be, nem volt rossz, de a vajkrémes sokkal jobban ízlett, és nem vettem észre, hogy nehezebb lett volna. És sajnos nem mindenki tudja megfizetni a mascarpone árát sem, ez a szomorú valóság. Jó próbálgatást és sok sikert kívánok, üdv. kuzsu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  15. Torolt_felhasznalo_933936
    Torolt_felhasznalo_933936
    Offline
    2005. augusztus 31. 18:0314.

    Szia m-klaudia!

    Nálunk nagy sláger a Tiramisu, úgyhogy leírom én is, hogy szoktam csinálni.

    Valaki már írta itt korábban, hogy a Mascarpone-s doboz belsejében benne van a recept. Na én is ez alapján szoktam csinálni, csak kicsit másképp:

    Eleve 2 doboz Mascarponét veszek. Ehhez hozzákeverek 6 tojást, ízlés szerint adom a porcukrot. A felvert tojásfehérjéket is hozzákeverem, majd robotgéppel verem egy ideig- jó krémes lesz.

    Egy kis kávét odadobok melegedni, ha forró, akkor csak egy pillanatra (kanál segítségével) belemártom a jó kis Tesco babapiskótákat egyenként, és egyből rakom őket a tepsi aljába-azt hiszem, egy sorba nekem hat db fér.

    Ezután ráöntöm az összes, előzőleg kikevert krémet-megszórom cukrozatlan kakaóporral, és kész! Mehet a hűtőbe, kicsit lehűl, összeáll és lehet enni!

    Mi imádjuk! Főleg azért, mert a bolti tiramisukban túl sok a "'szárazanyag", ebben viszont csak az alján van egy réteg!!

    Próbáld ki, remélem ízlik majd!!

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381741 (1)
    2005-08-29  14:15
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    Offline
    2005. augusztus 31. 18:5015.

    Köszönöm szépen a receptekek. Lejegyeztem, kaptam is emailben, van már bőven, persze aki újat tud mondani szivesen fogadom.

    Klaudia