Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
23
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2014-09-22 17:05180701.

    ültetvényeikbe

    2014-09-22  17:03
    Liventa (180700)
    előzmény:
  2. 2014-09-22 17:03180700.

    Ajjaj! Nem éhes gyomorral kellene nézegetnem ezeket a finom hamikat! És még egy kis hétvégi maradékom sincs, mert ugye kivételesen főztek rám.


    Igen, az idei esős nyár alaposan betett a szőlőknek. Egész évben törik magukat a szőlősgazdák, rengeteg időt, munkát és pénzt ölnek az ültetvényeibe, aztán valami kiszámíthatatlan felsőbb hatalom hazavágja az egészet. Szinte nem is szüret volt ez, inkább kármentés. Mindegy, azért vidámak és bizakodók a gazdák, azt mondják, majd jövőre...

    2014-09-21  18:36
    litita (180694)
    előzmény:
  3. 2014-09-22 11:40180699.

    Hű, ez nagyon jó kis menü! Ráadásul szép idő volt hétvégén, biztos nagyon vidám volt a bográcsozás a kertben.

    2014-09-21  18:47
    litita (180695)
    előzmény:
  4. 2014-09-22 11:30180698.

    Lili, képzeld, tegnap nálunk is rizseshús volt az ebéd. Illetve mégsem, mert rizs helyett gerslivel csináltam :)


    Ma főzök olaszos paradicsomlevest, van egy tál jó érett paradicsomom. Almáspitét tervezek még hozzá.

    2014-09-21  18:36
    litita (180694)
    előzmény:
  5. 2014-09-22 07:54180697.

    Jó reggelt Lilita, Fórum!


     


    Az a cukkinis-spenótos tészta jól hangzik, hogy készíted? Spenót is, cukkini is van otthon.


    Én is egy palóclevesen gondolkodom, vagy ragulevesen a hv-ére.


    Nálunka  hétvégén nem volt nagy főzés, csak egyszerű gyors ételeket ettünk, levest a fagyasztóból.


    Zajec

    2014-09-21  18:36
    litita (180694)
    előzmény:
  6. 2014-09-21 20:04180696.

    De guszta az a savanyúság! Na meg a többi is!  Egyik jobb, mint a másik!

    2014-09-21  18:36
    litita (180694)
    előzmény:
  7. 2014-09-21 18:47180695.

    Ma egy családi szülinapozás volt a kertben. Bográcsozni szeretett volna az ünnepelt, hát főztünk bográcsban borjú borsós tokányt. Ahhoz képest, hogy most készült nálunk ilyen először, nagyon finomra sikeredett.


    Előtte heringsaláta volt, azt mindenki szereti.


    Desszertnek meg rendelésre  Tarte au citron-t sütöttem. Elfogyott az utolsó morzsáig, és úgy láttam, hogy izlett mindenkinek.

  8. 2014-09-21 18:36180694.

    Sziasztok.


    Ancsa, már megint szépségeket és sok finomságot hoztál. Olyan jó nézegetni a képeidet!


    Azt írtad valahol, hogy most már először Wordbe fogod írni a mondandót, és aztán átmásolod ide. Sikerült neked? Mert nekem nem akarja ide bemásolni, amit Wordben írok.


    BMarika, jaj, de rég volt nálunk ludas kása. Pedig annyira finom!


    Liventa, mitől van rossz állapotban a szőlő, az esőktől? Nem lehetett semmi az a finom házi sonka, házi kolbász!


    Nálunk mostanában volt palóc leves (több napig), cukkínis-spenótos tészta, rízses hús, székelyi káposzta...


    Még tavaly kaptam egy jó receptet vegyes savanyúságra. Ez nem télire, hanem most enni, de most viszont mindenhez ezt esszük.

  9. 2014-09-21 12:09180693.

    Liza, jó munkát, az idő csodás szerencsére, és gondolom, a társaság is, na tájat meg se kell említenem - ilyen helyen a szüret is könnyebb, a kilátás szépsége felpezsdít.


    Ma kísérleti főzése volt: kipróbáltam azt a csőtésztafélét, amit a fiam hozott nekem Itáliából - jó nagy tészta, vastag a fala is, "nem rossz" - azt hiszem, ezzel mindent elmondtam...


    A paradicsommártás az szuperül sikerült, a végén kevertem bele bazsalikom pestót is.


     

    2014-09-20  17:36
    Liventa (180692)
    előzmény:
  10. 2014-09-20 17:36180692.

    Nekem ma és holnap nincs gondom kajára. Szüretelek barátoknál fönt a hegyen eszméletlenül szép nyári időben, előttem elterül a Balaton.


    A reggeli házi sonka, kolbász, sajt, paprika, barackpálinka, az ebéd pedig ma csirkeleves volt, s. pörkölt rizzsel és ecetes-tormás uborkával, holnapra pedig valami gulyás-féle várható.


    A vidámságot csak az ássa alá egy kicsit, hogy bizony errefelé is nagyon rossz állapotban vannak a szőlők, talán fele a termés a szokásosnak. Hát majd beosztjuk....


    -------->> Korábbi fotók, de a panoráma kb. ugyanez.

  11. 2014-09-18 17:23180691.

    Ma en is csirkecombot sutok, de marad benne a csont :)


     


    hozza pedig padlizsanos-paradicsomos tesztasalata lesz.


     

  12. 2014-09-17 21:35180690.

    Marikám, jó ötlet: abált szalonna! Szeretem, szoktam csinálni, csak ahhoz nekem is piacra kell menni - az meg nincs közel. Töltött káposzta régen volt, épp ideje főznöm azt is!


    A kicsontozott csirkehusi nagyon jó szaftos, rántani szoktam, unoka így szereti.

    2014-09-17  18:06
    bmari (180689)
    előzmény:
  13. 2014-09-17 18:06180689.

     


    Sziasztok!


     


    Éva, egy a lényeg: csontozva és csontosan is finom a rántott csirkecomb. Meg a mellehúsa is, stb.


    A hét végén kimegyek a búcsúba és veszek kakasos nyalókát. A főzés terén: arra gondoltam, hogy ludaskása lesz meg töltött káposzta. Lehet, hogy lesz abált szalonna is, azt sokan szeretik.  

    2014-09-16  11:49
    kaleva (180687)
    előzmény:
  14. 2014-09-16 15:23180688.

    Ancsa kedves!


     


    Nagyon szépen köszönöm, akkor körülnézek itthon. Láttam már itt-ott smoothie blendert de őszintén: parasztvakításnak gondoltam eddig.


    De ímhol az életből ajánlás, így már mindjárt más.


     


    Puszi mindenkinek


    Zajec

    2014-09-16  06:17
    ancsa21 (180686)
    előzmény:
  15. 2014-09-16 11:49180687.
    Ancsa, a felsőcomb filézése egyáltalán nem ördöngösség, a csont mellett mindkét oldalon bevágod jó éles késsel, kissé a csont alá is nyúlsz, a végeket körbevágod, és kész - már mehet is a húsos csont a levesbe - én összegyűjtök párat, és fagyasztom. Ha nagy a felsőcomb, akkor félbevágva klopfolom, ha kicsi, akkor egyben - és kész.


     
    2014-09-16  05:19
    ancsa21 (180682)
    előzmény:
  16. 2014-09-16 06:17180686.
    Hoppá! Azt elfelejtettem mondani, hogy három pohár van hozzá. Két 1/2 literes -ha a tetejéig felöntöd-, és egy nagy. Azt nem mértem még ki, vszeg felöntve 1 liter smoothiet lehet összehozni benne. Ezen kívül van ég egy olyan karika is hozzá, aminek nem zárt a teteje, csak egy perem. Nem tudom mire jó. Talán valami vékony anyagból való szűrőt rászorítani?

    Ezen kívül két késes turmix tartozik hozzá. Az egyik turmixol, a másik magvakat őröl. Meg mindenféle őrlésre valót. Szerintem húst is őrölhet... Egy biztos, a barnarizst is viszi mint a cukrot. És mondom, ez csak 600 W-os.

    Sziasztok! Legyen nagyon szép a napotok 

    2014-09-15  15:10
    Zajec (180680)
    előzmény:
  17. 2014-09-16 06:09180685.

    Zajec lelkem, reggel fotósorozatot csináltam a kedvedért a ma reggeli italomról.


    1- Mai alap hozzávalók: Kb egy otthoni banánnak a fele, fagyasztottan, 2 evőkanál (kókusz)joghurt –probiotic-, kb 7 db apró répa, 1 narancs és 1 evőkanál chia mag volt, hogy fehérje is legyen benne. S mivel reggel jólesik ha kicsit édes, tettem hozzá egy valóban szűk teáskanálnyi mézet is.


    2- Folyadék: Az egészet felengedtem a turmixolás max vonaláig saját mandula rizstejjel, majd mindössze kb 30-40 másodpercig turmixoltam. Nagyon finom krémesre turmixolt ennyi idő alatt.


    A végén felöntöttem még a turmixpohár tetejéig magtejjel, elkevertem, s mert késésben voltunk, máris masíroztam a kocsihoz. Vezetés közben megittam az egészet, ami kb 1/2 liternyi. 

    2- Itt láthatod a késeken, hogy mennyire krémesre turmixolt ilyen rövid idő alatt.

    3- Blend and go :-))
    Plusz képek a rizses mandulatejről. Aminek már valódi tej kinézete van, és miután egy muszlinon keresztül is leszűrtem, már már bolti, szinte teljesen morzsamentes állaga volt. Volt, mert most csinálhatok egy újabb adagot. Túl gyorsan fogy.

    (A magtej receptjét később beírom, mert most próbálgatom, hogy milyen a jó arány a rizs és mandula között. Mert azért jóval több nap, mint mandula :-))


    2014-09-15  15:10
    Zajec (180680)
    előzmény:
  18. 2014-09-16 05:37180684.
    Oh, bsszus ez az nlc... Hihetetlen. Na jó, akkor a jövőben mondandom írom Wordben, majd bemásolom. Aztán nem érdekelnek a hülye nlc-s betűméreteik. Amiket elvileg arra kellett volna kitalálniuk, hogy akinek nincs már sas szeme, az is könnyen írhassa a magáét. Aztán beállíthattak volna egy egészséges méretet, mindenkinek egyformára, mikor a szöveg megjelenik. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire hülyék. 

    (Na, ezt most jó nagyra formázom, kiváncsi vagyok mit fog mutatni...)


    2014-09-16  05:33
    ancsa21 (180683)
    előzmény:
  19. 2014-09-16 05:33180683.
    Szia Zajec!

    Igen. Igen. Igen :-)))

    Igen, ez a Nutribullet jószág valóban finom krémes smoothie-kat csinál. Mindenféle zöldség, cékla, répa, stb is mehet bele. Bár ez utóbbiból javallom a vékonyabbakat, apróbbakat használni, mert az itteni bazi nagy, vastag, és ritka kemény kínai répát azért nem viszi annyira krémesre. (De mint mondtam, nekem csak a 600 W-os változat van. A 900-as biztos, hogy a legkeményebb zöldségeket is krémesre turmixolja.)

    Igen, a turmixoló pohara utána csavaros tetővel bárhová vihető. Szinte naponta gyakorlom azt, hogy ha elmolyolom az indulás előtti időm, akkor megcsinálom a reggeli italom, majd útköben megiszogatom a kocsiban.

    Igen, ebben lehet egyszemélyes és max kétszemélyes adagot is csinálni. De mivel valóban nagyon sűrű italt csinál még úgy is, hogy én szinte soha nem használok jeget (csak fagyasztott zöldséget és/vagy gyümölcsöt), ezért utána mindig felöntöm valami kéznél levővel,, és így egy egyszemélyes adagból rögvest kettő lesz. Reggelente általában magtejet használok (most általam készített mandula-rizstej), később, mikor inkább zöldségekből, zöld levelekből turmixolok, inkább vízzel, vagy ha van itthon, akkor kókuszvízzel. Hála az égnek, az itt olcsó. De van úgy, hogy zöldség-, vagy húslevessel turmixolok, és máris meg van a levesem :-))

    Tegnap este pl főtt csirkehúst turmixoltam össze zöld levelekkel és mandulatejjel, meg csipet sóval. Ez annyira bejött, hogy ezentúl igy fogom este bevenni a fehérje adagomat, mert így látnom sem kell a főtt husit, és még éreznem sem :-))


    2014-09-15  15:10
    Zajec (180680)
    előzmény:
  20. 2014-09-16 05:19180682.
    Okos is,meg ügyes is vagy Éva! Mert pl nekem, valamiért soha nem jutott volna eszembe, hogy kicsontozzam a csirkecombot. Valószínüleg azért, mert elég pepecs melónak néz ki :-)) Úgy hogy kalapot lengetek előtted :-))

    Jó hogy otthon csont nélkül is lehet kapni, és nem kell megkérni a hentespultost, hogy legyen már kedves csontozza ki nekem, mert itt sajna ezt kell tenni. Bezzeg a csirkemellet, ami szerintem csak rántva alkalmas emberi fogyasztásra, azt filézik is, meg díszitik is.

    Mindenesetre a jövőben egy nappal hamarabb meg fogom rendelni a nagyobb adag kicsontozott felsőcomb adagot (panírozzuk, majd megy a fagyasztóba), és megkérem a pultos fiúkat, hogy mikor nincs vevőjük, bibelődjenek már el vele. Gondolom fognak őrülni nekem... de hála az égnek, itt valóban a vevőért vannak, és senki se nem morog a pult mögött, se nem vág pofákat.

    (Mindjárt mutatok neked "csúnyát" is...:)
    2014-09-15  08:17
    eva.kalman.79 (180679)
    előzmény:
  21. 2014-09-15 15:13180681.
    El se hiszem, most délután be tudtam lépni az eredeti nickemmel!
  22. 2014-09-15 15:10180680.

    Szia ancsa!

    Ez a Nutribullet valami olyasmit készít, mint a smoothie? Zöldségekre (répa, cékla) is használható?


    Jól látom, hogy az edény utána pohárként is használható?


     


    Már régóta keresek ilyen egyszemélyes "turmix"ot, hogy magammal vihessem a zöldség-gyümölcs kombómat de nem tudom, mennyire lesz belőle smoothie-szerű a végeredmény? Nekem pedig az kellene...

    Köszi
    Zajec

    2014-09-15  06:37
    ancsa21 (180677)
    előzmény:
  23. 2014-09-15 08:17180679.
    Kedves Ancsa!
    Évek óta így filézem ki a csirke felsőcombokat, most is így készültek a rántott szeletek, lebőrözve. A csontot, bőrt majd levesbe használom. Amúgy kapható "készen" is csont és bőr nélkül felsőcomb filé az üzletekben, ha nem akar az ember otthon vacakolni vele.
    Nagyon szépeket mutatsz megint!
    Az Nlc-ről nem is mondok semmit, mert amit írnék, nem bírná el a felület...
    2014-09-15  05:39
    ancsa21 (180675)
    előzmény:
  24. 2014-09-15 06:43180678.
    Én négy képet tettem fel... Tetejébe a három közül az egyiknek a nem látható kép címét adták.

    Miért van az, hogy az nlc egyszerűen képtelen dolgokat tisztességesen megcsinálni? Nincs az az idő, ami idő alatt valami normálisat össze tudnának hozni. Már nem is komplett röhejek, hanem nem is tudom mi jelzőt kéne a nyakukba akasztani...

    Még olyan apróságokra sem tudnak odafigyelni, hogy ha már adják annak lehetőségét, hogy lehet betűméretet választani, azt miért nem lehet állandóra kiválasztani? Miért kell minden egyes hozzászólásnál újra választani? Sőt, időnként minden enter nyomása után is.

    Ááááhhh, megyek is, mert megint felhúznak. Sziasztok!
    2014-09-15  06:37
    ancsa21 (180677)
    előzmény:
  25. 2014-09-15 06:37180677.
    Narancsos mákos muffin. Ez nem volt annyira egészséges, de ez nem okozott semmi gondot a vendégeknek :-))

    Viszont, annál egészségesebbek azok a turmixok, amiket ma már nem csak egyszer-egyszer, hanem min napi háromszor is iszom. Illetve kedvenc férjem csak kettőt, reggel, meg este. De már nem mindig morog az ízük miatt... :-DD

    Sok minden történt velünk az elmúlt hónapokban, többek között pl az is, hogy Angliában is jártunk. Ahol szerelembe estem egy újabb blenderrel, a Nutribulettel*.. S amire igazából nem volt szükségünk, mert ugye itt van a Thermomix.

    Viszont annyi minden jó véleményt olvastam róla, meg az is állandóan a fejemben járt, hogy nem nagy élmény egy egyszemélyes adag után a thermót mosogatni... Vagy két hétig szenvedtem az ötlettel, majd a hazautazás előtt két nappal úgy voltam vele, ott egye a fene, veszett már több is Mohácsnál, ha nem jönne be.

    Nem hogy bejött, hanem szívből javaslom mindenkinek, akinek lehetősége van ezt beszerezni. Ez a turmix a létező legjobb a profi gépek szintje alatt. Szó szerint majdnem olyan finom krémesre turmixol, mint a nagytesói, jóval kevesebb árért!  Pontosan, töredék árért. Ami így sem olcsó, de hogy megéri, arra esküszöm. És már a kisebb méretű répákat is krémesre turmixolja!

    Nem tudom otthon kapható-é vagy sem, én Angliában vettem. Ahol pontban kétszer annyiba kerül, mint Amerikában... De mivel az usa szállítás nem olcsó, meg nem is tudom, gyártják-é az európai feszültségre valót, hát húztam a fogam, de megvettem az angliai verziót. 

    Az enyém még "csak" a 600 wattos változat. Az Usában már kapható a 900 w-os is. Az szerintem már úgy üzemelhet, mint egy drága profi blender. És úgy turmixolhatja a répát, mint a drága felmenői :-))

    Összehasonlításak itt vannak a angol árak:
    Ez a 600 wattos Nutribullet 99 font volt.
    Az a profi gép, amit minden magára adó zöldet ívó birtokol, a Vitamix, az 500+ font. (Megőrültek az angolok az áraikkal, ugyanez az Usában 500+ dollár. Igaz, hogy kb ugyanennyi lesz a hozzávaló áramkiegyenlítő is, ami plusz 10 kg is...)

    Mivel ismerem a Vitamixet is, így már saját tapasztalat, hogy a Nutribulletben készült turmixok nem sokkal maradnak le mögötte.

    Pl mandulatejnél mindig marad morzsás rész is, vagy pl a répánál kevés aprótörmelék. De arra ott van a szűrő, és/vagy a sajtszűrő anyag is (cheese cloth), ami szinte úgy leszűr, mintha bolti drága magtejet venne az ember. Sőt, lehet kapni direkt erre a célra készített magtejszűrő zacsit is (nut milk bag), ami bírja az erős facsarást. Pl itt. De biztos otthon is lehet ezeket kapni, csak én nem tudom, hogy hol.

    -------------------------

    * Ez az amerikai sitejuk. S ahogy látom, a "régi", 600 wattost már kettőt egyért, féláron adják, hogy kijött a 900-as változat is :-)). Meg kell nézni, hogy gyártják-é a 220 V-os változatot, vagy sem.
  26. 2014-09-15 05:56180676.
    Aztán tudom javasolni a vegán stroganoff gombást is.
    Pontban ugyanúgy készítettem, mint az eredetit, csak hús helyett gomba volt benne, tejföl, tejszín helyett meg kókusztej, amit citrommal savanyítottam. A végén pedig kókuszjoghurttal kapta meg a végleges savanyságát. (Ez azért is jó, mert így nem öltem ki a probiotik bacikat :-))

    Kakukkfűves karfiol leves nem csak a kakukkfű miatt volt nagyon finom, hanem mert köles liszttel habartam be. 

    Itt irtó ritkán lehet kölest kapni, azért annyi helyen kértem, legyenek a segítségemre, hogy most 5 kg kölessel kéne valamit kezdenem... A köles liszt, amit én daráltam meg itthon, nagyon finoman besűríti a levest, és tetejébe még egészséges is. Akinek nincs olyan blenderje, ami darál is, az nyugodtan használja a régi kávédarálót. Az tetejében még finomabbra darálja a magvakat.

    Majonézes répa és káposztasaláta:  Itt eltanult módszerrel készített házi majonéz, majd irtó apróra összeabriktolt répa és káposzta... De így is jó vóóót. Főtt tojással ettük. (Egyik nap paleót eszem, másik nap vegánt... így szép az élet :-))

    Paleo bagell: Zöldalma szeletekre kentem a házi csirkemáj mousse-t. 
    Rájöttem arra, ha minél finomabbra turmixolja az ember a saját készítésű májrkémét, annál kevesebb vaj kell bele. Igaz, így nem az a sűrű májkrém lesz belőle, hanem egy mousse minőségű ahtározottan lágy krém, de ez nem kárára vált, hanem előnyére :-)) Legközelebb kirpóbálom alig vajmennyiséggel.


  27. 2014-09-15 05:39180675.
    Akkor itt van néhány ötlet nem csak holnapra, hanem a hétre:

    Csont nélkül sütött csirkecombok. Az ötletet itt találtam.

    Kezdő főzöcskézőknek érdemes a linkre kattintani, mert még akkor is, ha valaki nem tud angolul, a képekről simán le lehet olvasni a készítési módját. Amit érdemes követni, mert így valóban kívül mindenhol ropogós, belül viszont puha, nedvdús falat lesz az eredménye.

    A csontokból meg lehet finom levest főzni. Itt nálunk a hát egy részét is odavágják a felsőcombhoz, igy nem is csontleves, hanem húsleves lett belőle. Finom :-))






  28. 2014-09-15 05:30180674.
    Na akkor... én is előkeveredek :-)) Bár engem előszörre a düh vett rá pár nappal ezelőtt, hogy bejelentkezzek. Hónapok után benéztem, majd rögvest egy olyan cikkbe futottam bele, hogy valóban nagyon dühös lettem-, majd még nagyobb düh arra vett rá, hogy írjak az nlc-nek. Mert se a régi, se egy kínomban új regisztrációval sem lehetett belépni.

    Mert mégis, vajon melyik eszetlennek volt az az ötlete, hogy a kereső mellé tegye a leveleket, meg egy "fejet", azt nem tudom. De azt igen, hogy vszeg mindenki arra gondolt, amire én is, hogy borítékkal levelekre lehet rákeresni, a fejecskével meg nickre. De az nem, hogy ott kellene bejelentkezni. 

    Na mindegy,  nem szórakoztatlak benneteket, de végülis hiába írtam az nlc-nek, mert szokásuknak megfelelően csesztek válaszolni, én meg végül rájöttem a fejecskéjükre. De addigra már annyira elegem lett a további hülyeségeik miatt, hogy inkább hagytam a fenébe az egészet, és mentem jobb dolgomra.

    De most már itt vagyok én is, és hozok sok ötletet. Mert bár nem enelcéztem, de azért csináltam kajafotókat. Eredetileg azért, mert nagyon elegem lett az nlc-s szerencsétlenségekből, főleg az utolsó húzásukkal teljesen nívótlanra és végtelenül silányra igazított új fazonra. Elhatároztam, hogy nekivágok egy saját weboldalnak. Ami ötlet nincs még elvetve, de az is igaz, hogy eddig még semmit nem léptem érdekében :-))


  29. 2014-09-14 17:56180673.
    Éva, ezek a mai fiatalok márcsak ilyen elfajzottak! Nálunk is a panirozásból megmaradt tojást-morzsát-kis lisztet mindig kell kisütni!


    Üdv Zajubaju! Gyere csak jó receptekkel, ötletekkel! 

    Nálunk a mai ebéd: rántott karaj, Alchri féle sajtgombóc, petr. krumpli, ubisali. Süti már nem is kellett.
    Holnap töltött paprika lesz, tegnap meg finomfőz. volt zöldfűszeres csirkemellel.
    2014-09-14  14:35
    eva.kalman.79 (180672)
    előzmény:
  30. 2014-09-14 14:35180672.
    Szervusztok!
    Ma unokabarát ebéd lett: leves semmi, sok rántott csirke felsőcomb filé, rósejbnivel, és van sokmagvas panírban sütött cukkini és padlizsán is. (Plusz egérkék: a panírozás maradéka megsütve. (Ha ilyen nincs, akkor szomorúság van: ezért ha nincs maradék, akkor csinálunk...)
  31. 2014-09-13 15:31180671.
    Tudtam, hogy rád mindig számíthatok.

    Liza, a csülkös kajának még a maradékát is örömmel nézem bármikor, csak hozd.


    2014-09-13  15:03
    eva.kalman.79 (180669)
    előzmény:
  32. 2014-09-13 15:11180670.
    Igen, Lili, köszönöm az érdeklődésedet. A tegnapi csülök és kísérői nagyban hozzájárultak a fennmaradásomhoz... Fotóztam is, bár ez csak akkor jutott eszembe, amikor már majdnem mindent befaltunk --- csak nem tudom a telefonomról átrakni a gépre... Mindjárt konzultálok a fiammal ezügyben.

    Szeretem az ikeás kajákat, a húsgombócokat és a kapros halacskákat --- valaha gyakori svédországi útjaimra emlékeztetnek. Sokat dolgoztam ott anno.
    2014-09-13  14:52
    litita (180668)
    előzmény:
  33. 2014-09-13 15:03180669.
    Lili, átszóltam az Ikeába, azt mondták, rendben, hajlandók megebédeltetni titeket!
    2014-09-13  14:52
    litita (180668)
    előzmény:
  34. 2014-09-13 14:52180668.
    Sziasztok.

    Liza, meggyógyultál?
    A pékinasod egy tündér!

    Szia Zaju, tényleg rég jártál erre! De jó, hogy itt vagy!

    Nálunk ma paprikás krumpli volt uborkasalátával, tegnap zöldbabfőzelék fasírttal. Holnap megyünk vásárolni az Ikeába, megpróbálok beszélni velük, hogy főzzenek ők nekünk ebédet.
    2014-09-08  09:42
    Liventa (180651)
    előzmény:
  35. 2014-09-13 07:52180667.
    Szervusztok!

    Nahát, Zaju, te aztán tényleg nagyon régen jártál erre, de jó, hogy visszajöttél! Bár mindenki visszatalálna, és felpörögne ez a topik is!
    Ez a dolog, a grillcsirkéstől szerzett csirkezsír, - ez teljesen lázba hozott! Mekkora ötlet! Erről eszembe jutott, amikor az őskorban munkahelyi buli szervesésekor kolbászsütőtől hozott valaki kolbászzsírt, és azzal kentük a kenyereket a lilahagyma alá! Még most is érzem az ízét!
    Tökfőzelék-fanként díjazom a menüt!

    Lizám, a rendszergazda még normális alapjáraton sem tudja működtetni a rendszert, nemhogy ilyen rittyentésekre lenne képes! Küldtek egy levelet (Ügyfélkapu), tegnap reggel, hogy az előző estére elhárították a hibát, és elvben be kell tudjak jelentkezni.
    Visszaírtam, hogy ha elvben igen, akkor gyakorlatban miért nem?  Erre visszaírták a szabványszöveget, "dolgoznak a hibák elhárításán, a türelmemet kérik. Mostanáig is csak facebookal tudok bejönni.
    2014-09-12  11:33
    Zajec (180663)
    előzmény:
  36. 2014-09-12 14:20180666.
    Egy jó kapros-tejfölös tökfőzelék még öregtökből se rossz. Nálam lapul egy példány fölhasználásra várva.
    Közben megsültek a túrós rudacskák Latsia szupergyors pogireceptje szerint (élesztős, de nem kell keleszteni/pihentetni). Annyira finomak -- és csinosak, csak nem érek rá fotózni -- köménymaggal és érett tehénsajttal a tetejükön, hogy azon töprengek, minek bonyolítjuk többnyire túl ezeket a recepteket...?!
    2014-09-12  12:40
    Zajec (180665)
    előzmény:
  37. 2014-09-12 12:40180665.
    Nos,
    az a tökfőzelék akkor tán nem is rossz opció, csülök után…
    :-)

    Z.
    2014-09-12  12:01
    Liventa (180664)
    előzmény:
  38. 2014-09-12 12:01180664.
    Ez Igen!
    Arról álmodom, hogy a Rendszergazda olyan fórum-infrastruktúrát teremt nekünk ide seperc alatt, hogy az összes valaha itt járt társunk visszatér. És rögtön ilyen nyálcsorgatós kajákkal....
    Csak azért tudom türtőztetni magam, mert délután egy jó kis csülökpartit rendezünk a falu kemencéjénél és jóféle helyi itókák is akadnak majd hozzá.
    Lehet, hogy kellene nekem is némi túróspogit rittyentenem a meglévő túróból. Na ezt még végiggondolom gyorsan!
    2014-09-12  11:33
    Zajec (180663)
    előzmény:
  39. 2014-09-12 11:33180663.

    Sziasztok kedves régi-új topictagok!


    Új nick-kel, (régen: Zajubaju) de ismét itt.
    Azóta is főzök szorgalmasan, s hogy hagyományhűen az eredeti kérdésre válaszoljak:

    ma csirkeszárnyas-sárgarépakarikás gyönge zöldborsóleves lesz sok galuskával, másodikként kacsazsír-grillcsirkéstől szerzett grillcsirkezsír keverékén sült csirkecombok (kevés majoránnával és a Zajecnél soha el nem maradható friss kakukkfűvel) és rizibizi lesz.
    Holnapra és vasárnapra tökfőzelék bébitökből, paradicsommal, tejföllel és kaporral, a maradék húshoz.

    Mindenki jól van? Olyan régen jártam itt…. zajlik az élet.


    Zajec - (-jubaju)

  40. 2014-09-11 15:49180662.
    Lizám, persze hogy megbocsátok, pláne hogy ilyen szuper kis pasit küldtél nekem!
    Amúgy "idegalapon vagyok", képtelen vagyok belépni a fórumra kalevaként, már minden megpróbáltam, ráadásul egy zárt topikban társtulaj vagyok, oda se tudok menni.
    Ez a felhasználóbarát  Nlc egyre pocsékabb.
    2014-09-11  13:52
    Liventa (180661)
    előzmény:
  41. 2014-09-11 13:52180661.
    Bocsánat, drága Évám, csak mert én pld. egyébként a "válasz"-ra kattintva szoktam belépni, a fejecskéről már szinte elfeledkeztem -- viszont azmost is beengedett.
    Engesztelésül mutatom beépített pékinasunkat műszakban --->>>
    2014-09-11  11:32
    eva.kalman.79 (180660)
    előzmény:
  42. 2014-09-11 11:32180660.
    Kedves-édes Lizám!
    Amikor kitalálták ezt a fejecskét a bejelentkezéshez, akkor én tanácsoltam ezt mindenkinek, aki akkor nem jött rá - tehát eddig is tudtam ezt! Hidd el, mindet megpróbáltam már, de nem, és nem, és nem. (Bocsánat, de most mindenki ezzel a fejecskével borzol...)

    Most jelszómódosítást is csináltam, az se jött be. Chrome-ra tértem át, ürítettem a gyorsítótárat - semmi. Az eredeti nickemmel nem működik.

    Na, megyek a dolgomra, nem bosszankodom. Puszi!

    2014-09-11  08:53
    Liventa (180659)
    előzmény:
  43. 2014-09-11 08:53180659.
    Évám, ez a dög 2 napja csak a jobb felső fejecskére kattintva fogadja el a bejelentkezésemet. Lécci próbáld megy így, mindegy, csak gyere!
    2014-09-10  22:52
    eva.kalman.79 (180657)
    előzmény:
  44. 2014-09-11 08:50180658.
    Köszönöm, Oliva! Nagyon időben vagyunk, mert a bulival megvárjuk a napos időt, hogy 9-10 embernek ne kelljen a lakásban hemzsegnie.
    Gondoltam boronatárcsás v. bográcsos projektre is, de nem szeretném egymagam -- és kocsi nélkül -- összehordani/előkészíteni a hozzávalókat.
    Azt hiszem, örexem...
    Én is mentettem el némi zsenge zöldbabot a frigóba, jó lesz inségesebb időkben előszedni.
    2014-09-10  15:26
    Oliva_ (180656)
    előzmény:
  45. 2014-09-10 22:52180657.
    Kedves lányok!
    Nagy keservesen a facebook adataimmal tudtam csak bejelentkezni, nagyon elegem van már az Nlc packázásaiból.
    Kalevaként nem enged be, addig nem is jövök, amíg nem tudok rendesen belépni. Nem írok se az Ügyfélkapunak, sem sehová - épp eleget írtam már az előző hibáknál. Nagyon elegem van már az egészből.

    Puszi, jó főzőcskézést: kaleva
  46. 2014-09-10 15:26180656.
    Szerintem jo az afrikai is, bar talan mar elkestem a valasszal....

    Csodaszep zoldbabot kaptam ,igy most zoldbabos csirket fozok vacsorara, plusz fozok csirkealaplevet is, azt gyakran hasznalom.

    a maradek zoldbabot blansiroztam, megy a fagyasztoba.
    2014-09-09  18:08
    Liventa (180655)
    előzmény:
  47. 2014-09-09 18:08180655.
    Kicsit bonyolult volt a bejelentkezés...............
    Kollégáim népes csapata készül meglátogatni és talán harcsapaprikást és juhtúrós sztrapacskát fogok nekik szentelni. Szerintetek az afrikai harcsa is megfelel a célnak? Van ízben különbség?
    2014-09-08  20:19
    kaleva (180653)
    előzmény:
  48. 2014-09-08 23:34180654.
    Köszönöm szépen, Évám!
    Én is szeretettel kívánok gyors gyógyulást az unokádnak, ronda nyavalyák ezek. Remélem, hogy mi ezzel letudtuk és egy nyirkos november már meg se fog kottyanni.
    Te is vigyázz magadra, könnyű elkapni és nehéz megszabadulni tőle.
    Jó éjt Mindenkinek!
    2014-09-08  20:19
    kaleva (180653)
    előzmény:
  49. 2014-09-08 20:19180653.
    Liventa, szívből kívánom, hogy mielőbb meggyógyulj! Még nincs itt az ideje a megfázásoknak, légy szíves, halaszd későbbre!
    (Ma az unokám is eukaliptuszt párologtat, lázat mér, orrot fúj - mi lesz később?)


    Lili, örülök, hogy ízlik a csalamádé, szerintem is az egyik legfinomabb összeállítás.
    2014-09-08  09:42
    Liventa (180651)
    előzmény: