Kedves keresztszemezők!
Az október 2-án megjelent számon felbuzdulva szívesen szerveznék vagy lennék tagja egy (budapesti - vagy országos, virtuális) kézimunkázó, keresztszemes körnek. Rendszeresen összeülhetnénk, mintákat cserélhetnénk, dumcsizhatnánk, stb. Akinek van kedve, írjon, és megcsináljuk!
Üdvözlettel: MSM
Az előbbi pár sor már sokunkat megtalált, hisz ma már sok-sok tagból álló csapat (társaság) lettünk. Az évek alatt kialakultak szabályaink, amit kérünk hogy olvass el itt...Szabályzat!
A zsákmabacskás képet Szabiáginak mutatnám.:) A másik meg arra bizsonyíták, hogy sorozatvarrok.:P:D
Felénk is ezerrel süt a napocska, ami nagyon jól jön nekem, mert ezer fele vagyok!
Egy részét a cuccaimnak feladtam csomagban, mert a húgom miatt úgy festenék hazamenetelkor, mint egy málhás szamár. :) Belecsempésztem anyu ajándékait is, de mire megérkezik én is ott leszek:D Meg még barátnőmnek adtam fel egy kisebb meglepit, névnapra.
Még össze akarom készíteni a varrigámat, de anyagot is kell szabnom, ami brrr...utálom. Mindenképpen vinni akarom, mert anyuék tutira nyugiban hagynak, ha belemerülnék:)
Aztán már csak bepakolok a hátitatyómba. Ötezerszer szétnéze, nem hagyok-e itthon valamit...? (adatkábel, pendrive, krémek-kencék...) :D
Délelőtt beugrottam még gyorsan a fodrászomhoz, mégse úgy fessek már, mint egy üldözött:D Anyuék frászt kapnának tőlem, de már *csini* lettem :D Amennyiben ez lehetséges volt, persze.:D
Mindenkinek jó bökést, nyugalmat, puszt! Ha nem keverem el magam, lehet este is benézek. Szépeket alkottok, nagy fákat döntögettek, izgattok RRel, de én csúnyán dolgozom, szal még nem akut.
Hű Nóra! Gyönyörű lett a négy évszakosod! Szerintem kb azt jelenti, hogy: "Mindenre van egy évszak" És most nézem, milyen komolya munkába fogsz bele megint. Elképesztő.
szabiági: Ez nagyszerűen fog kinézni. Érdekes dolog ez az RR. Egyszer még lehet, hogy én is megpróbálom.
Polly: érdemes volt feltöltened a képet, azt hiszem szegényebbek lettünk volna, ha nem látjuk. Megérte küzdeni vele.
eraka: a fényképmontázs is szép, de a dekorgumi figurák olyan szépek, mintha gép csinálta volna. Nagyon ügyes vagy. A kislány meg gyönyörű!!!
Reva: abba ne hagyd a pávádat. Nagyon szép!!
belinda: egyre szebb lesz a szarvas kontra farkas képed.
Természetesen már nem jutottam ide este, de így legalább meg tudom mutizni a gésát is, Apa nem látja. (Spec. eddig mondjuk még én sem...) Hát, úgy nézem, mégsem. Feltöltöttem 3 képet, és látok egy fehér négyzetet .
Azta mennyit írtatok estétől is, nem győztem visszaolvasni.
Retszef! NEkem is az a Dim. koszorú a szerelem, de hogy időm mikor lesz rá...
Alpha! Sajna nekem sincs Beanem, pedig nálunk is nagy kedvenc.
Eleonóra! Nem is tudom, melyik tetszik jobban az, évszakos, vagy az új. Mindkettő gyönyörű.
Eraka! Tündéri a kislányod!
Szabiági! Köszi, de most kimarad a kisregény, inkább ugrál a hátam mögött a fotelban...
Galatea! Csak ügyesen!
Belinda, Reva, Dthy! Nagyon szépeket ügyködtök, kitartás!
Nem tudok tölteni! Megint fejlesztenek? Majd később megpróbálom újra, addig egy kis déli torna.
Igen emlékeztem, hogy tavaly valaki kivarrta már, akkor is gondoltam rá, csak másikba kezdtem bele!! Nagyon jól néz ki. A fém méhecskéket honnan szerezted be?
A szarvasos is nagyon szép lesz. Az oroszon láttam, hogy valaki kivarrta,jó nagy munka, de megéri.
mintagyűjtés tömegével: én is gyűjtöm már függőség. Annyi mintám van, hogy 10 élet kevés lenne kihímezni. Viszont jó indok a gyűjtésre, hogyha valaki keres valamit, akkor jó eséllyel tudok neki segíteni meg egyébként is minden minta úgy kúszik le a gépemre, hogy nekem azt ki kell hímeznem, csak aztán felébredek, és bilibe lóg a kezem
alpha: sajnos mr. bean-es mintával még nem találkoztam
sportmóki: ha jól emlékszem, 180*230-as a kép. Leszámítva, hogy a16-os aida mérete miatt szívtam vele, nagyon szerettem hímezni. Eleve nagyon szeretem a Vervaco képeket, mert aránylag kevés színből és csak egész öltéseket használva, gyönyörű képeket alkotnak. Ez a kép is "csak" 22 színből áll.
Idén akarok neki állni egy hasonlóan színpompás santorinis mintának (az nem vervaco), az 54 színből áll, na jó, és kicsit nagyobb is .
Na, tegnap kaptam egy szórólapot a Meseboltban. DMC-sÉs a DMC ezt javasolja a fémes/csúszós fonalakoz. Ki fogom majd próbálni, mert a kiscsomós megoldás nekem nem sikerült
Én Microsoft Office Pictur Managerben (illetve amilyen képszerkesztő van a gépeden) levágnám a megfelelő méretre, akkor biztos, hogy nem torzul a kép...
a Házi áldásra nagyon kiváncsi vagyok, én is szeretnék hímezni!
RW megdobogtatta a szívem (egész nap őt hallgatom), biztosan szép lesz hímezve is :)
Megmutatom, hol járok a pávámmal (este, az ágyon fényképeztem, ezért sötét és hullámos), teszem azért, hátha nem hagyom abba, mint sok más képemet. Ugyanis kezdem unni, és ilyenkor szoktam más (hímezni-való) felé kacsintgatni. Remélhetőleg így nem teszem....
Ideértem én is végre. Kicsit csapongó leszek, de több témát is szeretnék érinteni.
1. Jól elkezdődött az évünk, már 2 hete mindkét gyerek, és én is betegek vagyunk, ráadásul a férjem reggel 8-este 8-ig dolgozott, úgyhogy bezárva, egyedül voltunk. Nem kívánom senkinek.
Na, ennyit a panaszkodásról.
2. Hímeztem is: két "Ki nevet a végén" társasjátékot, és egy Házi áldást, persze elfelejtettem lefényképezni, úgyhogy majd képeket később tudok feltenni, mert más elajándékoztuk.
3. Csajok, lőjetek le, nem vagyok normális, karácsonykor megfogadtam, hogy nem fogok mindenkinek hímezni, mert a végén már nem a hímzés öröméről szólt a dolog, hanem a határidőről. Ehhez képest elkezdtem összeírni, ki mit kap karácsonyra, és már júniusig beírtam a születésnapi ajándékokat is. Megint magunknak nem fogok készíteni semmit. NEM vagyok normális.
4. Remélem ma nekem is megjönnek a fonalaim, január 7-én rendelte meg xenasi, és így hogy ti már megkaptátok, pedig később rendeltétek, kezdek izgulni egy kicsit.
5. Valaki írta, hogy készül esküvőre a nyáron, ezt ma találtam K.n.d. (+a-k)-ban, szerintem nagyona ranyos, és nem tűnik sok munkának. Küldjem a lajtra?
6. Eleonóra: Ez nagyon szép lesz, és persze kagylós :-) Az évszakos is gyönyörű lett. Végre én is megtaláltam azt az évszakosat, amit majd egyszer ki fogok hímezni. Egy KM hátulján volt. Egy olyan koszorú, ahol más-más virágok vannak körbe fűzve, évszaknak megfelelően. (Ezt most jól elmagyaráztam)
csupor: Kezdek beleszerelmesedni a madárkás képedbe.
7. Tud nekem segíteni valaki, ezt a RW képet gondoltam meghímezni a barátnőmnek jövő karácsonyra. Azt találtam ki, hogy fekete aidára hímzem (így kevesebb munka). A gondom az, hogy kb A/4-es kész képet szeretnék majd, viszont a fotó nem szabvány méretű. Ezt hogyan tudom beállítani a mintaszerkesztőnél, hogy ne torzuljon az arc, a fekete háttér mérete változhat.
Előre is köszi a segítséget.
NA megyek, megnézem a Dávidot, mert gyanus, hogy még mndig alszik.
Ne haragudjatok csak azért kérdezem meg mégegyszer mert biztos sokan nem olvasnak vissza.
Az után érdeklődnék, hogy esetleg nem-e találkoztatok valamelyik üzletben vagy újságban a mesefigurás Mr. Bean mintájával, vagy a mackójának a mintájával? Én sajnos legtöbb helyen inkább csak micimackós, vagy hercegnős mintával találkozom, de mit csináljak ha egyszer a szőke kapitány ezeket nem szereti?
eraka: Lora édes baba! Milyen tündér, ahogy integet!
A 4 évszakos nem az enyém, az unokatesómnak csináltam. Pedig már egész beleszerettem, de kétszer ugyanazt nem szeretem varrni. Sebaj, kezdtem már másikat. A 169181. hsz-ben ki is tettem a képét.
Sziasztok!
A zsákmabacskás képet Szabiáginak mutatnám.:) A másik meg arra bizsonyíták, hogy sorozatvarrok.:P:D
Felénk is ezerrel süt a napocska, ami nagyon jól jön nekem, mert ezer fele vagyok!
Egy részét a cuccaimnak feladtam csomagban, mert a húgom miatt úgy festenék hazamenetelkor, mint egy málhás szamár. :) Belecsempésztem anyu ajándékait is, de mire megérkezik én is ott leszek:D Meg még barátnőmnek adtam fel egy kisebb meglepit, névnapra.
Még össze akarom készíteni a varrigámat, de anyagot is kell szabnom, ami brrr...utálom. Mindenképpen vinni akarom, mert anyuék tutira nyugiban hagynak, ha belemerülnék:)
Aztán már csak bepakolok a hátitatyómba. Ötezerszer szétnéze, nem hagyok-e itthon valamit...? (adatkábel, pendrive, krémek-kencék...) :D
Délelőtt beugrottam még gyorsan a fodrászomhoz, mégse úgy fessek már, mint egy üldözött:D Anyuék frászt kapnának tőlem, de már *csini* lettem :D Amennyiben ez lehetséges volt, persze.:D
Mindenkinek jó bökést, nyugalmat, puszt! Ha nem keverem el magam, lehet este is benézek. Szépeket alkottok, nagy fákat döntögettek, izgattok RRel, de én csúnyán dolgozom, szal még nem akut.
Hű Nóra! Gyönyörű lett a négy évszakosod!
Szerintem kb azt jelenti, hogy: "Mindenre van egy évszak" És most nézem, milyen komolya munkába fogsz bele megint. Elképesztő.
szabiági: Ez nagyszerűen fog kinézni. Érdekes dolog ez az RR. Egyszer még lehet, hogy én is megpróbálom.
Polly: érdemes volt feltöltened a képet, azt hiszem szegényebbek lettünk volna, ha nem látjuk. Megérte küzdeni vele.
eraka: a fényképmontázs is szép, de a dekorgumi figurák olyan szépek, mintha gép csinálta volna. Nagyon ügyes vagy. A kislány meg gyönyörű!!!
Reva: abba ne hagyd a pávádat. Nagyon szép!!
belinda: egyre szebb lesz a szarvas kontra farkas képed.
Sziasztok!
Természetesen már nem jutottam ide este, de így legalább meg tudom mutizni a gésát is, Apa nem látja
. (Spec. eddig mondjuk még én sem...) Hát, úgy nézem, mégsem. Feltöltöttem 3 képet, és látok egy fehér négyzetet
.
Azta mennyit írtatok estétől is, nem győztem visszaolvasni.
Retszef! NEkem is az a Dim. koszorú a szerelem, de hogy időm mikor lesz rá...
Alpha! Sajna nekem sincs Beanem, pedig nálunk is nagy kedvenc.
Eleonóra!
Nem is tudom, melyik tetszik jobban az, évszakos, vagy az új. Mindkettő gyönyörű.
Eraka! Tündéri a kislányod!
Szabiági! Köszi, de most kimarad a kisregény, inkább ugrál a hátam mögött a fotelban...
Galatea! Csak ügyesen!
Belinda, Reva, Dthy! Nagyon szépeket ügyködtök, kitartás!
Nem tudok tölteni!
Megint fejlesztenek? Majd később megpróbálom újra, addig egy kis déli torna
.
Sziasztok!
Igen emlékeztem, hogy tavaly valaki kivarrta már, akkor is gondoltam rá, csak másikba kezdtem bele!! Nagyon jól néz ki. A fém méhecskéket honnan szerezted be?
A szarvasos is nagyon szép lesz. Az oroszon láttam, hogy valaki kivarrta,jó nagy munka, de megéri.
sportmóki: csak hogy bűnbe vigyelek, a minta a lajton van

egyébként nem akkora meló, mint amit leírtam, az csak az én nyomorom hülyesége volt
Sziasztok!
Eraka: tündéri a kiscsaj
mintagyűjtés tömegével: én is gyűjtöm
már függőség. Annyi mintám van, hogy 10 élet kevés lenne kihímezni. Viszont jó indok a gyűjtésre, hogyha valaki keres valamit, akkor jó eséllyel tudok neki segíteni
meg egyébként is minden minta úgy kúszik le a gépemre, hogy nekem azt ki kell hímeznem, csak aztán felébredek, és bilibe lóg a kezem 
alpha: sajnos mr. bean-es mintával még nem találkoztam
sportmóki: ha jól emlékszem, 180*230-as a kép. Leszámítva, hogy a16-os aida mérete miatt szívtam vele, nagyon szerettem hímezni. Eleve nagyon szeretem a Vervaco képeket, mert aránylag kevés színből és csak egész öltéseket használva, gyönyörű képeket alkotnak. Ez a kép is "csak" 22 színből áll.
Idén akarok neki állni egy hasonlóan színpompás santorinis mintának (az nem vervaco), az 54 színből áll, na jó, és kicsit nagyobb is
.
Reva: nagyon szép a páva, kitartás!
Sziasztok!!
Juuuujjjjjjjjjjjjj de nagyon rég jártam itt felétek..szégyellem magam.
hímezgettem ezt-azt, majd mutatom is ha lekicsinyítem a fotót.
de most kérni szeretnék
szóval egy kollnőm megkért, hogy hímezzek a lányának egy születési értesítőt, mert látta amit egy másik kolléganőm keresztgyerekének csináltam.
csak a bibi az , hogy a csaj most lesz 18 éves, és arra kellene. nagyon babás csak nem lenne jó.
szóval vmi másfélére gondoltam. eszembe jutottak a JJ angyalok..lehet vmi olyasmi stílus kellene
tud valaki segíteni??
előre is ezer köszönet!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Napsütéses napot kívánok mindenkinek! Jelentem, itt (Kaposváron) 7ágra süt
Jöttem mutogatni, mert mindig csak írom, hogy hol tartok, aztán mutatni meg semmit... (Egy hónapja kezdtem )
Olyan szép munkákat látok mindig, nehéz lenne bárkit is kiemelni. Egyszóval gyönyörűeket alkottok! És valóban inspiráljátok az embert!
Szép napot Mindenkinek!
Gratulálok mindenkinek a szép munkákhoz.
bence6 - azt a nyuszis bannert tavaly én is megcsináltam husvétra.Itt megnézheted valahol lejjebb.
Galatea,szépek lesznek a sellők.
Az én képem elég nagyocska 340x210 xszem.
Megmutatom mennyit nőtt az utóbbi napokban.A bombinát a méret hasonlításáért raktam mellé.De már van szeme a rénszarvasnak is
Sziasztok!!!
A kép magasságábol levágsz és akkor nem torzul.
Én úgy szoktam.
Szép napot mindenkinek.
Barbi
Sziasztok Lányok!
eraka: gyönyörűséges a cicád
Elhomályosítja a hímzésed szépségét!
Nóra: nagyon szép a 4 évszakosod! Az sem lesz semmi, amit elkezdtél. Ez tenger-mániád új darabja?Olyan szépek a P-s oldaladon a tengeres hímzéseid!
Polly:
Dusi: dolgozol és babázol egyszerre? Le a kalappal!
Kösziiii!!!
Olyan inspirálók vagytok, hogy neki is estema madárkáimnak... :)
Köszönöm,
kedves vagy. Én is azt gondolom, hogy nehéz lesz beszerezni, de nem adom fel:)
Picture (lemaradt egy e
Aztaaaa Reva ! PÁVA WOWWWWWW
Na, tegnap kaptam egy szórólapot a Meseboltban. DMC-s
És a DMC ezt javasolja a fémes/csúszós fonalakoz. Ki fogom majd próbálni, mert a kiscsomós megoldás nekem nem sikerült
Móni
Szia Retszef!
Én Microsoft Office Pictur Managerben (illetve amilyen képszerkesztő van a gépeden) levágnám a megfelelő méretre, akkor biztos, hogy nem torzul a kép...
a Házi áldásra nagyon kiváncsi vagyok, én is szeretnék hímezni!
Alpha: sajnos én nem tudok segíteni.
Sziasztok!
RW megdobogtatta a szívem (egész nap őt hallgatom), biztosan szép lesz hímezve is :)
Megmutatom, hol járok a pávámmal (este, az ágyon fényképeztem, ezért sötét és hullámos), teszem azért, hátha nem hagyom abba, mint sok más képemet. Ugyanis kezdem unni, és ilyenkor szoktam más (hímezni-való) felé kacsintgatni. Remélhetőleg így nem teszem....
Sziasztok!
Ideértem én is végre. Kicsit csapongó leszek, de több témát is szeretnék érinteni.
1. Jól elkezdődött az évünk, már 2 hete mindkét gyerek, és én is betegek vagyunk, ráadásul a férjem reggel 8-este 8-ig dolgozott, úgyhogy bezárva, egyedül voltunk. Nem kívánom senkinek.
Na, ennyit a panaszkodásról.
2. Hímeztem is: két "Ki nevet a végén" társasjátékot, és egy Házi áldást, persze elfelejtettem lefényképezni, úgyhogy majd képeket később tudok feltenni, mert más elajándékoztuk.
3. Csajok, lőjetek le, nem vagyok normális, karácsonykor megfogadtam, hogy nem fogok mindenkinek hímezni, mert a végén már nem a hímzés öröméről szólt a dolog, hanem a határidőről. Ehhez képest elkezdtem összeírni, ki mit kap karácsonyra, és már júniusig beírtam a születésnapi ajándékokat is. Megint magunknak nem fogok készíteni semmit. NEM vagyok normális.
4. Remélem ma nekem is megjönnek a fonalaim, január 7-én rendelte meg xenasi, és így hogy ti már megkaptátok, pedig később rendeltétek, kezdek izgulni egy kicsit.
5. Valaki írta, hogy készül esküvőre a nyáron, ezt ma találtam K.n.d. (+a-k)-ban, szerintem nagyona ranyos, és nem tűnik sok munkának. Küldjem a lajtra?
6. Eleonóra: Ez nagyon szép lesz, és persze kagylós :-) Az évszakos is gyönyörű lett. Végre én is megtaláltam azt az évszakosat, amit majd egyszer ki fogok hímezni. Egy KM hátulján volt. Egy olyan koszorú, ahol más-más virágok vannak körbe fűzve, évszaknak megfelelően. (Ezt most jól elmagyaráztam)
csupor: Kezdek beleszerelmesedni a madárkás képedbe.
7. Tud nekem segíteni valaki, ezt a RW képet gondoltam meghímezni a barátnőmnek jövő karácsonyra. Azt találtam ki, hogy fekete aidára hímzem (így kevesebb munka). A gondom az, hogy kb A/4-es kész képet szeretnék majd, viszont a fotó nem szabvány méretű. Ezt hogyan tudom beállítani a mintaszerkesztőnél, hogy ne torzuljon az arc, a fekete háttér mérete változhat.
Előre is köszi a segítséget.
NA megyek, megnézem a Dávidot, mert gyanus, hogy még mndig alszik.
Galatea, sztem nagyon jól haladsz.
Polly, ez a kép gyönyörű :) mekkora a mérete?
eraka, nekem nagyon tetszik, amiket csináltál. Lora nagyon édes :)
Jó reggelt lányok!
Ne haragudjatok csak azért kérdezem meg mégegyszer mert biztos sokan nem olvasnak vissza.
Az után érdeklődnék, hogy esetleg nem-e találkoztatok valamelyik üzletben vagy újságban a mesefigurás Mr. Bean mintájával, vagy a mackójának a mintájával? Én sajnos legtöbb helyen inkább csak micimackós, vagy hercegnős mintával találkozom, de mit csináljak ha egyszer a szőke kapitány ezeket nem szereti?
Rakok is fel képet a kis "zsarnokomról".
Neki lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm: Melinda
Jóóóó reggelt!
Kávét köszi Ngm!!
Eleonóra, visszatérsz a tengeres-kagylós szerelmedhez???
Gyönyörűt választottál!!!
Eraka: Lora egy
!!!
Dusi Lizynek gyógyvirág:

eraka: Lora édes baba! Milyen tündér, ahogy integet!
A 4 évszakos nem az enyém, az unokatesómnak csináltam. Pedig már egész beleszerettem, de kétszer ugyanazt nem szeretem varrni. Sebaj, kezdtem már másikat. A 169181. hsz-ben ki is tettem a képét.