Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
27
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2016-06-22 19:34181897.

    A kekszre még nem vettem rá magam, de egyszer majd azért kipróbálom...(Az omlós tészták nem igazán jönnek be, még ha édesek és linzer felé hajlanak, csak-csak, de sósan még nem esett igazán jól.)

    2016-06-21  06:28
    ugyintezo.a (181896)
    előzmény:
  2. 2016-06-21 05:34181895.

    simigdali -ez meg mi? (Ez a dara?)


    Tegnap este megint bagelt sütöttem -gyakori vendég lett nálunk...A legnagyobb sikere a közepeknek van -külön kisütöm. Az fogy el először, még melegen. Igaz ez a péksütemény langyosan az igazi, amikor még ráolvad egy picit a vaj...

    2016-06-20  17:55
    ugyintezo.a (181894)
    előzmény:
  3. 2016-06-20 17:55181894.

    cukor nélküli tejbegrízt kell főzni


    200 grams fine simigdali


     


    ebben írva van 181892.


    nem puding igazán hanem sodó keményítővel


     

    2016-06-20  14:41
    galile (181893)
    előzmény:
  4. 2016-06-20 14:41181893.

    A gríz nem tűnt fel a receptben, mikor átfutottam, az ízvilág viszont hasonló. :)


    A pudingok finomak tudnak lenni, nekem azért hiányzik egy kis tészta alulról, vagy ha az nem is, akkor valami roppanós -mogyoródarabkák, mandula, megszórva grillázsos dióval...


    A receptes videókat magyarul sem nézem meg, esetleg leírva?


    Ételeken gondolkodom, mit is ettünk...A kakasunk fejezte be földi pályafutását, elég a kiscsibékből, lett belőle pörkölt. Nokedlivel, sárgarépás zöldbab főzelékkel. Gyerekek táborba mentek (két nagy), sütöttem nekik zabkekszet útravalóul.


    Közben érnek a gyümölcsök, a cseresznye aszalása után, most meggy van soron, közben vargánya port is készítettem. (Így hogy gyűjtöm a gombákat az sem zavaró, hogy sokat esik nyáron..)


    Aszalt meggyből megint készülni fog kis nádcukorral, rummal meglocsolva finomság női fogyasztásra...


    Sorakoznak a meggybefőttek, tavaly hamar elfogyott, így most többet teszek el. Kimagozva süteménynek, meggy krémlevesnek. Tényleg tegnap ilyet ettünk. Egy üveg befőttem, 2 dl tejszín -helyettesíthető-, pár friss mentalevél, ízlés szerint méz, vaníliakivonat, turmixolni, levesbetétnek mandulaforgács....


    Tegnap este még elkészült az első adag feketeeper-meggy lekvár is...


     


     

    2016-06-16  19:00
    ugyintezo.a (181890)
    előzmény:
  5. 2016-06-17 11:11181891.

    szoktam csinalni keményítős pudding





    tütam kicsit, lett bemutato rola

    2016-06-16  16:18
    galile (181889)
    előzmény:
  6. 2016-06-16 19:00181890.

    ez görög


    a horvat a bulgar nem grizesen csinálja

    2016-06-16  16:17
    galile (181888)
    előzmény:
  7. 2016-06-16 16:18181889.

    Annyi, hogy én csomagolom a tésztába, kis batyuk lesznek, nem tekerem és vágom.

    2016-06-16  16:17
    galile (181888)
    előzmény:
  8. 2016-06-16 16:17181888.

    Ez mifelénk a bolgár rétes -tavaly írtam is róla. Szeretjük mi is.

    2016-06-16  16:11
    ugyintezo.a (181886)
    előzmény:
  9. 2016-06-16 16:14181887.

    Nagyon sokféleképpen szeretem a cukkinit, de salátának nem. Illetve megpárolva salátának jó, ami már inkább zöldségköret...


    Vár rám egy szép főzeléktök is a kosárba, holnap el kéne készíteni. :)


    Mostanában fokhagymaolajat használok, vagy a kertből újfokhagymát.

    2016-06-16  16:05
    ugyintezo.a (181885)
    előzmény:
  10. 2016-06-16 16:11181886.

    ezt is megenném 3x/hét


    amikor ott voltam, ettem kicsi minden reggel

    2016-06-16  15:47
    galile (181884)
    előzmény:
  11. 2016-06-16 16:05181885.

    voltam félévet görögben, onnan lestem el


    finomabb a fokhagyma kicsit sütve


    és azok gyomrát se szokta baszni, akikét a nyers igen


    nekem a cukkini salinak nyersen ok


    nem eszek tököket

    2016-06-16  15:47
    galile (181884)
    előzmény:
  12. 2016-06-16 15:47181884.

    Érdekes amit írsz recept, én egyszerűbben készítem, mindig friss kaporral, bár végül ma sehogy sem csináltam, mert -félig- bolgár vendéggyerekünk mondta, hogy ők kapros-fokhagymás tejföllel eszik a cukkinit, és a többi gyerek is egyből azt kérte mártásnak. Jó volt így is, és még egyszerűbb...mire nem jók a barátok, az enyéim is lelkesen ették a rántott cukkinit, el is fogyott az összes...:)) Meg mire nem jó a bandában rohangászás, erdőjárás, játék - miután egész délelőtt cseresznyét, meggyet, feketeepret ettek,  elfogyott a nagy adag bableves, a tál cukkini, meg az ötven fánk . Öröm volt rájuk főzni...

    2016-06-16  10:54
    ugyintezo.a (181883)
    előzmény:
  13. 2016-06-16 10:54181883.

    otthon rahedli jónál jobba mehetek


    az baromira hiányzik


    még szerencse hogy a hátébénk olyan jó asszomy mint amilyen te is vagy


    így nem kell nekem sokat gürizni


    nálunk csak teriyakiba áztatott gomba nyársak lesznek meg sali


    tzatziki így csinálod?


    7


     

    2016-06-16  10:23
    galile (181880)
    előzmény:
  14. 2016-06-16 10:47181882.

    nálam már repkednek a szarosok

    2016-06-16  10:44
    galile (181881)
    előzmény:
  15. 2016-06-16 10:44181881.

    Mai örömködés -gyerekek most fényképezték- lassan kirepülnek a madarak a kihelyezett madárodúból. :))

    2016-06-16  10:23
    galile (181880)
    előzmény:
  16. 2016-06-16 10:23181880.

    Én sem gyakran, de a feltett képeidről ez jutott eszembe. Jó volt megkóstolgatni az ételeket. :)


    Mai étel fejtettbableves, rántott cukkini tzatziki salátával, fánk (fagyból kisebb adag), málnafagyi gyerekeknek édestölcsérben, nekem kehelyben mandulával. Most esszük, a gyümölcsöt a gyerekek szedték . :)


     

    2016-06-16  07:05
    ugyintezo.a (181879)
    előzmény:
  17. 2016-06-16 07:05181879.

    arra nem szoktam menni

    2016-06-15  22:01
    galile (181877)
    előzmény:
  18. 2016-06-15 22:01181877.

    Nagyon kevés hasonló hely jött eddig szembe sajnos, pedig ez igazi élmény volt:



     

    2016-06-15  17:32
    ugyintezo.a (181876)
    előzmény:
  19. 2016-06-15 17:32181876.

    addig dumálunk a jó kajákról


    hogy megyek haza, szarok mindenre


    http://www.vspotstmarks.com/


    2016-06-15  16:59
    galile (181873)
    előzmény:
  20. 2016-06-15 17:16181875.

    én csak eszem a hátábé csinálja


    de neki is jó deal, baromi sok jóra megtanítottam


    már nem typisch ungar gulasch rozi

    2016-06-15  16:59
    galile (181873)
    előzmény:
  21. 2016-06-15 17:10181874.

    az ilyenekért meg vagyok veszve


    http://www.shopritewine.com/party-platters/index.html


    már régen is


    felszab tér mézes macko


    kaviáros tojás babámfasza asszem 30ft volt darabja és akkor a gázsint 850


    az ori büfféjében nem volt ilyen sok finomság

    2016-06-15  16:43
    galile (181871)
    előzmény:
  22. 2016-06-15 16:59181873.

    A toastkenyér 1kg liszthez 10 dkg vaj +víz, ez meg kicsit több vaj plussz tej (lehet tejszínnel kéne gyúrni?) tulajdonképpen egy kalácstészta, ami a tojássárgája hiánya miatt nem annyira foszlósan puha, inkább kicsit "nyúlós". (Csináltam már mákos kalácsot  tojás nélkül, hasonló lehet.) -ha már ennyit törtem rajta a fejem, a napokban megcsinálom -gyerekek biztosan díjazni fogják...

    2016-06-15  16:47
    ugyintezo.a (181872)
    előzmény:
  23. 2016-06-15 16:47181872.

    valszeg ilyesmi tejes kenyér kell


    azokat a tekercseket baromira szeretjuk

    2016-06-15  16:43
    galile (181870)
    előzmény:
  24. 2016-06-15 16:43181870.

    Ez sima kenyér, a másik is annak tűnik.


     


    Ezt a receptet próbálnám ki, bár az élesztőt sokallom.

    2016-06-15  16:34
    ugyintezo.a (181869)
    előzmény:
  25. 2016-06-15 16:19181867.

    bocs


    saját video gyártást nem tervezek


    a meglévőből is látszik hogy kell csinálni


    én is többet osztrákban vésárlok mer ott a jó nem magyar horror ár

    2016-06-15  16:09
    galile (181866)
    előzmény:
  26. 2016-06-15 16:09181866.

    A videón nem ilyen minőségű alapanyagok vannak, a tekercses képen meg nem kenyér van, hanem az a kenyérformájú fehértészta -talán párolt kenyér?-amit lehet venni, de én még nem csináltam, de biztosan van hozzá recept neten...


    20 e ft/kilós áron nem vagyok hajlandó felvágottat venni, max. kipróbálásra...

    2016-06-15  14:28
    ugyintezo.a (181865)
    előzmény:
  27. 2016-06-15 14:28181865.

    van sok jó főttsonka egyébként


    lehet nem a magyar tescoban, mert oda ocsoo arú kell


    tessék


    https://culinaris.hu/item/citterio-bio-prosciutto-cotto-s onka-100g


    a hátébénk szokott nagy négyzetalakú kenyeret sütni


    amit nyújtani is lehet mert nagyon csípjül az ilyeneket


    http://blog.giallozafferano.it/prelibatezzezzedilaura/wp- content/uploads/2014/11/20141111_142932.jpg


     

    2016-06-15  14:01
    galile (181863)
    előzmény:
  28. 2016-06-15 14:06181864.

    Nem,  vajjal készült bögrés tészta volt, csak a kinézet, és az időzítés  miatt mutattam. Majd kéne clafoutis-t is csinálni, de ma ropogós gofri volt zabpehelyliszttel.

    2016-06-15  13:13
    ugyintezo.a (181862)
    előzmény:
  29. 2016-06-15 14:01181863.

    A videóban látott sonkát én még ízfokozó és tartósítószer nélkül nem találtam, a rendes kenyér meg törik, nem nyúlik, ha göngyölítem, de ha fehér toastkenyeret sütök, ki fogom próbálni, fel tudom-e tekern, majd beszámolok róla! A sajtot írtam, hogy az lehet jó. :) Most magos ttk kenyerem kel, azt biztos nem tudom, még héj nélkül sem...esetleg még forrón szeletelve...

    2016-06-15  13:03
    ugyintezo.a (181860)
    előzmény:
  30. 2016-06-15 13:10181861.

    nekem is a multból sejlik fel a név


    egy vidéki táncoscsaj csinált nekem paprikásan a világ másik végén


     

    2016-06-14  13:44
    galile (181857)
    előzmény:
  31. 2016-06-15 13:03181860.

    azt az apróságot feledted ki, hogy mind a 3 alkotó lehet jóminőségű


    mondjuk én a kenyeret le szoktam hagyni a sonka sajt elég salihoz


     

    2016-06-14  13:43
    galile (181856)
    előzmény:
  32. 2016-06-14 13:59181859.

    A kuktás történeteden jót mosolyogtam, mert hasonlóan ügyködök én is vele, két aljam van, egy tetőm -a másik eltörött-, így az egyikben előkészítem, a másikban már szuszogja ki magát, aztán csere, így egyik fogás a másik után..


    Részemről köszönöm a recepteket, képeket!


    Szép a terített asztalotok, az ételeken is látszik, hogy jól sikerültek! Itt is volt vendégeskedés, sok minden készült is, de már nem is tudom, hogy mi.


    Mindenesetre ma leszedtem az első cukkiniket a kertből, így töltött cukkinit sütöttem, krumplileves volt tegnapról, érik a cseresznye, meggy, feketeeper, málna, még kevés szamóca is van. Nőnek a gombák, vasárnap szedtem vargányát, meg egyebeket. Készül az aszalt cseresznye második adagja, még pár üveg cseresznyebefőtt -minimál cukros- került ma be a szekrénybe, melegdunsztban van a feketeeper-meggy-málna-szamóca vegyeslekvár. A fagyba került vágott vegyesgomba, egy nagy zacskó, lett újabb fajta gombaporom, a szárított gombát pedig hazavittem anyuéknak, húgomnak.


    ..és vár még fél kosár leszedett cseresznye, hogy kimagozzam, de még előtte kell dolgoznom is a gépnél még. (Gyerekek aranyosak voltak, mert ők szedték a gyümölcsöket.)


     


     

    2016-06-14  08:35
    ancsa21 (181849)
    előzmény:
  33. 2016-06-14 13:45181858.

    Sokan ettek belőle. :)

    2016-06-14  06:32
    ugyintezo.a (181845)
    előzmény:
  34. 2016-06-14 13:44181857.

    Nem ismerem, mint részeg pogácsát, de más formában szoktam sütni, mert finom. :) 

    2016-06-14  12:57
    ugyintezo.a (181853)
    előzmény:
  35. 2016-06-14 13:43181856.

    Na ezt az én kenyeremmel nem tudom megcsinálni...:)


    (Az ötlet zseniális, - hogyan lehet az ízetlen toastkenyérből, vizes sonkából -tegyük fel a sajt jófajta- kihozni valami ízt sok olaj segítségével .)

    2016-06-14  12:36
    ugyintezo.a (181852)
    előzmény:
  36. 2016-06-14 13:39181855.

    jav. : szaggatás után...

    2016-06-14  13:38
    galile (181854)
    előzmény:
  37. 2016-06-14 13:38181854.

    Ha megvan a pogácsatésztád, minél többször kened meg, hajtod és keleszted, annál formátlanabb, finomabb lesz. A rétegek közti zsíros rész miatt csúsznak el a levelek. Ha nagyon összedolgozod, nyomod, kevesebbet hajtod, akkor szabályosabb lesz. Szaggatás is kell még keleszteni! Nem a legegyszerűbb pogácsa, de az íze kárpótol...


     


    Szép Napot Mindenkinek!


     

    2016-06-14  10:16
    ZolTam (181850)
    előzmény:
  38. 2016-06-14 12:57181853.

    nem pogi


    de szoktam füstölt paprikával csinálni


    http://www.tlc.com/tv-shows/cake-boss/recipes/lil-cake-bo ss-cooks-garlic-knots-recipe/


     


    asszem a magyarok részeg pogácsának hivják


    keresd ugy

    2016-06-14  10:16
    ZolTam (181850)
    előzmény:
  39. 2016-06-14 11:35181851.

    Sziamia :)

    Amint látom, megint különlegességeket készítettél. A görög csibe leves nagyon tetszik- főleg az általad írt tejjel és nem a tojással. nem mintha azzal nem lenne finom, de a tejes változatot hamarosan elkészítem :)
    Ez a hétvégi "megszállás" sem tudott kizökkenteni téged- szuper finomakat készítettél rekord idő alatt :) Minden elismerésem :)
    Kimondottan élvezem ezeket a beszámolókat, és elég sok dolgot hasznosítok belőle. Igaz, hogy nem vagyok hozzászokva a keleties konyhához, de egyre több finomságot fedezek fel benne :)


    Köszi a hosszú beszámolót- a görög leves tejjel biztos elkészül :)

    Szép hetet, vidám hétvégét :)

    2016-06-14  08:35
    ancsa21 (181849)
    előzmény:
  40. 2016-06-14 10:16181850.

    Sziasztok!


    Hajtogatott, paprikás, tepertős pogácsához lenne valakinek receptje és elkészítési módja, aminek ilyen lesz az eredménye? Egy időközben megszűnt vendéglőben sütötték évtizedeken át. (Így kúszott fel az ára 3-ról 300-ra :))


    A tésztája szinte nyúlós, foszlós volt. Úgy emlékszem, az alja, teteje nem kapott kérget.  Főleg az lenne érdekes, hogy mitől lesz ilyen alakú? Akarom mondani, ilyen alaktalan? Olyan, mintha egyenként kézzel lenne formázva, hajtogatva, bagyulálva.


    A neten nem találtam hasonlót. Minden ötletet előre is köszönök!