Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
27
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2016-07-22 13:46181963.

    Cukkini "szendvics", bármilyen öntettel, salátával, körettel.


    1 nagyobbacska cukkini


    20-25 dkg sajt ( rántani való, lehet füstölt is)


    Panír ( hagyományos, vagy szezám magos-korpás, v. más újított)


    2-3 ek. olaj, 


    Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. 1 kanál olajat elkenünk rajta.


    Cukkinit karikára (0,5 -1 cm vastag) szeljük.( meghámoztam, de ha zsenge, nem kell)Kicsit sózzuk, fűszerezzük (nálam bazsalikom), megkenhetjük kevés kechuppal, v. mustárral, tetszés szerint...


    Sajtot felszeljük (cirka a karikák méretére, de nem muszáj kerek legyen, csak ne nagyon lógjon túl)


    Előkészítjük a panírozó anyagokat.


    2-2 cukkini szelet közé fogunk 1 szelet sajtot, bepanírozzuk, és az olajos sütőpapírra helyezzük. Amikor megtelt, megspricceljük oliva olajjal, s a sütőbe toljuk. Nekem gázom van, teljes lángon, a középen, fél óráig sütöttem- mert elég vastagok voltak a szeletek.


    Ha az alja nem színesedik, de a teteje kész, óvatosan  késsel megfordítjuk a korongokat.


    Feltét lehet bármilyen főzelékhez, vagy párolt zöldséggel,(ld. fent!) stb tálaljuk. 


     

  2. 2016-07-18 19:40181961.

    Ma ez volt az ebéd. Könnyen elkészíthető és finom:


    2016-07-11  11:22
    csannus (181931)
    előzmény:
  3. 2016-07-18 19:37181960.

    Jól néz ki. Biztos finom is volt. :)

    2016-07-12  09:47
    Zsumi45 (181940)
    előzmény:
  4. 2016-07-16 16:40181958.

    Nincs mit.


    A zabpelyhes keksz a kutyámnak is a gyengéje, korlátlan a befogadó kapacitása:)

    2016-07-16  15:35
    Zsumi45 (181957)
    előzmény:
  5. 2016-07-16 15:35181957.

    Köszönöm. 


     

    2016-07-16  14:39
    Zsánna (181956)
    előzmény:
  6. 2016-07-16 14:39181956.

    Igen, harmadolom, liszt, búzadara, zabpehely.


    A többi változatlan.

    2016-07-16  13:13
    Zsumi45 (181955)
    előzmény:
  7. 2016-07-16 13:13181955.

    Hello-hello!


    Készített már valaki "császármorzsát" vegyes gabonával? (pL. zab, rozs,


    korpa, v. pehely, mint részben helyettesítője a gríznek?)


    Muffinokat már így készítem: 1/3:1/3 arányban a búzaliszttel.


     

  8. 2016-07-13 11:30181954.

    Sziasztok!

    Látom, nagyon főztök. :)


    Ancsi nincs, én is enyhén el vagyok havazva, de ha van valami, szóljatok, írjatok- látom.  :)

  9. 2016-07-13 11:08181953.

    nem is értem a nyers disznó evést

    2016-07-12  21:29
    galile (181952)
    előzmény:
  10. 2016-07-12 21:29181952.

    Egyiket sem.


    Jók a sós rétesek. :)


    Nyers húsok nem igazán jönnek be, disznó főleg nem...

    2016-07-12  13:31
    ugyintezo.a (181950)
    előzmény:
  11. 2016-07-12 13:31181950.

    a nem magyar nagyanyád csinált tejfölös krumpli?


    és palacsinta tésztánam sütött főttkrumpli?


     

    2016-07-12  12:34
    galile (181947)
    előzmény:
  12. 2016-07-12 13:13181949.

    az előtti dolgokat már nem tudom


    nekem a pogi szendvicsnek kellett


     


    páldául a németek szeretik enni hakk pétert (hackepeter)
    mi sofa nem ettük disznóból csak marhabélszin
     
    sok rétes volt, hússal vagy zöndségek gomba sok sajt
     
    2016-07-12  12:34
    galile (181947)
    előzmény:
  13. 2016-07-12 12:47181948.

    akkor remek, mennyi ideig buggyantottad?


    csak tárgyilagosan leítam


    a söteményért reszketést mondtam falnák sokan


     

    2016-07-12  12:31
    galile (181946)
    előzmény:
  14. 2016-07-12 12:34181947.

    Mint egy matekfeladvány -vajon az apám nagyanyjának a lányának ki sütött süteményt? :)


    Finomak a pogácsafélék is, főleg tartalmasabb levesek mellé szeretem. (Vagy vinni valahova.)


     

    2016-07-12  12:27
    ugyintezo.a (181945)
    előzmény:
  15. 2016-07-12 12:31181946.

    Milyen kedvesen tudsz bókolni, és piszkálódni egyszerre.


    Aki fal, az nem szeret enni. Állva enni, futtában bekapni valamit, csak ha nincs másra lehetőség.


    Le kell ülni, megteríteni, élvezni az ízeket. Süteményekre ez hatványozottan igaz. Kitenni tányérra, érezni az illatát, hátradőlve nyugodtan megenni, ha van, friss kávéval, vagy fagyival...stb..stb...A legjobb program jó társaságban, kanapéba-fotelba kucorodva elfogyasztani egy illatos kávét, finom sütivel...


     


    Finom lett a kovászos káposzta -csak nem bírtam kivárni az estét és befalatoztam belőle egy szeletet, kössz az ötletet!


     


     

    2016-07-12  12:08
    ugyintezo.a (181944)
    előzmény:
  16. 2016-07-12 12:27181945.

    az apám anyja soha semmit sütit nem sütött, de nem is evett


    az apja szerette és evett az ő anyjánál ameddig élt


    utána az anyám anyja sütött meg az anyám abból evett


    de igazán az anyám se szerette ahogy én se


    a kistesóim szerették meg az apám meg az apja, így volt fogyasztó


    de talán havonta 1x


    nekem pogácsát csinált sokat mert azt szerettem


     

    2016-07-12  11:46
    galile (181942)
    előzmény:
  17. 2016-07-12 12:08181944.

    azért rengeteg más nő is szeret süteményeket falni


    csak lusták megcsinálni


    te nem, ezt mondtam


     

    2016-07-12  11:50
    galile (181943)
    előzmény:
  18. 2016-07-12 11:50181943.

    Azért nem a szorgalomra, hanem sokkal inkább arra vezethető vissza a sütés-főzés, hogy szeretek enni....Ha valami jól esik, szívesen adok ki rá pénzt..

    2016-07-12  09:44
    ugyintezo.a (181938)
    előzmény:
  19. 2016-07-12 11:46181942.

    Nem tudom mi szokás, mert a saját érettségi már jó régen volt, a gyerekeknek meg még odébb van...biztosan büszkén-lelkesen vitte a nagyfiú is a mama-sütit az iskolába!


    Nálunk is úgy volt, hogy anyu nem ért rá velünk sütni-főzni, így a mama tanítgatott. Mintha mellettem is lenne minden egyes kelttészta gyúrásánál, ahogy mutatja a mozdulatokat ...

    2016-07-12  09:47
    Zsumi45 (181940)
    előzmény:
  20. 2016-07-12 11:40181941.

    Nálunk sincs telt ház,  még mindig nyaralnak a mamáknál a gyerekek... Ilyenkor nincs is nagy kedvem sütni-főzni. Vasárnaptól nálunk van a húgom, jár el dolgozni, így már kicsivel több a lelkesedés, azért is készült muffin, hogy ezt viszi férj is, tesó is. Vacsorára meg lesz főtt...Aztán vasárnaptól jön a nagyüzem -addigra letudjuk a munkát is- nemcsak a hármam jön vissza, de másfél éves unokaöcsi is jön az anyukájához, akinek én leszek napközben a pesztrája a nyáron....


     

    2016-07-12  09:44
    Zsumi45 (181939)
    előzmény:
  21. 2016-07-12 09:47181940.

    Így nézett ki mutatóban, amit a suliba vitt a "kicsi", az érettségi büfébe, ami újabban szokás?

    2016-07-12  09:44
    Zsumi45 (181939)
    előzmény:
  22. 2016-07-12 09:44181939.

    Szia!


    Uborkát már egy hete eszem, káposztát tegnap tettem ki az erkélyre, de holnapra jó is lesz.


    Nálunk, mivel már mindenki nagykorú, nem igénylik az édes sütiket. Szeretni szeretik, de önfegyelem is van a világon. Azért néha zabliszt, rozsliszt, telj. kiőrlésű búzaliszt keverékéből, felényi cukorral, dióval, stb. valami gyümölccsel kapnak muffinokat. Sósakat is ilyen keverékből készítek.


    Idén lekvárt sem főzök, van még tavalyi, s nincs spájzom. 


    Szétszéledt -átmenetileg- a Csipet-Csapat. Nagylány Hollandiában- eljegyezte az udvarló. Még fél évre visszajön, befejezi az egyetemet, aztán végleg....( no persze:) Most gyakorolja a háztartást, konzultáljuk a recepteket, amivel elkápráztatja párját.


    Ifjabbik, aki most érett, nyaral. Szülők is kiruccantak, hogy megünnepeljék 23. házassági évfordulójukat.


    Így aztán magamnak nagyon "lájtosan" főzök, eintopf


     aztán 3 napig eszem.

    2016-07-12  09:03
    galile (181937)
    előzmény:
  23. 2016-07-12 09:44181938.

    én asszem 2 év alatt eszem annyiszor süteményt mint ti 1 hónapban


    szerencséjük, hogy nem vagy lusta és megcsinálod


    általánosan jól mondod a tömeg egészségteleneket eszik


    látni a tesco miket vesznek

    2016-07-12  09:02
    galile (181936)
    előzmény:
  24. 2016-07-12 09:03181937.

    Ja, és estére elméletileg elkészül a kovászolt káposzta és uborka is...

    2016-07-12  09:02
    galile (181936)
    előzmény:
  25. 2016-07-12 09:02181936.

    Mindezt úgy, hogy úgy havi 1 kiló cukrot és 2 kiló mézet használok el. A legtöbbet a család reggeli (gyógy)teája viszi el, mert rajtam kívül mindenki mézzel issza...Hozzáadott cukros dolgokat a lehető legritkábban veszek. Szerintem 5 személyre, plussz vendégekre ez rendben van.


    A tegnapi-mai sütibe is 3 kanál cukrot tettem, meg mondjuk a lekvárban is van 1 teáskanálnyi... Egy-egy ilyen süti táplálóbb, mint a vett fehérkifliben vaj+tojás reggeli...


    Van hozzá tegnap délutánról húsleves a gyöngyös-kakasunkból (majdnem olyan jó, mintha fácán lenne), lesz a húshoz paradicsomszósz (ha jobb nem jut eszembe), meg -főtt- kiflit sütök  sok-sok sajttal kiegészítésnek, kenyér helyett.


     

    2016-07-12  08:09
    ugyintezo.a (181935)
    előzmény:
  26. 2016-07-12 08:09181935.

    mint egy cukrászüzem, annyi süteményt csinálsz

    2016-07-11  21:19
    galile (181933)
    előzmény:
  27. 2016-07-11 21:20181934.

    Nem tudom a 4000-resek miért kerültek be...

    2016-07-11  21:19
    galile (181933)
    előzmény:
  28. 2016-07-11 21:19181933.

    Jó az is, ha a tej egy részét zsíros tejszínnel helyettesítjük.


    Most lett kész a csokis muffin, gyümölccsel, kókuszreszelékkel, nagyrészt zabliszttel, középen feketeeper lekvárral. Nekem ez a tészta jobban bejön.


    Ma elkészült 11 üveg barackbefőtt is télire. A bolti túl szirupos, nem szeretem, de így kompótszerűen lelkesen esszük...(A család többi tagját nem zavarja a sok cukor, de nem kapnak.


    4040


    4141


    4141


    4040


    4040


    4040


    4040


    4040


    )

    2016-07-11  18:48
    ugyintezo.a (181932)
    előzmény:
  29. 2016-07-11 11:12181930.

    Egyetértek...ma rakott kelt eszünk, meg is kérdeztem emberem, visz-e belőle, de nem a könnyen zavarba jövő embertípus, lelkesen elvitte ..:)


    Viszont a káposztaszaggal a télen jól megjártam, mert kínai kelből, fokhagymából vittem mártogatóst egy bálra. Nagyon finom lett, de olyan átható szagot árasztott, hogy betöltötte a kistermet, ahol ültünk...Volt is rajta vidámkodás....:)

    2016-07-10  15:08
    Zsumi45 (181929)
    előzmény:
  30. 2016-07-10 15:08181929.

    Szagos-nem szagos?


    Mindenféle húsnak van jellegzetes szaga, mint ahogy a legtöbb káposzta félének is. Én pl. enni szeretem a karfiolt, de a szagát amikor fő-hát nem. Magam minden szagos ételt zárt edényben főzök, de amikor a lépcsőház árasztja a szagokat?? Pl. útálom az olaj szagot, amikor sütnek benne, az enyémek nem túl gyakran kapnak rántott cuccot!

    2016-07-08  08:59
    Zsumi45 (181928)
    előzmény:
  31. 2016-07-08 08:59181928.

    Egyet értek, különösen , hogy a porcokból kioldódott kollagén az ízületekbe beépülve még gyógyító hatású is! Ezt már a nagyapám- aki még a 19.szd.-ban született- is tudta, mindíg lerágta a csontokról és környékéről a porcos részt. 


    A bőrrel kapcsolatban: A természetesen táplált állatok bőrét jól megtisztítva szívesen felhasználom. A "tápossal" már más a gondolatom: Mivel a mérgek egy része a bőrön keresztül távozik, azok adhatnak jellegzetes szagokat. Általában bőrösen sütöm a húst-ha olyan részt veszek. Kocsonyát is szeretem. 

    2016-07-08  07:49
    galile (181925)
    előzmény:
  32. 2016-07-08 08:41181927.

    így csinálta a sváb nagyaanyád is?


    nekem büdös a bőrben sült csirke is és a szervek is


    persze levesbe csontos kell


    ha musakhan csinálok, akkor fej láb bőr nélküli csirkéket fözök meg zöndséges vízben


    hogy a hús leassen a csontokról, tobább felhasználásra


     


     


     

    2016-07-08  07:49
    galile (181925)
    előzmény:
  33. 2016-07-08 07:51181926.

    Technikailag én vittem le egy szép adagot. :)

    2016-07-07  15:33
    ugyintezo.a (181923)
    előzmény:
  34. 2016-07-08 07:49181925.

    A józan paraszti ész oldaláról -ha levágunk egy állatot, minden részét felhasználjuk, megtanuljuk jól elkészíteni...Ebből pedig rajtunk ragadtak ízek, állagok, amiket ma is szívesen eszünk...


    Ha büdös, akkor nincs jól megtakarítva, vagy rossz a hús...Sosem fogom megérteni a "csak a mellét eszem meg" mentalitást. Miközben egy csontos-porcos húsból sokkal ízletesebb leves fő....

    2016-07-07  15:35
    ugyintezo.a (181924)
    előzmény:
  35. 2016-07-07 15:35181924.

    a sváb oldaladról etettek lábbal?

    2016-07-07  10:57
    galile (181922)
    előzmény:
  36. 2016-07-07 15:33181923.

    pici permet balzsamecet


    a gyárba viszi az urad?


    én csak csülöktől felfelé eszem bármit bőrnálkül


    kutyának főztek lábat, nagyon büdös

    2016-07-07  10:57
    galile (181922)
    előzmény:
  37. 2016-07-07 10:57181922.

    Az első változat jónak tűnik, a második nem vonz ízvilágügyileg..:)


    Közben mama féle omlós és a linzer keveréke sütit sütöttem, tölteléknek alul darált mák, felül fahéjas alma. Ehhez készül a házi főzött vaníliafagyi....


    Láblevest csináltam még -a boltban voltak csirkelábak, sokan rosszul vannak tőle, de mi úgy nőttünk fel, hogy a levesben a lábakat akarta az összes gyerek- sok zöldséggel, friss -saját készítésű- rókagombás vargányaporral, lestyánnal...

    2016-07-07  08:55
    ugyintezo.a (181921)
    előzmény:
  38. 2016-07-07 08:55181921.

    vagy tempuraban


    vagy tepsiben hokhagymával balzsamecettel oliva olajjal


     

    2016-07-07  08:32
    galile (181920)
    előzmény:
  39. 2016-07-07 08:32181920.

    Hogy sütöd?


    Palacsintából most egy darabig nekem is elég, pár a palacsinta is annyi féle lehet, mint a csoki Gombóc A.nál. :)


    Most hívott férj, hogy munkahelyre kéne valamit sütnöm....lefülelték a nevenapját...

    2016-07-05  19:21
    ugyintezo.a (181919)
    előzmény:
  40. 2016-07-05 19:21181919.

    nálatok is palacsinta narkó van


    egy sült zölbab az nekem is ok

    2016-07-05  17:53
    mesekeksz (181918)
    előzmény:
  41. 2016-07-05 17:53181918.

    meg meg, de rajtam kivül nem eszi senki...se az oldalast, se a zöldbabot..


    De most palacsinta sül :)  holnap pedig meggylevest gondoltam és megkértem anyumat csináljon zöldbabfőzit :)

    2016-07-05  17:22
    ugyintezo.a (181916)
    előzmény:
  42. 2016-07-05 17:24181917.

    kihagyható a tejfölből


    feta is lehet vagy birkatűró

    2016-07-05  17:03
    galile (181915)
    előzmény:
  43. 2016-07-05 17:22181916.

    azért ez nagy gondot nem okozhat


    pikpak megcsinálod


     

    2016-07-05  16:44
    mesekeksz (181913)
    előzmény:
  44. 2016-07-05 17:03181915.

    Gorgonzolát nem szeretem, semilyen formában, de kovászolt káposztát kéne csinálnom....vagy uborkát..de sem uborkát, sem káposztát nem vettem...:(

    2016-07-05  16:14
    ugyintezo.a (181912)
    előzmény: