Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
23
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2014-07-24 15:04180519.
    Mert Te egy jóhiszemű Tündér vagy!
    2014-07-24  13:35
    kaleva (180518)
    előzmény:
  2. 2014-07-24 13:35180518.
    Lizám, nagyon örülök, hogy sikerült a vendéglátás - bár én egy percig sem kételkedtem a menüd sikerességében! 
    2014-07-24  08:07
    Liventa (180517)
    előzmény:
  3. 2014-07-24 08:07180517.
    Köszönöm a kedves megjegyzéseiteket, ez a menü tényleg nagyon bejött! 
    Tálalás előtt tudtam gyorsan néhány fotót készíteni, a husiról azt sem, mert azt már együtt sütöttük meg percek alatt a wokban -- omlott szét a szánkban és nagyon finom volt a különféle trutyikkal.
    A pitasütést még gyakorolnom kell, vagy szétnyíltak vagy sem, de mivel nyílt lángon egy szitaszetű alátéten sültek, ízük szuper lett.

    A rétes is jobban sikerült, mint bármikor életemben: a töltelék ízes és szaftos, a tészta pedig ropogós rajta.
    Na és a limonádéhoz a vendégek szedték a citromfüvet és mentát az udvaron. Mi nem vezető lányok azért rozéból 1-2 hideg fröccsöt is leküldtünk...
    Az eső pedig hol szakadt hol nem, de azért bátran kiültünk a fák alá, csak a "szeansz" végén kellett pánikszerűen bemenekíteni a cuccokat.

    A zsíroskenyérre nem került sor, de igaz: jó hozzávalókból nagyon eteti magát.
  4. 2014-07-23 15:43180516.
    Sajnos az egész nlc kihalt. :(
    2014-07-23  15:27
    Tannéni (180515)
    előzmény:
  5. 2014-07-23 15:27180515.
    Szomorú látni, hogy így kihalt a topik. Pár éve óriási nyüzsgés volt itt, öröm volt olvasni a sok bejegyzést. Volt olyan is, hogy nem volt olyan nagy öröm, ment a vita, de volt élet. Látom, milyen sok a törölt felhasználó.
  6. 2014-07-23 11:31180512.
    Ez egy igazi nyári lakoma! 
    2014-07-23  08:26
    Liventa (180509)
    előzmény:
  7. 2014-07-23 10:19180511.
    Nem lebecsülendő a lilahagymás zsíroskenyér sem.
    2014-07-23  08:26
    Liventa (180509)
    előzmény:
  8. 2014-07-23 08:37180510.
    Lizám, ez a menü a legkényesebb ízlést is ki kell hogy elégítse! Garantált siker. 

    2014-07-23  08:26
    Liventa (180509)
    előzmény:
  9. 2014-07-23 08:26180509.
    Egyszerű nyári menüvel várok ma barátokat/kollégákat:
    Csirkemell csíkok gyros-fűszerezéssel
    Frissen sütendő s.k. pita
    Ketchupos gombasaláta
    Sültpaprika-saláta 
    Padlizsánsaláta
    Zelleres heringsaláta
    Sajtkockák fűszeres olívaolajban pácolva
    Meggyes-túrósrétes ugyancsak frissen sütve
    Citromos innivalók, tea, kávé
    Aki éhes marad, sajnálom, ehet mangalicazsíros parasztkenyeret lilahagymával vagy szalonnával...
  10. 2014-07-22 15:27180508.
    Olyasmi, mint a vargabéles, csak mákból. :)
    2014-07-22  15:17
    Tannéni (180506)
    előzmény:
  11. 2014-07-22 15:17180506.
    Stahlnak egy nagyon finom mákos tészta receptje. Ismered?

    RAKOTT MÁKOS TÉSZTA
      

    Hozzávalók:
     

    1 csomag cérnametélt
    1 csomag cukrozott darált mák
    3 db alma
    2 dl tej
    5 dkg margarin
    3 tojás
    10 dkg baracklekvár
     

     Elkészítés:
     
    Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gzsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk egy kisebb jénai tálat.

    A
    cérnametéltet kifőzzük és amíg a tészta puhul, egy közepes méretű
    serpenyőben margarinon megpároljuk a vékony cikkekre vágott almát.

    Ha a tészta kifőtt, összekeverjük a cukros mákkal.

    Ezután egy lábosba öntjük a tejet és beletesszük a margarint, majd megvárjuk míg elolvad.

    Aztán a margarinos tejet ráöntjük a mákostésztára, összekeverjük, és a jénaiba kanalazzuk a tészta felét.

    A tésztára jöhet a párolt alma, majd a tészta másik fele. Ezzel a rétegezés kész, mehet is a sütőbe, míg az ízek összeérnek.

    Amíg a tészta sül, szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk baracklekvárt.

    Következő
    lépésként kivesszük a tésztát a sütőből, vékonyan megkenjük lekvárral,
    az ízek fokozása érdekében megszórjuk még egy kis cukrozott darált
    mákkal, majd rápúpozzuk a lekváros habot is.

    Még 15 perce visszatoljuk a tésztát a sütőbe, és már kanalazhatjuk is a finomságot.
    2014-07-21  21:53
    CsillagViki (180496)
    előzmény:
  12. 2014-07-22 15:08180505.
    Szia Viki!
    Csak a puffinnál láttam. A palacsintákat sárgabarack lekvárral kell megkenni, rá darált dió porcukorral és darabolt csokival. A tetejére lehet olvasztott csokit is.
    2014-07-22  15:02
    CsillagViki (180504)
    előzmény:
  13. 2014-07-22 15:02180504.
    Szia!
    Milyen az a zserbópalacsinta?
    2014-07-22  14:59
    Tannéni (180503)
    előzmény:
  14. 2014-07-22 14:59180503.
    Sziasztok!
    Hétvégi menü: zöldbableves füstölt hússal, zserbó palacsinta, túrós csusza. A csuszát sütőben szoktam megsütni, bacon szalonnával betakarva.
  15. 2014-07-22 09:55180502.
    Legfőképpen vacsorát főzök. Főleg iskolaidőben. Mert mindenki csak este jön haza.
    Nyáron, ha a gyerekek itthon vannak, akkor nekik persze ebédet is.
    2014-07-22  09:38
    derine (180501)
    előzmény:
  16. 2014-07-22 09:38180501.
    Viki Te külön főzöl még vacsorát is???
    2014-07-21  21:53
    CsillagViki (180496)
    előzmény:
  17. 2014-07-22 09:36180500.
    Liventa!


    Nagyon is jó az a mezei limonádé!
    2014-07-21  17:21
    Liventa (180492)
    előzmény:
  18. 2014-07-22 09:35180499.
    A kovászos uborka leve szódával, vagy buborékos ásványvízzel is fantasztikusan jó üdítő ital, nagy melegben, jó lehűtve természetesen! 
    2014-07-22  09:33
    kaleva (180498)
    előzmény:
  19. 2014-07-22 09:33180498.
    Most meg ilyeneket iszom. 
    Ayran - török joghurtital. Fele joghurt, fele víz, pici só, eszméletlen finom! 
    2014-07-22  09:30
    kaleva (180497)
    előzmény:
  20. 2014-07-22 09:30180497.
    Oliva, ilyen italfélét alkottam a múltkoriban, csak nem volt kéznél mentalevelem, hát főztem több liter mentateát, lehűtöttem, abba raktam a darabolt citrusféléket! Nagyon jó volt!

    2014-07-21  20:51
    Oliva_ (180493)
    előzmény:
  21. 2014-07-21 21:53180496.
    Szép estét!
    Nálunk ma főleg gyümölcs volt és víííz. (A gyereknek gyümölcslé.)
    Délben lecsót csináltam. Volt benne padlizsán meg egy kis rókagomba és vargány is. Finom volt.
    Vacsorára pedig mákos tésztát óhajtott a gyerek. Neki nem árt. :)
  22. 2014-07-21 21:45180495.
    Eccerű és naccerű! Köszönöm, Oliva!
    2014-07-21  20:51
    Oliva_ (180493)
    előzmény:
  23. 2014-07-21 20:53180494.
    Tirom= töröm
    2014-07-21  20:51
    Oliva_ (180493)
    előzmény:
  24. 2014-07-21 20:51180493.
    Mi mostanaban ezt isszuk:
    Egy nagy kancsoba beledarabolok egy zoldcitromot, kicsit meg is tirom, hogy kijojjon a leve. Teszek bele menta- es citromfu leveleket, jegkockat es felontom vizzel.


    A sima limonadet is szinesitheted narancs- vagy grapefruitkarikakkal.
    2014-07-21  17:21
    Liventa (180492)
    előzmény:
  25. 2014-07-21 17:21180492.
    Kíváncsi is vagyok, hogy az ígért esős napok után újra megjelennek-e. Tényleg a porhanyósgomba-fotókra hajaznak leginkább, nagyon kellemes gombaillatuk/-ízük van rántottában is és -- mivel rengeteg parit, paprikát, padlizsánt stb. kaptam a szomszédtól -- zöldséges gombaragu is készült belőlük. És nem is estek jobban össze, mint akármelyik gomba. Szóval jöhetnek minden esőnap után...
    Imádom az ilyen muszaka-szerű rakott ételeket, lécci küldj nekem egy kis maradékot -- egy fotóval is beérem!
    A napokban várható vendégeim valamilyen salikat fognak kapni (Lilitől ellesem, hogyan tálaljam gusztusosan) és meggyes-túrósrétest. Mostanában mindig az innivalókkal vagyok bajban, mert ugye sör-bor kizárva a sofőrök miatt, a bolti üdítőket utálom, teát főzni is utálok -- és mindig az utolsó percben jut eszembe, hogy úristen mit fognak inni... Végül kapnak egy mezei limonádét.
    2014-07-21  11:57
    Oliva_ (180491)
    előzmény:
  26. 2014-07-21 11:57180491.
    Lili, nagyon örülök, hogy újra töltesz fel fotókat, egytől-egyig minden ételed szuper!


    Liventa, milyen jó, hogy nálad a kertben is terem gomba! Ha most bevizsgáltattad, akkor ez azt jelenti, hogy legközelebb már nem kell, mert biztosan ugyanilyen gomba fog nőni?


    Nálunk most van sok cukkini és padlizsán, ezért muszakát fogok ma főzni.
  27. 2014-07-21 08:04180490.
    Lili, külön köszönet a hering-ötletért, beízzítottam a pesti gyerekeket -- gondolom gazdaságosabb is a hordós hering, mint a sok hagyma és lé között néhány árva halacska az üvegesben.
    2014-07-19  17:13
    litita (180484)
    előzmény:
  28. 2014-07-20 08:41180489.
    Szia Litita, de jó megint látni a szépségeidet! Hiányoltuk!
    Fogok is megint tallózni a korábban kimentett salátáid/önteteid között, mert ma  jön 2 kollégám nyaralni és -- ha ezt a hétvégét is túlélem -- meg fognak látogatni a jövő héten. 
    Én nem fotóztam mostanában, pedig tegnap a 6 l-es lábas tele töltöttpaprikával egészen mutatós volt: fehér, piros és zöld paprikák + csupasz gombócok a piros mártásban -- maradt is belőle 2 árva paprika, de csak azért, mert a mártás és a pirított tarhonya elfogyott mellőle (a tarhonya hirtelen ötlet volt, de nagyon illett hozzá). Utána a citromos álomhoz hasonló nasi volt a kánikulára való tekintettel.
    Azt hiszem, ma gombás omlett lesz reggelire, de hogy a késői ebéd mi lesz, még a jövő zenéje. Egy szép darab marhalábszár félig megfőtt, abból leves sok zöldséggel, daragaluskával, a husihoz lehetne pl. torma- és kapormártás, majd slambuc v. langalló. Utóbbiak nem túl vasárnapiak, de az ifjúság szívesen bekebelezi bármelyiket. A réteslapokból pedig túrósrétes v. vargbéles...?
    Bálintnak sok boldog szülinapot!
    2014-07-19  17:05
    litita (180482)
    előzmény:
  29. 2014-07-19 22:22180488.
    Az nagyon jó ehhez.
    2014-07-19  21:19
    kaleva (180487)
    előzmény:
  30. 2014-07-19 21:19180487.
    A tonhalat csak azért kérdeztem, mert nekem most olyanom van (kaptam), mint a RioMare, de nem pont az, de olyan sokdobozos, és a fele olaj, fele a hal. Mindig leöntöm, aztán alig marad hal... Még jó, hogy nem én vettem. 
    2014-07-19  18:21
    litita (180486)
    előzmény:
  31. 2014-07-19 18:21180486.

    Konzerv tonhalat, vagy a márka érdekel? Mert azt nem tudom.
    Ami éppen volt itthon.


    Igen, azt hiszem, csak le van sózva. Füstölve biztos
    nincs, külön lehet kapni az Arbatban nagyon finom füstölt halakat, több félét
    is, egyik finomabb, mint a másik.


    Amikor leszedem a saját néhány padlizsánomat, és ha akkor
    nem lesz ilyen dögmeleg (most a hőmérőnk, ami a napon van 46,3 fokot mutat),
    megsütjük faszénen kint.

    2014-07-19  18:02
    kaleva (180485)
    előzmény:
  32. 2014-07-19 18:02180485.
    Lili, a vendégvárós asztalod megint gyönyörű, és jó sok finomságot készítettél szokásod szerint. Na és azok a "poharas" zöldségek! Még dísznek is szépek, remélem, sokat elrágcsáltak a vendégek is!
    A tonhalsalátához milyen tonhalat használtál? 
    A hordós hering csak le van sózva, nincs pácolva, vagy füstölve? 


    A padlizsán héja az csak akkor ilyen, ha szabadtűzön sül, sütőben inkább fől, nem lesz szenes-ropogós - kár, hogy nem előbb olvastam az írásod, épp most pucoltam meg két nagy padlizsánt, szinte 2 darabban jött le a héjuk, lefényképeztem volna, hogy lásd!  Most fogyott el az előző adag, ami a képen volt.
    A gázon sokkal gyorsabban megsül, mint a sütőben, ebben a melegben ez a lényeg. 
    2014-07-19  17:13
    litita (180484)
    előzmény:
  33. 2014-07-19 17:13180484.

    És most megnézem, ti miket készítettetek.


    Oliva, hogy te miket nem találsz. Remélem, ez a
    citromos-mákos mártás ott van valahol az oldaladon.


     A csirkés-spenótos egytál nagyon jól jönne nekem is
    holnapi ebédnek. Spenót van a kertben, csirke a fagyasztóban, csak mascarpone
    sehol (nincs az a pénz, amiért most elmennék vásárolni). Viszont van tejföl és
    tejszín. Na, majd meglátjuk, félek, hogy megint a sütőbekapcsolásával lesz némi
    dilemma.


    Liventa, látom, hogy már túl vagytok a heringen, csak a
    jövőre nézve szeretném elmondani, ha a családtagjaid Pesten laknak, akkor mond
    meg nekik, hogy menjenek el egy Arbat boltba, több is van belőle, és vegyenek
    hordós heringet. Azt pácolhatod is saját ízlésed szerint (víz felforralva,
    ecet, cukor, szegfűszeg, babérlevél, és sok hagyma, egy-két napig álljon), meg
    salátákhoz is használhatod. De, ha darabokra vágod (akár kifilézve, akár nem),
    lerakod egy tányérra, rá karikákra vágott hagyma (lila még jobb), leöntöd pici
    olivaolajjal, és főzöl hozzá krumplit (semmi nem kell a krumpliba són kívül),
    isteni vacsorád lesz.


    De sok finomságot ettél mostanában. Olvasom és nyelek
    nagyokat…


    A gombához annyit, hogy nálunk mindenki a családban fél
    az igazi gombától, ezért csak csiperkét szoktam néha venni. És bizony én is
    szárított gombával adok neki némi ízt (attól valahogy senki sem fél).


    Nagyon bátor vagy ezzel a saját gomba evésével, én biztos
    nem mernék. Pedig én nem is félek annyira a gombáktól.


    Remélem, készülnek majd fotók a hétvégi nagy lakomáról.


    Viki, ez a gyümölcsös prósza nagyon tetszik nekem,
    gyümölcs is van most, gondolkozom, hogy meg kellene sütni (ha nem lesz 40 fok).
    Nem túl száraz?


    A langallót is biztos szeretnénk, de nem sütök, mert
    megesszük. Nekünk elég lenne két kocka, annyiért meg nem dolgozok, és nem
    kapcsolom be a sütőt. Maradnak a vásárok, pedig ott messze nem olyan jó.


    Hajdinagombócot nem hallottam eddig. Ideje kipróbálni.


    Jé, én is fagyit ettem az előbb. Ebben a melegben nagyon
    jól esett. Igaz, nálam nem saját gyártmány. Nagyon finomat gyártatok a Carte D’orral. És én csak max. 2 gombócra vagyok hitelesítve.


    Kaleva, én még nem is láttam ilyen szépen, egyben lejönni
    a padlizsánhéjat, pedig párszor már készítettem, igaz, sütőben.


     

  34. 2014-07-19 17:07180483.

    Bálintunknak születésnapja is volt
    június közepén, és mivel most Kis vakond a sláger, megpróbáltam egy valami
    olyasmi tortát sütni neki. Kicsit bénácskának sikerült, de a gyerek örült, így
    én is.


    Kalácsot
    is sütöttem a napokban a töltött paprikához, meg az egyebekhez. azt is
    megmutatom.


    És
    végül, ebben a melegben egy kis hűsítő biztos jól jön. A jégkockákba gyümölcsök
    vannak (meggy, málna, szeder, sárgabarack)


     


    1.    Bálint
    tortája


    2.    Belülről


    3.    Barchesz


    4.    Frissítő

  35. 2014-07-19 17:05180482.

    Desszertnek egy eperhabos tortát
    sütöttem.


     


    Múlt héten két barátnőm volt itt, nekik
    egy réteges desszertet készítettem. Az aljára leraktam egy sor Cantuccini
    mandulás kekszet (Aldi), meglocsoltam amorettóval összekevert málnaszörppel, rá
    ment mascarpone, joghurt (amit zselatinnal dúsítottam egy kicsit), és egy kevés
    tejszínhab keverék, aztán egy sor málna, és a tetejére picit megcukrozott
    tejszínhab. A teljes desszertet elfelejtettem lefényképezni, csak a maradékot
    sikerült, amikor már elmentek a lányok.


    1.    Asztal
    vendégek érkezése előtt


    2.    Epres
    torta


    3.    Belülről



    4.    Réteges
    desszert maradéka


  36. 2014-07-19 17:01180481.

    Sziasztok.


     


    Na, megjavult a gépem, vigyázzatok, elárasztalak
    benneteket most képekkel.


    Előtte még elmondom, hogy nálunk ma zöldbableves volt és
    carbonara makaróni, tegnap rántott cukkini sült krumplival és paradicsomsalátával,
    holnap nem tudom, mi lesz. Egy hideg habart krumplileves nem volt még idén,
    talán az, és aztán…. ki tudja még?


    Közben kovászolódik a harmadik adag kovi ubi, raktam el
    meggyet, sárgabarackot, és elkezdtem az őszibarackot is (egyelőre, ami lehullik,
    de sokkal több nem is lesz).


    Mivel a képeket nem lehet ott kommentálni, ezért itt
    elmondom, miket láttok.


    Barátaink voltak itt vendégségben még június elején egy
    vasárnap délutáni csevegésre, nekik készítettem egy kevés harapnivalót. Tényleg
    nem volt sok. Az az igazság, hogy már én sem emlékszem pontosan, miket
    készítettem, a képek alapján próbálok visszaemlékezni.


    1.   1. Húspástétom
    és sonkakosárkában sárgarépasaláta


    2.   2. Pink
    Waldorf saláta és füstölt marhahús szeletekben


    3.    3.Tonhalsaláta


    4.    4.Mártogatósak

  37. 2014-07-18 18:22180480.
    A mángoldnak más az íze, mint a spenótnak, viszont spnótszerűen, vagy pl. káposztaszerűen lehet felhasználni, mint a többi leveles zöldfélét. Én töltöttnek készítettem, a nagy leveleket hússal töltöttem, az összevágott többi levelet a fazékban mellétettem, fűszeres lében megfőztem, a végén behabartam. Érdekes, pikáns íze van a mángoldnek. A vastag szára is felhasználható!
    2014-07-18  17:59
    Picivirág1 (180478)
    előzmény:
  38. 2014-07-18 18:00180479.
    Szia!
    Pont azt akartam írni, hogy olyan, mint a spenót. Ha azt nem szeretitek, attól tartok, ezt sem nagyon fogjátok.
    2014-07-18  17:59
    Picivirág1 (180478)
    előzmény:
  39. 2014-07-18 17:59180478.
    Bocsi, hogy közbe szólok!
    Van valakinek mangold recepje? A lányom kapott mangoldot és nem tud mit kezdeni vele. Persze néztük a neten, de ti olyan ügyesek, kreatívak vagytok. Hogyan készítse el, hogy ne spenót benyomása legyen? Mert láttam, olyan mint a spenót. valami "ravasz" recept, van, ?
  40. 2014-07-18 17:59180477.
    A bolti gombát sem "aznaposan" használja föl az ember. Remélem, finom lesz!
    2014-07-18  17:50
    Liventa (180476)
    előzmény:
  41. 2014-07-18 17:50180476.
    Olyan kedvesek vagytok, hogy drukkoltatok nekem gombaügyben, holnap ki is próbálom (biztos jobb lett volna azonnal fölhasználni, de eccccerűen nem jutok hozzá -- a hűtőben egyenlőre frissnek hat).


    Vargányával én is jártam már így, csupa lyuk volt és hemzsegtek benne az apró férgek.
    2014-07-18  13:02
    CsillagViki (180475)
    előzmény:
  42. 2014-07-18 13:02180475.
    Mindegy, milyen nevű gomba, csak ehető és finom legyen.

    Legutóbb pórul jártam a vett gombával. A vargánya háromnegyede masírozott a kukába, mert kukacos volt. Úgyhogy a maradék tényleg csak ízesítőnek ment a csiperkébe.

    Mondtam a gombaárus nőnek, hogy kukacos gombát árul méregdrágán. Erre közölte, hogy a kukacrágás a szabályok szerint az első osztályú gombánál is megengedett.
    Kíváncsi lennék,k hogy aki ezt a szabályt kitalálta, az is megeszi-e a kukacos ételt.
    2014-07-18  12:29
    Liventa (180471)
    előzmény:
  43. 2014-07-18 12:48180474.
    Olivka, kép nélkül is látom a lelki szemeimmel a finomságodat! Nagyon szeretem a spenótos sajtos cuccokat! 
    2014-07-18  09:47
    Oliva_ (180470)
    előzmény:
  44. 2014-07-18 12:46180473.
    Liza, örülök a gombának, hogy nem hiába fáradtál vele!
    Én meg emiatt a bugyuta nlc-fazon miatt kezdem megkedvelni a fb-t, amit eddig nagyon nem szíveltem, de rájöttem a nyitjára, sokkal gyorsabb, mint ez, itt sok a tekergetés, keresgélés, meg egyéb vacakságok - na de itt "nőttünk fel", itt a "családunk"!
    2014-07-18  12:29
    Liventa (180471)
    előzmény:
  45. 2014-07-18 12:39180472.
    "lesz még vargabéles..." -- v. inkább kapros túrósbatyu.
    2014-07-18  12:29
    Liventa (180471)
    előzmény:
  46. 2014-07-18 12:29180471.
    Jelentem a gombám ehető, csak a szagértő szerint nem tövisalja (szerintem az, mert  pont a galagonyám alatt terem), hanem porhanyós gomba. Nem egy igényes fajta, nagyon össze is esik főzéskor --- de ha minden eső után szüretelhetek, 1-1 leves, gombás tojás lesz belőle.
    A hétvégi család+barátaik kivonulásra töltöttpaprikához, gulyásleveshez és/vagy pásztortarhonyához vásároltam, lesz még vargabéles és valami sós rágcsi, a többi majd alakul.
    Jótét lélek szomszéd a bevásárlás után örvendeztetett meg egy rekesz mindenféle zöldséggel, lesz megint padlizsánsali éééééééés: pácolt heringet is vettem, jöhet végre a zelleres heringsaláta -- keresem is rögtön a receptet.
    Nektek is vidám zen... ill. főzős hétvégét kívánok szeretettel!
    2014-07-17  12:17
    kaleva (180468)
    előzmény: